Çok geçmiş olsun canım. İnş biran önce plesenta olması gereken yere geçer de sıkıntıların biter.Hepinize çok ama çok teşekkür ediyorum arkadaşlar iyiki varsınız rabbim hepimizin bebeğini sağlıcakla kucağımıza almayı nasip etsin inşallah...
Doktor geldi tekrar muayene oldum rahim ağzını kapamış plesenta taburcu etmediler hastahanedeyim hala sonrası için de bol bol yatıcaksın kalkmıcaksın dedi doktor bide yine rahim ağzını ölçtü 26mm çıktı riskli olması için 20 mm in altına düşmesi lazım takip edicez dedi en büyük tesellim kanamam veya lekelenmem olmaması kendi doktorumu aradım şuan gereken mudehale yapılıyor yorulma buraya kadar taburcu olduğun zaman gel bende değerlendiricem dedi aynı şeyleri oda söyledi şuan için çok ciddi risk yok ama dikkat ediceksin dedi pazar günü çok gezdim yürüdüm bir daha tövbe gezmem doğuma kadar yatıcam :) yeterki bebeğim sağlıcakla zamanında doğsun
Kizlar merhaba... Bir konuda fikirlerinize ihtiyacim var. Ozellikle deneyimli annelerin fikirleri cok degerli. Bildiginiz gibi 32. haftamda Turkiye' ye donme planlarim var dogum icin. Doktorum, hastanem bile ayarli. Izmir' de annemde dogumdan sonra 1-2 ay kalip toplamda 4 aya yakin bir surecimiz olacak. Esim Cape Town' da olacak ve dogum icin gelip gidecek tekrar. Kafami son gunlerde kurcalayan sey, esimsiz son gebelik aylarinda nasil altindan kalkabilecegim... Izmir sicagi da cabasi. Burada birlikte dogum egitimlerine gitmeye basladik esimle. Suan inanilmaz destekcim. Zaten yalniz oldugumuz icin etle tirnak olduk diyebilirim. Allah basimdan eksik etmesin ama bazen yoklugunu hayal edince nefes dahi alamiyorum. Ruyalar goruyorum son gunlerde, esim dogumuma yetisemiyor, ben agliyorum Omer' siz dogurmicam diye bir yandan da sanci cekiyorum. Hormonlar da bunda buyuk paya sahip tabi... Burada dogum yapmayi dusunuyorum. Annelerimiz buyuk olasilikla gelemeyecekler, biletlerin gidis donus 4-5 bine geldigini dusunursek iki kisi icin bizi sikintiya sokacaktir. Kaldi ki ikisinin de ucus fobisi var 14 saatlik yolu torun icin bile olsa gelemeyeceklerini dusunuyorum. Neyse o kismi bir yanda dursun, sormak istedigim sizce tek basima bebege bakabilir miyim? Kendime guveniyorum ama neyle karsilasacagimi bilmedigim icin kesin hukum veremiyorum. Esime cok guveniyorum, bana yardimci olacagini biliyorum. Bu dusuncemi kendisine actim, beklemedigi icin her seyi planladigimiz icin ilk basta sasirdi ama sonra sen bilirsin vakit yaklasinca tekrar konusalim dedi. Onun da endisesi bebekten cok benim.''Senin psikolojinin iyi olmasini istiyorum, sen iyi olursan hepimiz iyi oluruz'' diyor. Lohusalik donemiyle ilgili cok efsaneler var, acaba ben de ayni seyleri yasayacagim diye endise etmiyor degilim. Annemin beni pamuklara sarip bakacagini biliyorum, hatta esimden bile iyi bakacagini tahmin ediyorum; ama nasil anlatsam... sanirim beni esiyle yalniz yasayanlar, arasinda cok ozel bag tasiyanlar anlayacaktir, onunla gecen bir dakikayi yillarca yasadigim baba evine degisemem. Gectigimiz ay 3 hafta ayri kaldik, o kadar huysuz ve aksi biriydim ki, annemlerde ekmek elden su golden bile olsa hep esimi aradim yanimda. Aldigimiz nefes birlikteyken onsuz bebege hazirlik yapmak bile cok uzuyor beni. Tr' deki yakin bir iki arkadasima actim bu konuyu, haliyle yanlarinda olmami istedikleri icin pek objektif olmadi yorumlari. Empati kuramadiklarini hissettim. Aranizda benzer sartlarda bebegi kucaklayaniniz var mi? Olumlu ya da olumsuz fikirleriniz degerli benim icin. Biraz uzun oldu kusura bakmayin...
Ben de bir arkadaşımın erken doğum riski olunca kortizon iğnesi vurulduğunu biliyorum. İstersen bir de perinatologa git. Onlar iyi anlar bu işlerden.Dün 2. Bir doktora gittim. Önceki doğum öykümü anlattım bu gebeliğinde erken doğum olmasın olursa diye bebeğe ciğer gelişimi için kortizonlu iğne başlanmalı dedi. Ben aklım içim rahatlasın diye başka bir dr görünmek istedim aklım daha beter karıştı rutin takip olduğum dr bahsetmemişti bu durumdan
Plesente previa bu bebeğin eşinin plesentanın rahim ağzında olması genelde ilk gebelikte olduusa 2 de de olurmuş. İlk gebeliğimde hep kanamam vardı ilaç iğne Progestan kullanmıştım bu gebeliğimde hiç kanamam olmadı şükür kendi dr yerleşimi iyi demişti bebeğin kesesine plesentaya
İçimi rahatlatmaya çalışıyorken kafamı karıştırdım.
3. Bir doktora görünsem yine garantisi yok bu sefer bambaşka şeyler söylerse ya die
Bunun dışında Bebek 765 gram olmuş çok şükür gelişimi 1 hafta önde dedi. Ama önemli olan anne karnında daha fazla kalabilmesi dedi. Sabah 1900 bir Bebek doğurtmuş canavar gibi nefes alıyor dedi benim kızım 3510 dogmas Ama nefes alamamıştı
Neyse işte gün geçmiyor ki yeni bir doktora daha gitmeyeyim. Allah sonumuzu hayır etsin mübarek günde dualar sayesinde Zaman'ında sağlıkla kucağımıza almak nasip olsun
Tecrübeli değilim bu konuda R rootstock , bizim de ilk bebeğimiz olacak inşallah, aynı durum da değil esasında, biz ailelerden farklı ülkede değil, farklı şehirlerdeyiz sadece, ailemin en küçüğü olduğum için biraz şımarık ve duygusal büyütüldüm ama evlendikten sonra ailemin evinde rahat bile edemiyorum artık, eşim yurtdışındayken geçenlerde 1 ay ayrı kaldık, kayınvalidem geldi, beraberdik, güzel de vakit geçirdik haftasonları filan, çok da iyi anlaşmamıza rağmen eşim olmadan ben de nefes alamadım resmen. Doğumdan sonra en fazla 4.ayda işe dönmem gerekecek, ilk etapta bebekle kayınvalide ilgilenecek gibi bir iihtimale yoğunlaşıldı, ama daha sonra buraya da yazmıştım hatırlarsan, kreşe vermeyi düşünüyorum ve içimi rahatlatan cevap , bizzat yaşadığın durumdan örnek verdiğin için senden gelmişti. Eşim de onayladı beni bu konuda, hatta kendi daha memnun bu durumdan. Biz evlenirken de maddi olarak her şeyi eşimle kendimiz organize ettik, kendimiz hallettik, manevi olarak aile büyüklerinin varlığına binlerce kez şükürler olsun, ama evlendikten sonra kendin bir aile oluyorsun ve eşinle öyle bir bağ gelişiyor ki aranda, bunu yaşadığımız için ben her gece şükrediyorum.Kizlar merhaba... Bir konuda fikirlerinize ihtiyacim var. Ozellikle deneyimli annelerin fikirleri cok degerli. Bildiginiz gibi 32. haftamda Turkiye' ye donme planlarim var dogum icin. Doktorum, hastanem bile ayarli. Izmir' de annemde dogumdan sonra 1-2 ay kalip toplamda 4 aya yakin bir surecimiz olacak. Esim Cape Town' da olacak ve dogum icin gelip gidecek tekrar. Kafami son gunlerde kurcalayan sey, esimsiz son gebelik aylarinda nasil altindan kalkabilecegim... Izmir sicagi da cabasi. Burada birlikte dogum egitimlerine gitmeye basladik esimle. Suan inanilmaz destekcim. Zaten yalniz oldugumuz icin etle tirnak olduk diyebilirim. Allah basimdan eksik etmesin ama bazen yoklugunu hayal edince nefes dahi alamiyorum. Ruyalar goruyorum son gunlerde, esim dogumuma yetisemiyor, ben agliyorum Omer' siz dogurmicam diye bir yandan da sanci cekiyorum. Hormonlar da bunda buyuk paya sahip tabi... Burada dogum yapmayi dusunuyorum. Annelerimiz buyuk olasilikla gelemeyecekler, biletlerin gidis donus 4-5 bine geldigini dusunursek iki kisi icin bizi sikintiya sokacaktir. Kaldi ki ikisinin de ucus fobisi var 14 saatlik yolu torun icin bile olsa gelemeyeceklerini dusunuyorum. Neyse o kismi bir yanda dursun, sormak istedigim sizce tek basima bebege bakabilir miyim? Kendime guveniyorum ama neyle karsilasacagimi bilmedigim icin kesin hukum veremiyorum. Esime cok guveniyorum, bana yardimci olacagini biliyorum. Bu dusuncemi kendisine actim, beklemedigi icin her seyi planladigimiz icin ilk basta sasirdi ama sonra sen bilirsin vakit yaklasinca tekrar konusalim dedi. Onun da endisesi bebekten cok benim.''Senin psikolojinin iyi olmasini istiyorum, sen iyi olursan hepimiz iyi oluruz'' diyor. Lohusalik donemiyle ilgili cok efsaneler var, acaba ben de ayni seyleri yasayacagim diye endise etmiyor degilim. Annemin beni pamuklara sarip bakacagini biliyorum, hatta esimden bile iyi bakacagini tahmin ediyorum; ama nasil anlatsam... sanirim beni esiyle yalniz yasayanlar, arasinda cok ozel bag tasiyanlar anlayacaktir, onunla gecen bir dakikayi yillarca yasadigim baba evine degisemem. Gectigimiz ay 3 hafta ayri kaldik, o kadar huysuz ve aksi biriydim ki, annemlerde ekmek elden su golden bile olsa hep esimi aradim yanimda. Aldigimiz nefes birlikteyken onsuz bebege hazirlik yapmak bile cok uzuyor beni. Tr' deki yakin bir iki arkadasima actim bu konuyu, haliyle yanlarinda olmami istedikleri icin pek objektif olmadi yorumlari. Empati kuramadiklarini hissettim. Aranizda benzer sartlarda bebegi kucaklayaniniz var mi? Olumlu ya da olumsuz fikirleriniz degerli benim icin. Biraz uzun oldu kusura bakmayin...
Daha önce tekstil alışverişi yaptım problem çıkmamıştı, hepsiburadadan aldığım ürünlerden bir kısmını babymall gönderecekti, bugün elime ulaştı, 5 parça ürün vardı içerisinde, 2 adet olan çamaşır yıkama filesini tek adet göndermiş, mesaj attım bakalım dönerler herhalde.babymall dan alışveriş yapıyormusunuz kızlar?
Canim benim ilk dogumda anneler vardi yanimda 40gün. Gercekten cok kötüydü tamam ilk 1 hafta iyiydi ama sonrasi manevi olarak cok arada kaldim anneler tartistilar senin dedigin benim dedigim gibi. Herkesin tecrubesi farkli herkes kendinin dedigi olsun istiyor. Yipranan ben oldum ilk bir hafta anneler işe yariyor gercekten sonrasinda zaten kendim baktim hep bizde ailelerden uzaktaydik annemlerden 12 saat kv den 18 Saat. Kirki cikti hep kendim baktim geceleri kendim uyandim esim ise gidiyordu onu kaldirmiyordum kiyamiyordum. Aslinda cok da büyütmemek gerekli bakabilirsin ama en azinda 10 gün yaninda biri olursa iyi olur.C ceren151115ring_ring ajenjo deniztir Dex88 belinayidil bulkar veraerva olbey Kizlar cok tesekkurler degerli yorumlariniz icin. Simdilik surece biraktim.. Bazen cok plan yapmak da bunaltiyor insani. Halbuki unlu bir dusunurun lafi oldugu gibi, '' Tanriyi guldurmek istiyorsan ona planlarindan bahset'' Hep bu noktada planlar disinda seyler oldu ve kendiliginden akmasini bekledim. Bunda da oyle yapacagim, hepimiz icin en iyi ne olacaksa o olsun. Tesekkur ediyorum tekrardan.
Bu çok bileşenli bir karar yani kilosu iyi olsa bile nefes alamayabilir yada benim başıma böylesi denk geldi diye bu korku bilmiyorum. Kortizonlu iğneden kendi dr hiç bahsetmedi onun için şaşırdım. 30. Haftayı bekleyeceğim kendi dr uma bırakacağım kararı ama galiba perinatolog şart olduMasaallah bebeğine canım. Benimde erken doğum gecmisim var Dr uma ciğer geliştirici iğneyi yapalım mı diye sorduğumda bu bebek gayet sağlıklı ve erken doğacak gibi gözükmüyor o yüzden şuan yapmayı planlamiyorum dedi. Bende 26 mayısta ayrıntılı için perinatologa gidicem ona da sorucam bakalım ne diyecek. Sende aldığın kararı yada gittiğin yeni Dr un söylediklerini paylasirsan çok sevinirim. Rabbim su mübarek gece hurmetine kimseyi evladiyla sınamasın herkese sağlıkla zamanında kavuşmayı nasip etsin içlerinden bizide. Aslında senin bebeğinin kilosu gayet iyiymis benimki 1320 gram doğmuştu ağladı kendi solunumu vardı ama yeterli değildi 27 haftalık doğmuştu ama yinede Rabbim nasip etmedi 1 hafta dayandı. Benimde ilk hamileligim de dusuk tehlikem vardı 3 ay ilaç kullanmıştım cok sukur bu hamileliğimde de hiç kanamam olmadı olmazda inşaallah
Tabi ki bende korkuyorum sonuçta böyle birşey yaşadıkve etkisini hala üzerimizde taşıyoruz. Ben haftası ileri demek istedim tabiki kiloyla bağlantılı bir durum değil. Ben perinatologa gidicem bizim durumumuz da sanırım en objektif kararı onlar verebilirler. Yoksa benim kendi Dr mda seninki gibi ben açmasam konuyu bile acmazdi. İnşaallah doğru karar verebilecegimiz drlarla karşılaşırız.Bu çok bileşenli bir karar yani kilosu iyi olsa bile nefes alamayabilir yada benim başıma böylesi denk geldi diye bu korku bilmiyorum. Kortizonlu iğneden kendi dr hiç bahsetmedi onun için şaşırdım. 30. Haftayı bekleyeceğim kendi dr uma bırakacağım kararı ama galiba perinatolog şart oldu
Ben bugün annemi doktora goturdum ani oturunca bende de oldu hatta adim atamadim. Bebis kasilinca olurmus.Kızlarrrr iyi akşamlar.... Solda geçmeyen bi agrı var benim ya ahh dedirtecek kadar degil ama var birde misafirlikteyiz oturuyorum ondanmıdır ki
Annisler benim eşim cocuğa karar verdiğimiz dönem rüyasında Hamza ismini gormustu koymasak bisey olmayacağını biliyorum ama endiseliyim nedense oğlumun adı Emir Sezai olacaktı . Eşimle konusuyoruz Emir Hamza koyalim diyoruz sizce kuruntu mu yapıyorum?
Ben bugün annemi doktora goturdum ani oturunca bende de oldu hatta adim atamadim. Bebis kasilinca olurmus.
Benim eşim cinsiyeti falan bilmiyordu birde o rüyayı gorunce oğlumuz geliyor demeye başladı ve oğlum diye sevdi en iyisi koymak gibime geliyor. Uç isim banada çok uzun geliyor kendim uç isimliyim bekarlık soyadimda uzundu sınavlarda çok zorluk çektim hep aynı şeyi oğlum yaşasın istemiyorum.Canım bende hep ali efe koyucaz derdim bende hamile kaldıgım dönem ömer ismini gördüm o zamanlar kanamam vardı ömerin anlamıda hayatta kalmak canlılık yazıyordu tamam ömer koyucam dedim bi kaç gün sonra kanamamda durdu benimde içimde bi kuruntu kaldı ömer ali efe çok uzun diyorlar ne ömerden geçebiliyorum ne ali efeden seninle aynıyız bu düşüncede ne yapsak acaba
Ondandir canım bacaklarını uzat dinlen birde bol su iç ben o zaman rahatladim hatta o ağrı olunca korktum.Dediğin gibi otobuste biraz sarsıldımm hatta düşücektim acaba ondanmı ki yaaa
Evet nasip kısmette varsa tekrar yaşamak kaçış yok. Sonu güzel olsun da başı varsın bizi böyle çalkalasınTabi ki bende korkuyorum sonuçta böyle birşey yaşadıkve etkisini hala üzerimizde taşıyoruz. Ben haftası ileri demek istedim tabiki kiloyla bağlantılı bir durum değil. Ben perinatologa gidicem bizim durumumuz da sanırım en objektif kararı onlar verebilirler. Yoksa benim kendi Dr mda seninki gibi ben açmasam konuyu bile acmazdi. İnşaallah doğru karar verebilecegimiz drlarla karşılaşırız.
Olmaz canım şuan vucudumuzda yediğimiz besinleri arıtma sistemi gibi yararli olanlar ayırıp bebeğe gidiyor gerisi bağırsaklara o yüzden korkma benimde başıma geldi bisey olmadıKizlar ya bişey sorcam size.az önce meyve yiyordum adini demiyim ama çekirdeğini yuttum biraz büyük bi cekirdek inanin nasil yuttum bende bilmiyorum korkmaya basladim bebege bisey olmaz dimi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?