Benimde bu aralar çok gergin Karnım :/ yatarken biraz yatişıyor ama ayağa kalktığımda bi değişik oluyor :/ inşallah bir sıkıntı çıkmaz canım benim içini ferah tut onlarda iyi olsun
Bol bol vazelin sur zeytinyağı sur karnina yumuşak dursun bari cildin ben korkuyorum bazen suruyorum.İnşallah cnm karnım midem taş gibi o kadar rahatsız ediyor ki ağladım. İnsallah düzelir sularimiz normale döner. Rabbim hepimizin bebeklerini korusun inşallah.
Bende yavaştan başladım tatlı yemeye :) ama çok fazla yemiyorum mesela tutku bisküvi yiyorum pasta yiyorum.ama çok sık yemiyorum arada canım istiyor. Belki değişik pozisyona girmiş olabilir çünkü benimde karnımdan ayaklarını vurmuyor organlarima doğru tekme atıyor çünkü içimde balon patlamış hissi yaratıyorellerini sağ tarafımda karnımdan cikartiyor allah bilir ne işler karışıyor içerde
Canım benimde sürekli sol tarafa yatmaktan kalça kemiklerim gece yatarken Aşırı derecede sizliyor gece uykumdan utanıyorum bu sebepten ve geçen akşam uyurken sağ bacağıma kramp girdi o kadar çok canım acidi ki eşim gece vardiyasinda ben evde tek başıma çok zor kendime geldim hamilelikte bu gibi sıkıntılar nomalmis haftaya doktor randevum var gittiğimde doktoruma soylucem zaten doktorum hep soruyordu bacak ağrın var mi diye şimdi başladı ağrılar büyük ihtimal magnezyum verirler diye tahmin ediyorum oda toz Şase aromalı diye biliyorum çünkü kayinvalidem bacak ağrısı için kullnmisti.geçen gün bende de oldu canım hatta 2-3 gün yürürken acısını hissettim şimdi magnezyum kullanmaya başladım bi daha olmadı ama bakalm ilerleyen günlerde nasıl olacak
Buyuyorlar diye tahmin ediyorum gergin olmasını :) şimdiden koca kızım benim diye seviyorumdün benimki bi tekme attı tam göbek deliğimin orda canım yandı resmen. anneme sordum hemen normalmi acı hissetmem dedim eğer güçlü tekme atıyosa normal dedi. bende annemin karnındayken çok hareketliymişim. bazen göbeğimin bi tarafa yoğunlaştığını görüyorum çok komik oluyoooo
canım walla ben de soluma yatmaya bir türlü alışamadım geceleri çok huzursuz oluyordum en son dr. a sordum benm dr. perinatolog istediğin şekilde uyuyabilirsin kendini hiç kasma zaten bebek rahatszız olmadan önce sen rahatsız olmaya başlayacaksın o zaman mecburen yönünü değiştireceksin o zaman gelene kadar nasl rahat ediyorsan öyle uyu dedi bi haftadır maşallah misler gibi uyuyorumCanım benimde sürekli sol tarafa yatmaktan kalça kemiklerim gece yatarken Aşırı derecede sizliyor gece uykumdan utanıyorum bu sebepten ve geçen akşam uyurken sağ bacağıma kramp girdi o kadar çok canım acidi ki eşim gece vardiyasinda ben evde tek başıma çok zor kendime geldim hamilelikte bu gibi sıkıntılar nomalmis haftaya doktor randevum var gittiğimde doktoruma soylucem zaten doktorum hep soruyordu bacak ağrın var mi diye şimdi başladı ağrılar büyük ihtimal magnezyum verirler diye tahmin ediyorum oda toz Şase aromalı diye biliyorum çünkü kayinvalidem bacak ağrısı için kullnmisti.
Banada doktorum sağ tarafina yada sol tarafina yatacaksin sırt üstü yatmayacaksin dedi şimdi bebeğimin kafası sağ tarafta sağ tarafa yatıp onu kafa üstü bırakmak istemem Kıyamam onacanım walla ben de soluma yatmaya bir türlü alışamadım geceleri çok huzursuz oluyordum en son dr. a sordum benm dr. perinatolog istediğin şekilde uyuyabilirsin kendini hiç kasma zaten bebek rahatszız olmadan önce sen rahatsız olmaya başlayacaksın o zaman mecburen yönünü değiştireceksin o zaman gelene kadar nasl rahat ediyorsan öyle uyu dedi bi haftadır maşallah misler gibi uyuyorum
Bebek yağı sürüyorum cnm bende ama nafile. Gerginlik içtenBol bol vazelin sur zeytinyağı sur karnina yumuşak dursun bari cildin ben korkuyorum bazen suruyorum.
ay desene fıçı gibi olucamKramplar için magnezyum haricinde ,potasyum tüketmekte gerekiyormuş (muz,kaysı vs)
Birinci trimester sonunda (üç ay sonunda) anne adayı bir ya da iki kilo alırmış ve bu dönemden sonra da gebeliğin sonuna kadar her hafta 500 gram (ayda iki kilo) almaya devam edermiş.
http://gebelik.org/dosyalar/kiloalimi1.html
bu linkten kilo kontrolu yapabiliriz
canım bana sağlık ocağında kan testi yaptılar şeker yüklemesi için açlık şekerime bakılacaktı şekerle birlikte diğer değerlerim içinde kan almışlar çıkan sonucu aldım doktoruma götürdüm ve doktorum bana kansız kalmışsın diyip ilaçlarımı kullanmamı söyledi. şeker yüklememiz yaklaştı sayılır istersen sende sağlık ocağında açlık şekerine baktırıp çıkan sonucuna göre yükleme yaptırır veya yaptırmazsın sen bilirsin.benim açlık şekerim 76 çıkmıştı doktorum değerin iyi yaptırmana gerek yok dedi.zaten yaptırmak istemiyordumda.Kızlar bende 11 haziranda detaylıya giricem ve zaman geçmiyorr.. 1 ay oldu bebiği görmeyelii ne kadar zormuşş.. Bende risk çıkmamıştı 2lide ama bakılsın diye gidicem.. Bu arada bana hala demir ilacı vermedi doktorum kan oranımdan dolayı gerek yok dedi. Bakıyorum siz hepiniz kullanıyosunuz, sorsam mı ben doktora hala vermediniz diye?
ay desene fıçı gibi olucamher ay 1 er kilo aldım zaten.ben böyle giderim diye tahmin ettim hep
hosgeldin güzel anne adayı :) maşallah rabbim ikiz vermiş inşallah sağlıkla kucağına almak nasip olur :) bende çok isterdim ikizlerim olsun ama rabbim böyle uygun gördü sonrasında bilemem ikiz isterken 4üz 5iz verirmiş beni Show tv ana haberlerinde görürsünüzMerhaba arkadaşlar forumu hemen hemen her gün takip ediyorum ve yazmaya karar verdim ben de ekim annesiyim inşallah 10 yıllık tedaviden sonra en son tüp bebek yöntemiyle 20 haftalık ikizlerime hamileyim çok şükür cookk güzel bir duygu rabbim isteyen herkese nasip etsinartık bende aramıza geldim.
ben bebitom kilo alsın istiyorum geçen gittiğimizde 18+6 haftalık iken doktorumuz boyu 20 cm kilosu 250 gr dedi sağlıklı bir kızın var dedi ama bana sanki kilosu biraz az gibi geldi yani 300 gr falan beklerdim açıkçası bide kansızsın diyince üzüldüm yavrum kilo alamadı benim aldığım kilolar neden ona yaramadı diye.ben istiyorum ki benim aldığım kilolar kızıma yarasın o düzenli büyüsün yeterki :) yoksa dişimi tırnağıma takıp o kiloları vermek için elimden geleni yaparım.bide ben 56 fazla olmadım hiç şimdi 60 ları görünce çok tuhaf geliyorum kendimeolumsuz düşünme 30kg alıp doğumdan sonra 4-5 ayda veren var.
İnşallah öncelikle sen ve yavrun sağlıklı olun o kilonun bir kısmı doğumla diğer kısmı emzirirken veriliyormuş.
Zaten yaz hamilesiyiz bol sebze meyve kış olsa bakliyatlarla şişerdik
Hoş buldum teşekkür ederim rabbim böyle nasip etti İNŞALLAH hepimiz sağlıcakla kucağımıza almayı nasip etsin bebişlerimizi
ben bebitom kilo alsın istiyorum geçen gittiğimizde 18+6 haftalık iken doktorumuz boyu 20 cm kilosu 250 gr dedi sağlıklı bir kızın var dedi ama bana sanki kilosu biraz az gibi geldi yani 300 gr falan beklerdim açıkçası bide kansızsın diyince üzüldüm yavrum kilo alamadı benim aldığım kilolar neden ona yaramadı diye.ben istiyorum ki benim aldığım kilolar kızıma yarasın o düzenli büyüsün yeterki :) yoksa dişimi tırnağıma takıp o kiloları vermek için elimden geleni yaparım.bide ben 56 fazla olmadım hiç şimdi 60 ları görünce çok tuhaf geliyorum kendimeayıptır söylemesi yattığım yerden kalkamıyorum toparlak gibi oldum iyice yuvarlanıyorum sadece
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?