- 11 Ekim 2010
- 134
- 132
- 103
Evet aslında bakınca az kaldı ama ben bir an önce ekim ayı gelsin ve oğlumu kucağıma alayim diyorum.ben biraz takıntılı biriyim,en ufak bi agrida endişeleniyorum.çocuk dogsa da gözümün önünde olsa diyorumSelam kızlar doğum gittikçe yaklaşıyor ne kadar az kalmış diyorum içimi bir korku kaplıyor tek doğum korkusu değil bebeğin bakımı hastalıkları ve en az 3 sene bana bana bağımlı kalacağı oyyyy oyyy
Canım çok iyi dusunmussun, ben rapor kullanabilirim. Sonra gerekirse ücretsiz alırım diye düşünüyorum. ama bölümün 2. dönemden haberi yok, birsürü dersim vardı ama bebeğim herşeyden önemliCanim rapor alsam diye ben de dusunuyorum ama 2. Donem icin ders yazmalarindan endiselendigim icin belki mart ortasina kadar ucretsiz de alabilirim. Dersler basladiktan sonra nasil olsa ders veremezler ve rahat olabilirim. Bu yaz gecen yildan kalan iznimi kullanip bu yilki 30 gunu seneye yaza aktaracagim insallah. Tum yazi da boylece yillik izinle geciririm.
Canım sadece ayaklarda var yanı ayaktan dize kadar diyebilirim bide ellerimde biraz şişiyor yüzde yok hiç. Su günde 2 bardak belki içiyorum ilk aylarda sudan midem bulandı şimdi zorlanıyorum içerken. Doktorum bebeğimizin suyu iyi ama yinede su içmelisin bol bol dedi ama su ihtiyacını salatalık karpuz yiyerek gidermeye çalışıyorumcanım senin ayakların çok fazla şişmiş o zaman sadece ayakların mı böyle şiş?? el ayak yüz de anormal derecede şişlik olunca doktora başvurun diyorlar ayrıca yediklerine çok dikkat et tuz alımını azaltmalısın vücuttan ödemi atan tek şey su diye biliyorum en az 3 lt içmelisin. çok geçmiş olsun.
Aynen canım dikkat etmem lazım şimdiden böyleyim son haftalarda yürüyemez hale geleceğim allah korusunbu haftalardan sonra tüm hamilelerde sişmeler olacak asırı olursa doktor hemen gel dedi bana. bacaklarımı ve ayaklarıma bastırarak kontrol etti. tuzu olabıldıgınce azalt bence ve tursuyu kes. bebek agırlastıkca sıkıntı olur. sımdıden vazgec tuzdan flln. son haftalrın rahat olsun :)
Benim doktorumda yaptırma dedi zaten hastane de doğum yapacaksın hatta ben bile yapmadım , tetonoz aşısının amacı bebeğin kordonun steril olmayan paslı bir aletle kesilmesi sonucunda tetenoz olmasına karşıymış, çevremde yakın zamanda doğum yapan arkadaşların hiçbiri de yaptırma dı.merhaba kızlar bende kasım da doğum yapacam inşallah sizler benden öndesiniz ben tetanoz aşısını soracaktım sizler benim doktorum yaptıma dedi reke yok boşuna ama herkes yaptırıyormuş bende kararsız kaldım sizler hep yaptırdınıuzmı yan etkileri oldumu sizde?
Canım bende ramazandan dolayı iş yerinde yeterince su alamıyordum ve ayaklarım balon gibi şişmişti zaten bacaklarım kalın tam sumo güreşçileri gibi olmuştum , iki üç gün boyunca ayağım vücuttan baya yüksekte uyudum kanepede kanepe kolçağına minder üzerinede ayağımı uzatıyordumCanım sadece ayaklarda var yanı ayaktan dize kadar diyebilirim bide ellerimde biraz şişiyor yüzde yok hiç. Su günde 2 bardak belki içiyorum ilk aylarda sudan midem bulandı şimdi zorlanıyorum içerken. Doktorum bebeğimizin suyu iyi ama yinede su içmelisin bol bol dedi ama su ihtiyacını salatalık karpuz yiyerek gidermeye çalışıyorum
Canım bu konu ile ilgili de mail atmıştım yaa ik'da kriz oluştu :) işin içinden çıkamamışlar, biraz önce beni arayıp tam olarak problem nedir dediler :) konunun uzmanı 32.-37. haftalar arası izin alsanızda doğumdan sonraki izin sürecini etkilemez çünkü izinlerde çalışıyor gözüküyoruz ve bu sizin yasal hakkınız dedi bu konu ile ilgili direkt beni arayın ben size yardımcı olacağım dedi :)ayy hiç bilemedim onu özelde nasıl oluyo :/ istersen onu da mail atarsın hemen cevap veriyolar ne güzel :) canını sıkmaaaa herşey halloluuuur :)
Canım ben dün yaptırdım ama bana 50 gr şeker yüklediler benimde açlık 84 1 saat sonra 163 çıktı benimde baya moralim bozuldu doktorum da bi daha 100 gr lık yükleme yapıp öyle bakmam lazım dedi haftaya gel dedi bende napacağımı şaşırdımmmmmBugun 75 gr seker yuklemesini yaptirdik. Aclik 91 cikti. 1. Saatte 155 cikti
2. Saatte 167 cikti. Moralim bozuldu epey. Simdi doktoruma ulasmaya calisiyorum bakalim ne diyecek. Bugun yaptiracak arkadaslar sizlerde durum nasil, ne dedi doktorunuz?
Canım ben dün yaptırdım ama bana 50 gr şeker yüklediler benimde açlık 84 1 saat sonra 163 çıktı benimde baya moralim bozuldu doktorum da bi daha 100 gr lık yükleme yapıp öyle bakmam lazım dedi haftaya gel dedi bende napacağımı şaşırdımmmmm
Canım enfeksiyon daha da zararlı bebiş için bende kullandım hemde daha 3 aylık değildi bebişim kullanmazsan daha kötü sonuçlar olacak dedi, sağlıkçı arkadaşlarımda augmentin için onay vermişlerdi ama bana doktorum sadece 5 gün günde 2 tane demişti 5. günden sonra kullanma demişti.kızlar bişey soracağım idrar yolları enfeksiyonu için kültür yaptırdık sonuca göre dr augamentin antibiyotik verdi B grubu kategorisindeymiş kullan dedi de hiç içime sinmiyoooo
kızlar bişey soracağım idrar yolları enfeksiyonu için kültür yaptırdık sonuca göre dr augamentin antibiyotik verdi B grubu kategorisindeymiş kullan dedi de hiç içime sinmiyoooo
benım 146 cıktı 50 grlık. 2. saate bakmadı. 100 gr lık da yuklemeyelım dedi . haftaya aclık tokluk bakılcak. ona göre de dıyet. ben de bugunden ıtıbaren tatlı seyler yemeyı bıraktım. pırınc, hmur ısı vs de bıraktım. bakalım 1 hafta denıcem nasıl cıkacak sonuclarBugun 75 gr seker yuklemesini yaptirdik. Aclik 91 cikti. 1. Saatte 155 cikti
2. Saatte 167 cikti. Moralim bozuldu epey. Simdi doktoruma ulasmaya calisiyorum bakalim ne diyecek. Bugun yaptiracak arkadaslar sizlerde durum nasil, ne dedi doktorunuz?
benım 146 cıktı 50 grlık. 2. saate bakmadı. 100 gr lık da yuklemeyelım dedi . haftaya aclık tokluk bakılcak. ona göre de dıyet. ben de bugunden ıtıbaren tatlı seyler yemeyı bıraktım. pırınc, hmur ısı vs de bıraktım. bakalım 1 hafta denıcem nasıl cıkacak sonuclar
a ve b grubu olanlar kullanılabilir. Kullanmazsan ve enfeksiyon devam ederse daha ağır antibiyotiklere geçersin tercih senin. Enfeksiyonun bebeğe yapabileceği kötü etkiyi söylemiyorum bile.kızlar bişey soracağım idrar yolları enfeksiyonu için kültür yaptırdık sonuca göre dr augamentin antibiyotik verdi B grubu kategorisindeymiş kullan dedi de hiç içime sinmiyoooo
Sağol canım benim hepsini deniyorum inşşallah iner bi an önce benimde bacaklarım genetik kalın hiç sorma valla ne hale döndümm şişliktenCanım bende ramazandan dolayı iş yerinde yeterince su alamıyordum ve ayaklarım balon gibi şişmişti zaten bacaklarım kalın tam sumo güreşçileri gibi olmuştum , iki üç gün boyunca ayağım vücuttan baya yüksekte uyudum kanepede kanepe kolçağına minder üzerinede ayağımı uzatıyordumtuz zaten az tüketiyordum şimdi neredeyse hiç suyuda mümkün olduğunca çok tüketmeye çalışıyorum ve çok şükür şişlik baya azaldı sende deneyebilirsin ama suyu muhakkak iç vücudun ödemi atması için
benım yaptıgım hastanede sınır deger 126ydı. doktor da sınırda sayılır senınkı dedı. o yuzden 100 luk yuklemeyelım dedi. ben yınede dıkkat ederım artık bundan sonra. gerekırse de 3 ay sıkı dıyet yaparım. napalım artık.50 gr da 140 i gecmemesi gerekiyormus. Sizin cok fazla gecmemis. 75 gr da 1. Saat 180, 2. Saat 150 yi gecmeyecekti ben 2. Saate takildim. Tabi bunlar internetten edindigim bilgiler. Doktorum hala telefonuma donmedi, onumuzde bayram tatili. Bayramdan sonraya diyetisyene giderim artik. Bir seker aleti alip aclik tokluk takip etmeyi dusunuyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?