2016 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 135 43,5%
  • oğlumuz geliyor

OY: 155 50,0%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 6 1,9%
  • ikiz oğullarımız olacak

OY: 3 1,0%
  • ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

OY: 4 1,3%
  • üçüzlerimiz olacak

OY: 7 2,3%

• Ankete Katılan
    310
RESMİYETTE BU SADECE HAMİLELER İÇİN DEĞİL ZATEN HERKES İÇİN GEÇERLİ CANIM :)) BEN HALA SABAH 8 AKŞAM 7 ÇALIŞIYORUM MSELA
SGK'nın hamileler için zorunlu bi uygulaması canım bu. eğer iş yerine kontrole gelirler ve senin hamile halinle fazla çalıştığını farkederlerse iş yerine ceza uyguluyolarmış. bizim İK öyle demişti

Rabbim gönlüne göre versin inşallah
birşey olmazsa ben şuan devam etmeyi düşünüyorum ama bakalım nasip tabi

Yasa var ama bir yere asmıyor bilgilendirmiyorlar,nasıl olsa çalışan bilmez diye sözlü yaptırım uyguluyorlar.
Kanmayın geçmiş yıllarda hamile personele bu şekilde uygulandığı için çok kızmıştım ve işci çalışan kanunu ve maddelerini İK ya iletmiştim. Ve o güne kadar bildiğiniz yaptırım uygulanıyordu.
Ama kanunu yazılı olarak mail ile gönderince mecbur kalıp hiçbir açıklamada yapmadan direkt yasayı uygulamak zorunda kalmışlardı.
Bilginiz olsun sözlü değil yazılı olarak yasa ve maddeleri İK ya iletin.

Bende sabah 8 akşam 6 ama ben bunların hesabını yapıyorum doğum sonrasında rapor olarak dönecek kuruma :) normalde kurum 4 buçukda çıkma hakkı veriyor fakat ben herzaman çıkamıyorum işlerden dolayı

hiç acıma çık git dinlenmene bak canım. fazla kalıyosun diye kimse madalya vermiyo kimseye. sanada bebeğinede yazık. eğer çıkamadıklarını vericeklerse sonradan kal tabii ama hiç bi kurum vermiyo maalesef

aynen sıcaklar hele bunaltıcı hava daha çok sıkıntı verdi nefes alamıyorum resmen
iş yapasım yok konuşmaya takatim yok birde yeni kıza iş anlatıyorum ay nefesim daralıyo
iyice tez canlı sabırsız oldum

bizim sabah 7.45 akşam 17.30. yani yemekle 9 saat. ama ik bana 4te çıkman gerekiyo dedi, yemek dahil olmuş oluyo. yemeği hesaptan düşmemek gerekiyo. 4ten sonra kaldımmı mesai vermiyolar, 18den sonra mesai sayılıyo bizde. normal maaş alıyorum ben 4te çıkınca

bende öyleyim. bide bu hafta düşük tansiyonla başım dertte niyeyse. tüp bebek doktorundan düşük riskli vardır haftada 1 istirahati uygundur diye rapor alınca ik kabul edeceklerini söyledi. bu akşam alıcam inşallah raporumu yarın veririm ik ya. bayram dönüşüde hafta bana 4 gün olur doğuma kadar inşallah. 9 saat mesai çok koymaz bana. zaten masa başı çalışıyorum arada kalkıp dolanıyorum, ilaç firması olunca rahatız çok şükür anormal yoğun olmaya başlayıncada doğuma gidiyo olucam zaten. 32den sonra eğer dr sorun yok derse çalışmayı düşünüyorum gittiği yere kadar. burdan doğuma bile gidebilirim yani, yeterki sonrasında bebeğimle geçireceğim izinlerim fazla olsun. yıllık izinleride doğum sonrasına aktarıcam ben bu sene kullanmıycam. 1-2 günlük şeyler olduğu zaman mazaretten yada dr raporu alıyorum sıkıntı olmuyo öylede

cnm, evet, çalışabilirlik süreni etkilemeyecek raporun bitince iznin bitince geri gelirsin de,

sonraki 13 haftandan eksilcek onlar. 3-5 gün eksilcek iş başı yapıcağın günden.

o yüzden amaç 32-37 arası mümkün mertebe çalışıp ücretli izni full aktarabilmek.

G gunesjuly1234
benim bilgim bu , tecrübesi olan paylaşabilir...

cicekkokusu ben de ayni durumdayim canim. Gecen yildan yanacak 14 gunluk iznim var. 32. Haftadan once kullanmak zorundayim. Halbuki bebegim icin biriktirmistim o izinleri.
:) geri kalanı kullanrısın doğumdan sonra cnm yapcak biş yok. hem 32 ye kadarki o izinde alışverilerini yaparsın.. mecbur böyle böyle halledcez bi şekilde

bende yıllık izni kullanmıyorum canım parasını da almıcam doğum sonrasına inşallah ekleticem ki o zaman bi de yeni yılında izni olacak bakalım inşallah
32 hafta sonrası kararsızım ağustos ortasına geliyo belki diyorum ağustosu bitiririm ama o zamana olan durumuma sıkıntıma bağlı vallahi şu an eve gitmek istiyorum sabahtan beri çok kötüyüm sıcak ve bunaltıcı hava mahvetti nefes alamıyorum

normalde bizimde 6 dan sonra mesai ama benim şimdi 7 buçuk saatten fazla çalışmam yasak olduğu için ondan gerisini mesai yazıyorum işte
öğlen arası falan yapmazsak 3 buçukta çıkmam lazım yemek yarım saat yaptı 4 de çıkmam lazım kalanı mesai

biraz yağıyo diye serin istanbul bugün yada ben sancaktepede olduğum için burası normal istanbula göre farklı olabiliyo :) benim ağustosun son haftası oluyo 32.haftam. eylül ortası gibi çıkarım izne diye düşünüyorum ama bakalım kısmet :)

Canim doktor bana bir sure
Biraktirmisti o ilaclari mide bulantimi arttiriyor diye. Endiselenne cok kisa
Zaman sonra duzeleceksin

katipcan6868 bende bıraktım o ilaçları. Şimdi ferrosanol vitabiol ve magnezyum desteğine geçtim. Doktoruna danış. Doktordan doktora değişiyor ilaç mevzusu :)

zor canım öylede iş yükün artsın fiyat aynı sürekli çalış oh başka
Hiç söyleme canım, hasta iken bile yatakda çalıştığımı bilirim su içmeye kalkacak halim yokken izinlerde çalışmam da cabası hele de evleneceğim zaman düğün işleri ile koşuşturuyordum daha önce yaptığım sağolsunlar maillerine dikkatli bakmaktan aciz ve çok küçük bir iş için çağrıldığımı bilirim ofise, birinde de geçen sene elektrikler gittiğinde izinliyim başka şehirde ve çarşıdayım arayıp elektrikler gitti şu işi hemen hallet nasıl halledeceksem ki ofisde jeneratör olduğu halde

hiç acıma çık git dinlenmene bak canım. fazla kalıyosun diye kimse madalya vermiyo kimseye. sanada bebeğinede yazık. eğer çıkamadıklarını vericeklerse sonradan kal tabii ama hiç bi kurum vermiyo maalesef
Madalyayı geçtim geciktiğin iş için birde bıdı bıdı işitiyorsun, tansiyonun düşüyo bişey yapamıyorsun çalışmıyor gözüyle bakıyorlar ki bunu yapanlarda ofisde çalışıp sertifikaları alan, dizi film izleyenler yöneticin hamile gidecek diyor daha neler neler

Bu durumu az önce ik ya mail atarak sordum cevaplarını bekliyorum ayy iyi ki söyledin hiç bilmiyordum bu durumu teşekkürler canım

Ayy iyi ki söyledin az daha midyata pirince giderken evde ki bulgurdan oluyordum cevap geldi ikdan izin kullandığın süre doğum izninden düşüyormuş hemen yeni bir izin planlaması yapmak istiyorum, o değilde zorunlu izinler iyice yaktı beni ağlıcam yaa hemen izinleri eritmem gerek

Kızlar bende bugün şeker yüklemesi yaptırdım. 50gr lık glikoz toz şeklindeydi onu suya koyup karıştırıp içtim. 1 saat sonra kan alıp baktılar biraz yüksek çıkmış benimki. Sınır 140 dedi dr benimki 163 çıktı haftaya gel 100 gr lık glikoz la tekrar bakalım dedi ama ben gidip bi 100 gram daha almak istemiyorum tatlıyı şekeri keserim diye düşünüyorum. Sizler ne diyosunuz?

insanlıktan nasibini almamış kişilerle çalışmak çok zor eski çalıştığım bir yer öyleydi
sesim kısıldı diye laf işitmiştim

Benim seker yüklemem yarin insallah yuksek cikmaz. Ve o şekerli su dedikleri dengemi bozmaz ins tansiyonum zaten düşük bayilmam.umarim :)

cidden nasip canım benimde tahmini öyle cumartesi oğluşumu görücem inşallah doktora o zaman söylicem aklımda kalanları zamanı falan daha iyi hesaplar onlar
doğumu da hiç konuşmadım konuşsam diyorum artık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…