Bende senin gibi canım geçen hafta Salı gününe kadar sadece yarım kilo almıştım Salı günü birden yaklaşık 1.3 kg artmış şok olmuştum yemem gayet düzenliydi karbonhidrat o kadar az tüketiyorum ki o da sabah tam buğday ekmeği yiyerek arada çok az pilav ya da makarna 1 hatadır onları da kestim kilom bana mısın demiyor bende kabullendim artık kilomu kilolu hamile kaldığım için ( hayatımda ki max. ağırlıkta hamile kaldım) bence de önemli olan sağlıklı beslenmek aşırı karbonhidrat tüketmedikçe alınan kilolar iyidir :)
bende de ayın durum var hiç midem bulanmadı ve iştahım çok açıktı sürekli midem kazınıyordu sağlıksız hiçbirşey yemedim ama 3 ayda 3 kilo aldım şimdi 4.kg'dayım.Bundan sonra haftalık 350-400 gr alınması normal dedi doktorum.Seninle aynı düşünüyorum canımbende 56 ile hamile kaldım her ay birer kilo aldım şimdi 60 olmusumdur kesin ama bebeğim alsa bu kiloyu sıkıntım olmaz ama o gramla kilo alıyor ben kilogramla misli misli fazlasini alıyorum ilk 4 ay da 4 kilo çok aldım bence almamam gerekiyordu mide bulantısi çok az yaşadım. Hiç kusmadim istahimda Vardı hep şimdi biraz daha duruldu iştahım.
Bende bursadayım ben medicabilde recep doğanlara gidiyorum. Birçok kişi medicabilde oktay altun'a gidiyor sezeryan olupta hiç sıkıntı yaşamıyorlar. Birkaç yakınım doruk hastanesindeki bayan bir doktorda doğum yaptılar tam adını hatırlamıyorum şu an onlarda memnundu durumdan. Medical park var yani burda memnun olanda var olmayanda var. Enfeksiyon kapan bir tanıdığımda var hiç sorunsuz çıkanda var. Jimer var birde orası biraz pahalı yine burda da çok memnun çıkanda var, sorunlu çıkanda. Jimerde bir tanıdığımda sezeryanda bebek fazla kalmıştı sanırım öyle birşey olmuştu ama her doğumda çıkan şeyler değil bunlar. Ben eczacıyım haftada birkaç tane doğum geliyor bir çoğu sorunsuz bir şekilde bu hastanelerden çıkmış oluyor. Sen maddi durumuna göre bakabilirsin yani. Rentıpta iyidir bu arada ama sgk ile anlaşmaları yenilenmedi sanırımay kızlar fenalardayım.
doktorumu çok seviyorum hastanemden de memnunum ama Bursaya taşınacağım 7 aylıkken.
Önce doğuma kendi doktoruma gelirim diye plan yapıyordum ama çok saçma olduğuna kanaat getirdim, acil bir durumda 3 saatlik yolu gelmem mümkün olmadığı gibi son haftalarda sık sık çağırdığı için de zorlanacağım.
Bursada doktor ve hastane arıyorum. Çok iyi doktorlar var ama hastaneler nasıl bilemiyorum. Sezeryan doğum olacağı için hastane de doktor kadar önemli, özellikle anestezi doktoru çok önemlidir benim için.
ilk doğumuma anestezi doktoru ve anestezi hemşiresi birlikte girmişlerdi ve ikisinin kontrolündeydim sürekli,
Bursadaki doğum hikayelerine baktığımda ise 3 kişilik doğum ekibinden falan bahsediliyor.
şaşırıyorum açıkçası.
önerebileceğiniz bir yer var mı?
Bende bursadayım ben medicabilde recep doğanlara gidiyorum. Birçok kişi medicabilde oktay altun'a gidiyor sezeryan olupta hiç sıkıntı yaşamıyorlar. Birkaç yakınım doruk hastanesindeki bayan bir doktorda doğum yaptılar tam adını hatırlamıyorum şu an onlarda memnundu durumdan. Medical park var yani burda memnun olanda var olmayanda var. Enfeksiyon kapan bir tanıdığımda var hiç sorunsuz çıkanda var. Jimer var birde orası biraz pahalı yine burda da çok memnun çıkanda var, sorunlu çıkanda. Jimerde bir tanıdığımda sezeryanda bebek fazla kalmıştı sanırım öyle birşey olmuştu ama her doğumda çıkan şeyler değil bunlar. Ben eczacıyım haftada birkaç tane doğum geliyor bir çoğu sorunsuz bir şekilde bu hastanelerden çıkmış oluyor. Sen maddi durumuna göre bakabilirsin yani. Rentıpta iyidir bu arada ama sgk ile anlaşmaları yenilenmedi sanırım
ama Ben hala -4 teyim canım yinede hamile kaldığım kıloyu mu baz alcameğer öyleyse 70 le bile kalamam :) 64 le başlamıştım 4 ayin sonunda 59 dum 2 haftadır 60 ım :)
Güzel, temiz bir hastane biz memnunuz. Kuzenimin eşi orda doğum yaptı odası rahattı yeterli genişlikte banyosu tuvaleti falan var. Birde anneannem yattı 1 hafta kadar orda refakatçi yataklı oda vermişlerdi çok memnun kalmıştı kayınvalidem o zaman. Hemşireler falan bir sorunda hemen ilgilenmişlerdi. Doğum ücretlerini sorduk ama tam hatırlamıyorum. Birde bizim özel sigortamız var o yüzden pek aklımda da tutmadım bir şekilde hepsinde aşağı yukarı aynı fiyatlar, özel hastane istiyorsak ödücez diye düşündük. Ama şu var medicabilde paragözlük görmedim ben hiç. Yani para almak için sezeryan yapmak, işte para alınsın diye gereksiz tahlil isteme falan olmuyor. Hatta aile hekiminde yaptır getir istersen flan diyorlar. İlgi iyi, öyle hınca hınç kalabalık yok 5 dkdan fazla hiç beklememişimdir.sağol canım ya,
jimerde sgk geçmiyor diye biliyorum.
medicabile bakıyorum ben de, hastane güzel mi? odalarına falan bakabildin mi?
doğum ücretini sormuş muydun?
Güzel, temiz bir hastane biz memnunuz. Kuzenimin eşi orda doğum yaptı odası rahattı yeterli genişlikte banyosu tuvaleti falan var. Birde anneannem yattı 1 hafta kadar orda refakatçi yataklı oda vermişlerdi çok memnun kalmıştı kayınvalidem o zaman. Hemşireler falan bir sorunda hemen ilgilenmişlerdi. Doğum ücretlerini sorduk ama tam hatırlamıyorum. Birde bizim özel sigortamız var o yüzden pek aklımda da tutmadım bir şekilde hepsinde aşağı yukarı aynı fiyatlar, özel hastane istiyorsak ödücez diye düşündük. Ama şu var medicabilde paragözlük görmedim ben hiç. Yani para almak için sezeryan yapmak, işte para alınsın diye gereksiz tahlil isteme falan olmuyor. Hatta aile hekiminde yaptır getir istersen flan diyorlar. İlgi iyi, öyle hınca hınç kalabalık yok 5 dkdan fazla hiç beklememişimdir.
Aynen öyle canım bebisler iyi olsun yeter ki hiç veremezsek bile doğumdan sonra peşinde koşarken veririz :)benim mide bulantım fln olmadığı için kilo vermedim, verdiğin kilonun üstüne sayman daha mantıklı gibi geldi şimdiki kilonun üstüne her ay 1 kilo son iki aya da 2 şer kilo ideal olur bence Allah sağlık versin de boverrrrr(abartmadığın sürece:)
merak ettiğin olursa özelden falanda mesaj atabilirsin yardımcı olmaya çalışırım, bayan doktor falan istersen sorarız diğer gidenlerin doktor isimlerini. 7. ayda doktor değiştirmek zor yanicanım yok para o kadar önemli değil zaten, ben bu aralar kötü doğum hikayelerine çok denk geldiğim için en son düşüneceğim şey para, seni bulmuşken sorayım dedim sadece :)))
merak ettiğin olursa özelden falanda mesaj atabilirsin yardımcı olmaya çalışırım, bayan doktor falan istersen sorarız diğer gidenlerin doktor isimlerini. 7. ayda doktor değiştirmek zor yani
Öyle diyor herkes bakalım hiç ellemiyrunHamilelikte normal o tüylenme doğumdan sonra dökülür
Bence hormonlardanbende hamilelikten mi yoksa badem yağından mı anlayamadım ya
Bn hiç ellemiycem doğumdan sonra kontrol edicem dokulecek mi acabaCanım benimde tüylendi agda yaptırmayı düşünüyorum çok kötü duruyor
proflar falan dışarda ameliyat yapacakları zaman genelde orda yapıyorlar, ben hiç sormadım anestezi uzmanı falan genelde sorunsuz ameliyatlar çıktığı için gözüm kapalı gidiyorum.canım 5. ay kontrolüne bursaya geleyim diyorum. 7. ayda değiştirmektense 2 ay kontrol için gidip gelirim bursaya, ailem orada zaten, sürekli gidiyorum.
buradaki doktorum da erkek, sorun değil benim için.
sezeryan doğum olacağı için ben daha çok anestezi doktorunu önemsiyorum.
güvenmediğim insana spinal iğnesini vurduramam ki.
o yüzden hastane şartları çok önemli.
medicabil hem sakin bir hastaneye benziyor hem de doktorlar deneyimli.
o yüzden orasına şimdi daha yakınım, bir arkadaş önerdi, sen de önerdin.
En güzeli de bi kerede iki cocugunuz olucak :) ne kadar güzelAyy sorma canim yaa yanmisisz bizzz olsun o kadar bekledik ki bu bebekleri...gelsinlee raziyiz herseylerine korkutmuyor beni sonrası saglikla dogsunlar da bugunku gibi guluslerini gorunce bitecek hersey
AY valla hiç sevmediğim şey kilo tabikide bebeğim sağlıklı olacak ise alayım ama hayatımda hiç bu kiloları görmedim kendimden tiksinti geliyor :/ inşallah biz değilde bebeklerimiz sağlıklı kilo alirbende de ayın durum var hiç midem bulanmadı ve iştahım çok açıktı sürekli midem kazınıyordu sağlıksız hiçbirşey yemedim ama 3 ayda 3 kilo aldım şimdi 4.kg'dayım.Bundan sonra haftalık 350-400 gr alınması normal dedi doktorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?