Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    306
Günaydııın kızlarrrr gece bi dolu misafirim vardı byanlar asla seker yüklemesi yaptırma falan diye bi sürü konuştular hıı hıı falan dedim fakat nedir ne degildir bı şeker yüklemesi. Yaptırılmalımı yaptırılmamalımı

Bende cok duyuyorum ama böyle biseyi ne mantikla söylüyorlar anlamiyorum ,, cunku bazi hamilliklerde seker cikiyor bunu da anca seker testiyle anlayabiliyoruz

Ne kadar güzel birşey

Selam kızlar.
Ben şeker yüklemesini yaşım itibari ile yaptırmayı düşünüyorum. Annem ve ablamda çıkmıştı gebelik şekeri. Benim ilk gebeliğimde yoktu ama yine de tedbirli olmak istiyorum. Daha randevu almadım birkaç hafta içinde yaptırmam gerekiyor ama sanırım.

İsimlere karar verdiniz mi bebişlerin?

kızlar mrb hepinize hayırlı bebekler, hayırlı doğumlar diliyorum. ben de haziran annesiyim insallah, ancak birmevzuda fikrinize ihtiyacım var. bebek arabası model olarak ne seçtiniz? geçenlerde chicco trio love baktım. bunun hakkında yorumunuz var mı? birde cybex callisto+ cybex aton oto koltuğu gördüm internette ama canlısını görmediğim için fikir sahibi olmadım. alan yada kullanan varsa fikirlerinizipaylaşırsanız sevinirim.

Benim doktorum çok gerekli olmadığı surece yaptırmak iyi değil diyor annenin yaşı 35 ustundeyse ailede şeker hastalığı varsa annenin idrarında glikoza rastlanirsa annenin daha önce düşük ya da ölü doğumu varsa daha evvel 4 kilonun ustunde doğumu varsa yapılıyormuş

Günaydın anneler. Arada okusamda fazla giremiyorum. Kızımın okulu, benim kurslar derken akşama pert oluyorum. Çok şükür 16 haftalık oldu. Dün gördüm.. Hareketli idi epey..
Bu arada doktor tavsiyesi ile yüzme de başladım. Haftada iki gün. Ayrıca evde eliptik bisiklet sürüyorum. Günlük yürüyüşlerde oluyor. Rahat geçiyor şükür.

Bebek arabası ben daha almadım. İlk kızımda piercardın aldım. 13. Ayda pert oldu. İyi degilmiş yani. 2010 380 almıştım. Sonrasın baby marka aldım 160 tl 12 ayda pert oldu attım. Üçüncü arabayı eminönunde ilk girdigim magazadan 80 aldım. Yarı saglam duruyor:)
Avm lerde, çarşısa pazarda, yemekte vs araba cidden ihtiyaç. Tavsiyem büyük almayın, kucakladıgınızda içinde bebek varken kaldırabileceginiz tarzda olsun. Benim düşüncem macrlen yada chicco şimdilik. Ama tabi daha zaman var almak için.

Canim hayirli olsun cok güzel ama bu Mama sanallreyelerin önünden tepsisi oluyor genelde bebek icinde yiyebilsin die, ,, cikarilip takilabilir sende böyle bir tepsi alip takabilirsin cok isini görür ek gidaya gecegin zaman;

Saol canım
Ay güldüm mama sandalyesinde tepsi olmaz mı ayol ben takmadım yeniden söküp kaldıracağım için. Hatta tekerlekleri bile takmadım hehehe allah iyiliğini versin

Canan karatayin onerisi seker yukleme yapilmamasi. Aslinda hakli taraflari da var. nerdeyse 1 haftada tuketecegin miktari bir anda vucuda almak ve verecegi hasardan dem vuruyor. Ama gebelik diyabeti riskini olcmenin baska bir yolu da yok. Doktorun riskli grupta gormuyosa yapmayabilirsin ama bu bana kalirsa tek basina verilebilecek bir karar degil.

Ben şeker testi,ikili üçlü hiç birini yaptırmadım. Şeker yok bende biliyorum çünkü. Zaman zaman açlık ve tokluk olarak ölçüyorum. İlk bebegimde ilk yüklemede bayılmıştım. Çunku ben zateb tatlı vs yemem. O kadat şekeri yükleyınce bünyem dayamadı. Bunda kesinlikte yaptırmayacagım. Canan karatay zaten çok zararlı diyor.

Turkiyede cok degisik seyler oldugu icin sasirdim bende

Normal canım, alırken diyorum ki açın bakalım. Yok diyor siz evde bakacaksınız. Arızalıysa, eksikse ne olacak dedim, servisi arayacakmışım, ben daha siftah yapmadan kutudan arızalı yada eksik çıksa servisle muhattap olacağım yani dedim açın kurun çalışsın yoksa almam, onlar bana böyle yapıncada güvensizlik oldu çünkü. Koymasalar standı nerde demezdim

Orası doğru ama gebelik şekeri diye bir şey de var. Hamilelikte ortaya çıkıyor.Arkadaşım yukarda yazdıklarından hiçbirini taşımıyordu ki hamilelik öncesinde de hiç ağzına tatlı koyan biri değildir. Gebelikte şekeri çıktı. Bence çok değişken bir durum, üzerine gidilmeli diye düşünüyorum.

Bende aynı fikirdeyim. Arkadaşımın şekere dair hiçbirşeyi yokken gebelik şekeri yüzünden insülin kullanmak zorunda kaldı. Hatta şekeri çok çıkıyor düşmüyor diye bebeğini acil olarak 36. haftada aldılar. Hareketleri azalmaya ve kalbi yavaşlamaya başlamıştı ufaklığın. Tehlikeli bir durum. Ben hergün ölçümlüyorum insülin direncim var. Şuanda normal sınırlarda gidiyor ama 1 ay sonrasının garantisi olmuyor.

Slm kizlar bu seker yuklemesi konusunda bnmde kafam karisik insan ne yapacagini sasiriyo hayirlisi bakalim

Evet canım bazılarında sadece gebelikte sorunlar çıkıyor mesela bende tiroid yoktu ama hamilelikte çıktı test yapilmasaydi eğer çok riskliydi bende bu yüzden böyle testlerin yapılması taraftarıyim kizimda çıkmadı ama bunda tekrar yapicam en azından içim rahat eder

Gebelik şekeri teyzemde çıktı diyet yaptı.Seker yüklemesi yaptırdı. Bu doktordan doktora değişiyor gibi geliyor bana. Benim doktorum bu durumlar olmadığı surece yapmayacağını belirtti. Şekerime zaten bakılıyor he bundan sonra olursa nolur bilmiyorum onu doktor bilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…