2016 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 135 43,5%
  • oğlumuz geliyor

OY: 155 50,0%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 6 1,9%
  • ikiz oğullarımız olacak

OY: 3 1,0%
  • ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

OY: 4 1,3%
  • üçüzlerimiz olacak

OY: 7 2,3%

• Ankete Katılan
    310
Aa canım Rabbim hayırlısını nasip etsin hakkınızda, güç versin ikinize de, abican kötü örnek olma Bizim bebişlere de, bekle az daha

Peki hastaneye niye gittin ki su mu geldi sancın mı oldu

Aynen canım 8 gün önce 2270 gr di... daha minik sipam ama sabırsız...
ozaman 2,5u gecmiştir inş canım ,sancıyı durduruyolar diye biliyorum ama acıklıkla ilgili hiçbilgim yok canımacıklık için ne diyolar peki ? ntsede sancılar cok mu yuksek cıkıor bak ben heyecan yaptımm az daha beklesin annesi

Amin canım. .. insallah biraz buyumustur... canım şimdilik sancılar var ama çok yüksek değil bence çok anlamiyomda gerçi :) sancı dürursa oda durur zar :)) cahil olmak çok kötü. ..

Amin canım. .. insallah biraz buyumustur... canım şimdilik sancılar var ama çok yüksek değil bence çok anlamiyomda gerçi :) sancı dürursa oda durur zar :)) cahil olmak çok kötü. ..
hahaah aynen ilk olması böle bişey banada dr ilk oldugu için anlayamazsın da demişti sancıları gecen acilde kaldıgımda galiba seninkide öle bişey haberdar et bizi ALLAH yardımcın olsun inş canımdualarımseninle

Amin canım :) rabbim hepinizden razi olsun :*

Kızlar bugun hastanenin düzenlediği gebe eğitimine gittim.. Emzirme konusunda birsürü şey öğrendim, uzman anlattı, öğrendiklermi paylaşmak istiyorum..

32 haftadan sonra göğsümzn içinde süt üretimi olurmuş kolostrum denen koyu renkli süt kanalların içinde biriktirilmeye başlarmış.. Bebek doğduktan sonra, normal ya da seseryan farketmez, 30 dk- 1saat içinde bebeği emzirme denemesi yapılırmış. Hastanelerde ztn hemşireler biliyor ve yapıormuş bunu zaten.

Hemen süt gelmesi ya da anında bebeğin emmesi olmazmış, deneye deneye öğrenilirmiş ve bebeği tutmak çok önemliymiş.
İyi bi emzirme için
1) sakin stressiz bi ortam
2) uygun emzirme pozisyonu ( normal doğum olduysak beşik pozisyonu seseryan olduysak koltukaltı pozisyonu - netten bakın görsellerine)
3) bebek memenin sadece ucunu almıck , sadece ucunu alırsa sütü getiremezmiş, kahverengi halkayı da ağzının içine alıp vakumlaması gerekiyormuş.

Hastane odasında bebek ememedi diyelim ki, denemeler başarısız oldu, o zaman süt sağılıyor ve hemşireler onu kaşıkla ya da enjektörle bebeğe veriyor. Ama anneden sütü sağıyor. Sütün memede kalmasına izin yok. Böyle söyledi uzman, memeden sütü alcaz ki meme tekrar süt üretsin. Mantık hep bu dedi.
diyelim ki emziremedik, ağrı acı yorgunluktan sağıldığı halde süt gelmedi, o zaman hemşireler duruma göre mama hazırlayıp azcık veriolarmş bebeğe, 2-3 saat idare etcek kadar, sonraki seansta yine anne deneme yapıyormuş.

İlk 10 gün 3 saatte bi emzirmek gerekliymiş, sonra zaten süt artarken bebek de düzene girermiş uykusu artarmış zamanla.

Dikkat ederseniz sağılan süt ya da hazırlanan mama bebeğe ya enjektör ya kaşıkla veriliyo. biberona karşılar. Biberon son çare gibidir dedi, ne kadar güzel ürünler de olsa biberona alışan bebeğin memede huzurlu olmuycanı kafasının karışcanı söyledi, o yüZden hastane sonrası evde de mümkün mertebe kaşıkla ya da bardakla verin dedi.
Bir de emzik konusu, emzik bir ihtiyaç değildir dedi.

Ben de siZlerle paylaşayım dedim, ben hastane çantama mama biberon ve emzik koymuycam..

Ha bir de, su- bulgur-dereotu-hurma-fındık-soğan ın emzirme döneminde sütü artırdığını öğrendim..

İnşallah hepimiz güzelce atlatırz bu süreçleri de bugünleri görürüz...

Hatırladım canım :))) sipam bayram sekeri olmak istedi zar :)
Ayy canım benim çok geçmiş olsun hakkında hayırlısı ne ise o olsun geleceksede sağlıklı gelsin küçük adam :) gece gece heyecanlandım ya yanindan bir yatakta bana ayır bu gidişle bende gelcem oyyyy bayram şekeri ha tam yemelik :))dualarım seninle inşallah hayırlısı olur canim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…