- 9 Nisan 2015
- 898
- 2.419
- 63
- 38
Anladm çok teşkkür ederm inşallah benm içinde güzel devam eder herşey hayrlısı bakalım.. Güzel ve rahat hamilelkler dilermm :)ben perintalojıye gıttım hıc kımseden net bısey duyamayınca bende dıs gebelıkten suphelendıler 1112 ıken deger kese gıbı bısı gorduler ancak 1 hafta sonra deger 5000 kusur oldugunda gorebıldım ben keseyı tam olarak .
Suanda gıttım dr ben betaya tkaılmıyorum cokta sıkıntılı degıl dıyor buarada vajınal baktırmalıydın karından 6000 den asagı gorunmuyor dıyorlardı
Dene denek muhakkak. Eti Lifalif ya da Doğalsan marka yulaf ezmelerinden al. Mikrodalgan varsa çok pratik, 1 ölçü yulaf ezmesi, 1 ölçü süt, mikrodalgada 5 dakikada yemeye hazır oluyor. İçine elma, muz, kuru üzüm vs. atarak da tatlandırabilirsin. Mikrodalga yoksa süt miktarını artırarak ocakta karıştırarak da pişirebilirsin.
Tavsiyem ölçü olarak bir çay bardağından az bir miktar kullan ilk başta, çünkü çok geliyor, bitiremeyebilirsin =)
TORCH testi gebeliğin ilk trimesterinde yapılması gereken rutin testlerden biri. Bebeğe geçerek sıkıntılara yol açabilecek enfeksiyonların tespiti için yapılıyor. TORCH kelimesindeki her harf bir testi refere ediyor:
T- Toksoplazma
O- Kabakulak, çocuk felci vs.
R-Rubella
C-Sitomegalovirus
H-Herpes Simpleks (tip 2)
Gebeliğimi takip edecek olan hekim henüz daha keseyi görmeden benden bu testleri istedi. Fakat iki arkadaşıma sordum (bir kadın doğum uzmanı ve bir endokrinolog) bebeğin kalp atışlarını duymadan bunları yapmanın anlamlı olmadığını söylediler. Bazen özelde bu testleri gereksiz yere de isteyebiliyorlarmış. Özellikle gerek yok denince ben de yaptırmadım şimdilik.
Her şey yolunda giderse ben 1 ya da en geç 2 hafta sonra yaptırmayı düşünüyorum. Bakalım.
Ne biçim doktormuş o yaSaat kaçta randevun bende 5+1 günlük hamileyim sadece keseyi gördük bugün başka bişey görmedik.. Olur allahın izniyle iyi haberlerini bekliyoruz
canım cevap için çok teşekkür ederim.Dene denek muhakkak. Eti Lifalif ya da Doğalsan marka yulaf ezmelerinden al. Mikrodalgan varsa çok pratik, 1 ölçü yulaf ezmesi, 1 ölçü süt, mikrodalgada 5 dakikada yemeye hazır oluyor. İçine elma, muz, kuru üzüm vs. atarak da tatlandırabilirsin. Mikrodalga yoksa süt miktarını artırarak ocakta karıştırarak da pişirebilirsin.
Tavsiyem ölçü olarak bir çay bardağından az bir miktar kullan ilk başta, çünkü çok geliyor, bitiremeyebilirsin =)
TORCH testi gebeliğin ilk trimesterinde yapılması gereken rutin testlerden biri. Bebeğe geçerek sıkıntılara yol açabilecek enfeksiyonların tespiti için yapılıyor. TORCH kelimesindeki her harf bir testi refere ediyor:
T- Toksoplazma
O- Kabakulak, çocuk felci vs.
R-Rubella
C-Sitomegalovirus
H-Herpes Simpleks (tip 2)
Gebeliğimi takip edecek olan hekim henüz daha keseyi görmeden benden bu testleri istedi. Fakat iki arkadaşıma sordum (bir kadın doğum uzmanı ve bir endokrinolog) bebeğin kalp atışlarını duymadan bunları yapmanın anlamlı olmadığını söylediler. Bazen özelde bu testleri gereksiz yere de isteyebiliyorlarmış. Özellikle gerek yok denince ben de yaptırmadım şimdilik.
Her şey yolunda giderse ben 1 ya da en geç 2 hafta sonra yaptırmayı düşünüyorum. Bakalım.
Kız o ne 1300 e muayneye gidiyon sadece kese görüyor öylemi. Sökerim kız ben o dr ciğerini:)) anam bunun doğumu kaç para. Töbe billah gitmem. Ne kız bu altın mı doğuyormuş çocuk:)) şaka bir yana bu hangi dr seni azarlayan mı? Bir de şu dr adını versene bacım merak ettim:)) neyse hayırlısı olsun canım bebeğin sağlıklı olsunda...Günaydın kızlar
Sabah kahvaltımı yedim geldim
Ezine peynir, salata , domates , tam buğday ekmeği ve 1 yumurta.
Şuanda özel sigortamı kontrol ediyordum , hafta sonu gittiğim doktorun muaynesi 1600 tl demiştim yani biz oraya gittiğimizde öğrendik ancak biz hastanenin sigorta şirketinden özel sigortamız var belki indirim olur ona göre almışlardır ücret diye düşündüm neyse baktım şimdi tam 1333 tl çekmişler muayneden . Yüreğime indi ne kadar pahalı ya doktor cok ıyıde ona ulasmak oyle zorkı. sımdı hastaneyı arıcam umarım tam 1 ay kontrol suresı vardırda 1 ay boyunca 1333 ıcın her hafta dr gıderımde ıcımde kalmaz barı ne dıyım
Buarada bende geç döllenmeyim 5+4 dedi doktor ama 10 gün sonra geldiğinde bakalım dedi tekrar hafta hesabı bakalım ne olacak
Elbette dr iyi nilir ama ben ilk defa duydum böyle diyem dr. Arkadaş bu dr aynı kitabınaynı okulu okumuyor mu hepsi niye farklı sçylüyor ki anlamıyorum yaBana kese bozuk ve sağlıksız zaten embriyo da oluşmamış dedi yeni daha oluşur veya kese düzelir dedim boşuna beklersin artık hiç bişey olmaz dedi bugün 14de kendi doktoruma randevu aldım korku içinde bekliyorum
pregesteron kaç acaba sizde?Benımde progesteron hormonum dusuk ama dr ben onlara takılmıyorum onlar belırleyıcı bırseyler degıl dedı agrım pek yok dıyebılırım arada oluyor adet olcakmısım gıbı
Çok teşekkür ederim canım :)İnşaAllah hepimiz sağlıkla kucağımıza alalım yavrularımızı :)O zaman bu hafta Cuma günü için tekrar randevu alayım madem.
Seni tebrik ederim, ikizlere minik kardeş de süper olur, Allah hayırlısıyla tamamına erdirsin, maşallah :)
Yok kaza kurşunu değil bizimkisi isteyerek oldu :) Allah seninde yardımcın olsun.Kolay gelsin valla kaza kursunu sanırım benim de 15 aylık bir kızım var aşırı yaramaz be yapacağım bilemiyorum hem çalışmak hem 2 bebek zorlayacak ama hayirlisi
Canım çok teşekkür ederim nede güzel yazmışsın :) Rabbim seninde gönlüne göre versin :) Sağlıkla kucağımıza alalım bebişlerimizi inşaAllah :)Ay canım Rabbim tamamına erdirsin sizin ev düğün yeri olacak desenebenim de hep hayalimdir ikizim olsun , Rabbim gönlüne göre versin bu sefer de tatlı bi oğluşun olur inşallah
Merak etme canım ilk dört ay bebiş annenin yediklerinden beslenmiyor,depolarından besleniyor.Sen kendi depoların için yemelisin.kızlar ben ne yiyeceğimi şaşırdım. süt yumurta yoğurt kuru yemiş tatlı yiyemiyorum. dün aklıma geldi kurufasulye haşladım iş çıkışı onu yemeyi düşünüyorum. sabah küçük bir tost yedim. dün akşam yemedim. yeşil elma yiyorum midem bulanınca. acıkınca beyaz leblebi. bebek kötü etkilenmiyordur değil mi
Önceki gebeliğimde de bunda da bulantım vs yok.Bunda biraz yorgunluk ve uyku hali oluyor oda bütün gün 8 aylık ikizlerimle ilgilenmemden kaynaklanıyor.kızlar benim hiç bulantı kuSMA basdonemsi vs yok sadece halsizlik var benim gibi olan var mı acaba yada daha erken mi? doktorum a sordum ne guzel işte korkma dedi sizde durum nedir?
Önceki hamileliğimde diyabettim canım ben hatta 20. haftadan sonra insülin iğneleri vuruldum diyetle bile düşmedi.Bu hamileliğimde dikkat ediyorum hatta karatay beslenmesi yapıyorum şekerim normal çıkıyor.Şimdiden dikkat etmen gerekiyor.Her canımızın istediğini yeme lüksümüz yok maalesefKızlar ya açlık kan şekerim 120 çıktı doktor 95 olması lazım dedi benim gibi olan var mı ?
Hayırlı haberlerle gel inşaAllahBana kese bozuk ve sağlıksız zaten embriyo da oluşmamış dedi yeni daha oluşur veya kese düzelir dedim boşuna beklersin artık hiç bişey olmaz dedi bugün 14de kendi doktoruma randevu aldım korku içinde bekliyorum
Hayırlı haberlerle gel inşaAllah.Çok şükür saat 5 e randevumu aldım. Dua edin. Benim dualarımda sizinle...
Önceki hamileliğimde diyabettim canım ben hatta 20. haftadan sonra insülin iğneleri vuruldum diyetle bile düşmedi.Bu hamileliğimde dikkat ediyorum hatta karatay beslenmesi yapıyorum şekerim normal çıkıyor.Şimdiden dikkat etmen gerekiyor.Her canımızın istediğini yeme lüksümüz yok maalesef
Önceki hamileliğimde diyabettim canım ben hatta 20. haftadan sonra insülin iğneleri vuruldum diyetle bile düşmedi.Bu hamileliğimde dikkat ediyorum hatta karatay beslenmesi yapıyorum şekerim normal çıkıyor.Şimdiden dikkat etmen gerekiyor.Her canımızın istediğini yeme lüksümüz yok maalesef
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?