Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    306

çok hoş ya cimcime anlıyor herhalde :) benim kızımın maşallahı var gece hiç rahatsız etmiyor :)

günaydın benim imdat diyesim var pencereyi açıp yangın var da diyebilirim :) evimin altı üstüne geldi. boyacılar sıvacılar mobilya ölçüsü hepsine aynı gün randevu verdim.
güya bebek odası hazırlamıyorum ama kızıma oda yapmak daha da yorucu oldu. duvar kağıtları vardı kızımın eski odasında onlar sökülecek sirkeli suyla söküyorlarmış bu arada. bu hafta değişen kalorifer yerleri klima üniteleri sıvanacak . evimin halini çeksem koysam kaç dersiniz eyvah hallerde yani bir de tembelim ben :) bu tembellikle nasıl olacak bilmem

letgo uygulamasına oturma odamı koydum satıyorum orda. pazarlık ypıor alıcılar vermeye gönlüm razı değil tutacak yerim yok. nasıl severek almıştım. salonda otursam bile oturma odasını çok severim. severdim.

italyan stil ranza siparişi verdik kızıma. yukarı yatakta yatarım bir gün sonra alt katta yatarım diyor nasıl heyecanlı iki katlı yataga. bu hengamede bebek gelince odamdan kovuldum geldi benim yerimi aldı duygusu da oluşmaz umuyorum.

ikinci kez anne olacaklar ikisini aynı odada yatırmayı düşünürler mi yada mümkünse en erken ne zamaan olabilir

işin var o zaman senin şimdiden geçmiş olsun :):):):) ama çok güzel bir his doğunca düşünemiyorum :)

Şimdiden beni nasıl günlerin beklediğini hayal edebiliyorumhadi bakalım Allah sonumuzu hayır etsin

Bizim evliliğimizin 3. yılı dolacak, 2 yıla yakın korunduk, sonra artık bebek istemeye başlayınca acaba olmayacak mı endişesini de birkaç ay da olsa yaşadık, o yüzden davetliydi bizim minik ama yine de bende de aynı durumlar-düşünceler uçuşuyor, bazen aynada kendime bakıyorum, kucağımda bir bebek hayal ediyorum, bulunduğum ortamlarda benim de kucağımda bir bebek olduğunu hayal ediyorum ama işte hala hayal gibi geliyor, bebeğimi o kadar çok özledim o kadar sabırsızlıkla bekliyorum ama sanırım hormonal durumlardan bu düşüncelerden de sıyrılamıyorum... en çok özendiğim relax, özgür, özgüvenli birey yetiştiren anne-baba modelleri benim de rol modelim ama yapabilecek miyim dersen bende bu yufka yürek bende bu aşırı merhamet duygusu ve bende bu titizlik varken hiç güvenemiyorum kendime, inşallah her biri vatanını seven, değerlerine saygılı, faydalı birer birey olurlar...

Canim bisey sorcam ben şeker yüklemesi yapilmadan bir gece önce pasta ve dondurma falan yemistim sabah şeker yüklemem yapildi. Acaba aksam yediklerim etkiler mi sonucu

Demek ki normal bu düşünceler, ben biraz fazla hassas yapıya sahibim o yüzden kendimden endişe ediyorum ara ara:) öğreneceğiz anneliği de inşallah.
Teşekkür ederim canım, çok şükür iyiydi kontrolümüz, doktorum zaten yürüyorsundur sen dedi, neye istinaden söyledi anlamadım, ben merdivenleri filan bazen hoplaya zıplaya inip çıkıyorum hastanede ondan sanırım:) şimdiden 10 kg aldım ama doktoruma göre gayet normal, 167 boyundayım, 64 kg ile başladım 74 kg oldum ama doktora göre normal sanırım homojen dağıldığından, benim gidişattan gayet memnun doktorum, kas gerilmeleri için de kilo artıyor, hareketsiz kaldıkça kaslarımız katılaşıyor onun için en iyisi hamile yogası tavsiye ediyorum dedi, bir adrese yönlendirdi, bahçeli dublex bir evde bayan bir eğitmen veriyormuş, çok iyi geliyor dedi, bakalım haftasonu görüşeceğiz. Normalde çok tuzlu yemiyorum, çok ödem yok diyordum, çok gezince ve ayakta kalınca ayaklarım mayalı poaça gibi oluyor, yarım açık sandalet giyiyordum, bugün eşim sporları giydirdi, doğuma kadar o ne isterse o ayakkabıları giyecekmişim

Iyi bir anne olabilecek miyim kaygısı bende de var. Piyasada ne kadar kitap varsa topladım surekli okuyorum. Hetkes dalga geciyor benimle kitapla cocuk buyutulmaz diye
Bir de bu var çok kızdığım, okumayan toplum olmaya o kadar alışmışız ve bir diğerini eleştirmeye, kendi yöntemimizi illa doğru diye dayatmaya o kadar hevesliyiz ki, kim ne yaparsa " aaa, duuurrr, o öyle olmaz", "aaa o öyle yapılır mı hiç, napıyorsun" " yok kitap anneliği, yok internet babalığı" hepsi hazır eleştiri oklarımızın, samimiyetle yardımcı olmaya çalışan, kendi hayat tecrübesini ve birikimini aktarmaya çalışan iyi niyetli insanalrdan bahsetmiyorum ama, doğru bilgiye ulaşmak zor değil, okumak, araştırmak da zor değil, ama toplum olarak hastalığımız " ben bir yerde okumuştum" diyene, " "sen o okuduğunu bırak da....." deniyor, benim aklım almıyor,

- bebek göbek bağı düşmeden yıkanır mı?
- bebeğe emzik verilir mi?
- emziğine şeker pekmez krema bandırılır mı?

kime sorsan başka cevap kime sorsan onun ki doğru, "doktora sorduk biz teşekkür ederiz, gerek yokmuş bunlara dendiğinde de " , "eskiden doktor mu vardı" başlar,...

Neyse ben bu okumayan topluma hadi bir şey demiyorum da, okuyanı da eleştiren, üstüne kınar gibi siz nereden bileceksiniz edalarına fazla hassasım , sende patladı canım ya

Ah sorma uyutmuyor masallah o derece hareketliyiz :) oyle insallah sağlıkla gelsin de bakalım anneler katlanır :)

Çok tatlııı, sanki kucağında, göğsünde pışpışlamışsın gibi, içim titredi

Kızlar şac boyatma ve kestirmeyle ilgili ne düşünüyorsunuz

kayın validem ve çevremdeki bazı insanlar kestirilmeyeceğini söylüyorlar ne yapacağımı bilemedim şaçlarım hamilelikte çok yıprandı yoksa kel kalacağım

Ikinci kez anne oluyorum oglum 4,5 yasinda. Simdilik kardesinin bizimle olacagini biliyor. Ayirdigim zaman da -muhtemelen bakima destek icin babanne gelecek- babannenin odasina gecer diye dusunuyorum.

Oglum ayni odada yatma, gece fisir fisir konusup beni kizdirma hayalleri kuruyor. Ama ben ikisine de ayri oda yapariz diye dusunuyorum. Cok isterse bi kac sene cocukluk gecene kadar ranzali bi oda yapar sonra genc odasini ayiririm. Tamamen kendi talepleri belirleyecek ama 1 yasini gecmeden ayni odada yatirmam gibi dusunuyorum simdilik

Gecen hafta kestirdim. Ama boyatmayi hic dusunmuyorum. Normalde de cok renk degistireb biri degilim zaten. Boyle gidiyoruz bakalim

hem kestirdim hemde 2 kez boyattım mecburum beyazlarım ninelerin ki kadar çok.ve çok yıpranmıştı kestirdim batl inançlara pek inanmıyorum ben yaa

C ceren151115 canım ben 3 haftalıkken bilmeden boyadım kestirdim çok beyazım var hepside önlerde heray boyadıgımdan 3 ayı zor geçirdim 17. Haftada boyadım ve kestirdim güneşte yıprancak die şuan çok boyamayı düşünmüorum ama son ay gene bi boya kesim yaptırırım sanırım...çok takılma ya batıla bakımsız saçlarda insanın ruh halini etkiliyor... sinemnur Allah sağsalim bide kucaklarımızda okşayabilmeyi nasip etsin hepimize o zaman keyfimiz 2 ye katlancak

Ben kestirdim ama boyatmadım.. Boyatmak kimyasallardan dolayı zararlı olabilir ama hamileyken saç kestirilmeyeceğini görüşü kesinlikle batıl inanç.

Masallah cnm ya bn merdivenlerde cok yavas hareket ediom cunku onceki haftalerda plesenta biraz asagida dikkat et demisti dr . Kilonda norml ya bnce bosver zaten bebisler saglikli olsun da tombik oluverelim hamisken tuzlu bnde hic yemiom cnm ama sabah uyaninca ozellikke parmaklarim sisio biraz. Bn de iki ayakkabim var olan onlari giyiom tek :) yogaya giden bi ark im vardi cok memnundu ii geldigini soyluodu cnm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…