SGK'nın hamileler için zorunlu bi uygulaması canım bu. eğer iş yerine kontrole gelirler ve senin hamile halinle fazla çalıştığını farkederlerse iş yerine ceza uyguluyolarmış. bizim İK öyle demiştiRESMİYETTE BU SADECE HAMİLELER İÇİN DEĞİL ZATEN HERKES İÇİN GEÇERLİ CANIM :)) BEN HALA SABAH 8 AKŞAM 7 ÇALIŞIYORUM MSELA
hayır devam etmicem.ilk bebeğim benim inşallah kızımı büyütmek istiyorum rabbim eşime sağlık güç kuvvet versin o çalışsın yeterki onun çalışması yeter bize elhamdülillah. ama biraz büyüyüp yetiştikten sonra çalışırmıyım çalışmazmıyım bilemiyorum çalışmakta istiyiroum ama kızımda gözümün önünde olsun istiyorum bakaalım zaman neler göstericek.
Nasıl yaa kurumdan kuruma değişiyor mu ki bu durum ne gıcık yaa ben direkt mail attım resmiyet olsun diye bizde bu konu ile ilgili ayrı bir ekip var hepsine hem de sonradan sorun çıkmasın diye çok net açık açık yazmışlardı.
Bende sabah 8 akşam 6 ama ben bunların hesabını yapıyorum doğum sonrasında rapor olarak dönecek kuruma :) normalde kurum 4 buçukda çıkma hakkı veriyor fakat ben herzaman çıkamıyorum işlerden dolayı
bizim normalde günde 9 saat mesaimiz var. ben 7buçuk saat çalışıp 1buçuk saat erken çıkıyorum canım. şimdi doktordan rapor alıp normal gelip normal gidip izinleri haftada 1güne çevirmenin peşindeyim. giderken sıcaklar zorlamaya başladı artık
hamilelikle ilgili kuralları okuyorum da öyle yazıyor
bende sabah 8 akşam 7 çalıyorum tabi aradaki farkı mesai alıyorum söyledim normalde 7 buçuk saat diye
ama artık katlanamıyorum erken çıkmaya başlayacağım çünkü öğlen aramda yok yani yarım saat yemek o da üst katta yemekhanede
normalde 7 buçuk saat çalışsam 3 buçukta çıkmam lazım hadi yemek yiyorum yarım saat ekle 4 de çıkmam lazım
7 ye kadar çalışınca 3 saat mesai alıyorum
aynen sıcaklar hele bunaltıcı hava daha çok sıkıntı verdi nefes alamıyorum resmen
iş yapasım yok konuşmaya takatim yok birde yeni kıza iş anlatıyorum ay nefesim daralıyo
iyice tez canlı sabırsız oldum
Gelen mail aynen iletiyorum canım
Hanım Merhaba,
Çalışabilir raporunuz olduğu süre içerisinde yıllık izin almanız raporunuzu etkilemez.
Ancak hamilelik nedeniyle rahatsızlığınız nedeniyle diyelim ki 2 gün raporunuz var çalışabilir raporunuzu etkileyecektir.
Buna rağmen diyelim ki üst solunum yolları enfeksiyonu nedeniyle 2 günlük raporunuz var bu rapor çalışabilirlik sürecini etkilemeyecektir.
Bilginize,
:) geri kalanı kullanrısın doğumdan sonra cnm yapcak biş yok. hem 32 ye kadarki o izinde alışverilerini yaparsın.. mecbur böyle böyle halledcez bi şekildecicekkokusu ben de ayni durumdayim canim. Gecen yildan yanacak 14 gunluk iznim var. 32. Haftadan once kullanmak zorundayim. Halbuki bebegim icin biriktirmistim o izinleri.
bende öyleyim. bide bu hafta düşük tansiyonla başım dertte niyeyse. tüp bebek doktorundan düşük riskli vardır haftada 1 istirahati uygundur diye rapor alınca ik kabul edeceklerini söyledi. bu akşam alıcam inşallah raporumu yarın veririm ik ya. bayram dönüşüde hafta bana 4 gün olur doğuma kadar inşallah. 9 saat mesai çok koymaz bana. zaten masa başı çalışıyorum arada kalkıp dolanıyorum, ilaç firması olunca rahatız çok şükür anormal yoğun olmaya başlayıncada doğuma gidiyo olucam zaten. 32den sonra eğer dr sorun yok derse çalışmayı düşünüyorum gittiği yere kadar. burdan doğuma bile gidebilirim yani, yeterki sonrasında bebeğimle geçireceğim izinlerim fazla olsun. yıllık izinleride doğum sonrasına aktarıcam ben bu sene kullanmıycam. 1-2 günlük şeyler olduğu zaman mazaretten yada dr raporu alıyorum sıkıntı olmuyo öylede
bizim sabah 7.45 akşam 17.30. yani yemekle 9 saat. ama ik bana 4te çıkman gerekiyo dedi, yemek dahil olmuş oluyo. yemeği hesaptan düşmemek gerekiyo. 4ten sonra kaldımmı mesai vermiyolar, 18den sonra mesai sayılıyo bizde. normal maaş alıyorum ben 4te çıkınca
bende yıllık izni kullanmıyorum canım parasını da almıcam doğum sonrasına inşallah ekleticem ki o zaman bi de yeni yılında izni olacak bakalım inşallah
32 hafta sonrası kararsızım ağustos ortasına geliyo belki diyorum ağustosu bitiririm ama o zamana olan durumuma sıkıntıma bağlı vallahi şu an eve gitmek istiyorum sabahtan beri çok kötüyüm sıcak ve bunaltıcı hava mahvetti nefes alamıyorum
arkadaslar gunaydn sıze bır sey danısmak ıstıyorum ben de 3,5 aylık hamıleyım ılk cocugum olcak mıgde bulantılrıyla gecırdım bu donemı ve hap ıcmekten tıksındım doktorumun bana vermıs oldugu demır hapı ve decavıt ısımlı vıtamın hapı var ve ben bunları duzenlı ıcmıyorum cunku ıcemıyorum ıcmesem ne olur sımdı butun herseyden yıyorum onlardan sağlayamammı vıtamınlerı of napcam ben
Hiç söyleme canım, hasta iken bile yatakda çalıştığımı bilirim su içmeye kalkacak halim yokken izinlerde çalışmam da cabası hele de evleneceğim zaman düğün işleri ile koşuşturuyordum daha önce yaptığım sağolsunlar maillerine dikkatli bakmaktan aciz ve çok küçük bir iş için çağrıldığımı bilirim ofise, birinde de geçen sene elektrikler gittiğinde izinliyim başka şehirde ve çarşıdayım arayıp elektrikler gitti şu işi hemen hallet nasıl halledeceksem ki ofisde jeneratör olduğu haldezor canım öylede iş yükün artsın fiyat aynı sürekli çalış oh başka
Madalyayı geçtim geciktiğin iş için birde bıdı bıdı işitiyorsun, tansiyonun düşüyo bişey yapamıyorsun çalışmıyor gözüyle bakıyorlar ki bunu yapanlarda ofisde çalışıp sertifikaları alan, dizi film izleyenler yöneticin hamile gidecek diyor daha neler nelerhiç acıma çık git dinlenmene bak canım. fazla kalıyosun diye kimse madalya vermiyo kimseye. sanada bebeğinede yazık. eğer çıkamadıklarını vericeklerse sonradan kal tabii ama hiç bi kurum vermiyo maalesef
cnm, evet, çalışabilirlik süreni etkilemeyecek raporun bitince iznin bitince geri gelirsin de,
sonraki 13 haftandan eksilcek onlar. 3-5 gün eksilcek iş başı yapıcağın günden.
o yüzden amaç 32-37 arası mümkün mertebe çalışıp ücretli izni full aktarabilmek.
G gunesjuly1234
benim bilgim bu , tecrübesi olan paylaşabilir...
Ayy iyi ki söyledin az daha midyata pirince giderken evde ki bulgurdan oluyordumcnm, evet, çalışabilirlik süreni etkilemeyecek raporun bitince iznin bitince geri gelirsin de,
sonraki 13 haftandan eksilcek onlar. 3-5 gün eksilcek iş başı yapıcağın günden.
o yüzden amaç 32-37 arası mümkün mertebe çalışıp ücretli izni full aktarabilmek.
G gunesjuly1234
benim bilgim bu , tecrübesi olan paylaşabilir...
Hiç söyleme canım, hasta iken bile yatakda çalıştığımı bilirim su içmeye kalkacak halim yokken izinlerde çalışmam da cabası hele de evleneceğim zaman düğün işleri ile koşuşturuyordum daha önce yaptığım sağolsunlar maillerine dikkatli bakmaktan aciz ve çok küçük bir iş için çağrıldığımı bilirim ofise, birinde de geçen sene elektrikler gittiğinde izinliyim başka şehirde ve çarşıdayım arayıp elektrikler gitti şu işi hemen hallet nasıl halledeceksem ki ofisde jeneratör olduğu halde
biraz yağıyo diye serin istanbul bugün yada ben sancaktepede olduğum için burası normal istanbula göre farklı olabiliyo :) benim ağustosun son haftası oluyo 32.haftam. eylül ortası gibi çıkarım izne diye düşünüyorum ama bakalım kısmet :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?