- 28 Nisan 2011
- 1.830
- 687
- 163
kızlarr k bakmayın sorum kaynadı da tekrar alıntıladım bilgisi olan var mı yukardaki sorumla ilgili
Bananeeee yaaaa ben dogurmaktan vazgectim kalsın içimde kalsın tekmelerini hissediyimGeçen erken doğum diye hastaneye yatırdıklarında benim için ön hazırlık gibi bişey oldu, sancı odası korkunç, habire serum veriliyor damar yolu açılıyor (hemşire acemiyse açamıyor acıtıyor), muayene edicez diyip alttan parmakla bakıyorlar, vajinal ultrasona giriyorsun, tekrar yatağına dönüyorsun seni NST için yatağa bağlıyorlar falan filan. Diğer yataklarda doğum bekleyenler çığlık atıyor sancı geldikçe
Kabus gibiydi ama alıştırma yapmış oldum. Bir de geceliğin ne kadar gerekli birşey olduğunu anladım ben apar topar pantolonla gitmiştim, kolumda serumla defalarca giy çıkar çok zor oldu. Muhakkak geceliğinizi alın kızlar o anda çok ihtiyaç oluyor. Kısa kollu alın ki seruma takılıp acıtmasın.
Canım çalışamaz raporu aldın mı bir daha çalışabilir raporu alamıyorsun diye biliyorum bizim ik öyle söyledi üstelik çalışabilir raporun varken gebelik ile ilgili aldığın herhangi bir raporda da çalışabilirliğin bozuluyor. iyice araştır bence sonra ki 4 haftan yanmasınKızlar ben yine şu çalışabilir raporuyla ilgili sorular sorcam size. Ben tayin isteyeceğim de o yüzden nerde çalışacağım belli değil. Ve rapor gününden sonra belli olacak nerde çalışacağım. İlk etapta bir hafta çalışamaz alıp daha sonra 4 hafta çalışabilir alabilir miyim? Ya da yine ilk etapta bir hafta çalışamaz alıp sonradan bunu uzatabilir miyim? Bilen var mıı
hastanede var zaten ebe sen ben annemi istiyorum onunla rahat ediyorum de sen doğuracaksın sonuçtaişte sorun şu ki kayınvalidem emekli hemşire ve ebe :)
ama ben dedim annemi istiyorum herkesin kendi annesi dedim bakalım zaman yaklaştıkça daha sık dillendireceğim
Bu aralar tam da bu moddayım yetişmezse yetişmesin ilk etapda giydirilecekleri var mı var benim picama takımım var mı var boşverr halledersin diyorum kendi kendime hele de ben de senin gibi sancıdan dolayı hastanede yatınca yavrum sağlıklı gelsin de herşey her yerde var zaten halledilir gider modundayım :)O kadar panik yapmasan mı acabaEn kötü erken olursa ne olur ki, odası hazır değilken doğdu diyelim çocuk aç açıkta kalmayacak ya :) Eşyaları poşette veya hurçta oluversin ordan alıp giydirmeyecek miyiz? Ya da yatağı hazır değilse bir büyük minder / yorgan vb serip içine koyamaz mıyız bir süre?
Acil lazım olan şeyleri eşimiz-annemiz eczaneden alıverir. Sonrasında da biz iyileştikçe tamamlarız. Sağlıklı olsunlar da, çözüm bulunur her şeye
Bu aralar tam da bu moddayım yetişmezse yetişmesin ilk etapda giydirilecekleri var mı var benim picama takımım var mı var boşverr halledersin diyorum kendi kendime hele de ben de senin gibi sancıdan dolayı hastanede yatınca yavrum sağlıklı gelsin de herşey her yerde var zaten halledilir gider modundayım :)
Ay canım hiç bilmiyorum ki :) çok aradım grubu eklemek için ama bulamadim bende :)bu arada ben de facebook hesabı açtım, facebook grubuna nasıl dahil olabilirim kızlar..
canım çalışamaz aldıktan sonra çalışabilir alınmıyor diye biliyorum
ay gerçekten bu dediğin gibi yapabilir miyim. Doktora normal sağlık raporu istiyorum diyeyim o zaman. Tekrar çalışabilir raporunu 33 te verir mi mesela :)heramora canım sen o hafta çalışmak istemiyorsan normal sağlık raporu alabilirsin. sonra 33 veya 34 haftalarda çalışabilir alıp 37 ye kadar olan haftanı doğum sonrasına aktarırsın. yani 34 de çalışabilir alırsan 3 hafta doğum sonrasına aktarmış olursun.
32 de çalışabilir aldıktan sonra başka bi doktordan normal rapor alıyosun dşye biliyorum, yine kadın doğumcundan alırsan çalışabilir bozuluyor olabilir. çok detay var bence kadın doğumcular biliyo bu detayları ik'cılardan daha çok :) bi danış istersen... mesela 32 de çalışabilir aldın çalıştın 33 de dişçiye gittin 20liğin çekildi 5 gün rapor verir.. 34 de tekrar başlarsın işe.. ama doğumdan sonraki izninden5 gün eksilmiş olur, gibi..ay gerçekten bu dediğin gibi yapabilir miyim. Doktora normal sağlık raporu istiyorum diyeyim o zaman. Tekrar çalışabilir raporunu 33 te verir mi mesela :)
benim ki ben iğne olurken bile bakamaz,öyle bir destek beklemiyorum ondan,ben şimdiye kadar ameliyat vs de olsam kimseye haber vermedim gittim oldum,elbetteki senin o an desteğe ihtiyacın varsa öncelik annenindir.sıkıntı şu eşim ben acı çekerken bana destek veremez kesinlikle
ve şehirdışına gidicez yani yarım saatlik bi uzaklık annemlerde araba yok onu geçtim tek derdim ben sancı çekerken yanımda sakinleştirip dirayetli olacak biri olsun
çünkü eşim ameliyat olmuştum beni çıkınca gördüğü gibi bayıldı benimle ilgili şeyleri bünyesi kaldırmıyo
ağrım falan varken mesela şimdi hemen geçti tamam diyo ben geçmedi diyince sinir yapıyo daha çok geriyo beni
işte sorun şu ki kayınvalidem emekli hemşire ve ebe :)
ama ben dedim annemi istiyorum herkesin kendi annesi dedim bakalım zaman yaklaştıkça daha sık dillendireceğim
kızlar bebek bezi olayı konuşuldu ama, en son ne karar verildi :):) prima premium care 1 numara nın 54 lüsü 30 tl 88 liği 47 tl idi e-bebekte dün. almadım ama, 88 lik paketten alıp, 10 tanesini hastaneye götüreyim diyorum, duruma göre yenisi alınır ne diyosunuz
Canm sagolsun bi iki arkadas dusunuyo iki hamileyiz biz birbirimizi dusunuyoruz baska dusunen yok uyaniklik degilde bencillik millet ben daha onemliyim modunda hepSen ve bebeğin önemli dile getir bazı şeyleri ozaman canım yoksa insanlar kendini cokkuyanik zannedebilior maalesef...
Izin konusunda ne dusunuyorsun canim peki? Bu kadar acimasizlarsa 32 den sonra belki ayrilabilirsin izine, hem senin.hem de bebegin icin.
Cnm bugun bide doktorla tartistim kurbana kadar dayanmak istiyorum ama bilmiyorum yani kararsizlastim bi yandan da sikiyim disimi oglumla daha cok vakit gecirmek icin diyorumIzin konusunda ne dusunuyorsun canim peki? Bu kadar acimasizlarsa 32 den sonra belki ayrilabilirsin izine, hem senin.hem de bebegin icin.
Cnm kendi rizanla tutabiliyosun 32 ye kadarCanim nobet tutturamazlar diye biliyorum. Benim yakinim da hemsire ve nobetlerden muafiyet icin rapor gibi birsey almisti yanlis hatirlamiyorsam. Sonrada yogunluga dayanamayip izinini aldi.
Canm valla o kadar garip ki insanlari anlamiyorum bile allaha havale ediyorumİnş canım hepsi zamanını beklesin.
Hehee :) artık gerçekten çok güçlüler vurma kırma serbest onlara göbek attiriyorlar bize
Canım kolay gelsin sen benden 3 hafta önde sin. Bende cuma kadın alicam birde kismetse ekimin başında alırım artık gittikçe azalıyor günler
Canım sana bunu yapmamalari lazım yönetmelikte hamilelerle ilgili bir make yokmu? Onu gösteren bir madde bulsan, yada en güzeli sizi vicdaninizla başbaşa bırakıyorum diye laf soksan? Bu nedir ayıp yaptıkları
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?