2016 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 135 43,5%
  • oğlumuz geliyor

OY: 155 50,0%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 6 1,9%
  • ikiz oğullarımız olacak

OY: 3 1,0%
  • ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

OY: 4 1,3%
  • üçüzlerimiz olacak

OY: 7 2,3%

• Ankete Katılan
    310
benim annemde şeker olduğu için çok dikkat etmem lazım, ne güzel hamileliğin başında hiç yiyemiyordum. 1 haftadır valla görünce yiyesim geliyor resmen ama meyvede yiyorum. Dikkat etmek gerekli hakikaten...
Benimde sanırım ondan oldu ya bi iş seyahatinde aldım, 3 kilo vermiştim. Bu hafta tartıldım 3ünü de almışım.
Canım o bende gecen hafta oldu.
Sonra düzeldi . Canını sıkma tadını cıkar :)
İçimizde dolanıyorlar heralde demi, yer beğenmeye çalışıyorlar. O arada vuruyorlar heralde ama bu histen emin olamadığım için diğer hareketi beklediğim için acaba hareket etmiyormu diye telaş yapıyordum demekki hareketler değişiklik gösterecek. İç tarafta değişik hareketler yapıyor kerattalar :)
Başta ekşi yiyip sonradan tatlıya kaymakta enteresan olacak sanırım :)
Evet değişik bir his mesane üzerinde şimdi de sanki içe doğru farklı yerlere doğru hissediyorum. Bundan sonra aylık en fazla 2 kilo alırsak normal bence...
Canım senin karın maşallah bende biraz yağ dokusu olduğu için haha :) üstten gözükmüyor daha ama dediğin gibi bugün içimde farklı yerlerde hissettim içe doğru hareket var sanki vurup çekme hissi...ileriki haftalar daha net hissedeceğiz heralde...ya gün içinde çok yoğun olduğum için bazen farkedemiyorum bile sanırım hareketlerini...

evet gün içerisinde yoğunluktan anlayamıyor olabilirsin ama bazen kendini belli ediyor ya ayaktayken sağdan soldan atmaya başlıyor maşallah :)

evet gün içerisinde yoğunluktan anlayamıyor olabilirsin ama bazen kendini belli ediyor ya ayaktayken sağdan soldan atmaya başlıyor maşallah :)
işte göbeğe vurunca direk anlıyordum da, 2 gündür bu içe doğru vurma hissi var oyüzden emin olamadım. 2. hAmileliğimiz olsa belki daha net emin oluruz da, dönüyorlar içerde demekki...

işte göbeğe vurunca direk anlıyordum da, 2 gündür bu içe doğru vurma hissi var oyüzden emin olamadım. 2. hAmileliğimiz olsa belki daha net emin oluruz da, dönüyorlar içerde demekki...
onları saldık çayıra mevlam kayıra cayır çimen gezsinler gezebildikleri kadar ama dikkat etsinler kendilerine allah korusun kordon dolanmasın bi yerlerine inşallah

Merhaba kızlar,yeni gelenlere selam olsun,hamileliğinde sıkıntılar olanlara da geçmiş olsun...
Kilo konusunda bende dertliydim,bu zamana kadar 51-52yi mesken tutan yememe dikkat etmememe rağmen kilo almayan biriydim.Hamileliğimin başlarında 49a düştüm,mide bulantılarım geçince canavar gibi oldum karnım devamlı acıkıyodu ve şu an 53 olmuşum (aynen bu ifadede ki gibi oldum 53ü görünce). Bu kadar kilo çocuk değildi tabi çocuk hala gram hesabı,büyüyen göğüsler falan desen maksimum 2kilo bizden değil diyelim diğerleri bariz kilo işte.Ondan beri hamur işine dur dedim,ekmeğe dur dedim. Amaç tabi ki çocuğumuzun sağlığı,aman kilo dert değil sağlıklı olsunda demek bu sağlıksızlığı başından savma bahanesidir,çocuğunuzun hamur işine,trans yağa yani karbonhidrat fazlalığına ihtiyacı yok,onun kalsiyuma,proteine,fosfora,potasyuma... ihtiyacı var.Elinizin durmadığı zamanlarda yumurta haşlayın (yumurtanın kokusunu bile sevmem yemezdim) her gün bir yumurta yiyorum,süt için (süt içince kusacak gibi oluyorum hiç içmezdim) her gün içiyorum zorla,aman çocuğum sağlıklı olsun önemli değil diyosanız burda diyin,sevmediklerinizi yiyip içerek.siz tadını beğenmeyip balık yumurta süt peynir tüketmez onun dışında keyfinizin istediğini yerseniz iyi bir anne olmazsınız ve sizin yemediğiniz içmediğiniz bu gıdaları sevmeyen bi çocuk dünyaya getireceğinizide unutmayın.meyveye abanmayın ölçüsü kaçan her şey kilo alımına sebep olur.Canım her şeyi istiyo benimde ama dur demek lazım,bizim eşlerimiz var sosyal hayatımız var ve bu alanlarda güzel gözükmeliyiz,çocuklarımızı güzel anneler olarak karşılamalıyız.

o çocuktan bende de var :)) ilgi alaka bebekten beter :) ben şimdiden yavaş yavaş alıştırmaya çalışıyorum. Sen zaten doğal spor yapıyormuşsun :) Rabbim inşallah sağlıklı kucağa almamızı nasip eder,kilo hal olur,düşün riskli gebelik yaşayanlar yerinden kıpırdayamıyor,allah yardımcıları olsun

çok güzel söylemişsin arkadaşım katılıyorum sonuna kadar sana.bende onu istiyorum benim ihtiyacım yok zaten ihtiyacım olmayan birşeyi almama hiç gerek yok yeterki bebeğim alsın.mesela bu haftalarda bebek ve plesanta ikiside aynı kilodaymış bebek 300 gr olsa plesantada 300 gr hadi suyuda en fazla 300 gr olsa toplam 1 kilo bebekte malzeme var şuan kaç kiloyum bilmiyorum en son 2 hafta önce 60 idim simdi 61 kilo olduğumu varsaysam toplam 5 kilo almış oluyorum bunun 200 grmı göğüslerimde olsa çünkü göğüslerimde çok büyüdüler.geriye kalan 3 kilo 800 gram benim neremde?? ama hareketsizlikten böyle oldum zaten ilk 3 ay risk olmasın diye hiçbir iş yapmadım. işte de küçücük odadayım yerimden ayrılmam imkansız.bilmiyorum bi yandan çok fazla almadım diyorum her ay 1 er kilo iyi diyorum ama ilk 3 ay çok gereksiz yere aldım 3 kilo.

Canim yengem hamileyken ona da kramplar giriyormus. O da bol bol maden suyu icerek kramplari atlatmis bikgin olsun

inşallah canım öncelikle her zaman tek isteğim sağlıkla dünyaya gelmesi gerisi çözülecek şeyler..

Bende Salı günü ayrıntılıya sonrasında fetal Eko ya girdim , İstanbul'da Bezmialem devlet hastanesinde , perinatalog kalpte Parlaklık kireçlenme var, sen şimdi kafana takacaksın , fetal eko çektir , kardiyolog anlatsın sana dedi , gittim bütün kalp işlevlerinin normal olduğunu ve daha bebek doğmadan kaybolacağını söyledi , o Parlaklık ile birlikte böbrekte midede kalpte karın boşluğunda problem olduğunda , ense kalınlığı ve burun kemiği şüpheli olduğunda down riski arıyorlarmış, diğer organlarda sorun yoksa hiç korkma, 2 li veya 3 lü yaptırdıysan da korkma...ayrıca aynısını Abi'min kızına da demişler 1.5 yıl önce çok şükür sağlıklı Doğdu , Eko çektirmişler doğduktan sonra ve Parlaklık görünmemiş...140 tl Ayrıntılı, 35 tl Prof farkı, fetal Eko için de 60 tl ödedim
Rabbim yardımcın olsun

G Gunselu
19+2 yim 59 la hamile kaldım 59 um hala, canım oncelikle nasıl besleniyorsun belki fikir verebilirim, her gün temel olarak haslanmis yumurta yoğurt ve süt acayip tok tutuyor bazen diyorum yer açılsa da başka şeyler yesem, 2 ana ogun , 4-5 araogun yapiyorum yoksa benim tokluk diye hissettiğim bebikin gobusumu germesi mi aksamlari Karnım şişiyor sabaha iniyor bu arada hiç spor yapmıyorum hamile kaldığımdan beri, sadece ara sıra evi temizliyorum yine de bu konuda profesyonel yardım almani tavsiye ederim, kişiye gore beslenme planı çıkartılmasi daha güzel olur

canım ben nerdeyse 2 aydır hemen hemen hergün yaşıyorum ve hep sabaha doğru inanılmaz bir acı, bebek anneden kalsiyum aldıkçada oluyor ki ben hergün en az 2 bardak süt içip ve peynir yediğim halde yoğurt/ayran da cabası

benim doktorumda vermedi sorduğumda da ben ne kadar verirsem vereyim yetmeyecek dedi besinlerden almaya çalış dedi bende çok ilaç yanlısı olmadığım için işime geldi zaten hamilelikten önce hatta hamileliğin ilk ayına denk gelmiştir 2 ay serum şeklinde kan ilacı kullanmıştım

hoşgeldin rabbim kucağına almayı nasip etsin meleklerini

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…