2016 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 135 43,5%
  • oğlumuz geliyor

OY: 155 50,0%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 6 1,9%
  • ikiz oğullarımız olacak

OY: 3 1,0%
  • ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

OY: 4 1,3%
  • üçüzlerimiz olacak

OY: 7 2,3%

• Ankete Katılan
    310
Allahim tez vakitte sifasini versin insallah canim

Inşallah hiçbişeyi yoktur..dualarımız seninle.mutlaka haberdar et bizi de.yawrularımızın hepsi allaha emanet..

Üzülme canm bnde 1.52 yim:):):) 57 kilo ile hamile kaldım şimdi 62 kilo oldum. Normalde 1 kilo alsam kendimi kötü hissederdim ama şimdi benimsedim sanırım kilolarımı hiç rahatsızlık vermiyor gerçi beden ölçülerimde de pek bi değişiklik olmadı nereye aldım o kiloyu bilmiyorum ama yeterli bebişlerimiz sağlıklı olsun kilo dediğin nedir ki verilir doğumdan sonra:*

katılıyorum

Kızlar günaydın şöyle baktım da çoğunuz kilodan yana sıkıntılarınızdan bahsetmişsiniz hamilelik herkezde aynı değil hepimizin bünyesi farklı o yüzden herkez farklı kilo alabilir biz ve bebekler sağlıklı olsun da gerisi inan önemli değil abartmadığımız sürece tadını çıkaralım bu 9 ayın :)

Inşallah hiçbişeyi yoktur..dualarımız seninle.mutlaka haberdar et bizi de.yawrularımızın hepsi allaha emanet..

Allah acil şifalar versin canım kalbini ferah tut Allah onları korusun belki et beni gibi bir şeydir benim tanıdığımın kızının kafasında vardı kocaman mantar gibi doğumda büyüdükçe küçülür dediler şimdi maşallah küçücük ben gibi kaldı.

Canım kolay degil anlıyorum seni ama öyle kıpır kıpır bir bebekte ben sağlık sorunu olacağını düşünmüyorum hem o hareketleri ben iyiyim anne demek için yapıyordur belki kistler genelde geçici oluyo seninki de geçici inşallah canım. Amniyosentezden güzel haberler alacaksın sonra tamamen rahatlatacaksın inşallah dualarımız seninle

ay kızlar fenalardayım.

doktorumu çok seviyorum hastanemden de memnunum ama Bursaya taşınacağım 7 aylıkken.

Önce doğuma kendi doktoruma gelirim diye plan yapıyordum ama çok saçma olduğuna kanaat getirdim, acil bir durumda 3 saatlik yolu gelmem mümkün olmadığı gibi son haftalarda sık sık çağırdığı için de zorlanacağım.

Bursada doktor ve hastane arıyorum. Çok iyi doktorlar var ama hastaneler nasıl bilemiyorum. Sezeryan doğum olacağı için hastane de doktor kadar önemli, özellikle anestezi doktoru çok önemlidir benim için.
ilk doğumuma anestezi doktoru ve anestezi hemşiresi birlikte girmişlerdi ve ikisinin kontrolündeydim sürekli,
Bursadaki doğum hikayelerine baktığımda ise 3 kişilik doğum ekibinden falan bahsediliyor.
şaşırıyorum açıkçası.

önerebileceğiniz bir yer var mı?

uv
Bende bebeğim sağlıklı olduktan sonra çok takmam canım kıloyu ama doktor alma dedi diye biraz taktım acaba tansiyon şeker gibi sıkıntılar mi çıkarır fazla kilo diye hedef 68 geçmemeye çalışcam ama herkes hamilelikte hamile kaldığın kilo önemli şu an ki değil diyo :) eğer öyleyse 70 i geçerim kesin ama yok gecmiycem:) benim göğüs ve göbek sıkıntı artık canım kilo vermeme rağmen onlar yüzünden rahat değil kıyafetlerim

aynen canım hamile kaldığın kilo önemli bnm hedefim de 12 kilodan fazla kilo almamak şuan her ay 1 kilo aldım o da normal yani o yüzden pek üzmüyorum kendimi:) 70 e alıştır kendini şimdiden doğumdan 6 ay sonra zaten hamile kaldığn kilona dönersin kalan 2 3 kilo ile sonra uğraşırsın artık

N Niloya07 geçmiş olsun canım içini ferah tut sıkma canını aslında beyinde kist bir çok hatta hemen hemen hepsinde oluyormuş fakat ilerleyen haftalarda kayboluyor bazı doktorlar tedbirli olayım derken biz anneleri nasıl bir strese soktuğunun farkında değil inşallah amniyosentez testin temiz çıkar ve rahatlarsın, bak bebeğinde kıpır kıpırmış maşallah ben sadece anneler gününde hissettim ondan sonra tık yok içini ferah tut ve sürekli dua et bizde ediyoruz :)

canım doktorun seni bilgilendirmedi mi bu konuda.
benim ilk oğlumda da 2 tane kist vardı, büyüklüğünü hatırlamıyorum.
doktorum "bunlar kayboluyor 25. haftada, normalde ben sana söylemezdim bile de bazı hastalar başka doktora gidip öğreniyorlar sonra gelip kavga ediyorlar diye söylüyorum. yoksa hiç düşünmeni gerektirecek bir konu değil" demişti.
bir de şey demişti "bazı araştırmalar bunun down sendromu belirtisi olduğunu söylüyor ancak hiç dayanaklı çalışmalar değil, hiç itibar etmeye gerek yok. ben bir çok hasta gördüm bu şekilde, hepsinde de yok oldu kistler" dedi.

canım bence ultrason teknolojisinin gelişmesi ile bunlar daha fazla fark edilir oldu, bence çoğu bebekte eskiden de oluşan bir şeydi bu, çok takmamak lazım.
amniyosentez oldun mu? vazgeçmeni öneririm...

ama Ben hala -4 teyim canım yinede hamile kaldığım kıloyu mu baz alcam eğer öyleyse 70 le bile kalamam :) 64 le başlamıştım 4 ayin sonunda 59 dum 2 haftadır 60 ım :)

Kızlar iyi geceler bi sorum olacaktı acaba bugüne kadar kaç kilo aldınız? Ben 6 kilo aldım çok daha 20. Hafta için çok mu fazla acaba

canım herkes o kadar farklı ki.
son haftaya kadar 0 kilo almıştım, geçen hafta 2 kilo aldım çok şaşırdım. yeme düzenim de değişmedi halbuki.

bir yakınım hamilelik başından beri düzenli kilo aldı mesela, sorunsuz normal doğum yaptı.

hani aşırı beslenmiyorsan kilo tek başına bir gösterge değil.
bir de sanırım zayıflar daha fazla kilo alabiliyorlarmış.

Bende senin gibi canım geçen hafta Salı gününe kadar sadece yarım kilo almıştım Salı günü birden yaklaşık 1.3 kg artmış şok olmuştum yemem gayet düzenliydi karbonhidrat o kadar az tüketiyorum ki o da sabah tam buğday ekmeği yiyerek arada çok az pilav ya da makarna 1 hatadır onları da kestim kilom bana mısın demiyor bende kabullendim artık kilomu kilolu hamile kaldığım için ( hayatımda ki max. ağırlıkta hamile kaldım ) bence de önemli olan sağlıklı beslenmek aşırı karbonhidrat tüketmedikçe alınan kilolar iyidir :)

selam kızlar cinsiyetleri belli olanların hayırlı uğurlu olsun, umarım benimki de bugün belli olur artık, mağazaları hevesle gezip gezip bi şey alamıyorum, deli olcam
bu arada ben 13. haftada annelerde olduğum için hamurişi vs yüzünden 1 kilo almıştım, kusmalarım olmasa daha çok alırdım, ama doktorum fırça atmıştı resmen.. zaten sonra normal beslenme düzenime geçince 500 gram gitmiş, 59 la hamile kalmıştım şimdi 59,5.. açıkcası bebeğime faydası olan her şeyi bol bol yiyorum, eskiden de pek hamurişi pilav makarna ekmek yemezdim, hamilelikte ekmek canım istiyor o da günde bi kaç dilim çavdar ekmeği.. gereksiz kilo hem anneye hem bebeğe zararlı dikkat etmekte fayda var bence .. kendim de sağlıkçı olduğum için bu konuya takığım açıkcası

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…