valla kizla erkekle alakasi yok cnm bebek hareketliyse erk2n hissediyosun sakinse gec hissediyosun benim oglumda da erken hissettim simdi kız o pek atak masallah cok seviyorlar hareketiya kimisi erkek çocuk erken hissedilir diyorlar kimiside kız çocuğu erken hissedilir diyor hangisine inanıcaz?? banada kaynanam kız çocuğu erken hissedilirmiş hissediyormusun diye soruyor oda bi yerden duymuş. bence bizim bünyemizle de alakalı olabilir bu durum
Askolsun beraber gün sayiyorduk senle bak beni yalnız biraktinizbursa3394 annem kız erken hissedilr diyodu :) bugün gittiğimde sormadm bile cinsiyeti ya o kdr mutlu oldm ki kuzumu görünce. Hastaneden çıkarken fonda baharda kuşlar gibi çalıyordu
sırt üstü yatmanın sakıncası sadece bu mu? bana geçende bi arkadaşım kordon bebeğin boynuna dolanır dedi :Saeden rahme gecen bebeği besleyen iki damar varmış canım sırtustü yatınca onlara baskı yapıp bebeğin beslenmesini zayıflatıyormuşuz...
yani bencede öyledir herhalde bebitomuzun keyfine bağlıdır herhalde ister oynar ister oynamazvalla kizla erkekle alakasi yok cnm bebek hareketliyse erk2n hissediyosun sakinse gec hissediyosun benim oglumda da erken hissettim simdi kız o pek atak masallah cok seviyorlar hareketi
caım öylede bi de şu var eskiden köyde ilçelerde ne kadar hastahane ve doktor varmış ki... annelerimiz babaannelerimizin o lüksü yokmuş... herşeyi allaha tevekkül etmişler... bizim öümüzde imkan var değerlendiriyoruz...ve bi de bu imkanlar çoğu insanı şükürsüzleştiriyor... yaa düşün rabbim vermiş denmiyorda risk testlerine göre çocuk aldıranlar var... ki sadece yüzde verilmiş kesin olmayan bi test... zaten yediklerimizin bu hale gelmesi de insanların doyumsuzlaşmasıdan kaynaklı...benim babaannem 7 çocuğunuda tarlada çalışırken doğurmuş doğum yaptıktan sonra bebeği bırakıp yine tarlada çalışmaya devam etmiş.şimdi bunu yapmak mümkün mü günümüzde?? şimdi yok kimyasal gebelikmiş yok gelişmemişmiş bilmem neler geliyor başımıza o yüzden daha çok üstüne düşüyoruz.şimdi ufacık birşeyden enfeksiyon kapma riskimiz çok yüksek biz çok mu çok narin olduk.yediklerimiz ne kadar sağlıklı?? pazardan domates alıyoruz içi beyaz salatalık alıyoruz içi pof pof sütçüden süt alıyoruz içinde su var.benim annemler babaannemler ananemler hayvanlarıda tarlalarıda var olduğundan tereyağından peynirine domates salata karpuz kavun biber patlıcan herşeyleri kendilerinden yetişmeymiş bahçeden kopardıkları gibi ne güzel yerlermiş.kaçımızda bu kadar imkan var şimdi?acikcay nickminckyok
yok kuzum bu sadece :)sırt üstü yatmanın sakıncası sadece bu mu? bana geçende bi arkadaşım kordon bebeğin boynuna dolanır dedi :S
Tesekkurleerr canim ben de dikkat ediyim yatis pozisyonlarimAAçıkçası ben doktoruma sormadım zaten en son bebişi görünce soracaklarımı bile sormayı unutmuşum:))) Saç boyatmak gibi,, okuduğum kadarıyla sola yatmak bebiş için daha iyiymiş.. Alıntı yapıyorum canım şuan
... " Gebelikte en uygun yatış pozisyonu; sol yan tarafınıza yatıp dizlerinizi kırarak bacaklarınızın arasına yastık koyup yatmanız hem sizin için hem de bebeğiniz için de en iyi yatış pozisyonudur.Bu pozisyona ‘’SOS’’ pozisyonu da denir.Bu yatış biçimi yalnız besinlerin ve kanın plesantaya en üst düzeyde ulaşmasını sağlamakla kalmaz .Aynı zamanda böbreğin işlevlerini en iyi şekilde yerine getirmesini sağlar.Böylece atıkların ve sıvıların vücuttan daha iyi atılımı ve diz ve ellerde daha az şişmedir." denilmiş
Rica ederim canım, sen elinden geldiğince sol tarafa yatmaya çalışTesekkurleerr canim ben de dikkat ediyim yatis pozisyonlarimA
tamamen bitkisel boyalarla boyatanlar oluyormuş canım...Kızlarrrr saçını boyatan oldu mu? Bu konuda sizin fikirleriniz neler? Doktorlarınız ne dedi? Ben benimkine heyecandan sormayı unuttum yaaa
kesinlikle bu söylediklerine de çok katılıyorum.biz şimdi imkanları değerlendirmeye çalışıyoruz elimizden geldiği kadarıyla baksana renkli ultrasona giriyoruz daha 4aylık olmadan cinsiyetini öğreniyoruz eskiden nerdeydi öyle şeyler...benim annem 2 küsür kilo doğmuş ananemler ölücek diye bakmamışlar anneme hatta emzirmemiş bile teyzem bakmış anneme hep şekerli su vermiş yaşasın diye küçük yumurta sepetine koymuşlar beşik yerine şekerli su içmekten karıncalar basmış annemin üstünü. biz yapabilirmiyiz şimdi bunları?? sadece imkanları değerlendirmeye çalışıyoruz çok şükür elimizde böyle fırsatlar var.caım öylede bi de şu var eskiden köyde ilçelerde ne kadar hastahane ve doktor varmış ki... annelerimiz babaannelerimizin o lüksü yokmuş... herşeyi allaha tevekkül etmişler... bizim öümüzde imkan var değerlendiriyoruz...ve bi de bu imkanlar çoğu insanı şükürsüzleştiriyor... yaa düşün rabbim vermiş denmiyorda risk testlerine göre çocuk aldıranlar var... ki sadece yüzde verilmiş kesin olmayan bi test... zaten yediklerimizin bu hale gelmesi de insanların doyumsuzlaşmasıdan kaynaklı...
Ya ben onları araştırdım ama onlar bile %100 değilmiş sanırım. Acaba önerilebilecek markalar hangileri? Benim bi arkadaş 12.haftası dolunca anında boyattı ben zaten 4 ay dolsun istedim ama gene de içim rahat etmiyor hiiiç bilemedimmtamamen bitkisel boyalarla boyatanlar oluyormuş canım...
valla canım benim doktorum kesinlikle boyatmak yasak dedi hatta hamilelikte saç bile kesilmez derler. ama bi tanıdığım 3.ayında saçını hem kestirdi hem boyattı nur topu gibi kızı oldu maşallah.bir arkadaşımda aynı şekilde 5.ayında saçlarına röfle yaptırdı topaç giibi oğlu oldu maşallah.boyanın kimyasal olmasına aldırış etmediler.yani ne bilim allaha emanet bebeklerimiz.eğer beyazların yok ise sabret istersen.Kızlarrrr saçını boyatan oldu mu? Bu konuda sizin fikirleriniz neler? Doktorlarınız ne dedi? Ben benimkine heyecandan sormayı unuttum yaaa
Eski insanlar nasilmiş nasıl dayanikliymis ben normal doğum yaptım kan ve su kaybettigim için ilk gün basım dönüyordu sayılacak gibi doğumdan yarım saat sonrabenim babaannem 7 çocuğunuda tarlada çalışırken doğurmuş doğum yaptıktan sonra bebeği bırakıp yine tarlada çalışmaya devam etmiş.şimdi bunu yapmak mümkün mü günümüzde?? şimdi yok kimyasal gebelikmiş yok gelişmemişmiş bilmem neler geliyor başımıza o yüzden daha çok üstüne düşüyoruz.şimdi ufacık birşeyden enfeksiyon kapma riskimiz çok yüksek biz çok mu çok narin olduk.yediklerimiz ne kadar sağlıklı?? pazardan domates alıyoruz içi beyaz salatalık alıyoruz içi pof pof sütçüden süt alıyoruz içinde su var.benim annemler babaannemler ananemler hayvanlarıda tarlalarıda var olduğundan tereyağından peynirine domates salata karpuz kavun biber patlıcan herşeyleri kendilerinden yetişmeymiş bahçeden kopardıkları gibi ne güzel yerlermiş.kaçımızda bu kadar imkan var şimdi?acikcay nickminckyok
Saç kesilmiyorsa tırnakta kesmemek lazım o zmn?? Yaa bende onu anlamadım işte , millet 12. Haftada boyatıyor röfle yaptırıyor vs. amerikada doğum yapan arkadaşın doktoru 8.ay boyatabilirsin demiş.valla canım benim doktorum kesinlikle boyatmak yasak dedi hatta hamilelikte saç bile kesilmez derler. ama bi tanıdığım 3.ayında saçını hem kestirdi hem boyattı nur topu gibi kızı oldu maşallah.bir arkadaşımda aynı şekilde 5.ayında saçlarına röfle yaptırdı topaç giibi oğlu oldu maşallah.boyanın kimyasal olmasına aldırış etmediler.yani ne bilim allaha emanet bebeklerimiz.eğer beyazların yok ise sabret istersen.
Aynen ne varsa eskilerde var baksana maşallahEski insanlar nasilmiş nasıl dayanikliymis ben normal doğum yaptım kan ve su kaybettigim için ilk gün basım dönüyordu sayılacak gibi doğumdan yarım saat sonra
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?