• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 135 43,5%
  • oğlumuz geliyor

OY: 155 50,0%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 6 1,9%
  • ikiz oğullarımız olacak

OY: 3 1,0%
  • ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

OY: 4 1,3%
  • üçüzlerimiz olacak

OY: 7 2,3%

• Ankete Katılan
    310
kzılar ben size bir şey sorcam 24 haftalık hamileyim babe çatlak kremi ve bio oil kullanıyorum lierac phytolastil jel'e geçmek istiyorum babe çatlak kremim bitmek üzere aranızda kullanan yada etrafında kullanıp memnun kalan var mı :)

Canım bişey soracam sen bu biberonun 120 ml olanından mı aldın yoksa 60 ml olanında mı? 120 büyük gelmez değilmi yenidoğana
Ben 120 lik aldim canm sonucta tutus flnda onemli sen verirken rahat etmelisin ilk baslarda 120 buyuk olur ama tam doldurmak zorunda degilsin

kzılar ben size bir şey sorcam 24 haftalık hamileyim babe çatlak kremi ve bio oil kullanıyorum lierac phytolastil jel'e geçmek istiyorum babe çatlak kremim bitmek üzere aranızda kullanan yada etrafında kullanıp memnun kalan var mı :)
Ben kullaniyorum ama memnun kalip kalmamk neyle alakali onu bilmiyorum cildim cok kuru henuz bise olmadi ama cok erken vatlamasi icinde

Canım ne zamandır hissetmiyorsun havalar sıcak ondan da olabilir bayramın 1. Günü bende hissetmemistim ve çok endiselenmistim gece uykumdan uyanmistim kıpır kıpırdi meğer gece çok hareketliymiş hala da geceleri gunduzden daha hareketli herhalde benim paşa ile sabahlara kadar eglenecegiz :anne::anne:

Canim ben hic uykumdan uyanmiyorum ya

ayyy ben de ilk alışverşim için detaylı ultrasonu beklemiştm.. detaylıdan sonra ilk alışverişimi yaptım.. hem cinsiyeti 2.bir doktor da söylemiş oluyor, hem bebeğin herşeyine bakıp iy olduğnu görüyorsun, o dönem böyle bi güven gelmişti... hemen ufak efek alışveriş yapmıştım.. bu zamana kadar aldıklarım

0-3 aylık bir kaç tulum, 3-6 aylık bir kaç tulum aldım..
0-3 ve 3-6 ay pijama aldım alt üst takım
2 tane penye battaniye aldım,
3 tane fln yelek aldım, pembe, krem ve sarı renk,
a101 indiriminden alt açma, alez falan almıştım,
kışlık dışarı çıkarken çocğu koymalık peluş bişiy hediye geld..
içe giydrmelik yarım kollu zıbınlar aldım,
en son ilk 40 gün giydirilen eldvenli şapkalı takımlardan aldım 2 adet, yenidoğan..
biraz saç bandı falan aldım kızıma süslerim diye..

alınanlar bunlar...

liste yapmadım oturup ama kafamda var,

hastane çıkışı eksik, yine ilk günler giydirmelik eldivenli şapkanlı takım eksik,çorabımız hiç yok,müsli bezlerden alınacak,havlu seti alınacak,

küçük beşik alacağım,odası için ahşap beşik alacağım,evdeki odanın dolaplarını kaplamak için duvar kağıdı araştırcağım,uyku seti alacağım,

araba-puset li travel set alınacak,anne-bebek çantası,alacağım

ateş ölçer, biberon,tırkan bakım seti, emzik bakılacak,banyo malzemeleri bakılacak,bakım kremleri, şampuanı losyonu pişik kremi bakılacak,

kendime de gecelik,pijama, hiç almadım, onlara da bakmam lazım.. bir de emzirme önlüğü almak lazımmış çok öneriyorlar..

kapı süsü, takı yastığı, loğusa terliği,sac bandı gibi şeylere çok özeniyorum, onları da instagraaamdan bakıyorum... ben de kapı süsü için 2 seçenek arasında kaldım birisi keçeden balonlarla olan, biri de çerçeve içine isim yazıyor, altından kurdeleler sarkıyor, ikisi arasında kaldım. hangisini seçersem yanında takımı takı yastığını da sipariş edeceğim..

hastaneye ve eve hemen gelenler için hediyelik bakarım, hediyelkleri netten diil de Ankara'da kızılay ya da ulustan bakim diyorum.. emin diilim..

listem aşağı yukarı bu kızlar :)
Canim ankarada hangi hastaneye gidiyosun

yok cnm, hani doğunca ilk nefes alınca ağlıyorlar ya, onu demek istemiş, ciğerleri gelişior anlamında sanırım.. nefes alıp ağlayabilir gibisinden. ben öyle anladım :KK70:

ne biliyim gün gün ne olduğunu yazıyor ya birden okuyunca dedim çocuk karnımda nasıl ağlayacak
hoş içimizde bir canlı yaşaması bile mucize ama heralde ağlamaz ya
ordan başlıyorsak ağlamaya zaten yaşadık
diyorum zaten duygusalım herşeye ağlıyorum oğluşumda benle ağlar o zaman :KK42:

ne biliyim gün gün ne olduğunu yazıyor ya birden okuyunca dedim çocuk karnımda nasıl ağlayacak
hoş içimizde bir canlı yaşaması bile mucize ama heralde ağlamaz ya
ordan başlıyorsak ağlamaya zaten yaşadık
diyorum zaten duygusalım herşeye ağlıyorum oğluşumda benle ağlar o zaman :KK42:
ay kıyamam cnm ya hormonlardan oluyo hep.. :KK51::KK51: olumlu şeyler düşün ben öyle yapıyorum, canım bir şeye sıkılınca bişeye kızınca ya da kendi kendime duygusallaşınca bebişko ben burdayım üzülme dercesine hareketleniyor.. Allah'ımın mucizesi hepsi...

aynen öyle canım değerlendirmemiz lazım
ben aslında tüm planı yaptım bi kaç bişey aldı zaten kayınvalidem falan
1 hastane çıkış var 1 küçük set var
3-4 alt üst takım var
1 tane battaniyesi , 1 tane pikesi var
2 de yelek var
çok heves edip alt açma yastığı ve serme takımı almıştım o var şimdilik
bi şifonyer yaptırdım 5 çekmeceli

şimdi alacaklarım
1 büyük dolap (tekzende buldum ordan alıcam)
1 park yatak (daha nerden alıcam bilmiyorum)
yine alt üst kıyafet (beresi eldiveni dahil)
banyo için malzemeler
port bebe seti
yelek (kendim öreyim diyorum kış bebeği çok lazım olacak)
ateş ölçer falan
sanırım gidip bakınca daha aklıma gelir küçük bi listem var yine de

kendime de
gecelik,pijama,kıyafet falan alıcam

daha süsleri düşünemiyorum sadece keçeden balonlarla kapı süsü yapılıyo ondan yaptırıcam çok istiyorum
sonra şifonyerin üstüne süs yaparım dedim mevlüt düşünmüyorum gelene birde magnet yaptırıcam yanına çikolata görmeye gelene hediye ederim inşallah dedim çok çetrefile gerek görmüyorum zaten masraf baya oluyor
her ay maaşa göre alıcam işte herşeyi
daha evin temizliği halısı perdesi storu var çünküm araya badana da sokarım oh mis battık :halay:
oğluma herşey değer annesi çalışacak nasılsa

ben odayı komple ikeadan alıcam ama önce ev boyanıcak inşallah. bu ay ev boyansa sonra temizlik işi halledilir halılar falan filan sonra odayı alıp kurarız aldıklarımızı en geç eylülün ortasına kadar yıkayıp odasını yerleştirmiş olurum inşallah. bebek arabası vs hiç bakmadım bile daha arkadaşlar hediye alır tahminen içlerinde tecrübeli annede var sen nasıl bişi istersen diyip yırtmayı bile düşünüyorum almanyadan getirebilir kendi arabasıda çok güzeldi çünkü.

örgü için eğer düşünürsen annemin yaptırttığı bi yer var. bende kızıma yaptırıyıorum yelek hırka falan. çokta hesaplıya yapıyo kadın işide güzel.battaniyeleri hazır zaten

süsleme içinde abartılı bişi düşünmüyorum ben zaten kapı süsünü kendim hazırladım birleştirmesi kaldı sadece. hediyelik olarakta şişe içine inci ve nazar boncuğu koyucam onada karar verdik bu ay içinde bi eminönü yapıp alıcam hepsini kalabalık olunca çabuk biter evde halledicez. mevlüt içinde minik lavanta keseleri düşünüyorum kv dikiş biliyo ona yaptırıcam keseleri falan oohh olduda bitti maşallah :)

tabiii banyo malzemeleri derece falan eksik henüz ama onlarada karar verdim. derece eczaneden kol altından olanlardan alıcam, alından falan ölçenler bazen hatalı ölçebiliyo üst üste ölçtüklerinde o yüzden onlardan aliyim dedim bide çokta pahalı bişi değil onlar

maşallah canım hemen hemen aynı şeyler kalmış
ben bebek arabasını doğumdan sonra alırım diyorum
çünkü kışın bebek gezdirecek halim yok dışarı çıkarken portbebe ye koyup taksi veya arabayla giderim dedim
sağlık ocağına falan çünkü yakın öyle çok uzakta değil bizim sağlık ocağımız
inşallah bu ara dolabı halledicem
bu ay sonu maaş alınca da yatağı halledicem oh mis sonra sadece kıyafetler ve evin temizlik masrafı kalıyor
şu ağız bezlerini kendimde alır etrafını geçerim diyorum bazende hazır mı alsam diyorum bilemedim

canım o elde olan port bebeler çok kullanışlı değil gibi geliyo bana. 40günden sonra bebek büyümeye başlayınca zor olabilir taşıması aklında olsun. ağız bezlerinin hepsini ben mermerşahi bezinden annemlere yaptırdım. kv de havlu içine hazırlıyım ıslaklığı alması kolay olur dedi tamam dedim bende

NisanFRM NisanFRM bi arkadaşım sadece sudokrem kullandı çok memnundu bende ondan düşünüyorum

Ben kullaniyorum ama memnun kalip kalmamk neyle alakali onu bilmiyorum cildim cok kuru henuz bise olmadi ama cok erken vatlamasi icinde

yani kaşıntı giderme konusunda şuanlık bendede öyle deli gibi kaşınma olmasada krem sürmediğim zaman daha yoğun kaşıntım oluyor... evet çatlamak için çok erken ama şimdiden tedbir almak lazım benimde normalde yağlı bir cildim vardır ama bacaklarımın yanlarında ufak ufak bi kaç çatlağım var ergenlikten kalma, sanırım bende çatlamaya müsait bir yapıya sahibim..

canım o elde olan port bebeler çok kullanışlı değil gibi geliyo bana. 40günden sonra bebek büyümeye başlayınca zor olabilir taşıması aklında olsun. ağız bezlerinin hepsini ben mermerşahi bezinden annemlere yaptırdım. kv de havlu içine hazırlıyım ıslaklığı alması kolay olur dedi tamam dedim bende

NisanFRM NisanFRM bi arkadaşım sadece sudokrem kullandı çok memnundu bende ondan düşünüyorum
hmm tamam canım ben bi daha gözden geçireyim o zaman bu fikrimi
sana da kaburga batması gibi ağrı oluyor mu 2 gündür çok ağrım var kaburgalarım batıyo sanki
bacaklarım çok ağrıyo kramp gibi de değil tam anlamadım eğilip kalkmak bacaklarımın üstünde çok zorluyor
sanki kemiklerim kırılacak nasıl acıyo kalkarken

Back
X