Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    306

doğumdan sonra ilk bir hafta zorlanırsın tek başına, tabi ki o da sezeryan filan yaparsan ya da bol kesili normal doğum. çünkü 3 gün filan dik yürümen bile zorlaşıyor. bir de azcıkta olsa alışma evresi var çocukla ama eşin yardımcı olucaksa atla deve değil.
ben kızım da 10. günden sonra baş başa kalmıştım ve hiç zorluk yaşamadık. her zaman anneni yada işi bilen birini arayabilmekte bu konuda avantaj olucaktır senin için.
yani çıt kırıldım bir yapın yoksa gayet yapılabillir birşey.

canım ben hiç deneyimli değilim ama sadece seni çok iyi anladığımı düşündüğüm için fikrimi paylaşmak istedim. benim de eşimle aramda çok özel bir bağ vardır ve onsuz bir hafta bile cehennem gibi gelir bana. özellikle doğum gibi özel bir durum söz konusu olduğunda ondan asla ayrı kalamayacağımı da biliyorum. ben de o da ailesinden ayrı bir şehirdeyiz ama doğumdan bir süre önce benimkiler yanıma gelecek büyük ihtimal. gelmelerini onlar için istiyorum. yoksa ne kadar deneyimsiz ve bu konuda bilgisiz de olsam kendimin ve bebeğimin bakımında eşimle beraber yeteceğimize eminim. tabi ki çok yardımcı olacaktır özellikle de annem benim ama bi ihtiyacım olduğunda ilk başvuracağım kişi yine eşim olur o esnada. senin durumunda olsam kesinlikle Cape Town'da yapardım doğumu. tabi ben böyle düşünüyorum, herkes için durum farklıdır. kararını çabuk vermemen daha iyi, eşinle birlikte zaman içerisinde en doğru kararı vereceğine inanıyorum canım.

Ben seni çok iyi anlıyorum herhalde ben de eşimden uzakta doğum yapmak istemeZdim. Haftaya Fransa'ya gidicek ona bile nasıl zaman geçiricem ya bi aksilik olursa diyorum.

Bence bebeğe eşinle ikiniz gayet güzel bakarsınız. Eğer orada bir iki arkadaşınız varsa yardımcı olabilecek çok rahat halledersiniz daha kolay olur. Veya tr'den gelebilecek başka bir akraba.

Bence anneleriniz verdiğiniz karara saygı duyar.

@gamze353 canım işyerindeyim ve yazdıklarını okurken ağladım.deneyimli Değilim ama aynı durumdayız.tabi bizimki aynı ülke içinde,belki karşılaştırma yapmam doğru değil ama hisler aynı.ben ve eşim doğuda görev yapıyoruz ve buradaki şartları biliyorsun.ben de 32inci haftada doğum iznine ayrılıp Ankara'ya ailemin yanına gidicem.ya kocam yetişemezse düşüncesi hemen ağlatıyor.ama öyle bile olsa bu benim ilk bebeğim ve riske atamam hiçbir şeyi.allahtan bi keder gelmezse ben ailemin yanında olucam.hayatımda bir Bebeği kucağıma aldım mı ondan bile emin Değilim.ayrıca hastane doğum vs bu yönlerden de gitmek en iyisi.ne zamandır oradasınız bilmiyorum ama asla memleketin gibi olmaz.ben dört yıldır buradayım ama tercihim değil.hem artık teknoloji çok ilerledi,km'ler uzaktan bile naz niyaz yaparız :) umarım en doğru kararı verirsin

Ben eşimle o kadar uzakta olmayacağım gidip gelecek hatta bazi geceler yanimda kalacak ama o annesinde ben annemde kalcak ramazanlarda ve son aylarda. Annemde kalamiyor sabah çok erken ise gidiyor rahatsız etmek istemiyorum diyor bir yandan haklı bende onun annesinde rahat edemem o yüzden ona hak veriyorum ve eşim doğumumda da yanımda olmayabilir çalışıyor çünkü izin alamazsa ki vermeyecekler kesin şimdiden mız mizlanmislar bende eşimin yokluğunu düşününce aynı senin gibi oluyorum ama şu var eşim yanmda olsa da annemin yarısı kadar bakabilir cunku tecrubesiz hamileliğin 2. Ayından beri annem bakıyor şimdiden lohusalıği kolay atlatmam için konuşuyor destek oluyor kesi veya sezaryen olursa eşim hem bana hem çocuğa bakamaz baksa bile bir yere kadar bunları dusunce annemin yannda kalmak daha iyi geliyor bana hem bebislerimiz olacak onlarla anlamadan vakit gececek.

bende griyi çok beğeniyordum ama rüyamda mavinin içinde bebeği gezdiriyordum o günden sonra kızda olsa erkek de olsa mavi dedim sağlıkla gelsinler de o malum soruyu bizde soralım 'olmuş mu hülyanım'

Canim annen de izmire gelecek mi seninle yoksa dogumundan sonra mi gelecek orasini snlayamadim ben. Ama soyle soyleyim. Son ay tamam esine ihtiyacin daha cok oluyor,enn basiti yatakta bile donerken yardim istiyorsun :)) ama dogumdan sonra esinden cok annene yada sana bskacak birisine ihtiyacin olacak. Cocuk 1,5 2 saatte bir emzirilecek,gazi cikacak senin de dinlenmen lazim ki yetebilesin cocuga. Hele ki mizmiz bi bebekse yandin. Ben kizimda 4 ay cektim. Ilk zamnlar annem,sonra da kayinvalidemler yanimdaydi 3 ay. Insn bazen 5 dklik uykuyu bile 4 gozle bekleyeceksin. Yerinde olsam kalbimr tas basar annem nerdeyse orda yapardim dogumu :)) ben ilk 1 ay annemle uyudum dusun :)) ha bir de lohusalik sendromuna da girmistim ben,devamli agliyordum.... Vs vs... Tabi ben oldum diye sen de olacaksin diye birsey yok. Hakkinda hayirlisi olsun diyeyim :))

Masallah seninle ayni gorunuyoruz ama bebisin cok guzel gelismis canim. Insallah sorunsuz bir dogun yasarsin saglikla alirsin kucagina

ben işyerime de rahat götürmek için kanguru diyorum. biraz uzmanlaşınca içinde rahatça emzirebiliryorsun. tuniko da kanguru örtüsü var bunları ödeyeyim onuda alacağım . yağmurdan ve rüzgardan korumak için ideal.

yıllık iznemi çıkıcakmıs şuanda soktayım umarım ozaman doğum olmaz kaç gün acaba izni diğer zamanlarda doğuma giriyormuymuş peki , bizi kime emanet edecek acaba

gerçi bana son gün 26.09 dedi ama nolur nolmaz

Canım ben senin yerinde olsam eşimin yanımda olacağı şekilde plan yapardım. Ben onsuz muayeneye bile gitmiyorum doğumda yanımda olamama ihtmali bile çok kötü. Bence annen ve bir iki yakının senin yanına gelsin doğumu orda yap

Anladm canim. Ben de hem devlete hem ozele gidiyorum. Ama o doktora gitmedim. Umarum iyisindir simdi. Tekrar gecmis olsun.
Yatıyorum işte bi değişiklik yok ara ara ağrı giriyor geçiyor falan ben sakaryadayım burda özele izmitte te yiğit hocaya gidiyorum yiğit hoca tüp bebek doktoru genelde hastahane personelinden gebeleri takip ediyor ama sağolsun kırmadı beni tedavimi o yapmıştı dedim hocam bırakmayın sizle devam edeyim o da tamam dedi başından beri onada gidiyorum :)

Mecbur nöbetçi doktora kalıcaz canım Ramazan bayramında tatile gidecek ama yani Temmuz'da umarım Eylül'de yeniden tatil ihtiyacı doğmaz Benim ikizlerden dolayı mecbur sezaryen olacak ama umarım sen normal dünyaya getirirsin.

Ben çok ısrar ettim eşime beraber gidelim diye ama ikna edemedim. Aslında onların daha çok eğitime ihtiyacı var.

Senin zorunludur sag salim olsunda sezeryan normal farketmez , ayy kurban sandım panik oldum ramazanda doğurmayız herhalde canım ya kurbanda gitmesinde :) dr umu çok seviyorum başka dr olsun istemiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…