• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 135 43,5%
  • oğlumuz geliyor

OY: 155 50,0%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 6 1,9%
  • ikiz oğullarımız olacak

OY: 3 1,0%
  • ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

OY: 4 1,3%
  • üçüzlerimiz olacak

OY: 7 2,3%

• Ankete Katılan
    310
evet el kadar ama gördüğüm kadarı ile günde 2-3 kez kıyafet değiştiriyor,2 saate bir emzirme alt değiştirme,uyutma,ev işleri derken yorucu bir süreç.ilk yıkanır ama sonrasında halimiz olmaz diye düşünüyorum.Bol kıyafeti varsa zaten toplu yıkanır.

ben annemin hassas kıyafetler için kullandığı portatif mini çamaşır mak kullanmayı düşünüyorum.Dolayısıyla başka eşya ve deterjanlarla kullanılmayacak sadece bebek için kullanıcam.

http://www.evidea.com/uydu-mini-camasir-makinesi/p/94125

http://www.birliktealalim.com/firsa...si-tum-turkiye-ye-kargo-imkani-ile-3/?irc=sk#
Canım gönderdiğin linkler için teşekkürler, yalnız bunlarda yıkama süresi olarak max. 15 dk gösteriyor bu kafamı karıştırdı biraz

doktor bana enfeksiyon olursa anlamazsın demişti hersey degıstıgı için acı yanma hıssetmıyormussun. bende dedim acı yanma yok dıye. banada verdi hem toz hem hap. ben sadece tozu içtim ve hapı ıcmedım ve bol su içtim gecti. gunde 3 lt yı bulmamız gerekıyor artık
ben 3 lt yi geçiyorum sanırım :)
o kadar terliyorum ki vücuduma su girmeden çıkıyo galiba :halay:
iş yerinde 2 lt garanti içiyorum evde habire su içiyorum gece sıcaktan uyanıyorum başımda 1,5 ltlik şişe var dikle dikle onu içiyorum
ömrü hayatımda hiç su içmeyen ben sürekli soğuk su derdindeyim
günde en az 1 şişe de maden suyu içiyorum
hazır içeceklerle işim yok zaten çok nadir bi uludağ limonata içerim o kadar onu da eve almıyorum annemde içersem ayda yıl da bir

ben 3 lt yi geçiyorum sanırım :)
o kadar terliyorum ki vücuduma su girmeden çıkıyo galiba :halay:
iş yerinde 2 lt garanti içiyorum evde habire su içiyorum gece sıcaktan uyanıyorum başımda 1,5 ltlik şişe var dikle dikle onu içiyorum
ömrü hayatımda hiç su içmeyen ben sürekli soğuk su derdindeyim
günde en az 1 şişe de maden suyu içiyorum
hazır içeceklerle işim yok zaten çok nadir bi uludağ limonata içerim o kadar onu da eve almıyorum annemde içersem ayda yıl da bir
gecer o zman baya bı su ıcıyprsun. o tozu da ıcınce borsey kalmaz ınşallah

likosit mi neydi adı o işte +++ olarak işaretlenmiş idrarda ama kanda bişey yok
ağrı sızı da yok yaparken
Canım lökosit, akyuvar yani beyaz küre hepsi aynı şey...Bende de yüksek çıkıyor. Bu hamilelikte olağan bir durummuş. Benim dr um hiçbirşey vermiyor. Olağan diyor yani

Arkadaşlar bir de buara ara ara hafif adet sancısı gibi birşeyler hissediyorum. Bu Braxton-Hicks kasılmaları dedikleri kasılmalar mı sizin de yaşadığınız? Dr. Kağan Kocatepe nin sitesinden takip ediyorum. Orda bu şekilde tarif edilmiş bu kasılmalar, ilk hamilelik tecrübesiziz haliyle :)

Hakkaten hamilesin ve son zamanların ne misafiri yaa ben davet ettiğim halde kimse bana gelmiyor, hatta günüm var ve ilk sen al dışarda yapalım evde hiç uğraşma dedi gün arkadaşlarımda sağolsun,
valla bende anlamıyorum canım ya gelenler yardım ediyorlar biraz biraz ama ztn sonrasında öncesinde temizlik bilmem ne. Ben kendim çok anlayışlıydım hamilelere karşı ama insanlardan göremiyorm

ben kimseyi ağırlamıyorum canım uzun zamandır. zaten kv falan burda değil, ramazanda geldi ama hep biz ona gittik :) arada arkadaşlar geliyolar ama özel bişi beklemiyolar Allah ne verdiyse yiyip içiyoruz, birlikte toparlıyoruz mutfağı falan. eşinin desteğide önemli tabii. benimki yardımcı oluyo sağolsun. normal zamanda sürekli birileri gelirdi biz bi yerlere giderdik şimdi çoğunlukla biz gidiyoruz o da çağırmıyo kimseyi hatta ben çağıralım diyorum bazen gerek yok yorgun oluyosun diyo hemen. insanlar gelmek isterler illaki seni görmek için ama yoruluyorum artık diye söyle, zorlandığımız dönemlere geldik artık maalesef biraz anlayışlı olsunlar
Eşim çok yardımcı oluyor ama o çalışıyor bi yere kadar yardım edebiliyor :(
Canim bana kimse gelmiyir.
Yani hickimse hemde.
Canim kabul etme yani halsiziz sicaklar falan ne misafiri
artık reddedicem ya ya da geliyosanız çaya gelin derim napim

canım senin haftan kurban bayramına mı geliyor anlamadım ben :/

canım hacı şakir granül kullandı kuzen,m ama memnun kalmadı, granüller erimedi çamaşırların üstünde kaldı diye anlattı. sıvı deterjan öneriyor, dalinin falan gibi
önce bi nevresimlerini falan yıkıyım bakiyim o zaman kalıcakmı diye. kendi çamaşırlarımızdada deterjanı fazla kaçırınca oluyo aynı sıkıntı yada makinayı çok doldurup kısa programa koyduksam falan

yumuşatıcıyı önermiyorlar bir kısmı kıyafete kalıyormuş.
Ben yumuşatıcı kullanmayı düşünmüyorum.Toz sabunda kalıp gibi oluyor,onuda kullanmayacağım zaten,kullandığım bebek deterjan birde ütü ile yumuşarlar zaten.

Birde şu deterjan varmış

http://urun.n11.com/bebek-deterjanl...bebek-camasirlari-temizleme-sivisi-P116337058

hiç duymadım canım bu markayı. arkadaşlar amway ürünlerini falan kullanıyolar olmadı onlardan alırım belki düşük ihtimalde olsa sıkıntı yaşarsam denerim yani

Canım evet çok da titizlenme taraftarı bende değilim ama sanırım öyle olacağım :kızgın::kızgın: benim annem çok rahat bir anneydi ve kardeşlerimin doktora gittiğini hastalandığını bilmem , ama ona rağmen kardeşlerimin deterjanları farklıydı onlar için bi 2 yıl sanırım bebekler için satılan sabun tozu kullanırdı. Evet makinada kalacak aynı şeyi bende düşünüyorum acaba elimde mi yıkasam diye daha dün kendi kendime düşünüyordum zaten ne kadar ki kıyafetleri el kadar artık bebitom uysal sakin bir bebek olursa elde yıkarım en azından 1 yıla kadar :anne:

hiiç düşünmedim elde yıkamayı çünkü sen ben anne olarak dikkat ederizde işe başlayınca çok zor olur. annem benimde rahat kadındır bizde hiç sıkıntı yaşamamışız. alerjik durum olmazsa çok pimpirikli olacağımı düşünmüyorum ama tabiii kucağa alınca değişirsem garanti veremiyorum :)

valla cnm ben oglumdada yumusatici kullandim kiziminkileride oyle yikadim uni baby aldim ilave durulama yaptim mis gibi kokuyorlar bide yumusacik oldular tavsiye ederim

ne güzelmiş :) deterjan ne kullanıyosun canım?

Canım bende olduğum ilde yaptırıp sonra doğumu ankarada yapacağım inş. Bakalım benimde ağustosun 26-27 sinde geliyor. Önce şansımı denerim 25i gibi fln olmazsa biraz daha beklerim artık bakalım....Ay nst yi çok merak ediyorum bende onun için özel hastaneler ayrı ücret alıyormu bilginiz varmı?

bende çok merak ediyorum nst yi yaa gümbür gümbür kalp atışları ne huzurlu olur :) hemde hiiiç acımadan alıyolar canım ilave ücreti özel hastaneler

kızlar bu gecelik olayını halledemedim ben :/
dün baktım biraz, hep aynı modelden gördüm.. ben daha çok hastanede giymelik beyaz hafif şık bişiy arıyorum ama içime sinen olmadı..

instagramda bir bayan paylaşmıştı beğendim ona sordum hatta, 4 tane almış o, hepsi loğusa setiymiş, dagi marka bony marka ve feyza markalarına bak dedi, baktım ama yine beğenmedim :D:D

işin içinden çıkamadım

önce bi nevresimlerini falan yıkıyım bakiyim o zaman kalıcakmı diye. kendi çamaşırlarımızdada deterjanı fazla kaçırınca oluyo aynı sıkıntı yada makinayı çok doldurup kısa programa koyduksam falan
evet canım alıp dene istersen.. valla bana da annem diyo alıştırma öyle sürekli ayrı yıkamaya farklı deterjana, iyice hassaslaştırırsın bebeği dedi. 3 ay kullanırız büyüdükçe normale geçersin dedi :)
ben dalininkini alırım heralde

valla bende anlamıyorum canım ya gelenler yardım ediyorlar biraz biraz ama ztn sonrasında öncesinde temizlik bilmem ne. Ben kendim çok anlayışlıydım hamilelere karşı ama insanlardan göremiyorm

Eşim çok yardımcı oluyor ama o çalışıyor bi yere kadar yardım edebiliyor :KK43:
artık reddedicem ya ya da geliyosanız çaya gelin derim napim
bide yemeğe mi geliyolar ya.benimde misafirm çok olur hatta ramazanda çok almicam kimseyi dedim ona rağmen her hafta misafir ağırladım esimde yardım etti ama yinede artık ağırlaşiyoruz ve yoruluyorz bebegin de hakkını korumak lazım ben artık hiç çağırmiyorum hatta gorumcelerimi ev işlerine yardıma çağıracam o kadar yani normal günlük islerimi bile yapsam akşam ayaklarımin altı yanıyor. kendini ve bebeğini düşün az kaldı zaten :)

kızlar istanbulya im ben burda emin önünde havuzlu han diye biyer var dün gittik eşimle bir koca bina ve içinde sadece bebek eşyaları var aklınıza ne gelirse her markayı bulabiliyor sunuz ve Çok da uygun ben çok şeyini ordan aldım .istanbulda oturanlar aklınızda olsun cidden çok uygun hersey

ne güzelmiş :) deterjan ne kullanıyosun canım?

bende çok merak ediyorum nst yi yaa gümbür gümbür kalp atışları ne huzurlu olur :) hemde hiiiç acımadan alıyolar canım ilave ücreti özel hastaneler
Son ay oldukça masraflı olacaklar desene canım ne yapalım sağlıkla gelsinler de inş.
kızlar bu gecelik olayını halledemedim ben :/
dün baktım biraz, hep aynı modelden gördüm.. ben daha çok hastanede giymelik beyaz hafif şık bişiy arıyorum ama içime sinen olmadı..

instagramda bir bayan paylaşmıştı beğendim ona sordum hatta, 4 tane almış o, hepsi loğusa setiymiş, dagi marka bony marka ve feyza markalarına bak dedi, baktım ama yine beğenmedim :KK70::KK70:

işin içinden çıkamadım
Canım öyle çok farklı bir model göremedim. Bende kompedandan kırık beyaz kollarında fln dantelleri var, sade gecelik ve pijama aldım. Sonra yine dayanamadım çok açık mavi bir pijama daha aldım. İkisini de sabahlığımla güzel kombinlerim diye ama öyle aman aman bir model görmedim.

Son ay oldukça masraflı olacaklar desene canım ne yapalım sağlıkla gelsinler de inş.

Canım öyle çok farklı bir model göremedim. Bende kompedandan kırık beyaz kollarında fln dantelleri var, sade gecelik ve pijama aldım. Sonra yine dayanamadım çok açık mavi bir pijama daha aldım. İkisini de sabahlığımla güzel kombinlerim diye ama öyle aman aman bir model görmedim.
ben de öyle bakıyorum canım, gecelik sabahlık takım, ya da pijama+sabahllık takım diye gördüm, dediğin gibi kollarında hafif danteli olan modeller hep ama her mağazada aynı 2 -3 model başka çeşit bulamıyorum. dediklrimin fiyatı da takım olarak 100tl ortalama. işin içinden çıkamadım dediğim gibi kafam karıştı bıraktım çıktım mağazalardan :D

evet canım alıp dene istersen.. valla bana da annem diyo alıştırma öyle sürekli ayrı yıkamaya farklı deterjana, iyice hassaslaştırırsın bebeği dedi. 3 ay kullanırız büyüdükçe normale geçersin dedi :)
ben dalininkini alırım heralde

aynen bende annemde pek narin olmasını istemiyoruz, pasaklı olmak lazım biraz çocuğun direncide artar. çok örneğini gördüm evi aşırı süpürmekten çocukları astım olan yakın bi arkadaşımız vardı doktor bayaa reçete yazmıştı evi temizleme toza alışsın çocuklar diye.

aynen canım sağlıkla gelsinlerde kontrolleri yaptırıcak yapıcak bişi yok. Allah'tan benim anadolu sigorta devreye girdide gittiğimizde bişi vermiyoruz artık ama poliçe kuş kadar olduğu için doğumu vericez bu seferde bişi değişmiyo tabiii

aynen bende annemde pek narin olmasını istemiyoruz, pasaklı olmak lazım biraz çocuğun direncide artar. çok örneğini gördüm evi aşırı süpürmekten çocukları astım olan yakın bi arkadaşımız vardı doktor bayaa reçete yazmıştı evi temizleme toza alışsın çocuklar diye.

aynen canım sağlıkla gelsinlerde kontrolleri yaptırıcak yapıcak bişi yok. Allah'tan benim anadolu sigorta devreye girdide gittiğimizde bişi vermiyoruz artık ama poliçe kuş kadar olduğu için doğumu vericez bu seferde bişi değişmiyo tabiii
Benim de kontroller farklı şehirde doğum farklı şehirde olacağı için herhangi bir sigorta yaptıramadım. Paşa paşa herşeyi ödüyoruz oyüzden ahh ahh...Eskiden ne kadar iyimiş devlet hastaneleri, şimdi allah gerçekten durumu olmayanların yardımcısı olsun.

Canım lökosit, akyuvar yani beyaz küre hepsi aynı şey...Bende de yüksek çıkıyor. Bu hamilelikte olağan bir durummuş. Benim dr um hiçbirşey vermiyor. Olağan diyor yani
bende sadece tozu kullandım işte antibiyotik içmedim :)

Oy canım senin şansına tüh, neyse sıkıntı yapma inş. o seni iyi bir dr a yönlendirir inş.

Canım aynen doğum sonrasına ne kadar kalırsa bebeklerimizle daha fazla vakit geçiririz inş. Oyüzden bende elimden geldiğince öyle yapmayı düşünüyorum. Sonrası da bulabildiğimiz yerden en azından ders dönemi yıllık izin vermedikleri için heyet raporu bulmaya çalışacağım. Allahım inş. ülkenin şu hali düzene girer de heyet raporu bulabiliriz. ne kadar büyütebilirsek kar kardır ya...
İnşallah bakalım hayırlısı..

Back
X