selam annişler
aramızda 10 hafta olan arkadaşımın bu sabah bebeği dünya ya geldi heyecanlandım bende
hesaplarıma göre bende büyük ihtimalle ağustos annesi olucam.
acaba sancı alıştırmasına mı denk geldi kontrolün
25 hafta gerçekten baya erken
1 saate 4 kereden fazla ve düzenli geliyorsa erken doğum ihtimali diye biliyorum ben.
ama düzensiz öyle durduk yere kasılmalar olursa rahim doğuma kendini alıştırıyor.
özellikle geceleri dikkat et, en ufak akıntı fazlalaşmasında muhakkak gidin doktora.
birde unutma kese açılmasında bildiğin su gibi bir sıvı akıyor.
benim bir arkadaşım 24 haftalık doğurdu , şuan delikanlı , kocaman adam oldu(5 yaşında) ama doğumdan sonraki 1 senesi çok zordu.
işin tuhafı da o ya ialcı yukseltti ama haftaya gel kontrol demedi 3 4 hafta sonra gel dedi çok sıkıntılı bir durum olsa üstünde dururdu sanırım ama yinede tedirgin oldum olana kadar uğraştık şmdi içerde tutamıoruz sıpayı yaa
Canım çok geçmiş olsun. Zamanında sağlıkla kucaklarimiza alırız inşaallah. Senin tehliken mi vardı da adalat zaten kullanıyordun. Anladığım vajinal muayenede anladı Dr un. Peki şikayetin mi vardı agrin akıntı felen yoksa rutin kontrol de mi anlaşıldı? Cm olarak söyledi mi?
Eğer ihtiyacın yoksa ise ara ver canım dinlenmem çok önemli. Ama açıklıkla ileri haftalara kadar gideni duymustum. İnşaallah seninde öyle olur.
Tatlım benimki de hep aşağıda tepinip duruyor. Tekmelerini direk idrar kesemde yada bağırsağımda hissediyorum. Yaklaşık 1 aydır bu durumdayız, korkmana gerek yok yalnız değilsin :)
Tatlım benimki de hep aşağıda tepinip duruyor. Tekmelerini direk idrar kesemde yada bağırsağımda hissediyorum. Yaklaşık 1 aydır bu durumdayız, korkmana gerek yok yalnız değilsin :)
Daha once düşük riskim olmuştu o yuzden surekli tedirginim. Doktorumu aradim bebek donmus olabilir basi yada ayaklari asagidadir dedi. Cunku arada yukarilarda da hareket hissediyorum. Kanama var mi diye sordu yok deyince bebegim pozisyonundandir. Eger agrilarin artarsa gelirsin kontrol ederiz dedi.
Geçmiş olsun cnm. Benimkininde kafası aşağıda duruyor, fakat doktorun dediğine göre bebek bu dönemde sürekli pozisyon değiştirirmiş. Özellikle oturur pozisyonundayken ve gece yatağa yatarken aşağıda tepiniyor. Diğer zamanlarda göbek deliğimin oralarda veya kaburgalarıma doğru...
Geçmiş olsun cnm. Benimkininde kafası aşağıda duruyor, fakat doktorun dediğine göre bebek bu dönemde sürekli pozisyon değiştirirmiş. Özellikle oturur pozisyonundayken ve gece yatağa yatarken aşağıda tepiniyor. Diğer zamanlarda göbek deliğimin oralarda veya kaburgalarıma doğru...
Canım kafası aşağıda ayakları kaburgamın altında. Kollar ve totosu hareket edince göbek deliği çevremi kasıyor. Oturunca özellikle yemekten sonra korkunç oluyor. Direk soluma uzanıyorum rahatlatıyor. Akşam şişliğiyle daha kötü oluyor. Birde idrara sıkışıksam.
Göğsüm şırıl şırıl yahu :) hep şeffaf sıvı akardı şimdi rakı beyazı(tahminim süttür) sıvı geliyor. Yapış yapış da garip bir şey. Daha neler göreceğiz kim bilir.