Merhaba tansiyon önemli bir risk bende tansiyon ihtimaline karşı doktorum bebek aspirinine başladı 26 haftada kesicek doktoruna danışmadan ilaç kullanmaçok sakin olmaya calısıyorum ama vucut ıstemsız tepkı veriyo ve tansiyonum yukseliyo ya. kazasız belasız bi gittselerdi. doktorumu bugun bi arıcam bakalım. acarsa telefonu danısırım. limonu falan sordum birkaç doktora hiç yaramaz dedi. tansiyon ilacını da hemen vermiyolar. cok tehlikeliymiş hamilelikte. mutlaka tansiyonunuzu ölçtürün sık sık.MarV-el tek çare progestan gibi geldi. 3 ay kullanmıtım hep düşürüyodu. kendi kendime önlem almaya calısıyorum
:) Sağol canım :) o zaman bizim silahımız olan gözyaşını kullan bana normalde çok işlemez eşimin söyledikleri ama hamilelikte ve adet zamanı azıcık yükseltse sesini ağlamaya başlıyorum o zaman dayanamayıp gelip öpüyo barışıyoruz :) esinde senden mi bekliyo anlamadım ki kızında bakmıcak babasına haberi yok hissediyorlar minikler doğdu larında babasına tepki vermez se görür kocan :)Canım yok asla yapmam ya. Artık kendi düşünsün ..
Canım ya sen valla cok tatlısın kimin yazdıgına bakmadan sen oldugunu anlayabiliyorum yazılarından
gercekten üzülüyorum kötü haberlereacikcay için oturdum evde kendi kendime yas tuttum ama teselli edecek hic bişey yazamadim, sanırım bu daha önce yaşadığım hayal kirikliklarin ustesinden tek başıma gelme durumumdan kaynaklanıyor, güçlü olmaya çalışmaktan, o sırada dışarıdan bana gelen teselliler kar etmediği için ben de birine kötü bişey olunca kabuğuma çekilmeyi tercih ediyorum istemsiz olarak, sabır ve şükür .. Bu iki kelime bana hayat enerjisi aşiliyor gercekten
Her şeyi en baştan anlatıyım,kına gecemde kayınvalidemin taktığı cumhuriyet altınını anneme vermiştim borcunu kapatsın diye,kayınvalidemle aram çok iyidir,beni çok sever ayaklarıma kadar yemek getirir,bana kızı gibi bakardı.Eşim altını anneme verdiğimi duyunca sinirlenmişti,gitmiş annesine söylemiş,pintiler,para konusunda çok paranoyaklar.Bu sefer kayınvalidem açtı ağzını yumdu gözünü,o nasıl bi kadın o altını nasıl alır,benim paramla benimi ağırlıyo,verecek onu bana.Canım annem kimsenin hiçbir şeyine tenezzül etmez birileri mutlu olsun diye paralar kendini,o altını ben eline zorla tutuşturdum halbuki.İşte sana yaptıkları düğünüde gördük falan filan çirkinleşeceği kadar çirkinleşti.Ben memur kızıyım,annem de emekli,her istediğim hemen olmadı ama oldu,babam bizi paylaşmayı öğreterek büyüttü,gözü tok büyüttü,onlarda bu yok,ticaretle uğraşan bi aileden gelme kadın,kayınbabam melek ama pasif ve onların tek bi oğlu eşim,eşim aynı annesi.Annesi mal mülk yüzünden hiçbir kardeşiyle ve çoğu akrabasıyla görüşmüyo,onun anlattığına göre para yedirmedim hakkımı savundum diye ben kötü oldum diyo.Eşimide kendi kıstaslarına göre yetiştirmiş,çok şımartmışlar ve bişey almayı bişey vermeyi öğretmemişler.Aman o harcamasın onun parası dursun o yükselecek ona para lazım diye bazen kahvaltılıklarımızı bile aldıkları olur.Eşimde zaten malum bi yerlerden gelsin elimi cebime atmıyımı sever,annesigile giderken tatlı falan almayı yeni yeni öğrettim ki annesigil şaşırıyo,bazen eşimin onlardan bişey esirgediğini gördükleri zaman zorlarına gidiyo ama siz yetiştirmişsiniz.Biz yiyelim içelim ama dışardan kimseye kardeşimiz dahi olsa ona hiç bişey vermeyelim kafasındalar.Bana gelince benim evlenmeden önceki kredi kartımı elimden aldı eşim,sebep iki ayrı kart olmasınmış,Kuaföre giderken para istiyorum bin nazla alıyorum,onun haricinde 40-50 milyon cebimde olur ya da olmaz,para konusunda arsızda değilim isteyememde kolay kolay,bişey beğenirim eşime derim beğendim diye alırsa o alacak yoksa benim öyle lüksüm yok,rujumu bile onla alırım,çünkü o kadar harcayak param yok.Kayınvalidem çarşıya çıkarır o da vasıfsız çalışmamış didinmemiş ama saf bi koca bulup iki ev almış kendine elinde paralar kartlar fink atar,çarşıdan istediğini al der ama ağzına bakmak zorundayım o da beğenecekki alacak.Ankaradaydık geçen hafta,kendi paramla ordan anneler günü için anneme hediye almaya çekindim,annesine para yediriyo diyecek diye,kardeşime bi tshirt alamadım.Ankara dönüşünde birinden konu açıldı 2ev almış araba almış biri,zaten işleri güçleri mal mülk.Kardeşinde olsa para vermiceksin,ben anneme tek çöp almadım annemde istemedi gibi saçma sapan konuşmalara başladı kayınvalidem sinirlendim,benim kardeşim annem zor durumda olacak ben onlara yok ben ev alcam araba alcam veremem dicem,para sizi bu kadar mı gaddarlaştırdı dedim tabi ki vermiceksin der gibi sustu sonra açtı ağzını yumdu gözünü yine.Ben yavruma acıyorum,o yükselemez hiç bişey yapamaz bu halle,bunun aklında baştan beri o tarafa para yedirmek var,sen oğlumlada parası için evlendin,sana yaptıkları düğünü gördük,benim altınıma tenezzül ettiler aldılar neler neler,sustum sırf o haksız olarak kalsın diye sırtım dönük ağladım göstermedim sustum,sus diyolar yanlış anladın sen diyolar onada susmucam benim içimde kaldı bazı şeyler diyo.Benim canımdan çok sevdiğim bi kardeşim var,annem var babam var,onlara hediye almayı kardeşimi arayıp hadi gel yemek yemeye gidelim demeyi,anneme anneler gününde hediye almayı isterdim sadece,buna izin vermediler,çalışmak istedim kendi paramı kazanmak istedim hayır çocuk yap dediler,şimdi çocuğun olacak daha çalışamazsın dediler.Kimsenin parasını istemedimki ben,kimseden 5kuruş istemedimki,annem bana gelince neden diken üstünde oturuyo ki.Bu tartışmadan sonra eve geldik eşim hiç konuyu açmadı bende açmadım hiç bişey olmamış gibiydik iyiydik,ben ara ara gizlice ağladım,zoruma gitmişti çünkü.Bugün kayınvalidemle günümüz vardı,dün eşimi aradım benim paramı verde babana sen yarın gün var dedim.Eve gelince de niye gitmiyosun dedi nasıl gidiyim dedim,ne demek nasıl gidiyim dedi,ya gidip yüzüne nasıl bakıyım dedim bundan sonra hiç mi gitmicen hiç mi görüşmücen çoluk çocuk olacak diye bağrımaya başladı,çocuğudamı göstermicen gibi bişey dedi,kayınvalidem kendi kayınvalidesiyle bayramlarda dahil görüşmüyo,eşimde bayramdan bayrama babaannesine gidiyo,senin babaannenle arandaki ilişkiden öte gidemez çocuğumla olan ilişkisi dedim,benim karnımda çocukla bana o kadar lafı sayıp ağlattı çocuğumu düşündüğü var,ektiğini biçecek dedim o kendi tarafını haklı görüp bağırınca çıldırıyorum.Kendi düşünecekti bunları ben o kadar onursuzmuyum anne demek sarılmak istemiyorum dedim,sen bahane arıyodunda karnındaki çocuğu şantaj olarak kullanıyosunda diyince yeter artık gidin başımdan allah hepinizi kahretsin diye bağırdım ağladım sandalyeleri kırdım,kendime hakim olamadım ilk defa böyle patlama yaşadım,şimdi eşimle de konuşmuyoruz,mutsuzluk içinde nasıl bu çocuğu karnımda rahat ettiriyim ben şimdi.
Kizlar dun ayrintili ultrasona girdim ve malesef bebegimin sol bobreginde cok.sayida kist oldugunu bobreginin calismadigini ustelik dogar dogmaz alinmasi gerektigini soyledi doktor dunden beri gozumun yasi dinmedi ilk bebegim sanki butun dunyam yerle bir oldu ama biliyorum ki rabbimin gucu herseye yeter sizlerdende dua istiyorum baska bir doktora daha gruncem ins yanilmistir oyle bisy yoktur
Valla kimseye konuşamadım içimde durup durup beni ağlatan bi olay olarak kaldı kızlar,burda yazıyorumda sizde hamilesiniz evlisiniz birazda olsa yaşadıklarım sizede değer bi yerindende anlarsınız diye bi buraya döküyorum içimi,eşim yanımda durmuyo bu olaylarda,kardeşimin annemin babamın evi ayrı,üzülselerde hergün düşünselerde kapılar kapanınca ayrı kalıyoruz,benimle beraber yaşayan yanımda olan bi çocuğum var karnımdaCanım kıyamam sana ya neler yaşamışşın ..
Kayınvalideni bogabilirim şuanda .
Kizlar dun ayrintili ultrasona girdim ve malesef bebegimin sol bobreginde cok.sayida kist oldugunu bobreginin calismadigini ustelik dogar dogmaz alinmasi gerektigini soyledi doktor dunden beri gozumun yasi dinmedi ilk bebegim sanki butun dunyam yerle bir oldu ama biliyorum ki rabbimin gucu herseye yeter sizlerdende dua istiyorum baska bir doktora daha gruncem ins yanilmistir oyle bisy yoktur
Kıyamam yaa çok haklısın, ama sinirlenerek,bağırarak bebeğine ve kendine zarar veriyorsun,kendimi iyi hissetmiyorum bu konular açıldığında de bu şekilde ertelemeye çalış,bebeğin doğduktan sonra birşeyler düşünürsün.Şimdi konulara bakışımız da daha duygusal oluyor çünkü.Valla kimseye konuşamadım içimde durup durup beni ağlatan bi olay olarak kaldı kızlar,burda yazıyorumda sizde hamilesiniz evlisiniz birazda olsa yaşadıklarım sizede değer bi yerindende anlarsınız diye bi buraya döküyorum içimi,eşim yanımda durmuyo bu olaylarda,kardeşimin annemin babamın evi ayrı,üzülselerde hergün düşünselerde kapılar kapanınca ayrı kalıyoruz,benimle beraber yaşayan yanımda olan bi çocuğum var karnımda
Her şeyi en baştan anlatıyım,kına gecemde kayınvalidemin taktığı cumhuriyet altınını anneme vermiştim borcunu kapatsın diye,kayınvalidemle aram çok iyidir,beni çok sever ayaklarıma kadar yemek getirir,bana kızı gibi bakardı.Eşim altını anneme verdiğimi duyunca sinirlenmişti,gitmiş annesine söylemiş,pintiler,para konusunda çok paranoyaklar.Bu sefer kayınvalidem açtı ağzını yumdu gözünü,o nasıl bi kadın o altını nasıl alır,benim paramla benimi ağırlıyo,verecek onu bana.Canım annem kimsenin hiçbir şeyine tenezzül etmez birileri mutlu olsun diye paralar kendini,o altını ben eline zorla tutuşturdum halbuki.İşte sana yaptıkları düğünüde gördük falan filan çirkinleşeceği kadar çirkinleşti.Ben memur kızıyım,annem de emekli,her istediğim hemen olmadı ama oldu,babam bizi paylaşmayı öğreterek büyüttü,gözü tok büyüttü,onlarda bu yok,ticaretle uğraşan bi aileden gelme kadın,kayınbabam melek ama pasif ve onların tek bi oğlu eşim,eşim aynı annesi.Annesi mal mülk yüzünden hiçbir kardeşiyle ve çoğu akrabasıyla görüşmüyo,onun anlattığına göre para yedirmedim hakkımı savundum diye ben kötü oldum diyo.Eşimide kendi kıstaslarına göre yetiştirmiş,çok şımartmışlar ve bişey almayı bişey vermeyi öğretmemişler.Aman o harcamasın onun parası dursun o yükselecek ona para lazım diye bazen kahvaltılıklarımızı bile aldıkları olur.Eşimde zaten malum bi yerlerden gelsin elimi cebime atmıyımı sever,annesigile giderken tatlı falan almayı yeni yeni öğrettim ki annesigil şaşırıyo,bazen eşimin onlardan bişey esirgediğini gördükleri zaman zorlarına gidiyo ama siz yetiştirmişsiniz.Biz yiyelim içelim ama dışardan kimseye kardeşimiz dahi olsa ona hiç bişey vermeyelim kafasındalar.Bana gelince benim evlenmeden önceki kredi kartımı elimden aldı eşim,sebep iki ayrı kart olmasınmış,Kuaföre giderken para istiyorum bin nazla alıyorum,onun haricinde 40-50 milyon cebimde olur ya da olmaz,para konusunda arsızda değilim isteyememde kolay kolay,bişey beğenirim eşime derim beğendim diye alırsa o alacak yoksa benim öyle lüksüm yok,rujumu bile onla alırım,çünkü o kadar harcayak param yok.Kayınvalidem çarşıya çıkarır o da vasıfsız çalışmamış didinmemiş ama saf bi koca bulup iki ev almış kendine elinde paralar kartlar fink atar,çarşıdan istediğini al der ama ağzına bakmak zorundayım o da beğenecekki alacak.Ankaradaydık geçen hafta,kendi paramla ordan anneler günü için anneme hediye almaya çekindim,annesine para yediriyo diyecek diye,kardeşime bi tshirt alamadım.Ankara dönüşünde birinden konu açıldı 2ev almış araba almış biri,zaten işleri güçleri mal mülk.Kardeşinde olsa para vermiceksin,ben anneme tek çöp almadım annemde istemedi gibi saçma sapan konuşmalara başladı kayınvalidem sinirlendim,benim kardeşim annem zor durumda olacak ben onlara yok ben ev alcam araba alcam veremem dicem,para sizi bu kadar mı gaddarlaştırdı dedim tabi ki vermiceksin der gibi sustu sonra açtı ağzını yumdu gözünü yine.Ben yavruma acıyorum,o yükselemez hiç bişey yapamaz bu halle,bunun aklında baştan beri o tarafa para yedirmek var,sen oğlumlada parası için evlendin,sana yaptıkları düğünü gördük,benim altınıma tenezzül ettiler aldılar neler neler,sustum sırf o haksız olarak kalsın diye sırtım dönük ağladım göstermedim sustum,sus diyolar yanlış anladın sen diyolar onada susmucam benim içimde kaldı bazı şeyler diyo.Benim canımdan çok sevdiğim bi kardeşim var,annem var babam var,onlara hediye almayı kardeşimi arayıp hadi gel yemek yemeye gidelim demeyi,anneme anneler gününde hediye almayı isterdim sadece,buna izin vermediler,çalışmak istedim kendi paramı kazanmak istedim hayır çocuk yap dediler,şimdi çocuğun olacak daha çalışamazsın dediler.Kimsenin parasını istemedimki ben,kimseden 5kuruş istemedimki,annem bana gelince neden diken üstünde oturuyo ki.Bu tartışmadan sonra eve geldik eşim hiç konuyu açmadı bende açmadım hiç bişey olmamış gibiydik iyiydik,ben ara ara gizlice ağladım,zoruma gitmişti çünkü.Bugün kayınvalidemle günümüz vardı,dün eşimi aradım benim paramı verde babana sen yarın gün var dedim.Eve gelince de niye gitmiyosun dedi nasıl gidiyim dedim,ne demek nasıl gidiyim dedi,ya gidip yüzüne nasıl bakıyım dedim bundan sonra hiç mi gitmicen hiç mi görüşmücen çoluk çocuk olacak diye bağrımaya başladı,çocuğudamı göstermicen gibi bişey dedi,kayınvalidem kendi kayınvalidesiyle bayramlarda dahil görüşmüyo,eşimde bayramdan bayrama babaannesine gidiyo,senin babaannenle arandaki ilişkiden öte gidemez çocuğumla olan ilişkisi dedim,benim karnımda çocukla bana o kadar lafı sayıp ağlattı çocuğumu düşündüğü var,ektiğini biçecek dedim o kendi tarafını haklı görüp bağırınca çıldırıyorum.Kendi düşünecekti bunları ben o kadar onursuzmuyum anne demek sarılmak istemiyorum dedim,sen bahane arıyodunda karnındaki çocuğu şantaj olarak kullanıyosunda diyince yeter artık gidin başımdan allah hepinizi kahretsin diye bağırdım ağladım sandalyeleri kırdım,kendime hakim olamadım ilk defa böyle patlama yaşadım,şimdi eşimle de konuşmuyoruz,mutsuzluk içinde nasıl bu çocuğu karnımda rahat ettiriyim ben şimdi.
Canım biz ederiz duamızı inşallah ama sende kendini üzme bebeğin etkilenmesin olur mu? inşallah yanlış görmüştür doktor ki doğru bile olsa bu kistler 25. haftaya kadar yok oluyormuş inşallah senin bebeginde sapasağlam doğacak ameliyata ihtiyacı kalmayacakKizlar dun ayrintili ultrasona girdim ve malesef bebegimin sol bobreginde cok.sayida kist oldugunu bobreginin calismadigini ustelik dogar dogmaz alinmasi gerektigini soyledi doktor dunden beri gozumun yasi dinmedi ilk bebegim sanki butun dunyam yerle bir oldu ama biliyorum ki rabbimin gucu herseye yeter sizlerdende dua istiyorum baska bir doktora daha gruncem ins yanilmistir oyle bisy yoktur
ağzımdan kötü bi laf çıkıcak resmen... çok sinirlendim... kendi kaynanamdan hıncımı çıkaramadım sustum diye inanki seninkini paralayabilirim... sinir yaa ona ne taktığı altından takmış gitmiş o artık sizin... asıl eşine ne oluyor da bunu hemen anasına yetiştiriyor.... allahım bi de çalışmana engel oluyorlar.... nasıl çalışma otur çocuk yap afedersin de oğluna eş değil de taşıyıcı annemi aramışlar töbe estağfurullah....oğlu yükselecekmiş niye onun ki evlatda senin karnındaki ve anneninki evlat değilmi... gülüm bu hareketlerinden sonra kesin bi iş bulup çalış ilerde... hele de annenle aynı sehirdeysen çocuğunu emanet et annene çalış... senin lafın daha fazla olsun... şimdi de üzme kendini... kendini topla...Her şeyi en baştan anlatıyım,kına gecemde kayınvalidemin taktığı cumhuriyet altınını anneme vermiştim borcunu kapatsın diye,kayınvalidemle aram çok iyidir,beni çok sever ayaklarıma kadar yemek getirir,bana kızı gibi bakardı.Eşim altını anneme verdiğimi duyunca sinirlenmişti,gitmiş annesine söylemiş,pintiler,para konusunda çok paranoyaklar.Bu sefer kayınvalidem açtı ağzını yumdu gözünü,o nasıl bi kadın o altını nasıl alır,benim paramla benimi ağırlıyo,verecek onu bana.Canım annem kimsenin hiçbir şeyine tenezzül etmez birileri mutlu olsun diye paralar kendini,o altını ben eline zorla tutuşturdum halbuki.İşte sana yaptıkları düğünüde gördük falan filan çirkinleşeceği kadar çirkinleşti.Ben memur kızıyım,annem de emekli,her istediğim hemen olmadı ama oldu,babam bizi paylaşmayı öğreterek büyüttü,gözü tok büyüttü,onlarda bu yok,ticaretle uğraşan bi aileden gelme kadın,kayınbabam melek ama pasif ve onların tek bi oğlu eşim,eşim aynı annesi.Annesi mal mülk yüzünden hiçbir kardeşiyle ve çoğu akrabasıyla görüşmüyo,onun anlattığına göre para yedirmedim hakkımı savundum diye ben kötü oldum diyo.Eşimide kendi kıstaslarına göre yetiştirmiş,çok şımartmışlar ve bişey almayı bişey vermeyi öğretmemişler.Aman o harcamasın onun parası dursun o yükselecek ona para lazım diye bazen kahvaltılıklarımızı bile aldıkları olur.Eşimde zaten malum bi yerlerden gelsin elimi cebime atmıyımı sever,annesigile giderken tatlı falan almayı yeni yeni öğrettim ki annesigil şaşırıyo,bazen eşimin onlardan bişey esirgediğini gördükleri zaman zorlarına gidiyo ama siz yetiştirmişsiniz.Biz yiyelim içelim ama dışardan kimseye kardeşimiz dahi olsa ona hiç bişey vermeyelim kafasındalar.Bana gelince benim evlenmeden önceki kredi kartımı elimden aldı eşim,sebep iki ayrı kart olmasınmış,Kuaföre giderken para istiyorum bin nazla alıyorum,onun haricinde 40-50 milyon cebimde olur ya da olmaz,para konusunda arsızda değilim isteyememde kolay kolay,bişey beğenirim eşime derim beğendim diye alırsa o alacak yoksa benim öyle lüksüm yok,rujumu bile onla alırım,çünkü o kadar harcayak param yok.Kayınvalidem çarşıya çıkarır o da vasıfsız çalışmamış didinmemiş ama saf bi koca bulup iki ev almış kendine elinde paralar kartlar fink atar,çarşıdan istediğini al der ama ağzına bakmak zorundayım o da beğenecekki alacak.Ankaradaydık geçen hafta,kendi paramla ordan anneler günü için anneme hediye almaya çekindim,annesine para yediriyo diyecek diye,kardeşime bi tshirt alamadım.Ankara dönüşünde birinden konu açıldı 2ev almış araba almış biri,zaten işleri güçleri mal mülk.Kardeşinde olsa para vermiceksin,ben anneme tek çöp almadım annemde istemedi gibi saçma sapan konuşmalara başladı kayınvalidem sinirlendim,benim kardeşim annem zor durumda olacak ben onlara yok ben ev alcam araba alcam veremem dicem,para sizi bu kadar mı gaddarlaştırdı dedim tabi ki vermiceksin der gibi sustu sonra açtı ağzını yumdu gözünü yine.Ben yavruma acıyorum,o yükselemez hiç bişey yapamaz bu halle,bunun aklında baştan beri o tarafa para yedirmek var,sen oğlumlada parası için evlendin,sana yaptıkları düğünü gördük,benim altınıma tenezzül ettiler aldılar neler neler,sustum sırf o haksız olarak kalsın diye sırtım dönük ağladım göstermedim sustum,sus diyolar yanlış anladın sen diyolar onada susmucam benim içimde kaldı bazı şeyler diyo.Benim canımdan çok sevdiğim bi kardeşim var,annem var babam var,onlara hediye almayı kardeşimi arayıp hadi gel yemek yemeye gidelim demeyi,anneme anneler gününde hediye almayı isterdim sadece,buna izin vermediler,çalışmak istedim kendi paramı kazanmak istedim hayır çocuk yap dediler,şimdi çocuğun olacak daha çalışamazsın dediler.Kimsenin parasını istemedimki ben,kimseden 5kuruş istemedimki,annem bana gelince neden diken üstünde oturuyo ki.Bu tartışmadan sonra eve geldik eşim hiç konuyu açmadı bende açmadım hiç bişey olmamış gibiydik iyiydik,ben ara ara gizlice ağladım,zoruma gitmişti çünkü.Bugün kayınvalidemle günümüz vardı,dün eşimi aradım benim paramı verde babana sen yarın gün var dedim.Eve gelince de niye gitmiyosun dedi nasıl gidiyim dedim,ne demek nasıl gidiyim dedi,ya gidip yüzüne nasıl bakıyım dedim bundan sonra hiç mi gitmicen hiç mi görüşmücen çoluk çocuk olacak diye bağrımaya başladı,çocuğudamı göstermicen gibi bişey dedi,kayınvalidem kendi kayınvalidesiyle bayramlarda dahil görüşmüyo,eşimde bayramdan bayrama babaannesine gidiyo,senin babaannenle arandaki ilişkiden öte gidemez çocuğumla olan ilişkisi dedim,benim karnımda çocukla bana o kadar lafı sayıp ağlattı çocuğumu düşündüğü var,ektiğini biçecek dedim o kendi tarafını haklı görüp bağırınca çıldırıyorum.Kendi düşünecekti bunları ben o kadar onursuzmuyum anne demek sarılmak istemiyorum dedim,sen bahane arıyodunda karnındaki çocuğu şantaj olarak kullanıyosunda diyince yeter artık gidin başımdan allah hepinizi kahretsin diye bağırdım ağladım sandalyeleri kırdım,kendime hakim olamadım ilk defa böyle patlama yaşadım,şimdi eşimle de konuşmuyoruz,mutsuzluk içinde nasıl bu çocuğu karnımda rahat ettiriyim ben şimdi.
Canım yaa o kadar üzüldüm ki okuyunca Rabbim sana sabır versin..bu kaynanalar sonunu düşünmüyo bence..ama sana tavsiyem tavrını belli et yoksa hep alttan almak haksızlıklara karsi susmak zorunda kalırsın..es en önemli faktör.inşallah o da seni anlar ve senin yanında durmasını bilir.benim esimde ana babasının sözü dısında bi adım bile atmaz.3 yıllık evliyim.ve artık kayınvaldemin yüzünü görmeye bile tahammülüm yok..yani benzer sorunları emin ol yüzde 80 i yasıyo gelinlerin..
Kıyamam yaa çok haklısın, ama sinirlenerek,bağırarak bebeğine ve kendine zarar veriyorsun,kendimi iyi hissetmiyorum bu konular açıldığında de bu şekilde ertelemeye çalış,bebeğin doğduktan sonra birşeyler düşünürsün.Şimdi konulara bakışımız da daha duygusal oluyor çünkü.
Canım yaa o kadar üzüldüm ki okuyunca Rabbim sana sabır versin..bu kaynanalar sonunu düşünmüyo bence..ama sana tavsiyem tavrını belli et yoksa hep alttan almak haksızlıklara karsi susmak zorunda kalırsın..es en önemli faktör.inşallah o da seni anlar ve senin yanında durmasını bilir.benim esimde ana babasının sözü dısında bi adım bile atmaz.3 yıllık evliyim.ve artık kayınvaldemin yüzünü görmeye bile tahammülüm yok..yani benzer sorunları emin ol yüzde 80 i yasıyo gelinlerin..
hepinizden Allah bin kat razı olsun arkadaşlar,Allah kimseye yaşatmasın acıların en ufağını bile,insanoğlunun en büyük acısı çaresizlik,çaresiz kalınca her şey daha büyük dert haline geliyo kafanda 1000kat büyüyo. Allah sorunları olan herkesten kudretini esirgemesin,çıkış yolu bulamayana yol göstersin,hamileliği sorunlu olanlara tez zamanda sıhate kavuşmayı nasip etsin sağlıklı sağlıklı çocuklarınız olsun inşallah,yorumlarınız iyi dilekleriniz empatileriniz için çok teşekkür ederim,biraz olsun rahata eriyorum böyle,çok çok sağolun tekrar.ağzımdan kötü bi laf çıkıcak resmen... çok sinirlendim... kendi kaynanamdan hıncımı çıkaramadım sustum diye inanki seninkini paralayabilirim... sinir yaa ona ne taktığı altından takmış gitmiş o artık sizin... asıl eşine ne oluyor da bunu hemen anasına yetiştiriyor.... allahım bi de çalışmana engel oluyorlar.... nasıl çalışma otur çocuk yap afedersin de oğluna eş değil de taşıyıcı annemi aramışlar töbe estağfurullah....oğlu yükselecekmiş niye onun ki evlatda senin karnındaki ve anneninki evlat değilmi... gülüm bu hareketlerinden sonra kesin bi iş bulup çalış ilerde... hele de annenle aynı sehirdeysen çocuğunu emanet et annene çalış... senin lafın daha fazla olsun... şimdi de üzme kendini... kendini topla...
canım en beterini yaşadım bi de daha nişanlıyken bi de başımda 4 tane görümceden beter görümce vardı... seni çok iyi anlıyorum...hepinizden Allah bin kat razı olsun arkadaşlar,Allah kimseye yaşatmasın acıların en ufağını bile,insanoğlunun en büyük acısı çaresizlik,çaresiz kalınca her şey daha büyük dert haline geliyo kafanda 1000kat büyüyo. Allah sorunları olan herkesten kudretini esirgemesin,çıkış yolu bulamayana yol göstersin,hamileliği sorunlu olanlara tez zamanda sıhate kavuşmayı nasip etsin sağlıklı sağlıklı çocuklarınız olsun inşallah,yorumlarınız iyi dilekleriniz empatileriniz için çok teşekkür ederim,biraz olsun rahata eriyorum böyle,çok çok sağolun tekrar.
tatlım inan bilmiyorum ki helal olsun okuyabiliyorsan :)Kızlarrrrr hamilelikte okuduğunuz kitaplar var mı , ben 2 tane öneri kitap ismi aldım :
-Doğmamış çocuğun gizli yaşamı
-Yavaş ebeveynlik
Eğer sizin de önereceğiniz kitaplar varsa toplu sipariş vermek istiyorum , güzel önerilerinizi Şorayım bi dedim
canım Benim Kıyamam sana benimde en nefret ettiğin insan türü gözü paradan başka bişey görmeyenler. Ahh bi Bilseler diğer tarafa ne mal ne mülk goturemedigimizi yinede böyle kendilerini yer bitirirler mi acaba. hadi o kadar paraya düşkünsün insan dünürünü gelinini üzer mi para mevzuları yüzünden. ama madem onlar sen hamileymissin kırılırmışsın diye düşünmüyo sende düşünme canım tek düşüneceğin şey kendin ve sana muhtaç olan yavrun olsun uzak dur duramıyorsan içine atma para mevzusu açıldığı an uzaklas yanlarından ya da sende onlar gibi aç ağzını yum gözünü onlar madem hamile olduğunu düşünmüyo sende büyüğün gibi görmeden ne söylemek istiyorsan söyle. eşine de yazık ama onun tek suçu öyle bi anneye sahip olması. öyle görmüş öyle yapıyo.. bidaha kendine de bebegine de zarar verme olurmu canım. canın sıkkınken gir buraya yaz mutlaka cevap veren olur dertler yasalar paylaştıkça azalır hem. yavrun yakında tekmeleriyle anne ben yanındayım diyecek bunları düşünüp yıpratma kendiniHer şeyi en baştan anlatıyım,kına gecemde kayınvalidemin taktığı cumhuriyet altınını anneme vermiştim borcunu kapatsın diye,kayınvalidemle aram çok iyidir,beni çok sever ayaklarıma kadar yemek getirir,bana kızı gibi bakardı.Eşim altını anneme verdiğimi duyunca sinirlenmişti,gitmiş annesine söylemiş,pintiler,para konusunda çok paranoyaklar.Bu sefer kayınvalidem açtı ağzını yumdu gözünü,o nasıl bi kadın o altını nasıl alır,benim paramla benimi ağırlıyo,verecek onu bana.Canım annem kimsenin hiçbir şeyine tenezzül etmez birileri mutlu olsun diye paralar kendini,o altını ben eline zorla tutuşturdum halbuki.İşte sana yaptıkları düğünüde gördük falan filan çirkinleşeceği kadar çirkinleşti.Ben memur kızıyım,annem de emekli,her istediğim hemen olmadı ama oldu,babam bizi paylaşmayı öğreterek büyüttü,gözü tok büyüttü,onlarda bu yok,ticaretle uğraşan bi aileden gelme kadın,kayınbabam melek ama pasif ve onların tek bi oğlu eşim,eşim aynı annesi.Annesi mal mülk yüzünden hiçbir kardeşiyle ve çoğu akrabasıyla görüşmüyo,onun anlattığına göre para yedirmedim hakkımı savundum diye ben kötü oldum diyo.Eşimide kendi kıstaslarına göre yetiştirmiş,çok şımartmışlar ve bişey almayı bişey vermeyi öğretmemişler.Aman o harcamasın onun parası dursun o yükselecek ona para lazım diye bazen kahvaltılıklarımızı bile aldıkları olur.Eşimde zaten malum bi yerlerden gelsin elimi cebime atmıyımı sever,annesigile giderken tatlı falan almayı yeni yeni öğrettim ki annesigil şaşırıyo,bazen eşimin onlardan bişey esirgediğini gördükleri zaman zorlarına gidiyo ama siz yetiştirmişsiniz.Biz yiyelim içelim ama dışardan kimseye kardeşimiz dahi olsa ona hiç bişey vermeyelim kafasındalar.Bana gelince benim evlenmeden önceki kredi kartımı elimden aldı eşim,sebep iki ayrı kart olmasınmış,Kuaföre giderken para istiyorum bin nazla alıyorum,onun haricinde 40-50 milyon cebimde olur ya da olmaz,para konusunda arsızda değilim isteyememde kolay kolay,bişey beğenirim eşime derim beğendim diye alırsa o alacak yoksa benim öyle lüksüm yok,rujumu bile onla alırım,çünkü o kadar harcayak param yok.Kayınvalidem çarşıya çıkarır o da vasıfsız çalışmamış didinmemiş ama saf bi koca bulup iki ev almış kendine elinde paralar kartlar fink atar,çarşıdan istediğini al der ama ağzına bakmak zorundayım o da beğenecekki alacak.Ankaradaydık geçen hafta,kendi paramla ordan anneler günü için anneme hediye almaya çekindim,annesine para yediriyo diyecek diye,kardeşime bi tshirt alamadım.Ankara dönüşünde birinden konu açıldı 2ev almış araba almış biri,zaten işleri güçleri mal mülk.Kardeşinde olsa para vermiceksin,ben anneme tek çöp almadım annemde istemedi gibi saçma sapan konuşmalara başladı kayınvalidem sinirlendim,benim kardeşim annem zor durumda olacak ben onlara yok ben ev alcam araba alcam veremem dicem,para sizi bu kadar mı gaddarlaştırdı dedim tabi ki vermiceksin der gibi sustu sonra açtı ağzını yumdu gözünü yine.Ben yavruma acıyorum,o yükselemez hiç bişey yapamaz bu halle,bunun aklında baştan beri o tarafa para yedirmek var,sen oğlumlada parası için evlendin,sana yaptıkları düğünü gördük,benim altınıma tenezzül ettiler aldılar neler neler,sustum sırf o haksız olarak kalsın diye sırtım dönük ağladım göstermedim sustum,sus diyolar yanlış anladın sen diyolar onada susmucam benim içimde kaldı bazı şeyler diyo.Benim canımdan çok sevdiğim bi kardeşim var,annem var babam var,onlara hediye almayı kardeşimi arayıp hadi gel yemek yemeye gidelim demeyi,anneme anneler gününde hediye almayı isterdim sadece,buna izin vermediler,çalışmak istedim kendi paramı kazanmak istedim hayır çocuk yap dediler,şimdi çocuğun olacak daha çalışamazsın dediler.Kimsenin parasını istemedimki ben,kimseden 5kuruş istemedimki,annem bana gelince neden diken üstünde oturuyo ki.Bu tartışmadan sonra eve geldik eşim hiç konuyu açmadı bende açmadım hiç bişey olmamış gibiydik iyiydik,ben ara ara gizlice ağladım,zoruma gitmişti çünkü.Bugün kayınvalidemle günümüz vardı,dün eşimi aradım benim paramı verde babana sen yarın gün var dedim.Eve gelince de niye gitmiyosun dedi nasıl gidiyim dedim,ne demek nasıl gidiyim dedi,ya gidip yüzüne nasıl bakıyım dedim bundan sonra hiç mi gitmicen hiç mi görüşmücen çoluk çocuk olacak diye bağrımaya başladı,çocuğudamı göstermicen gibi bişey dedi,kayınvalidem kendi kayınvalidesiyle bayramlarda dahil görüşmüyo,eşimde bayramdan bayrama babaannesine gidiyo,senin babaannenle arandaki ilişkiden öte gidemez çocuğumla olan ilişkisi dedim,benim karnımda çocukla bana o kadar lafı sayıp ağlattı çocuğumu düşündüğü var,ektiğini biçecek dedim o kendi tarafını haklı görüp bağırınca çıldırıyorum.Kendi düşünecekti bunları ben o kadar onursuzmuyum anne demek sarılmak istemiyorum dedim,sen bahane arıyodunda karnındaki çocuğu şantaj olarak kullanıyosunda diyince yeter artık gidin başımdan allah hepinizi kahretsin diye bağırdım ağladım sandalyeleri kırdım,kendime hakim olamadım ilk defa böyle patlama yaşadım,şimdi eşimle de konuşmuyoruz,mutsuzluk içinde nasıl bu çocuğu karnımda rahat ettiriyim ben şimdi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?