-2016 EKİM ANNE LİSTESİ -

2016 EKİM'DE DOĞACAK BEBEĞİNİZİN CİNSİYETİ?

• Ankete Katılan
    132

Aynen öyle, dediğin gb hediyede gelir. Ne kadar da olsa fazla fazla almaktan alıkoyamayacağız bence kendimizi :) Ama kıyafete çok yoğunlaşmayıp daha güzel detaylarla hevesimizi geçirebiliriz diye düşünüyorum. Ama bir anne için bence hiçbirşey tabikide gereksiz değil onu anladım

Tebrikler canım, süper olmuş valla çok iyi yapmıssın.

İşte bizden farklı fikirler vermesi, senden uygulaması canım. Sonuçta odanı sen biliyorsun ve seçim sana ait : )

Çocuğa evde giydireceğin, dışarı çıkarken giydireceğin tamamen evin durumuna ve şehrin durumuna göre değişiyor daha doğrusu etkiliyor.

Bebek mevlüdüne gidiyorum ya bugün, o bebiş 30 mayıs doğumlu. Haziranda ziyaretine gitmiştim o ayda bile kadın bebeğe uzun kollu badi, patikli pijama, üstüne tulum kucağına alırken de battaniyeye sarıyordu bir de tüm camlar kapalıydı. Biraz abartılı bu durumda geldi tabi. Dedim kadına sen böyle 2 gün daha giydirirsen çocuk isilik olur. O da; bir önceki gün üşüttü, sabah beşiğinde kustu komple beşiğini batırdı. Sonra da ishal olmuş dışına çıktı yine batırdı, ondan böyle yapıyorum dedi.
Hemen etkileniyorlar demek ki

Dediğim gibi evini ve şehrin durumunu sen biliyorsun ona göre bak kıyafetlerine canım.

Tebrikler canım, süper olmuş valla çok iyi yapmıssın.
Gercekten iyi oldu sagol canim
Lohusa pijamasini falanda halletsem.
Birde besik pamidorda bakmistik yinr indirim gelir diye bekliyoruz ama.. Onu alsak nevresim falanda alicaz ama oy oyy eksik cok. Daha kucuk besikte alicaz hos indirim olursa onuda aliriz oradan ama. Cok eksigimiz var cook senin eksikler ne durumda? Pijamalari aldin mi sen? Birde gecelik hic alasim yok ya sartmidir ki? Onun yerine fazladan pijama alsam evde de giyerim gecelik alirsam evde giymem

Canim komsum yeni dogum yapti 1 haftalik. Oda oylr giydirmis onu gorunce benim dusunduklerimi giydirmis ee biz kisin ne giydiricez dedim banada fazla geldi ama he onun cam biraz acikti belkide usumesin diye

Canim komsum yeni dogum yapti 1 haftalik. Oda oylr giydirmis onu gorunce benim dusunduklerimi giydirmis ee biz kisin ne giydiricez dedim banada fazla geldi ama he onun cam biraz acikti belkide usumesin diye

Seninde hediyen hayırlı olsun canım. Bak nasıl güzel denk gelmiş. Hayırlı olsun

İndirimi yakalamak istiyorsan beklersin canım.
Biz de takip ederiz beşik indirimlerini istersen. Pamidor şart mı peki? Ebebek filan olsa da olur mu? Ya da Joker filan?

Ya işte komşumu görünce bende de deli sorular yaz bebekleri böyle, biz kış annişleri

Bir de ben üst kısmı komple düğmeli geceliklerden alıcam sadece. Doğum sonrasında emicek bebekler, emzirirken kolaylık olsun. Adında lohusalık geçen hiç bir şeyi almayı düşünmüyorum açıkcası. Başına "lohusalık" ibaresi geçen her ürün 2 kat fiyata ulaşıyor

bunun gibi bişeyler

aynen canım dediğin gibi evin ve şehrin durumu çok etkiliyor.ama verdiğin örneği okurken bana afakanlar bastı sıcak geldi.doktorlar kendi giydiğinizden bir kat fazla giydirin diyorlar o zaman tamamen yanlış bir bilgi bu.acaba o bebek bir gün önce ceryanda falan mı kaldıki??
benim kuzenim nisanda doğum yaptı içine çıtçıtlı üzerine bir takım giydirdi sende böyle giydirsen yeter ekimde hava pek soğuk olmuyo diyor.battaniyeyi falan evde pek kullancağımı sanmıyorum ama bakalım bellide olmaz.

Sagol canim :) bakalim gelince gorucem modeli falan nasil olacak tam pamidorda begendik canim arkadasimda kullaniyor ayni modeli tavsiye etmisti. E bebekte gecen ahsap gormedim:/
Aslinda bende oyle almak istiyorumama duz renk desensizb ulurmuyum bilmiyorum :) Cok haklidin hersey cok pahali oluyor insanin o anda gozude gormez zaten. Fotografci cagirsak hadi.diyecegimde :) kac tane alacaksin sen gecelik alacakmisin birde?

Battaniye lazim diyolar canim. Komsu 4 gunde 4 tane kirlettim diyodu :/ hemen yikanmaya baslanmis kiyafetler

Ben henüz adam akıllı kıyafet işine giremedim görüp aa çok hoşmuş falan dediğim şeler var zıbındı tulumdu falan oda internetten aldıklarım henüz mağaza gezemedim, kıyafet mevzusunu en sona bırakacagım :) Odasını boşalttık bizde önümüzdeki hafta insallah badanasını yapacağız, mobilyası alındı ama eylül başı gb gelecek.
Dekorasyon bakıorum, renk düşünüyorum derken geçio zaman.
Gecelik şart değilki zaten 2pijama takımıda işini görür, ben ne olur ne olmaz diye gecelikte pijamada yanımda bulunduracagım sanırım. Kimi diyor gecelik olmaz kimi diyor pijama olmaz gecelik rahat
Kişiden kişiye değişebilen şeyler sanıyorum oyuzden yanımda bulunduracağım.

Oh canim ne guzel :)) oda derdi komple bitmis sayilir yani :) sanirim 2 pijama daha uyguj olacak o zaman :) hic rahat edemiyorum ben gecelikle hastanede muayne acisindan isterlerse diye dusunmustum ama sartta degilse

Benim şahsi görüşümdür, bebeği nasıl alıştırırsan öyle gideceğidir. Benim 3 tane ablam var 2sinin 2 diğerinin 1 çocuğu var. 5yeğenimde suan çok şükür sağlıklı ve kolay kolay hasta olmayan çocuklar. En büyüğü 16yaşında. Bebeği sıcak tutacağız elbette ama aşırı sıcak olmamalı bence. Ablamın doktoru demişti, ev içinde siz üşümüyorsanız çocukta üşümez yenidoğan bebekleri kendi giydiğinizden 1 kat fazlası daha fazlası değil..
Ben doğru yanlış bilmiyorum ama bu görüşe katılıyorum. Çocuk soğuda bilmeli brzki sonrasında bir rüzgarda hastaneye taşınmayalım. Bazı bebeklerde bünyeyle alakalı oda sans meselesi braz.

hoşbulduk AGRA teşekkür ederim canım hepinize tek tek verdiğiniz cevaplar için

Oh canim ne guzel :)) oda derdi komple bitmis sayilir yani :) sanirim 2 pijama daha uyguj olacak o zaman :) hic rahat edemiyorum ben gecelikle hastanede muayne acisindan isterlerse diye dusunmustum ama sartta degilse

Yok nie şart olsun komple önü düğmeli bir pijama olursa muaynede rahat olur, geniş bol alırsın brazda :)
Bana kalırsa daha hiçbişe yok ortada bakalım hazırladığımda sizinle paylaşmak için sabırsızlanıyorum..

AGRA güle güle kullan canım.bende cumartesi günü terlik,kapı süsü ve hastanede vereceğim hediye için süsler ve malzemeler aldım haftasonu belki başlarım yapmaya

Canım senin bahsettiğin şey mantara benziyor. Onda da genelde alttan muayene yapmazlar. Senin kokulu akıntım var ya da akıntının rengi değişti demen yeterli olur teşhis için. Ya da kaşıntı var...
Mantar da bebeğe bişey yapmaz ancak seni rahatsız eder : )

İdrar yolu enfeksiyonu ayrı bişey. Genelde gebelerin çoğunda hiç belirti vermiyor. Rutin idrar tahlilinde ortaya çıkar. Belirti verince de semptomları bellidir. Ya sık tuvalete çıkarsın ya idrar torbası civarında ya da ön kısığında aniden giren sancılar olur. İdrarın kokusu değişir vs vs.
Bu tedavi edilmeli yoksa bebeğe geçer. Ha çoook önemli mi genelde değil. Allah esirgesin ama genelde doğunca küvezde yatırıyorlar bebeği o oluyor.

Yine geriden konuşmak kolay geliyor ama biraz abartıyormusun sanki?

İlla mantar mı, idrar yolu enfeksiyonu mu ayırt etmek istiyorsan sağlık ocağına git. Gebeler için kan ve idrar tahlili yaptırıcam de. Ha aile hekimi ne için diye sorarsa doktorum istedi 2 gün sonra randevum var dersin olur biter. Yapıyorlar yani

İdrar tahlilinde bişey çıkmazsa rahatlarsın. Çıkarsa da......
Ben de 2 tahlilde de çıktı. Doktor hiçbirşey demedi normal dedi. Ama bu aydan sonra bişey der mi bilmem. Özellikle gelecek ay kan ve idrar tahlillerini istedi
[/QUOTE]
Canim cvp için teşekkür ederim abartiyomuyum bilemem ama sanırım abartmaliyim sonuçta bi can taşıyorum nihayetinde gittiğim koca e.a.h her konu en ince ayrıntısına kadar değerlendirmeli bende su gibi akıntı olduğunu söylediğim Dr her olasılığı değerlendirerek bilgi verip gerekli olan tahlilleri yapmalı Dr fitil veriyo ama ya sıvı kaçağı varsa ? Ya mantar değilde idrar yolu enfeksiyonuysa? Bunlari illede benimmi söylemem lazım Dr yoksa kendimi düşünmeli? Neyse ne inşallah korkulacak bi durum yoktur sağlık ocağı idrar tahlili yapmıyo en azından bizimki yapmiyo ben gebelikte her konun en ince ayrintisina ve olası her duruma karşı değerlendirilmesi taraftariyim ama ne yazikki bazı Dr okadar da onemsemiyolar neyse Allah in izniyle hepimiz bi aksilik olmadan sağ salim kucağıma alsak meleklerimizi derin bi oh çekip sukredicez inşallah. Ve tekrar açıklayıcı ve detaylı bilgilerin için teşekkürler canimmm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…