sıra numarası verilen yerde sıraya girdim canım ve sabahın köründe gitmeme rağmen öğlen ikide muayene oldum :) aylardır özele gittiğim için her şey tuhaf geldi tbi :)Hadi ya
Ben de 182 veya Mhrs üzerinden randevu almaya çalışıyorum .... Hastanenin kadın doğum bölümünde mi sıraya girdinheramora ?..
İyi aynı güne alabilmişin , bende denesem mi , gerçi çok stress oluyorum öyle yerlerde , kalabalıkta .... Sen İstanbul da mışınsıra numarası verilen yerde sıraya girdim canım ve sabahın köründe gitmeme rağmen öğlen ikide muayene oldum :) aylardır özele gittiğim için her şey tuhaf geldi tbi :)
Göndermedi ama sonuçta ayrıntılı ultrasonu Zaman'ı gelince yaptıracam ya sigortadan randevu alabilirsem Özele boşa o kadar para ödemem diye düşündümmuhip yok canım istanbulda değilim. bence doktorun göndermediyse uğraşma. bana doktorum hemen git dedi diye gtitim.
Her şeyi en baştan anlatıyım,kına gecemde kayınvalidemin taktığı cumhuriyet altınını anneme vermiştim borcunu kapatsın diye,kayınvalidemle aram çok iyidir,beni çok sever ayaklarıma kadar yemek getirir,bana kızı gibi bakardı.Eşim altını anneme verdiğimi duyunca sinirlenmişti,gitmiş annesine söylemiş,pintiler,para konusunda çok paranoyaklar.Bu sefer kayınvalidem açtı ağzını yumdu gözünü,o nasıl bi kadın o altını nasıl alır,benim paramla benimi ağırlıyo,verecek onu bana.Canım annem kimsenin hiçbir şeyine tenezzül etmez birileri mutlu olsun diye paralar kendini,o altını ben eline zorla tutuşturdum halbuki.İşte sana yaptıkları düğünüde gördük falan filan çirkinleşeceği kadar çirkinleşti.Ben memur kızıyım,annem de emekli,her istediğim hemen olmadı ama oldu,babam bizi paylaşmayı öğreterek büyüttü,gözü tok büyüttü,onlarda bu yok,ticaretle uğraşan bi aileden gelme kadın,kayınbabam melek ama pasif ve onların tek bi oğlu eşim,eşim aynı annesi.Annesi mal mülk yüzünden hiçbir kardeşiyle ve çoğu akrabasıyla görüşmüyo,onun anlattığına göre para yedirmedim hakkımı savundum diye ben kötü oldum diyo.Eşimide kendi kıstaslarına göre yetiştirmiş,çok şımartmışlar ve bişey almayı bişey vermeyi öğretmemişler.Aman o harcamasın onun parası dursun o yükselecek ona para lazım diye bazen kahvaltılıklarımızı bile aldıkları olur.Eşimde zaten malum bi yerlerden gelsin elimi cebime atmıyımı sever,annesigile giderken tatlı falan almayı yeni yeni öğrettim ki annesigil şaşırıyo,bazen eşimin onlardan bişey esirgediğini gördükleri zaman zorlarına gidiyo ama siz yetiştirmişsiniz.Biz yiyelim içelim ama dışardan kimseye kardeşimiz dahi olsa ona hiç bişey vermeyelim kafasındalar.Bana gelince benim evlenmeden önceki kredi kartımı elimden aldı eşim,sebep iki ayrı kart olmasınmış,Kuaföre giderken para istiyorum bin nazla alıyorum,onun haricinde 40-50 milyon cebimde olur ya da olmaz,para konusunda arsızda değilim isteyememde kolay kolay,bişey beğenirim eşime derim beğendim diye alırsa o alacak yoksa benim öyle lüksüm yok,rujumu bile onla alırım,çünkü o kadar harcayak param yok.Kayınvalidem çarşıya çıkarır o da vasıfsız çalışmamış didinmemiş ama saf bi koca bulup iki ev almış kendine elinde paralar kartlar fink atar,çarşıdan istediğini al der ama ağzına bakmak zorundayım o da beğenecekki alacak.Ankaradaydık geçen hafta,kendi paramla ordan anneler günü için anneme hediye almaya çekindim,annesine para yediriyo diyecek diye,kardeşime bi tshirt alamadım.Ankara dönüşünde birinden konu açıldı 2ev almış araba almış biri,zaten işleri güçleri mal mülk.Kardeşinde olsa para vermiceksin,ben anneme tek çöp almadım annemde istemedi gibi saçma sapan konuşmalara başladı kayınvalidem sinirlendim,benim kardeşim annem zor durumda olacak ben onlara yok ben ev alcam araba alcam veremem dicem,para sizi bu kadar mı gaddarlaştırdı dedim tabi ki vermiceksin der gibi sustu sonra açtı ağzını yumdu gözünü yine.Ben yavruma acıyorum,o yükselemez hiç bişey yapamaz bu halle,bunun aklında baştan beri o tarafa para yedirmek var,sen oğlumlada parası için evlendin,sana yaptıkları düğünü gördük,benim altınıma tenezzül ettiler aldılar neler neler,sustum sırf o haksız olarak kalsın diye sırtım dönük ağladım göstermedim sustum,sus diyolar yanlış anladın sen diyolar onada susmucam benim içimde kaldı bazı şeyler diyo.Benim canımdan çok sevdiğim bi kardeşim var,annem var babam var,onlara hediye almayı kardeşimi arayıp hadi gel yemek yemeye gidelim demeyi,anneme anneler gününde hediye almayı isterdim sadece,buna izin vermediler,çalışmak istedim kendi paramı kazanmak istedim hayır çocuk yap dediler,şimdi çocuğun olacak daha çalışamazsın dediler.Kimsenin parasını istemedimki ben,kimseden 5kuruş istemedimki,annem bana gelince neden diken üstünde oturuyo ki.Bu tartışmadan sonra eve geldik eşim hiç konuyu açmadı bende açmadım hiç bişey olmamış gibiydik iyiydik,ben ara ara gizlice ağladım,zoruma gitmişti çünkü.Bugün kayınvalidemle günümüz vardı,dün eşimi aradım benim paramı verde babana sen yarın gün var dedim.Eve gelince de niye gitmiyosun dedi nasıl gidiyim dedim,ne demek nasıl gidiyim dedi,ya gidip yüzüne nasıl bakıyım dedim bundan sonra hiç mi gitmicen hiç mi görüşmücen çoluk çocuk olacak diye bağrımaya başladı,çocuğudamı göstermicen gibi bişey dedi,kayınvalidem kendi kayınvalidesiyle bayramlarda dahil görüşmüyo,eşimde bayramdan bayrama babaannesine gidiyo,senin babaannenle arandaki ilişkiden öte gidemez çocuğumla olan ilişkisi dedim,benim karnımda çocukla bana o kadar lafı sayıp ağlattı çocuğumu düşündüğü var,ektiğini biçecek dedim o kendi tarafını haklı görüp bağırınca çıldırıyorum.Kendi düşünecekti bunları ben o kadar onursuzmuyum anne demek sarılmak istemiyorum dedim,sen bahane arıyodunda karnındaki çocuğu şantaj olarak kullanıyosunda diyince yeter artık gidin başımdan allah hepinizi kahretsin diye bağırdım ağladım sandalyeleri kırdım,kendime hakim olamadım ilk defa böyle patlama yaşadım,şimdi eşimle de konuşmuyoruz,mutsuzluk içinde nasıl bu çocuğu karnımda rahat ettiriyim ben şimdi.
Yaz canım son durumu merak ederizGunaydinlar hanimlar,canim once benim kadin dogumcum teshis koydu,ardindan 3 uzmana gittim.ordan turkiyenin en iyi perinatologuna gittim.ona da ayni kanidaydi.capada heyete cagirdi.dun heyet karari verdi.hakkimizda hayirlisi
Ayni sorunu yasayan olursa diye yazayim,cunku ben cok arastirdim nette.
Ilk sorun bosaltimda darlik denildi ki tam bu haftada olusuyo.darlik idrar kesesini sisirmis ki su an cok buyuk degil.idrar kesesi bobrekleri zorlamis ve bobreklerde su var.ve suyum icinde tuttugu icin azalmis.son durumu yazarim.
Ayyy canım benimm buaralar herkes çok yoğun girmiyor arada görmemişizdir kıyaamaaamm annesi hayırlı uğurlu olsunn. Afedersin gerçekteb görmedimkızlar çok kırgınım size..
ben bugüne kadar kimin cinsiyeti belli olduysa ya da kim doktordan iyi haberle geldiyse tebrik ettimm.
hepinizi hayırlı olsun oğluşun sağlıkla gelsin, hayırlı olsun kızın sağlıkla kucağına al vb. yazdım hepinize, yazmadım mı? sadece cinsiyet de değil yardımcı olabileceğim bir şey varsa söyledim yazdım üşenmedim..
dün ben size cinsiyetimizi açıkladım, kimseden bir şey duymadım? kimseden bişey duymadığım için teşekkür ederim, amin, sağol gibi cümleler yazamadım teşekkür edemedim... nasıl içimde kaldı bilemezsiniz.. çünkü yaşamadınız?..
gerçekten kırgınım, ben yanlış yaptım demek ki herkesle heycanlanarak herkes için mutlu olarak..
eskisi gibi hevesle burda paylaşım yapacağımı ve aktif olacağımı sanmıyorum..
ağzımdan kötü bi laf çıkıcak resmen... çok sinirlendim... kendi kaynanamdan hıncımı çıkaramadım sustum diye inanki seninkini paralayabilirim... sinir yaa ona ne taktığı altından takmış gitmiş o artık sizin... asıl eşine ne oluyor da bunu hemen anasına yetiştiriyor.... allahım bi de çalışmana engel oluyorlar.... nasıl çalışma otur çocuk yap afedersin de oğluna eş değil de taşıyıcı annemi aramışlar töbe estağfurullah....oğlu yükselecekmiş niye onun ki evlatda senin karnındaki ve anneninki evlat değilmi... gülüm bu hareketlerinden sonra kesin bi iş bulup çalış ilerde... hele de annenle aynı sehirdeysen çocuğunu emanet et annene çalış... senin lafın daha fazla olsun... şimdi de üzme kendini... kendini topla...
Sağolasın arkadaşım,1 sene olacak önümüzde ki ay canım,hala tam bir aile olamadığımızı düşünüyorum,beni kolay harcayabiliyo,annesi bana öyle bağırırken sustum görsün annesinin edepsiz olduğunu kimseyle geçinemediğini sorunlu olduğunu diye ama yok,düzelmez sanırım artık,umudum yok o konudaAllaj ona ektigini versin çok sinirlendim esinede kayinvalidene millet annesine neler neler veriyor hem onane yaa altini sana verdiyse altin senindir hem dinen hem de kanunen istedigini yaparsin ama sen karninda ki melegi dusun insallah esinde duzelir yeni mi evlisiniz evliligin ilk zamanlarinda erkekler genelde böyle yapıyor annem babam ne derse o ama zamanla azaliyor inşallah senin esinde tez vakitte durmasi gereken yeri anlar
Valla canm herkes sorun yasayacak die bisey yok ama cok fazla kisi yasiyo bende simdi gorusmuyorum torunlari olunca tabiki gidecek gorecek onlari ama icim hic rahat etmeyecek biliyorum benm esimde hic benden yana falan olmazdi ama sanki bu ara biraz daha iyi gibi bende fazladan trip hakkimi kullaniyorum tabi rabbim esine akil versin cunku onemli olan onun tavri cnm simdi esim diyo gelip senden ozur dilemedikleri surece onlarla konusmamana saygi duyuyorum dieSağolasın arkadaşım,1 sene olacak önümüzde ki ay canım,hala tam bir aile olamadığımızı düşünüyorum,beni kolay harcayabiliyo,annesi bana öyle bağırırken sustum görsün annesinin edepsiz olduğunu kimseyle geçinemediğini sorunlu olduğunu diye ama yok,düzelmez sanırım artık,umudum yok o konuda
Ne güzel,Allah dahada arttırsın mutluluğunuzu anlayışını...insan eşindende destek göremeyince daha çok yalnızlaşıyo,tek başına bi mücadele içindeymişsin gibi hissediyo insan.Bende özürdilemediği sürece konuşmak görüşmek istemiyorum,2.seferdir ailemi ve beni aşağıladı,bu kadar gurursuz olamam annesi deyip gidemem,bunu eşimde anlar inşallah.Valla canm herkes sorun yasayacak die bisey yok ama cok fazla kisi yasiyo bende simdi gorusmuyorum torunlari olunca tabiki gidecek gorecek onlari ama icim hic rahat etmeyecek biliyorum benm esimde hic benden yana falan olmazdi ama sanki bu ara biraz daha iyi gibi bende fazladan trip hakkimi kullaniyorum tabi rabbim esine akil versin cunku onemli olan onun tavri cnm simdi esim diyo gelip senden ozur dilemedikleri surece onlarla konusmamana saygi duyuyorum die
Yok duzelir canim benimde farkli problemlerim vardi gerci avantajim farkli sehirdeydik ve kayinpeder daha çok karisiyordu ama eşimin davranislari simdi daha iyi bebisde olunca oda aile oldugunu anlayacak senin için zorlu bir surec olacak cevremde buna benzer olaylar yasayanlar oldu bir çoğu esi ile annesinin yerinin ayri ve nasil davranmasi gerektiğini anladi inşallah o günler bebis gelmeden baslar bebislede iyice percinlenir.Sağolasın arkadaşım,1 sene olacak önümüzde ki ay canım,hala tam bir aile olamadığımızı düşünüyorum,beni kolay harcayabiliyo,annesi bana öyle bağırırken sustum görsün annesinin edepsiz olduğunu kimseyle geçinemediğini sorunlu olduğunu diye ama yok,düzelmez sanırım artık,umudum yok o konuda
Şu an benim yanımda yok,kitaplar ama olunca yazarım daha öncede yazmıştık burda ama bir geriye dönük bak istersenKızlarrrrr hamilelikte okuduğunuz kitaplar var mı , ben 2 tane öneri kitap ismi aldım :
-Doğmamış çocuğun gizli yaşamı
-Yavaş ebeveynlik
Eğer sizin de önereceğiniz kitaplar varsa toplu sipariş vermek istiyorum , güzel önerilerinizi Şorayım bi dedim
canım yaa gün doğmadan neler doğar inşallah kendi görür anasının nasıl biri olduğunu...Sağolasın arkadaşım,1 sene olacak önümüzde ki ay canım,hala tam bir aile olamadığımızı düşünüyorum,beni kolay harcayabiliyo,annesi bana öyle bağırırken sustum görsün annesinin edepsiz olduğunu kimseyle geçinemediğini sorunlu olduğunu diye ama yok,düzelmez sanırım artık,umudum yok o konuda
sitelerden ziyade mağazaların kendi sitelerine bakıyorum ben :) biz daha çok büyük parçaları netten alıcağız onun için de n11 i düşüüyoruz:)kızlar ya bebek alışveriş i icon internetten hangi sitelere bakıyorsunuz annelutfen.com güzelmiş baktım biraz sizin de tavsiye edeceğiniz siteler var mı internetten almak daha uygun gibi...
Cok kafaya taktim ve gittik doktora sorduk.ben herkesten istiyorum bunu dedi.bu cok onemli bisey bence her doktor istemeli dedi.bebegin kolu olmasa yapabilecegimiz bisey olmaz ama bi kalp sorunu olsa bunun çözümü olabilir dedi.ankarada bebek kardiyologu daha cok sayıda ama izmirde sanirim tek yerde var dedie söylemedi mi sebebini, yok benden istememişti ilk hamileliğimde, bunda da henüz bir şey yok.
Cnım benım doktorum normal ultraso dan sonra renkli gösteriyor. O dort boyutlu di miKızlar 3 boyutlu 4 boyutlu ultrasona giren varmı?? Ya da bilgisi olan?? Bikaç bi şey soracaktm
Belli olmaz o canım. Sen başka bir doktoru daha gör bence. Hatalı teşhisler çok oluyor gebeliklerde. Kafanı takıp kendini yorma boş yere. Herşeyin çaresi var.Doktor tedavi edilemyecgni syledi anck bobrek alinblir tek bobrkle ysar dedi ins cnm tek temnnim ynilmis olmasi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?