Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    306
orayı da aklımda bulundurayım canım eşime de söyliyim çok sağol

Dün 2. Bir doktora gittim. Önceki doğum öykümü anlattım bu gebeliğinde erken doğum olmasın olursa diye bebeğe ciğer gelişimi için kortizonlu iğne başlanmalı dedi. Ben aklım içim rahatlasın diye başka bir dr görünmek istedim aklım daha beter karıştı rutin takip olduğum dr bahsetmemişti bu durumdan
Plesente previa bu bebeğin eşinin plesentanın rahim ağzında olması genelde ilk gebelikte olduusa 2 de de olurmuş. İlk gebeliğimde hep kanamam vardı ilaç iğne Progestan kullanmıştım bu gebeliğimde hiç kanamam olmadı şükür kendi dr yerleşimi iyi demişti bebeğin kesesine plesentaya
İçimi rahatlatmaya çalışıyorken kafamı karıştırdım.
3. Bir doktora görünsem yine garantisi yok bu sefer bambaşka şeyler söylerse ya die
Bunun dışında Bebek 765 gram olmuş çok şükür gelişimi 1 hafta önde dedi. Ama önemli olan anne karnında daha fazla kalabilmesi dedi. Sabah 1900 bir Bebek doğurtmuş canavar gibi nefes alıyor dedi benim kızım 3510 dogmas Ama nefes alamamıştı
Neyse işte gün geçmiyor ki yeni bir doktora daha gitmeyeyim. Allah sonumuzu hayır etsin mübarek günde dualar sayesinde Zaman'ında sağlıkla kucağımıza almak nasip olsun

Aslında bir doktora daha gitmen bence iyi olmuş yani bende olsam aynını yapardım, ama doktorun kafanı karıştırması kötü tabi Bu güzel günde dua edelim, istatistikler bu bebeğin de öyle olabilir diyor ama Allahtan da umut kesilmez inşallah sapasağlam sorunsuz ve gününde gelir dünyaya, içini ferah tut

Masaallah bebeğine canım. Benimde erken doğum gecmisim var Dr uma ciğer geliştirici iğneyi yapalım mı diye sorduğumda bu bebek gayet sağlıklı ve erken doğacak gibi gözükmüyor o yüzden şuan yapmayı planlamiyorum dedi. Bende 26 mayısta ayrıntılı için perinatologa gidicem ona da sorucam bakalım ne diyecek. Sende aldığın kararı yada gittiğin yeni Dr un söylediklerini paylasirsan çok sevinirim. Rabbim su mübarek gece hurmetine kimseyi evladiyla sınamasın herkese sağlıkla zamanında kavuşmayı nasip etsin içlerinden bizide. Aslında senin bebeğinin kilosu gayet iyiymis benimki 1320 gram doğmuştu ağladı kendi solunumu vardı ama yeterli değildi 27 haftalık doğmuştu ama yinede Rabbim nasip etmedi 1 hafta dayandı. Benimde ilk hamileligim de dusuk tehlikem vardı 3 ay ilaç kullanmıştım cok sukur bu hamileliğimde de hiç kanamam olmadı olmazda inşaallah

Canım herhalde ben senin yerinde olsam giderdim doktora bir fikir daha almak için. İnşallah hiç sıkıntı yaşamadan kucağına alırsın bebişi. Maşallah kilosu ne iyiymiş.

Canım aynen bizde de bebeğim dönmedi gostermedi maalesef. Ama tekrardan cagirmadi. Bugün hastane yönetimini aradım bakalım dönüş yapacaklar. Haber bekliyorum hastaneden

farklı bir dr a da git istersen fakat çok dr a gitmek dahada kafa karıştırabiliyor , Sağ salim zamanında doğar işalah bebeklerimiz

Kizlar merhaba... Bir konuda fikirlerinize ihtiyacim var. Ozellikle deneyimli annelerin fikirleri cok degerli. Bildiginiz gibi 32. haftamda Turkiye' ye donme planlarim var dogum icin. Doktorum, hastanem bile ayarli. Izmir' de annemde dogumdan sonra 1-2 ay kalip toplamda 4 aya yakin bir surecimiz olacak. Esim Cape Town' da olacak ve dogum icin gelip gidecek tekrar. Kafami son gunlerde kurcalayan sey, esimsiz son gebelik aylarinda nasil altindan kalkabilecegim... Izmir sicagi da cabasi. Burada birlikte dogum egitimlerine gitmeye basladik esimle. Suan inanilmaz destekcim. Zaten yalniz oldugumuz icin etle tirnak olduk diyebilirim. Allah basimdan eksik etmesin ama bazen yoklugunu hayal edince nefes dahi alamiyorum. Ruyalar goruyorum son gunlerde, esim dogumuma yetisemiyor, ben agliyorum Omer' siz dogurmicam diye bir yandan da sanci cekiyorum. Hormonlar da bunda buyuk paya sahip tabi... Burada dogum yapmayi dusunuyorum. Annelerimiz buyuk olasilikla gelemeyecekler, biletlerin gidis donus 4-5 bine geldigini dusunursek iki kisi icin bizi sikintiya sokacaktir. Kaldi ki ikisinin de ucus fobisi var 14 saatlik yolu torun icin bile olsa gelemeyeceklerini dusunuyorum. Neyse o kismi bir yanda dursun, sormak istedigim sizce tek basima bebege bakabilir miyim? Kendime guveniyorum ama neyle karsilasacagimi bilmedigim icin kesin hukum veremiyorum. Esime cok guveniyorum, bana yardimci olacagini biliyorum. Bu dusuncemi kendisine actim, beklemedigi icin her seyi planladigimiz icin ilk basta sasirdi ama sonra sen bilirsin vakit yaklasinca tekrar konusalim dedi. Onun da endisesi bebekten cok benim.''Senin psikolojinin iyi olmasini istiyorum, sen iyi olursan hepimiz iyi oluruz'' diyor. Lohusalik donemiyle ilgili cok efsaneler var, acaba ben de ayni seyleri yasayacagim diye endise etmiyor degilim. Annemin beni pamuklara sarip bakacagini biliyorum, hatta esimden bile iyi bakacagini tahmin ediyorum; ama nasil anlatsam... sanirim beni esiyle yalniz yasayanlar, arasinda cok ozel bag tasiyanlar anlayacaktir, onunla gecen bir dakikayi yillarca yasadigim baba evine degisemem. Gectigimiz ay 3 hafta ayri kaldik, o kadar huysuz ve aksi biriydim ki, annemlerde ekmek elden su golden bile olsa hep esimi aradim yanimda. Aldigimiz nefes birlikteyken onsuz bebege hazirlik yapmak bile cok uzuyor beni. Tr' deki yakin bir iki arkadasima actim bu konuyu, haliyle yanlarinda olmami istedikleri icin pek objektif olmadi yorumlari. Empati kuramadiklarini hissettim. Aranizda benzer sartlarda bebegi kucaklayaniniz var mi? Olumlu ya da olumsuz fikirleriniz degerli benim icin. Biraz uzun oldu kusura bakmayin...

Plesente previa diye kesin tanı koydular mı canım?
23. haftadasın artık plasenta olması gereken yere geliyordur , benim doktor 27. haftada kesin yerini bulur demişti.

canım ben bebek bakımında tecrübeli değilim fakat ben olsam tr de yapmazdım eşimle beraber olmak isterdim ki annesi babası olmayan yardımcısı olmayan bir çok insan var , sende artık bir annesin neden bakamayasınki , eşinde bir kaç gün yanında dursa bence halledersiniz

hem eşin yanında olmayacak , ailendir tabiki ama müdahale edenin çok olacak eşinden olmayınca dahada stres olacaksın

benim fikrim doğumdan 1 - 2 ay sonra tr ye gelmen , ben olsam oyle yapardım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…