Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    306
Çok geçmiş olsun canım. İnş biran önce plesenta olması gereken yere geçer de sıkıntıların biter.

olumlerden ogun begen diye kisaca ozetleyeyim durumunu :)) cunku ikisinin de artilari ve eksileri var. ilk dogumum yaklasirken benzer dusunceler beynimi kemirip duruyordu senden tek farki esimsiz kalma fikrini birak mahremiyetimize insanlarin girip girmemesiydi. senelerdir sadece biririmizleyiz ve biz olmaya o kadar alisigiz ki..

burada 4 ay gecirirsen.. uyuyabileceksin, nisbeten tecrubeli insanlarin arasinda olacaksin, isleri paslayabilecegin bagirsan kizsan kufretsen (evet lohusalik berbat bisi) seni affedecek annen yanibasinda. pijamanda sut ve kusmuk lekeleri, daginik saclarinla bulunmak sorun degil. tek dusuncen babasi, bebegin ve evine donecegin gunun hayali.

cape town`da kalirsan.. deneyimsiz iki sapsik, esinin ise gitme zorunlulugu nedeniyle evde gecen yalniz saatler. eve geldiginde biraz mola vermeye ihtiyacim var desen egitimdeki uykusunu almis yakisikli adam yerine biz de bu saate kadar calistik yorulduk diyen yolunasi tip. aksam yine ayni uykusuzluk sabah yine ayni yalnizlik. gunlerce biriken ofke, bakimsiz olmadan bikma, kendine bebege hicbiseye yetememe hissi. bebegi her devrettiginde annesiiiii bu seni istiyo acikmis galiba sesleri bla bla bla..

tabi kotu resmedilmis bir senaryo olabilir bu ama uykusuzluk ve yorgunluk insani tahmin edilemeyen hallere sokuyor. belki melek gibi uyuyan, hic gaz sancisi cekmeyen bir bebegin olacak. ama biz ilkinde yaklasik olarak anlattigim sekilde bir senaryo yasadik. o nedenle ben ikincide alabilecegim her turlu destegi alip max zamanimi ogluma esime ve kendimi mutlu etmeye ayirmak planindayim. uyutma, gaz cikarma, yemek pisirme, evi toplama vs isleri icin de destekcileri sonuna kadar kullanacagim :) saglam bir bebek icin ilk sart ruh sagligi yerinde bir anne. sen mutlu olduktan sonra heryerde herseyle basa cikarsin zaten.

C ceren151115 ring_ring ajenjo deniztir Dex88 belinayidil bulkar veraerva olbey Kizlar cok tesekkurler degerli yorumlariniz icin. Simdilik surece biraktim.. Bazen cok plan yapmak da bunaltiyor insani. Halbuki unlu bir dusunurun lafi oldugu gibi, '' Tanriyi guldurmek istiyorsan ona planlarindan bahset'' Hep bu noktada planlar disinda seyler oldu ve kendiliginden akmasini bekledim. Bunda da oyle yapacagim, hepimiz icin en iyi ne olacaksa o olsun. Tesekkur ediyorum tekrardan.

Ben de bir arkadaşımın erken doğum riski olunca kortizon iğnesi vurulduğunu biliyorum. İstersen bir de perinatologa git. Onlar iyi anlar bu işlerden.

Tecrübeli değilim bu konuda R rootstock , bizim de ilk bebeğimiz olacak inşallah, aynı durum da değil esasında, biz ailelerden farklı ülkede değil, farklı şehirlerdeyiz sadece, ailemin en küçüğü olduğum için biraz şımarık ve duygusal büyütüldüm ama evlendikten sonra ailemin evinde rahat bile edemiyorum artık, eşim yurtdışındayken geçenlerde 1 ay ayrı kaldık, kayınvalidem geldi, beraberdik, güzel de vakit geçirdik haftasonları filan, çok da iyi anlaşmamıza rağmen eşim olmadan ben de nefes alamadım resmen. Doğumdan sonra en fazla 4.ayda işe dönmem gerekecek, ilk etapta bebekle kayınvalide ilgilenecek gibi bir iihtimale yoğunlaşıldı, ama daha sonra buraya da yazmıştım hatırlarsan, kreşe vermeyi düşünüyorum ve içimi rahatlatan cevap , bizzat yaşadığın durumdan örnek verdiğin için senden gelmişti. Eşim de onayladı beni bu konuda, hatta kendi daha memnun bu durumdan. Biz evlenirken de maddi olarak her şeyi eşimle kendimiz organize ettik, kendimiz hallettik, manevi olarak aile büyüklerinin varlığına binlerce kez şükürler olsun, ama evlendikten sonra kendin bir aile oluyorsun ve eşinle öyle bir bağ gelişiyor ki aranda, bunu yaşadığımız için ben her gece şükrediyorum. Rabbim eksik etmesin. Eşim bir ay sonra Türkiye'ye dönerken havaalanından uzunca bir mesaj atmış bebeğimizle ve ailemizle ilgili, oturdum sevinçten hüngür hüngür ağlamıştım.
Diyeceğim o ki, mutlaka tecrübe başka bir şey, muhakkak aile büyüklerinin yanında bebekle ilgili kolaylığını yaşayacağımız taraflar olacaktır ama ben ilk 3-4 ay kendim bakıp, kendim ilgilenmek istiyorum her şeyiyle, Rabbim utandırmasın, pişman etmesin ama kendime güveniyorum bu konuda, eşim de destek olacak, sonuçta kendi annem de ailesenden kmlerce uzakta 4 çocuk doğurup büyütmüş, üstelik ne internet var, ne her zaman hastane doktor fırsatı. "Şimdiki dönemde sizler bizden çok biliyorsunuz" der hep annem. Sıkıştığımız yerde internet ,telefon sağolsun...
İşe başladığım dönemde de haftanın 3 ya da 4 günü filan çalışacağım, o yüzden ilk zamanlar, her kafadan bir sesin bir yorumun çıktığı kalabalık ortamlarda bebeğimle ilk heyecanlarımı telaşlı geçirmek istemiyorum, bebeğimin ilk banyosu videolarını izliyorum netten, en az 6-7 kişi var ortamda, herkes farklı yorum yapıyor, bebek ağlıyor, 3 defa el değiştiriyor filan, halbuki bebeğin ilk banyosunda anne ve bebeyle sakin ve huzurlu bir ortamda olmalı deniliyor, öyle kitap, internet anneliği de taslamak derdinde değilim ama, ben de eşimde aşırı kalabalık çok sesliliği sevmiyoruz, o yüzden benim oyum, son günlerinde ve bebeğinin ilk aylarında her anında eşinle beraber olman, en azından ben eşimsiz yapamazdım, sonuçta kendi durumunu ve kendi dengelerini en iyi kendin değerlendirebilirsin inşallah en güzel kararı verirsin canım.

babymall dan alışveriş yapıyormusunuz kızlar?
Daha önce tekstil alışverişi yaptım problem çıkmamıştı, hepsiburadadan aldığım ürünlerden bir kısmını babymall gönderecekti, bugün elime ulaştı, 5 parça ürün vardı içerisinde, 2 adet olan çamaşır yıkama filesini tek adet göndermiş, mesaj attım bakalım dönerler herhalde.

Canim benim ilk dogumda anneler vardi yanimda 40gün. Gercekten cok kötüydü tamam ilk 1 hafta iyiydi ama sonrasi manevi olarak cok arada kaldim anneler tartistilar senin dedigin benim dedigim gibi. Herkesin tecrubesi farkli herkes kendinin dedigi olsun istiyor. Yipranan ben oldum ilk bir hafta anneler işe yariyor gercekten sonrasinda zaten kendim baktim hep bizde ailelerden uzaktaydik annemlerden 12 saat kv den 18 Saat. Kirki cikti hep kendim baktim geceleri kendim uyandim esim ise gidiyordu onu kaldirmiyordum kiyamiyordum. Aslinda cok da büyütmemek gerekli bakabilirsin ama en azinda 10 gün yaninda biri olursa iyi olur.

Bu çok bileşenli bir karar yani kilosu iyi olsa bile nefes alamayabilir yada benim başıma böylesi denk geldi diye bu korku bilmiyorum. Kortizonlu iğneden kendi dr hiç bahsetmedi onun için şaşırdım. 30. Haftayı bekleyeceğim kendi dr uma bırakacağım kararı ama galiba perinatolog şart oldu

R rootstock
Eşine böyle bağlı olman çok güzel bizde eşimle öyleydik bir Zaman'lar. Dahası yurt dışında yaşayan yeni evlilerde başka türlü bir bağ oluyor bence
Amsterdam'da yaşayan ablamda öyle karı koca evlenip birlikte gittiler eş dost sevgili ana baba akraba hepsi oldular birbirleri için

Medikal olarak bir tereddütün yoksa en ufak bir evhamın sıkıntın yoksa olur
İlerde bebeğin doğup büyüdüğünde
doğum anı hastaneye gidiş falan güzel heyecanlı bir ömür anlatılacak hatırlanacak hikayeler neden yalnız kalmışım diye hayıflanmayacagıbdan emin olmalısın
Ben kötü günümden çok Mutlu günümde paylaşacak insan ararım. Yerinde olsam orda doğum yaparım ama önce annemi 20 günden sonra kvaldeyi alırım yanıma hem yalnız olmazsın hem eşin yanında hem ilk 20 gün annen ilgilenir senle
Maddi olarak zorlasa da sizi 3 yıl 5 yıl sonra yavrun büyüdüğünde niye bir başına kalmışız diyebilirsin insanın neye yükseleceği belli olmuyor misal ben Bebek Mevlüt'ü yapmadım niye yapmadım istemedim uğraşamam dedim kızım büyüyünce pişman oldum. Ben neden bilmem Yaşanmamışlıkların keşke lerinden korkmuşumdur hep.

Tabi ki bende korkuyorum sonuçta böyle birşey yaşadıkve etkisini hala üzerimizde taşıyoruz. Ben haftası ileri demek istedim tabiki kiloyla bağlantılı bir durum değil. Ben perinatologa gidicem bizim durumumuz da sanırım en objektif kararı onlar verebilirler. Yoksa benim kendi Dr mda seninki gibi ben açmasam konuyu bile acmazdi. İnşaallah doğru karar verebilecegimiz drlarla karşılaşırız.

Kızlarrrr iyi akşamlar.... Solda geçmeyen bi agrı var benim ya ahh dedirtecek kadar degil ama var birde misafirlikteyiz oturuyorum ondanmıdır ki

Annisler benim eşim cocuğa karar verdiğimiz dönem rüyasında Hamza ismini gormustu koymasak bisey olmayacağını biliyorum ama endiseliyim nedense oğlumun adı Emir Sezai olacaktı . Eşimle konusuyoruz Emir Hamza koyalim diyoruz sizce kuruntu mu yapıyorum?

Canım bende hep ali efe koyucaz derdim bende hamile kaldıgım dönem ömer ismini gördüm o zamanlar kanamam vardı ömerin anlamıda hayatta kalmak canlılık yazıyordu tamam ömer koyucam dedim bi kaç gün sonra kanamamda durdu benimde içimde bi kuruntu kaldı ömer ali efe çok uzun diyorlar ne ömerden geçebiliyorum ne ali efeden seninle aynıyız bu düşüncede ne yapsak acaba

Benim eşim cinsiyeti falan bilmiyordu birde o rüyayı gorunce oğlumuz geliyor demeye başladı ve oğlum diye sevdi en iyisi koymak gibime geliyor. Uç isim banada çok uzun geliyor kendim uç isimliyim bekarlık soyadimda uzundu sınavlarda çok zorluk çektim hep aynı şeyi oğlum yaşasın istemiyorum.

Evet nasip kısmette varsa tekrar yaşamak kaçış yok. Sonu güzel olsun da başı varsın bizi böyle çalkalasın
Hep düşünüyorum kimi hamileliği yatarak geçiriyor hep korku stres endişe panik
Hani gebeliğin keyfini hiç yaşayamıyor
Kimisi geziyor tozuyor spora yogaya gidiyor tatillere çıkıyor hamile değil gibi
Ben her ikisini de yaşadım ilkinde ilk 4 ay kabus son 4 ay Bala'yı gibiydi. Sonra kızım doğdu oksijensiz kaldığı Zaman'dan bir beyin hasarı var mı kaldı mı beyin mr çektir eeg çektir ultrason çektir 3 günlük Bebek neler neler çekti eve getiremedik bir türlü
Rabbim her sıkıntıyı aşacak güç versin de
Kıyas yapmak beni hep üzüyor herkes her konuda kaderini yaşıyor
Biz tedbirli olalım da hepimiz hep Allah'a emanetiz inşallah :)

Kizlar ya bişey sorcam size.az önce meyve yiyordum adini demiyim ama çekirdeğini yuttum biraz büyük bi cekirdek inanin nasil yuttum bende bilmiyorum korkmaya basladim bebege bisey olmaz dimi

Kizlar ya bişey sorcam size.az önce meyve yiyordum adini demiyim ama çekirdeğini yuttum biraz büyük bi cekirdek inanin nasil yuttum bende bilmiyorum korkmaya basladim bebege bisey olmaz dimi
Olmaz canım şuan vucudumuzda yediğimiz besinleri arıtma sistemi gibi yararli olanlar ayırıp bebeğe gidiyor gerisi bağırsaklara o yüzden korkma benimde başıma geldi bisey olmadı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…