- 21 Ocak 2016
- 594
- 825
- 103
- 32
ay sen böyle değişik şeyleri nerden duyuyorsun Allah aşkına, ne demek istediğini anlamak için 10 kere okumuşumdurkızlar kordon kanı saklanması ile ilgili ne düşünüyorsunuz
O islem hakkinda bilgim yok sadece kordonun gec kesilmesi saglanirsa kordondaki butun kan bebeg gidiyormus cok saglikliymis vs diye okumustumkızlar kordon kanı saklanması ile ilgili ne düşünüyorsunuz
ay sen böyle değişik şeyleri nerden duyuyorsun Allah aşkına, ne demek istediğini anlamak için 10 kere okumuşumdurkordonun kanını mı saklıyorlar
Kızlar bir konu hakkında size danışmak istiyorum. Bebek için özel sağlık sigortası yaptırmak istiyoruz ama doğduğu günden itibaren geçerli olabilecek bir sigorta şirketine ihtiyacımız var. Çoğunluk en erken doğumdan 3 gün sonra sigortayı başlatıyor. Bebekte doğumu takiben müdahale gerektirecek bir durumda sigorta kapsamına girmiyor ne yazık ki. Yalnızca annenin doğum sigortalı olması halinde hastane ve müdahale, küves vs masraflarını karşılıyor. Şu saatten sonra o da mümkün olmayacağından başka arayışlar içine girdik. Birkaç şirketin doğduğu günden itibaren sigortalattığını öğrendim ama araştırmalarımda isimlerine rastlayamadım. Bu konuyla ilgili bilgisi olan paylaşırsa sevinirim.
Ben çok mantıklı buluyorum ve planlarım arasında. Kök hücre teknolojisi şuan en güvenilir olanı ama talep az olduğundan ötürü biraz pahalı fiyatları. Ya da fiyat pahalı olduğu için talep az bilemiyorum. Ama %100 tedavi edici ve ömür boyu saklanabiliyor. Kültürü yapılıp çoğaltılabiliyor ve tüm mutasyonlu hücrelerin tedavisinde kullanılıyor. Bence bir ebeveynin çocuğuna yapacağı en mantıklı yatırım.kızlar kordon kanı saklanması ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Kendime sigortayı doğumdan en az 1 yıl önce başlatmam gerekiyormuş.benim ki allıanz bildiğim kadarıylada ılk once anne sıgortalı oluyor daha sonra bebek yapılabiliyor tek bebek maalesef sigortalı olamıyormus bende onu sordum bu şekilde söylediler bana
son ıkı ay kala falan kendine sigorta başlatsan otomatik oda olmazmı acaba onu sor istersen
Ben çok mantıklı buluyorum ve planlarım arasında. Kök hücre teknolojisi şuan en güvenilir olanı ama talep az olduğundan ötürü biraz pahalı fiyatları. Ya da fiyat pahalı olduğu için talep az bilemiyorum. Ama %100 tedavi edici ve ömür boyu saklanabiliyor. Kültürü yapılıp çoğaltılabiliyor ve tüm mutasyonlu hücrelerin tedavisinde kullanılıyor. Bence bir ebeveynin çocuğuna yapacağı en mantıklı yatırım.
Kendime sigortayı doğumdan en az 1 yıl önce başlatmam gerekiyormuş.
Ben çok mantıklı buluyorum ve planlarım arasında. Kök hücre teknolojisi şuan en güvenilir olanı ama talep az olduğundan ötürü biraz pahalı fiyatları. Ya da fiyat pahalı olduğu için talep az bilemiyorum. Ama %100 tedavi edici ve ömür boyu saklanabiliyor. Kültürü yapılıp çoğaltılabiliyor ve tüm mutasyonlu hücrelerin tedavisinde kullanılıyor. Bence bir ebeveynin çocuğuna yapacağı en mantıklı yatırım.
bende bir kaç tane kordon bankası ile görüştük ve yaptırmayı düşünüyorum bana çok uçuk rakamlar söylemediler
dediğin doğru çocugum için yapabileceğim en iyi şey diye düşünüyorum bende ve artık sadece lösemi değil daha bir kaç hastalığın tedavisi için de kullanılabiliyormuş
bu kadar önemli bir konuysa bu nasıl olur da hiçbir şekilde bilgi verilmez teşvik edilmez. Resmen hayatımda ilk defa duyuyorum ve konunun ehemmiyetiallah korusun da lösemi ihtimaline karşılık saklanıyor ömür boyu bebegin plasantasından doğum esnasında alınıyormuş ilik yani kısacası
etraftakiler söyleyince duyuyorum
Yapan yerler veya fiyatlar hakkinda bilgi paylasabilir misiniz
bu kadar önemli bir konuysa bu nasıl olur da hiçbir şekilde bilgi verilmez teşvik edilmez. Resmen hayatımda ilk defa duyuyorum ve konunun ehemmiyeti
Canım onun maliyeti çok fazlaymış diye duydum senin bu konuda bilgin varmıkızlar kordon kanı saklanması ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Yalnız şunu da söylemeliyim, iyice araştırılmadan yapılması sakıncalı. Şuan çalışmalar devam ediyor ama insan üstünde henüz denenebilmiş değil. Ayrıca kök hücrenin nereden alındığı çok önemli. Her bölgedeki kök hücre kendine özel hastalıkların tedavisinde kullanılıyor. Beyindense beyin, kemik iliğindense kan vs gibi. Şuan insanda sadece kordon kanından alınabiliyor ve o çerçevede kan hastalıklarında kullanılabiliyor. Diğer hücrelerden alınmak istendiğinde fiyatlar o oranda artıyor. Bilim de bir çok yönde ikiye ayrılmış durumda. Ben ilerleyen gelişmelere güvenmek istediğim ve güvendiğim bir onkoloji uzmanından teyid aldığım için yaptırmak istiyorum. Ama dediğim gibi hadi hemen verelim denebilecek bir olay değil. İnternette çokça makale var bununla ilgili, yardım alabilirsin.bu kadar önemli bir konuysa bu nasıl olur da hiçbir şekilde bilgi verilmez teşvik edilmez. Resmen hayatımda ilk defa duyuyorum ve konunun ehemmiyeti
Senelik mi 2750 TL çok pahalı gibime geldi yada bütçeme göre öyle 1000 1500 gözden çıkartmıştım bu benim butceme fazlaben onkim baby life birde yaşam bankasını araştırdım , babaylife ile birebir konuştum ilk seferlik 2750 TL daha sonra her yıl sabit 100 € ödemesi varmış , bir çok dökümanı mail attı bayan ama henüz inceleyemedim . 34 . haftadan sonra takibe alıyorlarmış eğer uygunsa anne kanında sorun yoksa dogum esnasında alınıyormuş , yine bazı testler yapıyolarmıs eger ki saklanmaya müsait değilse bir ücret talep edilmiyormuş , akdeniz üniversitesi ile iş birliği içerisindelermiş
diğerleri ile henüz görüşemedim ama aşağı yukarı sartlar aynı sanırım
Canım onun maliyeti çok fazlaymış diye duydum senin bu konuda bilgin varmı
Senelik mi 2750 TL çok pahalı gibime geldi yada bütçeme göre öyle 1000 1500 gözden çıkartmıştım bu benim butceme fazla
Yalnız şunu da söylemeliyim, iyice araştırılmadan yapılması sakıncalı. Şuan çalışmalar devam ediyor ama insan üstünde henüz denenebilmiş değil. Ayrıca kök hücrenin nereden alındığı çok önemli. Her bölgedeki kök hücre kendine özel hastalıkların tedavisinde kullanılıyor. Beyindense beyin, kemik iliğindense kan vs gibi. Şuan insanda sadece kordon kanından alınabiliyor ve o çerçevede kan hastalıklarında kullanılabiliyor. Diğer hücrelerden alınmak istendiğinde fiyatlar o oranda artıyor. Bilim de bir çok yönde ikiye ayrılmış durumda. Ben ilerleyen gelişmelere güvenmek istediğim ve güvendiğim bir onkoloji uzmanından teyid aldığım için yaptırmak istiyorum. Ama dediğim gibi hadi hemen verelim denebilecek bir olay değil. İnternette çokça makale var bununla ilgili, yardım alabilirsin.
Be sigortası kızlar anlamadım biz zaten sigortalıyız kapsamıyor mubenim ki allıanz bildiğim kadarıylada ılk once anne sıgortalı oluyor daha sonra bebek yapılabiliyor tek bebek maalesef sigortalı olamıyormus bende onu sordum bu şekilde söylediler bana
son ıkı ay kala falan kendine sigorta başlatsan otomatik oda olmazmı acaba onu sor istersen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?