aynen canım 16 hafta hiç kilo almadım hatta verdim sayılır ama ilaçlara başladım 10-15 günde 3 kilo aldım belkide daha fazla 3gündür tartılmıyorum sinir oldum diye
ayy inşallah canım yarıya geldik sayılır Allah'ın izniyle.bende vicdan azabı duymamak için içiyorum normalde ilaca karşı bi insanım ama konu bebeğim olunca herhalde anne içgüdüsü ilk onu düşünüyosun ihtiyacı var ki doktor veriyo diyosun.
ya bu sağlık ocağı beni hiç aramıyo ilaç falan vermiyo.sadece 3aylıkken aramıştı 2li test falan yaptırdın mı diye onun haricinde hiç bi icraat yok.acaba diyom ben mi arasam napıyonuz hiç aramıyonuz diye
birde kızlar göğüs pedini kaç adet almak lazım.bugün eczaneden sipariş vericem 24lü ve 60lı paketleri varmış.her emzirmede değiştiriliyo mu 60lı mı almak lazım??
canım ben ilk 9 haftalıkken gitmiştim testlerimi yaptırmak için o gün kaydımı yaptılar şeceremi çıkarttılar dediğin gibi ondan sonra bi defa aradılar gerçi ilaç yazdırmaya gitmiyorum pek ondandırBen ilk zamanlardan beri ilaç yazdırmak için sürekli gittiğim için aile hekimine, onlar arayıp sormasada ben dürtüklüyorum onları. Geçen ay sırf kan sayımı için gittim mesela, yapıyorlar. Şimdi aşı için gittim, hem aşı hem izlem yaptılar. Bütün secerenizi öğreniyorlar yalnız.bebişin kalp atışını duymak güzeldi.
Gerçi her bünyede değişir ama ben sanırım 2 aydır kullanıyorum kan ilacı ve vitamin ilacını, daha hiç kilo almadım mesela.
Canım bire bir yaşamış olduğum tecrübem yok. Annişler bişey söyler. Ama yine bu sitedeydi. Annenin bir tanesi göğüs pedinden dolayı göğsünde mantar oluştuğunu çok zor iyileştiğini söyledi. Ped değil de koruma kalkanı daha iyi demişti. Gerçi nasıl kullandı sürekli değiştirdi mi? bilmiyorum. ama ilk alacağım kapaklı göğüs kalkanı, pedi de alıcam ama az sayılı alıcam. Kalkanı kullanamazsam pede dönerim diye düşünüyorum. Annem hep penye koyardı yaaa bikaç kat yapıp....
Kızlarrrdaha önce bebek arabasına karar verdiğimizi söylemiştim. ama şu an kafam karışık, bebeği olan arkadaşlar travel sistem almayın gereksiz diyorlar, chicco litewayde yenidoğan bebekler rahat etmiyor diyorlar.... ay ne alacağımı şaşırdım aranızda artık karar veren var mı? ne alacaksınız ve neden?
Canım ben henüz net olarak araştırmadım ama önerilen veya önerilmeyenleri not alıyorum.
Burda bir arkadaşımız bana Baby2go pinna deluxe bebek arabasını önerdi, henüz araştırmadım ama not almışım :)
Sen istersen bunuda bi araştır. Kendisinde chicco liteway almıştım, pişmanım demişti.
Bende senin gibiyim ne marka alacağımı bilmiyorum hala karar kılamadım travel sistemi beğenmeyenler genelde çocuk arabasıyla her yere gidenler beğenmiyor ama benim cocuk arabasıyla tek başıma gidecem yerler market ve park evime de asansörle çıkartacam taşıyacağım bir durum yok otobüsle bir yerlere gidecek olursan ağır diyorlar onun için beğenmiyorlar travel sistemi ama şunda dikkat et araba bagajına sığmayanlar olabiliyor onu mutlaka sor Can'ım araba almayı sonlara bıraktım ben sizlerde o zamana kadar alırsanız bana da fikir vermiş olursunuz ama Kraft markayı da iyi duydum limit aralığı da önemli ben en fazla 800 çıkarım diyordum geçen ay fiyat aralıklarına baktığımda 1300 tl ye kadar limit çıkmam gerekecek ne yazık ki durum onu gözüküyor allah hepimizin yardımcısı olsun eksikte bitmiyor herşeyde çok pahalı hepimiz bebeğimizin en iyisini kullansın diyoruz en iyisini düşünüyoruz inşallahta öyle olurKızlarrrdaha önce bebek arabasına karar verdiğimizi söylemiştim. ama şu an kafam karışık, bebeği olan arkadaşlar travel sistem almayın gereksiz diyorlar, chicco litewayde yenidoğan bebekler rahat etmiyor diyorlar.... ay ne alacağımı şaşırdım aranızda artık karar veren var mı? ne alacaksınız ve neden?
Canım inceledim Baby2go'nu, resimde daha güzel görünüyor, açığı iç kumaşını ve tentesini beğenmedim. Çok hafif, tek elle kapanıyor ama yer kaplıyor, biz uçak yolculuğu yapacağımzıdan dolayı, bana kapanması büyük geldi, ve o halde bagaja verirsek, sağ salim geri alamayız benceCanım ben henüz net olarak araştırmadım ama önerilen veya önerilmeyenleri not alıyorum.
Burda bir arkadaşımız bana Baby2go pinna deluxe bebek arabasını önerdi, henüz araştırmadım ama not almışım :)
Sen istersen bunuda bi araştır. Kendisinde chicco liteway almıştım, pişmanım demişti.
Kızlarrrdaha önce bebek arabasına karar verdiğimizi söylemiştim. ama şu an kafam karışık, bebeği olan arkadaşlar travel sistem almayın gereksiz diyorlar, chicco litewayde yenidoğan bebekler rahat etmiyor diyorlar.... ay ne alacağımı şaşırdım aranızda artık karar veren var mı? ne alacaksınız ve neden?
ben de en sona bıraktım açığı ama araştırıyoruz hala... eşim Wellgro Voyage travel'i gönderdi bir az önce bana. şimdi de onu inceliyorum... çok zormuşşşş..Bende senin gibiyim ne marka alacağımı bilmiyorum hala karar kılamadım travel sistemi beğenmeyenler genelde çocuk arabasıyla her yere gidenler beğenmiyor ama benim cocuk arabasıyla tek başıma gidecem yerler market ve park evime de asansörle çıkartacam taşıyacağım bir durum yok otobüsle bir yerlere gidecek olursan ağır diyorlar onun için beğenmiyorlar travel sistemi ama şunda dikkat et araba bagajına sığmayanlar olabiliyor onu mutlaka sor Can'ım araba almayı sonlara bıraktım ben sizlerde o zamana kadar alırsanız bana da fikir vermiş olursunuz ama Kraft markayı da iyi duydum limit aralığı da önemli ben en fazla 800 çıkarım diyordum geçen ay fiyat aralıklarına baktığımda 1300 tl ye kadar limit çıkmam gerekecek ne yazık ki durum onu gözüküyor allah hepimizin yardımcısı olsun eksikte bitmiyor herşeyde çok pahalı hepimiz bebeğimizin en iyisini kullansın diyoruz en iyisini düşünüyoruz inşallahta öyle olur
Canım inceledim Baby2go'nu, resimde daha güzel görünüyor, açığı iç kumaşını ve tentesini beğenmedim. Çok hafif, tek elle kapanıyor ama yer kaplıyor, biz uçak yolculuğu yapacağımzıdan dolayı, bana kapanması büyük geldi, ve o halde bagaja verirsek, sağ salim geri alamayız bencetam kapanmıyor gibi yaa, tentesi mahv olur bence... çok hafif ama yenidoğanlara pek uygun görmedim, yatağı tam yatmıyor, bebişler rahat edemez bence... fiyatı çok uygun çok hafif ama bence bir az büyük bebişler için güzel...
Bu aslında canım biraz kişilerin şartlarıyla da alakalı, ilk önce maddi durum, sonra arabanız var mı, varsa sürekli kullanıyormusunuz? Eş olarak tek başına bir yere gidiyormusun vs. vs.
Herkeste olduğu kadar bende de önemli maddiyat ama bunu tek bebek arabasında tolore edebilirim gibi, çünkü bebek arabası gerçekten çok önemli ve ben bir kere alıncaa bir daha almayı düşünmüyorum 2. bebeğime de aynı arabayı kullanmayı düşünüyorum.
Etrafımda çok duydum misal; almak istediğim araba 1900-2100 tl arası Türkiye fiyatı. Bir arkadaş 700 tlye araba almış aiiii diyor o kadar para hayatta vermem amaaaaaaa aldığım arabada şu özellik yok 2. çocuğuma o özellikli olanını alcam, öylesi de 900 tl. eee dedim ne oldu senin araba da 1600 e geldi. Benimkinden pekte farkı kalmadı ki, ben bunu yaşamak istemiyorum dedim arkadaşa kaldı öyle.
Travel sistemi ben de araştırdım, dediğin gibi ağır olduğu önünde çok yorum var, vazgeçtim neden? aracımız var ama eşim çok sık şehir dışına çıkıyor, gidince 5 gün yok. Ben şehir dışında bir yerde oturuyorum, merkeze inmek ya da avm ye gitmek için mecbur dolmuşa bincem o yüzden hafif ve kolay katlanan bir araç şart. Burdan direk eksiyi yedi travel sistemler.
Krafta direk marka olarak olumsuz bir yorum okumuştum ne diye sormayın inanın unuttum ama o andan itibaren kraftta eksiyi yedi benden.
Chicco yu marka olarak sevemedim ben ama litteway ı daha önce bebek ilk doğduğunda kullanılamadığını okumuştum...
Baby2 go yu mağazada araştırdım ve beğendim, bana iyi marka gibi geldi.
Benim şartlarımda ağır olmayan, kolayca katlanan çift yönlü kullanılabilen, ilk doğumdan 3-4 yaşa kadar kullanabileceğim, sağlam araba şartları var. Bunları da bir markada buldum, şu an onda kararlıyım bakalım kuzenim Almanyada daha ucuza denk getirirse alıcam, gelmezse napıcam bilemiyorum. 2. bir araba hiç araştırmadım. Geçenlerde istediğim arabayı süren bayan gördüm gittim sordum, çok memnun olduğunu söyledi. İçime su surpildi açıkcası. Öyle işte.
Bi de arabanın renkleri çok güzel yaaa ayrıca hoşuma gidiyor
Eki Görüntüle 1836765 Eki Görüntüle 1836768 Eki Görüntüle 1836769 Eki Görüntüle 1836770 Eki Görüntüle 1836772
mamas and papas urbo 2Canım bunun markası ney peki ?
mamas and papas urbo 2
ben de en sona bıraktım açığı ama araştırıyoruz hala... eşim Wellgro Voyage travel'i gönderdi bir az önce bana. şimdi de onu inceliyorum... çok zormuşşşş..
Canım bunun markası ney peki ?
Aynen biz ne alacazSelen_Ay herkesin ilk çocuğu ve herkes beşiğinide arabasını da alacağı çoğu şeyi ikinci çocuğuna da kullanabilecek şekilde düşünüyor zaten benim maddi sıkıntım yok çok şükür eşim karışmaz da fiyatına ama sonuçta çok eksik var ve Fuzuli harcamak istemiyorum her birime ayırdığım bir bütçe var ve bu bütçeyi aşmakta istemiyorum bir arabaya 2000 bin vermek bana fazla geliyor işin aslı onun için hem kaliteli hemde bu kadar fiyata birşey düşünmüyorum aslında ama son çare eğer bir Ada'm akıllı araba bulamazsam concord neo olacam avm de bir bayanda görmüştüm ikinci çocuğunu da büyütüyordu aynı arabayla ama onlarda 2300 civarı ve bu kadar fazla vermeyi düşünmüyorum ama bakacam artık
İnşallah Can'ım insan ne kadar borcu da olsa harcıda olsa bebeği için en iyisini istiyor herşey imkan dahilinde tabiki bu Bebek arabasında kimse karar kılmıyor çünkü ucuz alıp dandik birşey çıkmasın yasa pahalı birşey elimde kalmasın kullanamayacağı birşey almak istemiyor onun için Bebek arabasında herkes zorlanacak sanırım neyse daha yarıdayız hamileliğin güzel kullanışlı bir model buluruzBeyaz eşyalarımı alırken bile bu kadar zorlanmamıştım benbebeğin diğer mobilyalarına da karar verirken zorlanmadım ama Bebek arabasında maddiyatla istediğim özellikler arasında kaldım
Hemen yetişmiş yardım arkadaşlar bi harika : )
İşte canım iyi olan arabalar pahalı : (
Biz aslında iyi para olarak Bi tek arabaya harcıcaz. Beşiği ananemiz alıyor, gardolapla şifonyeri de babannemiz. Bebeğin biçok alışverişini de ananemiz yapacak yine. Ben kafamca bikaç bişey aldım şimdilik.
Bi tek araba almak kaldı normalde olsa hiç düşünmem ama ev için kredimiz vardı üstüne tüp bebek çok apar topar geldiği için onunda kredisi var. Bu kadar kredi üstüne kredi gelince düşüncelerim arttı. O yüzden kuzenime sordum burda vergi fazlalaştığı için orda biraz daha ucuza bulursa ya da Bi indirim denk gelip bana 1500 tlye filan gelse benden mutlusu yok
Biz yine kredi kartsiz devam ederiz sanirimAşımı oldum geldim. Bakalım akşama ağrılar var mı. Tahlillerimi verdim, bebişimin kalp atışını duydum pıt pıt pıt
Aaa bu arada mantar için; cuma günü gittiğimde söyledim doktora, bu sefer farklı fitil vermiş. Sanırım bu işe yaradı bu sefer. Daha ilk fitilde fark ettim hemen. Çok şükür
Kanına gireyim az limitli albenim üniversiteden kalma bi kredi kartım var misal 200 tl lik. Eşim onu kapattırmıyor. Benim harçlığım, canım istediğinca alışveriş yapıyorum onunla, ödemesinde de sonra sıkıntı çıkmıyor hem iyi oluyor.
Canım alıştırma meselesini ilk defa duydum açıkcası. Bikaç kış bebeği duydum çift kat giydiriyorlar, o yüzden uzun kollu alıcam ilk aylarını yani.
Allahım inş. bizlere de nasip edecek canım, az kaldı inş bu kadar olduktan sonra...
Çok ilaç kullanıyorum diye kafana takma canım, sonuçta ihtiyacın varda veriliyor, yoksa ilacı esirgiyor doktorlar, farklı doktorlara gidince fark ediyorsun yani.
Ben şu an 2 ilaç kullanıyorum. Sabah akşam kan ilacı günde bir vitamin. İlk 2,5 ay çok fazla ilaç kullandım ben -tüp bebek ya- özellikle biri hormon ilacıydı. Burda bayanlarda mesela o ilacı içmeyi hiç istemeyip kendi kafasınca kesenlerde vardı ama kesemedim ben napıyımzorlu bir süreçle nasip etmiş Allah bir tane, ya bıraksam bebeğime bişey olsa vicdan azabından ölürüm diye kullandım. İnş. bişey olmaz Rabbime emanetiz hep napalım.
Bu arada vitamin ilacımı sağlık ocağı veriyor bedava. Az önce yine aldım.
Sağol canım. Yaş geçiyor mecburen yapcam hemen bi tane daha3. yü belki ama belki bikaç sene sonra düşünebilirim.
Ben bu yüzden ilk önce beşik 2. çocuğu hemen yapabilirsem ranza alıcam, en iyisi o olur gibime geliyor. Bakalım ne olur
Biz yine kredi kartsiz devam ederiz sanirim
Alistirma isinide hep duyuyorum :/ ama ayni zamanda bebek anneden 1 kat fazla giymelide diyorlar. O zaman zaten kesinlikle uzun olmali :))
Arkadasimda bugun bir gun sosyete pazarina gidelim bebekler icin cok.kaliteli ve uygun seyler var dedionada heves ettim simdi
Ya birde sana ve diger kullanan arkadaalara soruyorum. Doktor vajinal fitil verdi gece kullandim sabah margarin gibi geri cikti yika yika zor gecti :S ve tam cikmadigi zamanlarda cok yanma oldu. Ciktikca gecti.ama normal mi acaba yanma
İnşallah Can'ım insan ne kadar borcu da olsa harcıda olsa bebeği için en iyisini istiyor herşey imkan dahilinde tabiki bu Bebek arabasında kimse karar kılmıyor çünkü ucuz alıp dandik birşey çıkmasın yasa pahalı birşey elimde kalmasın kullanamayacağı birşey almak istemiyor onun için Bebek arabasında herkes zorlanacak sanırım neyse daha yarıdayız hamileliğin güzel kullanışlı bir model buluruz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?