2016 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 135 43,5%
  • oğlumuz geliyor

OY: 155 50,0%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 6 1,9%
  • ikiz oğullarımız olacak

OY: 3 1,0%
  • ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

OY: 4 1,3%
  • üçüzlerimiz olacak

OY: 7 2,3%

• Ankete Katılan
    310

canım ilk hamileliğimde 13 kilo aldım, doğumdan bir hafta sonra 1-2 kilo kalmıştı geriye, hepsi bebeğe ve ihtiyaçlarınaymış demek ki.
ilk hamileliğimde de aşırı değil, normal beslenme düzeyindeydim. karnım feci büyüktü, herkes yandın sen kalacak bunlar diyordu, hepsi gitti yani.

Günaydin kizlar belki isinize yarar diye düsündüm

BMİ nasıl hesaplanır?

KİLO (Kg)
BMİ= ……………… şeklinde hesaplanır.
BOY (m²)

BMİ <19 zayıf anne adayı 12.5 – 18 kg/m²
BMİ <19.8 normal ağırlıklı anne adayı 11.5-16 kg/m²
BMİ <20-26 kilolu anne adayı 7 – 11.5 kg/m²

hesaplama su yönde 1,72 m * 1,72 m = 2,96 52/2,96 = 17,6
hamilelige baslangic kilonuzu bölüyosunuz

ben misal 10 kilo aldim :) ama az durakladim tabiki son aylar kilo alimi fazla olacagini bildigim icin bu durumda ben 8 kilo daha alabilirim ve önümde 4 aydan biraz fazla var.

bende de ayın durum var hiç midem bulanmadı ve iştahım çok açıktı sürekli midem kazınıyordu sağlıksız hiçbirşey yemedim ama 3 ayda 3 kilo aldım şimdi 4.kg'dayım.Bundan sonra haftalık 350-400 gr alınması normal dedi doktorum.

Bende bursadayım ben medicabilde recep doğanlara gidiyorum. Birçok kişi medicabilde oktay altun'a gidiyor sezeryan olupta hiç sıkıntı yaşamıyorlar. Birkaç yakınım doruk hastanesindeki bayan bir doktorda doğum yaptılar tam adını hatırlamıyorum şu an onlarda memnundu durumdan. Medical park var yani burda memnun olanda var olmayanda var. Enfeksiyon kapan bir tanıdığımda var hiç sorunsuz çıkanda var. Jimer var birde orası biraz pahalı yine burda da çok memnun çıkanda var, sorunlu çıkanda. Jimerde bir tanıdığımda sezeryanda bebek fazla kalmıştı sanırım öyle birşey olmuştu ama her doğumda çıkan şeyler değil bunlar. Ben eczacıyım haftada birkaç tane doğum geliyor bir çoğu sorunsuz bir şekilde bu hastanelerden çıkmış oluyor. Sen maddi durumuna göre bakabilirsin yani. Rentıpta iyidir bu arada ama sgk ile anlaşmaları yenilenmedi sanırım

sağol canım ya,

jimerde sgk geçmiyor diye biliyorum.

medicabile bakıyorum ben de, hastane güzel mi? odalarına falan bakabildin mi?
doğum ücretini sormuş muydun?

ama Ben hala -4 teyim canım yinede hamile kaldığım kıloyu mu baz alcam eğer öyleyse 70 le bile kalamam :) 64 le başlamıştım 4 ayin sonunda 59 dum 2 haftadır 60 ım :)

benim mide bulantım fln olmadığı için kilo vermedim, verdiğin kilonun üstüne sayman daha mantıklı gibi geldi şimdiki kilonun üstüne her ay 1 kilo son iki aya da 2 şer kilo ideal olur bence Allah sağlık versin de boverrrrr (abartmadığın sürece:)

sağol canım ya,

jimerde sgk geçmiyor diye biliyorum.

medicabile bakıyorum ben de, hastane güzel mi? odalarına falan bakabildin mi?
doğum ücretini sormuş muydun?
Güzel, temiz bir hastane biz memnunuz. Kuzenimin eşi orda doğum yaptı odası rahattı yeterli genişlikte banyosu tuvaleti falan var. Birde anneannem yattı 1 hafta kadar orda refakatçi yataklı oda vermişlerdi çok memnun kalmıştı kayınvalidem o zaman. Hemşireler falan bir sorunda hemen ilgilenmişlerdi. Doğum ücretlerini sorduk ama tam hatırlamıyorum. Birde bizim özel sigortamız var o yüzden pek aklımda da tutmadım bir şekilde hepsinde aşağı yukarı aynı fiyatlar, özel hastane istiyorsak ödücez diye düşündük. Ama şu var medicabilde paragözlük görmedim ben hiç. Yani para almak için sezeryan yapmak, işte para alınsın diye gereksiz tahlil isteme falan olmuyor. Hatta aile hekiminde yaptır getir istersen flan diyorlar. İlgi iyi, öyle hınca hınç kalabalık yok 5 dkdan fazla hiç beklememişimdir.

canım yok para o kadar önemli değil zaten, ben bu aralar kötü doğum hikayelerine çok denk geldiğim için en son düşüneceğim şey para, seni bulmuşken sorayım dedim sadece :)))

Aynen öyle canım bebisler iyi olsun yeter ki hiç veremezsek bile doğumdan sonra peşinde koşarken veririz :)

canım yok para o kadar önemli değil zaten, ben bu aralar kötü doğum hikayelerine çok denk geldiğim için en son düşüneceğim şey para, seni bulmuşken sorayım dedim sadece :)))
merak ettiğin olursa özelden falanda mesaj atabilirsin yardımcı olmaya çalışırım, bayan doktor falan istersen sorarız diğer gidenlerin doktor isimlerini. 7. ayda doktor değiştirmek zor yani

merak ettiğin olursa özelden falanda mesaj atabilirsin yardımcı olmaya çalışırım, bayan doktor falan istersen sorarız diğer gidenlerin doktor isimlerini. 7. ayda doktor değiştirmek zor yani

canım 5. ay kontrolüne bursaya geleyim diyorum. 7. ayda değiştirmektense 2 ay kontrol için gidip gelirim bursaya, ailem orada zaten, sürekli gidiyorum.

buradaki doktorum da erkek, sorun değil benim için.

sezeryan doğum olacağı için ben daha çok anestezi doktorunu önemsiyorum.
güvenmediğim insana spinal iğnesini vurduramam ki.
o yüzden hastane şartları çok önemli.

medicabil hem sakin bir hastaneye benziyor hem de doktorlar deneyimli.
o yüzden orasına şimdi daha yakınım, bir arkadaş önerdi, sen de önerdin.

proflar falan dışarda ameliyat yapacakları zaman genelde orda yapıyorlar, ben hiç sormadım anestezi uzmanı falan genelde sorunsuz ameliyatlar çıktığı için gözüm kapalı gidiyorum.

Ayy sorma canim yaa yanmisisz bizzz olsun o kadar bekledik ki bu bebekleri...gelsinlee raziyiz herseylerine korkutmuyor beni sonrası saglikla dogsunlar da bugunku gibi guluslerini gorunce bitecek hersey
En güzeli de bi kerede iki cocugunuz olucak :) ne kadar güzel

AY valla hiç sevmediğim şey kilo tabikide bebeğim sağlıklı olacak ise alayım ama hayatımda hiç bu kiloları görmedim kendimden tiksinti geliyor :/ inşallah biz değilde bebeklerimiz sağlıklı kilo alir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…