selam anne adayları hepinize güzel hamilelikler dilerim, benimde 1 ekim 2015 doğumlu oğlum var 7 ekimdi normalde ancak dönmediği için sezaryan oldum gerçi şimdiki aklım olsa muhakkak gününü beklerdim çünkü son gün dönüp doğumu başlayan iki üç kişiden bire bir duydum. neyse kızlar şimdi sizde hazırlıklar var

Allah hepinizin işini rast gidersin güzel alışverişler diliyorum. eşimin bana her zaman bir kısmını da çocuk doğduktan sonra alalımtavsiyelerini bende dinlemedim, bir buçuk ay öncesinden alışverişi internetten yaptım ve belki yüzde 25 zarar ettim herzaman pişman olurum, sıcaklara denk geldiğinden ve çalıştığımdan vaktim olmadığı için. ancak şimdiki aklım olsaydı bazı şeyleri muhakkak çocuk doğduktan sonraya bırakırdım. mesela göğüs pedi

baya almışım ve benim sütüm akmadı hiç süt toplandığında göğüslerim şişerdi ama çocuk emmedikten sonra hiç akmazdı aynen öyle kaldılar, ağız mendili almıştım memerşahi adı varya işte neyse eşim denizliye gitmişti oradan 1 buçuk liraya pamuklu ağız mendili 5 lisini almış, kızlar özellikle eczanede rahatlıkla bulabileceğiniz şeyleri almayın, avent marka biberonlar çok sert ve camın ağırlığı nedeniyle şuan kullanmıyoruz wee babynin 4 lü süt kabına başlık aldım eczaneden onlar daha rahat çok şükür. oğlum emdi 5 aydan sonra da aklı başına geldiği için biberon ayırmadı, gazlı bebek ne yapsan gazı oluyor, benimki çok şükür gazlı değildi, bebek anne bakım çantasını sağlamlarından alın ben ucuz almıştım her yeri dağılmıştı. bazı şeyler çok önemli ama bazıları sonradan da alınabilir. 1 numara bebek bezlerinden fazla almayın 2 daha kullanışlı oluyor. 3-4 tane kundak lazım oluyor, 5 tanede altlı üstlü takım yeter. 15-20 tane almayın israf olur çünkü 1-2 ay sonra hiçbirisi kullanılmıyor. zaten yanınızda lohusalık döneminde eşiniz veya bir başkası olacağından çocuğun uyuduğu sırada yada bir yakınınız gerekli olan zıbın veya kıyafeti alabilir. bebek arabası gerçekten iyi oldu ben onu da internetten sipariş vermiştim iki aylıktan itibaren gezmelere gittiğimizde kullanıyorduk şimdide çok seviyor arabasını. yine aklıma geldikçe yazarım bizimkiler çok tatlı oldular artık yaramazlıklara başladılar, Allah size de erdirip göstersin.