- 5 Nisan 2016
- 739
- 1.109
- 28
- 37
Kızlar akşamları çoşan kızım artık uykuya yattığımda da baya sağlı sollu tekmeler atıo nasılda uykum var anlatamam gebeliğin 2. Ayından beri sabah 8 de uyanıyorum haliyle çokda yorgun yatıorum baktım kendisinin duracağı yok göbeğimin üstünden çok hafif pışpışladım en fazla 1/2 dak baktım vurmalar kesildi bende bölece uykuya daldım...güzel bi anı oldu büyüyünce anlatırım artık
C ceren151115 çok fena teyzesi bizimkisi düz duvara tırmancak şimdiden belli babasının eve gelmesiyle tekmelerle onu karşılıyor çok fena düşkünüz şimdiden hep babasının şımartması sonucu bunlar sabah akşam vur tekmeyi anneye diyip gaza getirio şaşkoloz
Şimdiden beni nasıl günlerin beklediğini hayal edebiliyorumsimdiden kendini didiklemeye baslama bence hic. yasayinca goreceksin annelik hic bitmeyen bir vicdan azabi malesef. cunku en iyisini istiyorsun evladin icin en iyi yapmayi, en iyi davranmayi, en iyi buyutmeyi. ama oyle cok seviyorsun ki ne kadar yapsan bi o kadar eksik kalmissin gibi hissediyorsun surekli. o yuzden kendini tartmayi birak nasilsa hep bir eksik bulacaksin :))
Bizim evliliğimizin 3. yılı dolacak, 2 yıla yakın korunduk, sonra artık bebek istemeye başlayınca acaba olmayacak mı endişesini de birkaç ay da olsa yaşadık, o yüzden davetliydi bizim minik ama yine de bende de aynı durumlar-düşünceler uçuşuyor, bazen aynada kendime bakıyorum, kucağımda bir bebek hayal ediyorum, bulunduğum ortamlarda benim de kucağımda bir bebek olduğunu hayal ediyorum ama işte hala hayal gibi geliyor, bebeğimi o kadar çok özledim o kadar sabırsızlıkla bekliyorum ama sanırım hormonal durumlardan bu düşüncelerden de sıyrılamıyorum... en çok özendiğim relax, özgür, özgüvenli birey yetiştiren anne-baba modelleri benim de rol modelim ama yapabilecek miyim dersen bende bu yufka yürek bende bu aşırı merhamet duygusu ve bende bu titizlik varken hiç güvenemiyorum kendime, inşallah her biri vatanını seven, değerlerine saygılı, faydalı birer birey olurlar...sinemnur benzer kaygılar bendede var. Bende farklı olarak bir kaç hafta sonra hayatım ne şekilde değişecek endişeside var. Malum benim vampir kaza kurşunu oldu ve çocuk düşünmezken geldi kondu
Sabırlı olabilecekmiyim?
Hayatım ne şekilde değişecek?
İyi besleyip bakabilecek miyim?
Sosyal hayatımı ne derece etkileyecek?
Bağımlı anne/baba rolü mü yoksa daha özgürlükçü ebeveynler mi olacağız?
Üstüne yeni evliyim eşimle aramıza uçurum sokacak mı?
Sanırım fazla karamsar düşünceler bunlaraşırı endişe verici düşüncelerimi unutup depik sayıyorum. Herşeyi zamana bıraktım başka türlü işin içinden çıkılmıyor
Canim bisey sorcam ben şeker yüklemesi yapilmadan bir gece önce pasta ve dondurma falan yemistim sabah şeker yüklemem yapildi. Acaba aksam yediklerim etkiler mi sonucu172 ilk saat için çok normal bir değer. Önemli olan 2. ölçümde düşüyor mu yükseliyor mu? Düşmesi şekeri yakabildiğini gösterir ama düşmüyorsa sıkıntı. Yediğin yiyecekler tabi ki alakalı. Sebze tüketiminde 172 görmezsin, aslında bence iyi olmayan kısmı açken 80-90 olan şekeri, bu tip gıdalarla bir anda 170-190 civarına taşımak. Senin deneysel olduğundan diğer yiyeceklerde farkını net göstermiştir
Benim bu yüzden yüklemem olmayacak. 75 mg şekeri bir anda verince bana komaya bile sokabilir. Anca diyete devam ben
Demek ki normal bu düşünceler, ben biraz fazla hassas yapıya sahibim o yüzden kendimden endişe ediyorum ara ara:) öğreneceğiz anneliği de inşallah.:) evet cnm bnde dusunuom hep onu . Acaba bilincli dogru ornk olabilir miyim ne zamn ne yapmm gerek fln die :) anneligi de ogrenir insan ya zamnla olck tabi. Gozun aydin cnm kontrolun guzel gecmis :) yuruyus fln tavsiye etti mi dr un. Ayaklarinda sisme basladi mi bnm babetler zorluo artk :)
Bir de bu var çok kızdığım, okumayan toplum olmaya o kadar alışmışız ve bir diğerini eleştirmeye, kendi yöntemimizi illa doğru diye dayatmaya o kadar hevesliyiz ki, kim ne yaparsa " aaa, duuurrr, o öyle olmaz", "aaa o öyle yapılır mı hiç, napıyorsun"Iyi bir anne olabilecek miyim kaygısı bende de var. Piyasada ne kadar kitap varsa topladım surekli okuyorum. Hetkes dalga geciyor benimle kitapla cocuk buyutulmaz diye
Ah sorma uyutmuyor masallah o derece hareketliyiz :) oyle insallah sağlıkla gelsin de bakalım anneler katlanır :)Canım su an yeri geniş kendi küçük olduğu için fir dönüyorlar içeride :) ee kilo aldıkça da hareketleri sertleşiyor. Dün biraz yoruldum yemek falan yapınca oturunca bizim kız da öyle bir tekmeledi ki kaç defa canım yandı benim de. Birde ayakları aşağıda benim bebeğin o zaman tekmeler daha acı veriyor :) onlar iyi olsun da biz acı çekeriz canım... Sağlıkla büyüyüp zamanında gelsinler dünyaya inşallah :)
Çok tatlııı, sanki kucağında, göğsünde pışpışlamışsın gibi, içim titrediKızlar akşamları çoşan kızım artık uykuya yattığımda da baya sağlı sollu tekmeler atıo nasılda uykum var anlatamam gebeliğin 2. Ayından beri sabah 8 de uyanıyorum haliyle çokda yorgun yatıorum baktım kendisinin duracağı yok göbeğimin üstünden çok hafif pışpışladım en fazla 1/2 dak baktım vurmalar kesildi bende bölece uykuya daldım...güzel bi anı oldu büyüyünce anlatırım artık
günaydın benim imdat diyesim var pencereyi açıp yangın var da diyebilirim :) evimin altı üstüne geldi. boyacılar sıvacılar mobilya ölçüsü hepsine aynı gün randevu verdim.
güya bebek odası hazırlamıyorum ama kızıma oda yapmak daha da yorucu oldu. duvar kağıtları vardı kızımın eski odasında onlar sökülecek sirkeli suyla söküyorlarmış bu arada. bu hafta değişen kalorifer yerleri klima üniteleri sıvanacak . evimin halini çeksem koysam kaç dersiniz eyvah hallerde yani bir de tembelim ben :) bu tembellikle nasıl olacak bilmem
letgo uygulamasına oturma odamı koydum satıyorum orda. pazarlık ypıor alıcılar vermeye gönlüm razı değil tutacak yerim yok. nasıl severek almıştım. salonda otursam bile oturma odasını çok severim. severdim.
italyan stil ranza siparişi verdik kızıma. yukarı yatakta yatarım bir gün sonra alt katta yatarım diyor nasıl heyecanlı iki katlı yataga. bu hengamede bebek gelince odamdan kovuldum geldi benim yerimi aldı duygusu da oluşmaz umuyorum.
ikinci kez anne olacaklar ikisini aynı odada yatırmayı düşünürler mi yada mümkünse en erken ne zamaan olabilir
Kızlar şac boyatma ve kestirmeyle ilgili ne düşünüyorsunuz
kayın validem ve çevremdeki bazı insanlar kestirilmeyeceğini söylüyorlar ne yapacağımı bilemedim şaçlarım hamilelikte çok yıprandı yoksa kel kalacağım
hem kestirdim hemde 2 kez boyattım mecburum beyazlarım ninelerin ki kadar çokKızlar şac boyatma ve kestirmeyle ilgili ne düşünüyorsunuz
kayın validem ve çevremdeki bazı insanlar kestirilmeyeceğini söylüyorlar ne yapacağımı bilemedim şaçlarım hamilelikte çok yıprandı yoksa kel kalacağım
Anldm cnm.Amiin. Evet canım. Ben şimdilik doktorun muayenehanesine devam ediyorum. Doğumu karataşta yapacağım inşallah.
Kızlar şac boyatma ve kestirmeyle ilgili ne düşünüyorsunuz
Masallah cnm ya bn merdivenlerde cok yavas hareket ediom cunku onceki haftalerda plesenta biraz asagida dikkat et demisti dr . Kilonda norml ya bnce bosver zaten bebisler saglikli olsun da tombik oluverelim hamiskenDemek ki normal bu düşünceler, ben biraz fazla hassas yapıya sahibim o yüzden kendimden endişe ediyorum ara ara:) öğreneceğiz anneliği de inşallah.
Teşekkür ederim canım, çok şükür iyiydi kontrolümüz, doktorum zaten yürüyorsundur sen dedi, neye istinaden söyledi anlamadım, ben merdivenleri filan bazen hoplaya zıplaya inip çıkıyorum hastanede ondan sanırım:) şimdiden 10 kg aldım ama doktoruma göre gayet normal, 167 boyundayım, 64 kg ile başladım 74 kg oldum ama doktora göre normalsanırım homojen dağıldığından, benim gidişattan gayet memnun doktorum, kas gerilmeleri için de kilo artıyor, hareketsiz kaldıkça kaslarımız katılaşıyor onun için en iyisi hamile yogası tavsiye ediyorum dedi, bir adrese yönlendirdi, bahçeli dublex bir evde bayan bir eğitmen veriyormuş, çok iyi geliyor dedi, bakalım haftasonu görüşeceğiz. Normalde çok tuzlu yemiyorum, çok ödem yok diyordum, çok gezince ve ayakta kalınca ayaklarım mayalı poaça gibi oluyor, yarım açık sandalet giyiyordum, bugün eşim sporları giydirdi, doğuma kadar o ne isterse o ayakkabıları giyecekmişim
hem kestirdim hemde 2 kez boyattım mecburum beyazlarım ninelerin ki kadar çok.ve çok yıpranmıştı kestirdim batl inançlara pek inanmıyorum ben yaa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?