• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 135 43,5%
  • oğlumuz geliyor

OY: 155 50,0%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 6 1,9%
  • ikiz oğullarımız olacak

OY: 3 1,0%
  • ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

OY: 4 1,3%
  • üçüzlerimiz olacak

OY: 7 2,3%

• Ankete Katılan
    310
Canım evet çok da titizlenme taraftarı bende değilim ama sanırım öyle olacağım :kızgın::kızgın: benim annem çok rahat bir anneydi ve kardeşlerimin doktora gittiğini hastalandığını bilmem , ama ona rağmen kardeşlerimin deterjanları farklıydı onlar için bi 2 yıl sanırım bebekler için satılan sabun tozu kullanırdı. Evet makinada kalacak aynı şeyi bende düşünüyorum acaba elimde mi yıkasam diye daha dün kendi kendime düşünüyordum zaten ne kadar ki kıyafetleri el kadar artık bebitom uysal sakin bir bebek olursa elde yıkarım en azından 1 yıla kadar :anne:

evet el kadar ama gördüğüm kadarı ile günde 2-3 kez kıyafet değiştiriyor,2 saate bir emzirme alt değiştirme,uyutma,ev işleri derken yorucu bir süreç.ilk yıkanır ama sonrasında halimiz olmaz diye düşünüyorum.Bol kıyafeti varsa zaten toplu yıkanır.

ben annemin hassas kıyafetler için kullandığı portatif mini çamaşır mak kullanmayı düşünüyorum.Dolayısıyla başka eşya ve deterjanlarla kullanılmayacak sadece bebek için kullanıcam.

http://www.evidea.com/uydu-mini-camasir-makinesi/p/94125

http://www.birliktealalim.com/firsa...si-tum-turkiye-ye-kargo-imkani-ile-3/?irc=sk#

Son düzenleme:
kızlar karar verdim hacı şakirin granül deterjanını alıp bebişkonun herşeyi onunla yıkıycam ilk önce. doğduktan sonra alerjik bişi olmazsa 40ı çıkana kadar ona devam ederim sonra bizim deterjana geçer bi denerim noluyo diye. ama aklıma takılan şu, deterjanın yanı sıra bide yumuşatıcısını kullanmaya gerek varmı? hacı şakirde bildiğim kadarıyla yumuşatıcı yok, dalin yada uni baby alabilirim yumuşatıcıyı eğer gerekli derseniz
valla cnm ben oglumdada yumusatici kullandim kiziminkileride oyle yikadim uni baby aldim ilave durulama yaptim mis gibi kokuyorlar bide yumusacik oldular tavsiye ederim

Tamam canım bekliyoruz bakalım

Ya umarım tam 32+0 da gitmek gerekmiyordur, 31 kusurleride kabul etsinler ya bayramdan sonra az açık kalsın inş

canım banada mutlaka 32 de gel dedi
eğer uzatacaksan çalışabilir alacaksan olduğun yerde yaptır dedi ben başka ile gidiyorum doktora da
ama o gün mutlaka gel ya da orda al raporunu dedi 16 sı benimde 32
gidicem raporu uzatmak ve tahliller için
artık nst ye de giricez çok heyecanlıyım :KK49:

Canm bana doktorum tam 32 de vermis olman lazim dedi gecirmemen gerekiyo dedi ama incesini bilmiyorum benm 32 cumartesiye denk geliyo ben cumadan vercekmisim raporu dun konustuk
Canım bana 5 hafta sonra gelsen olur dedi. illa 32+0 da gitmem gerekse söylerdi heralde, 5 hafta 31+ ya denk geliyordu ozaman bakmıştım. Bakalım olmazsa özel hastane 10 gün muayene hakkı var onu beklerim artık canım bende

canım banada mutlaka 32 de gel dedi
eğer uzatacaksan çalışabilir alacaksan olduğun yerde yaptır dedi ben başka ile gidiyorum doktora da
ama o gün mutlaka gel ya da orda al raporunu dedi 16 sı benimde 32
gidicem raporu uzatmak ve tahliller için
artık nst ye de giricez çok heyecanlıyım :KK49:
Canım bende olduğum ilde yaptırıp sonra doğumu ankarada yapacağım inş. Bakalım benimde ağustosun 26-27 sinde geliyor. Önce şansımı denerim 25i gibi fln olmazsa biraz daha beklerim artık bakalım....Ay nst yi çok merak ediyorum bende onun için özel hastaneler ayrı ücret alıyormu bilginiz varmı?

Kızlarr misafiri çok olan ve onlara hizmet edebilen var mı? Benim bu ara misafirler bitmiyor ve ben çok zorlanıyorum. Geceleri ayaklarımın altı ağrıyor yürüyemiyorum. Uykum oluyor sürekli zaten. Sadece benim çevremdeki insanlar mı anlayışsız merak ettim
sanırım öyle canım ben mesela denk gelince çağırıyorum sen hamilesin diyorlar :anneadayı:
bi de çalışıyorum o da varda kimse mümkün olduğunca gelmiyo bana

canım senin haftan kurban bayramına mı geliyor anlamadım ben :/

canım hacı şakir granül kullandı kuzen,m ama memnun kalmadı, granüller erimedi çamaşırların üstünde kaldı diye anlattı. sıvı deterjan öneriyor, dalinin falan gibi
yok canım kurbanda 34 buçuk fln oluyorum. Kurbandan sonra bi 15 gün fln açığım kalıyor. Doğumu ankarada yapacağım için bu şehirde olamayacağım ama bir yandan da doğum sonrasına kalsın istediğim için öyle telaş yaptım. Ama ben her halükarda mecbur yıllık izin yada raporla sonraki 15 günü geçirmeye çalışacağım. Belki doğum sonrasından düşmezler. Çünkü bayramdan sonra bu şehre bir daha dönmeyi düşünmüyorum. Ya bu durumlar olmasa akademisyenlerde mesai kavramı yok aslında çoğu idare ediliyordu. Tabi ders dönemi hariç yaz döneminden bahsediyorum. OHAL olmasa yine idare edilirdi ama şimdi ne olur kestiremiyorum açıkçası...

Canım bende olduğum ilde yaptırıp sonra doğumu ankarada yapacağım inş. Bakalım benimde ağustosun 26-27 sinde geliyor. Önce şansımı denerim 25i gibi fln olmazsa biraz daha beklerim artık bakalım....Ay nst yi çok merak ediyorum bende onun için özel hastaneler ayrı ücret alıyormu bilginiz varmı?
özel hastane alıyor canım
mesela gittiğim hastane 15 alıyo
ama bulunduğum ildeki özel hastane 30 alıyormuş
kurban bayramına kadar çalışsam diyorum dayanırsam inşallah çok iyi olacak doğum sonrası için
inşallah bu sıcaklar ayın 15 inden sonra azalır da rahat rahat çalışabilirim hoş klimalı yerdeyim ama yine de vücudum ateş atıyo resmen çok bunaldığım zamanlar oluyo :KK12:

Kızlar benim doktorum hamileee karnı günden güne büyüyünce anladık :) ve doğumunada 2 ay kalmış yani benimle aynı gibi :) bu ayın 20 sinde gideceğiz bi konuşalım bakalım nasıl olacak bizim doğum :) şansımdan mıdır nedir yaaa doktorum çok iyi çok başarılı normal doğum yaptıran gerekmedikçe sezeryana almayan bi doktordu allahım şimdi bunun derdine düştüm sanırım birlikte doğuma gideceğiz:)
Oy canım senin şansına tüh, neyse sıkıntı yapma inş. o seni iyi bir dr a yönlendirir inş.
özel hastane alıyor canım
mesela gittiğim hastane 15 alıyo
ama bulunduğum ildeki özel hastane 30 alıyormuş
kurban bayramına kadar çalışsam diyorum dayanırsam inşallah çok iyi olacak doğum sonrası için
inşallah bu sıcaklar ayın 15 inden sonra azalır da rahat rahat çalışabilirim hoş klimalı yerdeyim ama yine de vücudum ateş atıyo resmen çok bunaldığım zamanlar oluyo :KK12:
Canım aynen doğum sonrasına ne kadar kalırsa bebeklerimizle daha fazla vakit geçiririz inş. Oyüzden bende elimden geldiğince öyle yapmayı düşünüyorum. Sonrası da bulabildiğimiz yerden en azından ders dönemi yıllık izin vermedikleri için heyet raporu bulmaya çalışacağım. Allahım inş. ülkenin şu hali düzene girer de heyet raporu bulabiliriz. ne kadar büyütebilirsek kar kardır ya...

Kızlarr misafiri çok olan ve onlara hizmet edebilen var mı? Benim bu ara misafirler bitmiyor ve ben çok zorlanıyorum. Geceleri ayaklarımın altı ağrıyor yürüyemiyorum. Uykum oluyor sürekli zaten. Sadece benim çevremdeki insanlar mı anlayışsız merak ettim

Canim bana kimse gelmiyir.
Yani hickimse hemde.
Canim kabul etme yani halsiziz sicaklar falan ne misafiri

Kizlar nts ye ne zaman alio doktor bir de normal ya da sezeryan icin çati kontrolu ne zaman yapiliyor tecrube sahibi arkadaşlar yardimci olabilirler mi?

Oy canım senin şansına tüh, neyse sıkıntı yapma inş. o seni iyi bir dr a yönlendirir inş.

Canım aynen doğum sonrasına ne kadar kalırsa bebeklerimizle daha fazla vakit geçiririz inş. Oyüzden bende elimden geldiğince öyle yapmayı düşünüyorum. Sonrası da bulabildiğimiz yerden en azından ders dönemi yıllık izin vermedikleri için heyet raporu bulmaya çalışacağım. Allahım inş. ülkenin şu hali düzene girer de heyet raporu bulabiliriz. ne kadar büyütebilirsek kar kardır ya...

öyle canım ben özel sektördeyim
rapor süresinden sonra 6 ay ücretsiz izne çıkacağım yine nerdeyse 1 sene yanında olucam inşallah sonra ananesi bakar diyoruz bakalım o günleri görürsek
Rabbim devletimize yardım etsin inşallah

kızlar şimdi ben temmuzun ortasında sağlık ocağında kan idrar tahlili verdim
idrarda enfeksiyon çıktı ama doktor bana kanda bişey gözükmüyor dedi hamilelikte rahim mesaneye baskı yaptığı için tam boşaltamazsın dedi ondan öyle çıkabilir dedi
dün kendi doktoruma sonucu gösterdim
hem suda eritmeli antibiyotik verdi hem ağızdan içmelik yine antibiyotik verdi aklım karıştı
ve bende hiç acı yanma bişey yok yani
kayınvalidem eski hemşire ve ebe ona sordum
tozu iç sadece olmadı dedi hapı içme dedi herhangi bir fiziksel belirtim yok çünkü benim
bende öyle yapmayı düşündüm zaten ve sadece tozu içtim sizin fikriniz nedir
antibiyotik içmek istemiyorum ya 16sında yine gidip tahlilde vericez bakalım

öyle canım ben özel sektördeyim
rapor süresinden sonra 6 ay ücretsiz izne çıkacağım yine nerdeyse 1 sene yanında olucam inşallah sonra ananesi bakar diyoruz bakalım o günleri görürsek
Rabbim devletimize yardım etsin inşallah
Amin canım inş.
idrarda enfeksiyon çıktı ama doktor bana kanda bişey gözükmüyor dedi hamilelikte rahim mesaneye baskı yaptığı için tam boşaltamazsın dedi ondan öyle çıkabilir dedi
hem suda eritmeli antibiyotik verdi hem ağızdan içmelik yine antibiyotik verdi aklım karıştı
tozu iç sadece olmadı dedi hapı içme dedi herhangi bir fiziksel belirtim yok çünkü benim
Hangi değerlerin yüksek çıktı canım? Mesela beyaz küre hamilelikte hep yüksek oluyor. Hamilelik kaynaklı ama tabi dr un daha iyi bilir.

Canim ben de hastanede idrar testi yaptirdim. Sonuclarini saglikk ocagi istemisti oradaki doktora verdim. Doktor idrarinda biraz enfeksiyon gorunuyo yanma gibi bir şikayetin var mi dedi. Ben de yok dedim olursa gel antibiyotik yazayim dedi. Halbuko kendi doktorum sonuçlarin normal sikinti yok demisti. Ama ben yanma gibi bisey hissetmiyorum

doktor bana enfeksiyon olursa anlamazsın demişti hersey degıstıgı için acı yanma hıssetmıyormussun. bende dedim acı yanma yok dıye. banada verdi hem toz hem hap. ben sadece tozu içtim ve hapı ıcmedım ve bol su içtim gecti. gunde 3 lt yı bulmamız gerekıyor artık

Amin canım inş.

Hangi değerlerin yüksek çıktı canım? Mesela beyaz küre hamilelikte hep yüksek oluyor. Hamilelik kaynaklı ama tabi dr un daha iyi bilir.
likosit mi neydi adı o işte +++ olarak işaretlenmiş idrarda ama kanda bişey yok
ağrı sızı da yok yaparken

Back
X