- 21 Ocak 2016
- 594
- 825
- 103
- 32
Bizim 3 haftaya indi canım ama bi sorun görmedğinden ben 4 hafta olsa olurmu dedim şehir dısına cıkcam dedim ok dedi gelme dedi...belkide ondandır seninde sıkma canını bızdıkda yerleşiodur muhtemelenCennetBahcesi53
Benimki de çok hareketli canım bizim yatak visko onda alışmıştım geçen tatile gittik yatak yaylıydı resmen yayla kavga etti benim cadı yay geri teptikçe vuruyo ben iri olduğum için otururken yürürken o kadar rahatsız etmiyo ama yatınca tabi çok hissediyorum bi de iyice yukarı mı çıktı nedir kaburgalarıma vuruyo millet hareketlerini dinliyomuş ya daha kendini hiç unutturmadı acaba napıyo dedirtmedihep hareketli bi çocuğum olsun istiyodum fena istekmiş bi de şöyle bişey keşfettim bambam vuruyo sonra babası karnımı seviyo babası bi konuşsun dinliyo hiç hareket etmiyo sonraki yarım saat falan rahat ediyorum doğunca da babası uyutucak gibi ultrasonda da öyleydi doktor bişey demedi heralde kötü bişey yoktur ultrasonda resmini bile düzgün alamıyoruz tepinirken bacaklarının arasından çekti son gittiğimizde doktor bu arada ben de meyve çok yiyorum belki ondandır
CennetBahcesi53 canım 2 hafta önce aynı şeyden şikayet etmiştim yazmıştım hatta buraya. Sebebine gelince
Doktora sordum bunu çıldırmış gibi uyutmuyor canım acıyor dedim. Açıklama şuydu;
27-28 hafta civarında kan basıncımız artıyormuş. Tabi haliyle bebişlerinkide öyle. Hatta ufak tefek varislerim var görüyorum. Bu yüzden boşlukta fazlasıyla olduğundan akıllarını kaçırmış gibi tepiniyorlar. Takii 32 haftaya kadaralanları iyice daraldığı için eskisi kadar tepinemiyorlarmış resmen ciğerlerimi çıkarıp elime verecek gibi tekmeliyordu. Karnımda bir çıkıntı oluyor ödüm kopuyor. Diyorum ahanda yırtıp ordan çıkacak
Canım benimde durum aynı hiç durmuyor, sabahları uyanıp göbeğimi izliyorum artık ne yapıyor acaba diye her yerde bir hareket, tek farkı benim canımı acıtacak kadar sert vuruşları yok. Sabah eşim göbeğime kolunu attı napıyor burda dans mı ediyor diyorbende korkmaya başladım doğduğunda da bu kadar hareketli mi olacak diye, arkasından çok koşturacak bizi galiba doktora gittiğimde açtım doktor bile aç olmana rağmen çok hareketli dedi, şuan normal doğum pozisyonundaymış ellerini kasıklarımda hissediyorum üst kısımda da ayakları ozaman önemli olan sağlıklı olması
Maşallah prenseseteyzesi yer onun dolan yanaklarını gözünüz aydın canım, direncin azalmasına çok sevindim, kaç kg olmuş bebiş?
Yeni eviniz ,yeni hayatınız da uğur, şans, mutluluk getirsin size, ilk yerleştirme 1 haftada bitiyor, tam yerleşme 1 ayı buluyor, içine sinerek eksiklerin giderilmesi ben diyeyim 6 ay sen de 1 sene. Geçen sene biz de tavsiye üzerine tercih ettiğimiz taşıma firmasından hiç ama hiç memnun kalmadık, saatimi, abajurumu kırdılar, dağınıklığı maalesef hepsi yapıyor herhalde, özenle hazırladığım hurçlar, itinayla bantladığım, etiketlediğim koliler darmadağınık, üst üste yağmalanmış gibiydi, aralık ayında ev taşıdım, krem rengi koltuğumu yağmurlu, çamurlu zeminde rezil etmişler, sigortalı, garantili anlaşılmıştı, eşim de koltuk yıkatma parasına kadar hepsini kesinti yapmıştı, adam 3 gün telefon açtı, web sayfasına olumsuz yorum yazmayın, kaç kişi ekmek yiyor oradan diye
Kizlar cok kotuyum. Sicak bir yandan bebis bir yandan mahvoldum. Sabahtan beri istifra ediyorum. Hamileligim boyuca sadece 1 kez istifra eden biri olarak karni burnunda bir sekilde bunu yasamak cok daha zormus. Sinirlerimde bozuldu. Aglama krizi de eslik edince bittim bugun
Orasını sorma canım, ağrı, sızı benim de çok fazla ama içimde olmasına da çok alıştım, yoksa ben de yüzükoyun yatmayı özledim, yatağıma zıplayarak atlamayı özledim, koşup koşup denize atlamayı özledim....ayyy canım ben hayatta ağlamam içimden almayın diye. hatta dün akşam dedim hamilelik sürecim 210 günmüş yani bu aralar enerjim bitti. sağa dön olmuyor sola dön olmuyor sırt üstü yat olmuyor. yürüyüş yapıyorum olmuyor. bu ağrılar la bu kadar ayı nasıl geçirdim bilmiyorum. ağrısız yatmayı özlemişim. bi sağlıkla biteydi benim şafak 74
Çok geçmiş olsun canım, daha iyisindir umarım.Kizlar cok kotuyum. Sicak bir yandan bebis bir yandan mahvoldum. Sabahtan beri istifra ediyorum. Hamileligim boyuca sadece 1 kez istifra eden biri olarak karni burnunda bir sekilde bunu yasamak cok daha zormus. Sinirlerimde bozuldu. Aglama krizi de eslik edince bittim bugun
Hayırdır canım sen neden izin aldın, iyi misin?Geçmiş olsun canım çok hassas dönemdeyiz, herşey sinirlerimizi bozabiliyor. Bende iştem izin aldım evde en serin yeri bulup uzanıyorum, duşa girip, kıyafet değiştiriyorum, yoksa ter içindeyim. Allah bütün hamişlere bu sıcaklarda kolaylık versin
Simdi biraz daha iyiyim canim. Ama sicak beni cok kotu etkiliyor. Evde klima yok vantilatorde yetmiyor. Esime sabah seninle is yerine geleyim. Kuzu kuzu bir yerde otururum aksam beraber geliriz eve diyorumÇok geçmiş olsun canım, daha iyisindir umarım.
Hayırdır canım sen neden izin aldın, iyi misin?
Günaydın kızlar... Bu minik cadı beni 4 den 6 ya kadar uyutmadı. resmen savaş var içimde Allahım hiç mi durmaz. Karnımın içi acıyor artıkdün bütün gün iş yerinde canıma okumuştu zaten, eve gittim ayaklar davul, uzattım biraz dinleneyim dedim, öyle tekmeler atıyor ki karnımın heryeri sarsılıyor, artık gözlerim doldu acıdan. 1 gibi uykuya daldım hala vuruyordu 4 de uyandım ama ne uyanmak. delirmiş gibi içimde. Bir sıkıntısı mı var acaba diyor eşimde. Sizin de böyle oluyor mu?
Şuan bile durdurulamaz bi halde karnımın sağ tarafı bomboş azıcık bastırsam içe giriyor yumuşacık. Sol taş gibi orda sürekli ittiriyo vuruyo ya hayretler içindeyim neden hiç uyumuyor
Hadi gözünaydın canım, maşallah tosuncuğa. Bence bir tek karpuzla alakalı değil. sen başından beri beslenmene dikkat ediyorsun sporunu da yapıyorsun. Bir ara kontrolsüz şekilde arttı ama ben açıkçası senin kilo alımının son aylarda duracağını biliyordum. Bundan sonra mide kısılacağı için daha az ve sık yeriz, zaten sıcaklar sağolsun iştah da bırakmıyor. Keyifli bir süreç olur umarım hepimiz için.Doktordan selam getirdim ilk kez kızımı götürdüm doktor randevusuna seslere inanamadı bu Nasıl kalp sesi Dedi. Ayakları da Kocaman Dedi ekranda bebeği gördükçe. İlk defa için gayet iyi bir buluşma oldu
Bebek 2140 gr olmuş ve 40 cm. 30+1 deyim 32+3 büyüklüğü Dedi. 15 agustos bu durumda beklenen doğum tarihi oluyor. Endişe etme erken doğsa dahi çok büyük sıkıntı olmaz Dedi
Ben bu ay sadece 1 kilo almışım. Karpuz yemiyorum artık etkisi bu kadar çok oldu demekki. Geçen ay 5 kilo almıştım dengeledim gibi her ay 1 kilo ile gitsem keşke:)
Biraz moralim yerine geldi tartıya çıkarken çok endişeliydim ama
Kendi kiloma ayrı sevindim valla Nasıl gergindim kvalde geldi ilk kez bebeği görmeye bu arada kilo ölçümü yapılıyor dr yanında ben toplamda 11 kilo almıştım Dedi benim 7. Ay 12 kilo oldu aldığım. İçimden dedim sırf şu lafı edebilmek için geldi bu kadın doktora. Randevunun sonunu bile beklememesi çok komik. Kilo memuru herkesHadi gözünaydın canım, maşallah tosuncuğa. Bence bir tek karpuzla alakalı değil. sen başından beri beslenmene dikkat ediyorsun sporunu da yapıyorsun. Bir ara kontrolsüz şekilde arttı ama ben açıkçası senin kilo alımının son aylarda duracağını biliyordum. Bundan sonra mide kısılacağı için daha az ve sık yeriz, zaten sıcaklar sağolsun iştah da bırakmıyor. Keyifli bir süreç olur umarım hepimiz için.
kesinlikle canım asker gibiyim ..sende 4 gün sonra Düzce de sinOrasını sorma canım, ağrı, sızı benim de çok fazla ama içimde olmasına da çok alıştım, yoksa ben de yüzükoyun yatmayı özledim, yatağıma zıplayarak atlamayı özledim, koşup koşup denize atlamayı özledim....
Askerde şafakları illerin plaka kodlarına göre sayıyorlarmış,
74 bartın olmuşsun bugün, ben hala il plaka kodunun kapsamına giremedim şafak 85, haftaya il il geri sayarım artık
Benim 26. Haftada aldı pozisyonu. Doktor biraz sağa sola kayabilir başı ama eski pozisyonuna, yani başının tepede olduğu pozisyona dönmez dedi. Ayakları daha çok yer değiştirirmiş. Soldayken yukarı, sağa gibi mesela. 33-34. Haftalara kadar doktorunun dediği gibi pozisyonu alması gerek. Almazsa yeri de kalmadığından dönemiyor. Sağlıklı olsunlar da dönüp dönmemeleri önemli değil.Kendi kiloma ayrı sevindim valla Nasıl gergindim kvalde geldi ilk kez bebeği görmeye bu arada kilo ölçümü yapılıyor dr yanında ben toplamda 11 kilo almıştım Dedi benim 7. Ay 12 kilo oldu aldığım. İçimden dedim sırf şu lafı edebilmek için geldi bu kadın doktora. Randevunun sonunu bile beklememesi çok komik. Kilo memuru herkes
Başı yukarda poposu kasıklarımdaydı bu ay içinde dönmesi gerekir artık doğum pozisyonu almalı Dedi. Gamze o Zaman seninki doğum pozisyonu almış mı şimdşden? Gerci hep yer yön değiştiriyorlar doğum pozisyonuna girip geri başka şekil durabilir. Oyle biliyorum yani
Masallah subhanallah. Cok guzel gelismis bebis. Seninle ayni gorunuyorduk ama sen atak yapmissinDoktordan selam getirdim ilk kez kızımı götürdüm doktor randevusuna seslere inanamadı bu Nasıl kalp sesi Dedi. Ayakları da Kocaman Dedi ekranda bebeği gördükçe. İlk defa için gayet iyi bir buluşma oldu
Bebek 2140 gr olmuş ve 40 cm. 30+1 deyim 32+3 büyüklüğü Dedi. 15 agustos bu durumda beklenen doğum tarihi oluyor. Endişe etme erken doğsa dahi çok büyük sıkıntı olmaz Dedi
Ben bu ay sadece 1 kilo almışım. Karpuz yemiyorum artık etkisi bu kadar çok oldu demekki. Geçen ay 5 kilo almıştım dengeledim gibi her ay 1 kilo ile gitsem keşke:)
Biraz moralim yerine geldi tartıya çıkarken çok endişeliydim ama
Canım ben 3 hafta önce aynı senin gibi debelenip durdum. Cape Town'dan geldiğimde çocuğa bir şey oldu, nasıl hareketli, nasıl canım yanıyor. Dedim herhalde hava çarptı bir anda kıştan yaza geçince. Geceleri uyku yok, sürekli hareketli. Neyse, İzmir'e döndüm. Bir gece saat 3 bende bir bel ağrısı, bir kasık ağrısı anlatamam. Kasılmalarım başladı ama düzensizdi. Oturuyorum olmuyor kalkıyorum olmuyor, çocuk içimde deli danalar gibi. Duş aldım, belime kasıklarıma duş masajı yaptım, suyun içinde biraz rahatladım. Çıktım yine aynı. Nefes egzersizi yapıyorum gevşemeye çalışıyorım yok allah yok. Annemde kalıyordum o gece, geldi belime masaj yaptı bol bol. O arada biz saati 5:30 yaptık tabi. Ben kesin emin oldum doğuruyorum dedim. Annemle yanıma ne alacağımızı filan konuşuyoruz artık. En son dayanamadım doktorumu aradım artık, anlattım durumumu. Bana biraz meyve suyu iç dedi, ağrı başladığında su içmemi söyledi. Kasılmalarımın arasını sayamadım dedim. Muhtemelen bebek pozisyon değiştiriyor, o yüzden kas ağrıların oluyordur dedi. Yarın geldiğinde bakalım dedi(o gün kontrolüm vardı zaten) tabi gittim hakkaten başı aşağı inmiş, sırtı solda ve ayakları sağdaydı. Şuan halen de o pozisyonda, en güçlü tekmelerini solda hissetmeye başladım. Tam keyfinin istediği pozisyona gelince duruverdi eşek sıpası. Ama o zamana kadar da belki 10 gün çektim o acıları. O gece meyve suyu ve bol suyla biraz rahatladım, bacaklarımı kendime çekip uyumuşum. Ertesi gün sanki bir gün öncesinden 100 tane mekik çekmişim gibi karnımın her yanı ağrıyordu. Kaslarım nasıl kasılıp gevşediyse artık... Burada da telaşlandırmak adına bir şey demedim. Sen de benzer şeyleri yaşayınca anlatmak istedim. Demem o ki senin de muhtemelen öyle oluyordur. Bir de bu haftalar kan akışı çok fazla. O yüzden deli danalar gibi oluyorlar. 32 den sonra hareketler yavaşlıyor.
17 saat olayı da doğumdan sonrası için geçerli. Bebeğin anne karnında hareketleri tamamen spontane. Bir gün neredeyse hiç hareket yokken ertesi günü 10 dk yerinde durmadığı olabiliyor. Ama şunu söyliyim, doktorumun da bana söylediği: bebek hareketlerinden sakın korkma. Ne kadar fazlaysa o kadar iyi bir şey bizler için.
Aynı durumdayız Can'ım demek alınması gerekiyor ne yapalım artıkBu sabah itibariyle +11 kg tamamlamış bulunmaktayım, hep aynı mı yiyorum , evet, ama 3 güne bir 100-200 gram sinsi sinsi yerleşiyor
Sırt Ağrı'sı çok dayanılmazmış onu anladım bende uykuya gecene kadar Bi iki saat harcıyorum ama ne yapalım artık hayirlisiyla gelsinler deMide batması yok ama sırt ağrım çok fazla, yorgunluktan yatmak istiyorum, sırt ağrımdan dolayı da yan yatamıyorum, ne yapacağımı şaşırdım, otursam dert, uzansam dert, bir pozisyon bulamadım kendime
Herkes aynı kiloda başlmıyo ki canım boylar farklı ayy illa bi mukayese konusu bulcaklar yani sen kiloya takılma ona laf edemese başka bişeye ederdi zatenKendi kiloma ayrı sevindim valla Nasıl gergindim kvalde geldi ilk kez bebeği görmeye bu arada kilo ölçümü yapılıyor dr yanında ben toplamda 11 kilo almıştım Dedi benim 7. Ay 12 kilo oldu aldığım. İçimden dedim sırf şu lafı edebilmek için geldi bu kadın doktora. Randevunun sonunu bile beklememesi çok komik. Kilo memuru herkes
Başı yukarda poposu kasıklarımdaydı bu ay içinde dönmesi gerekir artık doğum pozisyonu almalı Dedi. Gamze o Zaman seninki doğum pozisyonu almış mı şimdşden? Gerci hep yer yön değiştiriyorlar doğum pozisyonuna girip geri başka şekil durabilir. Oyle biliyorum yani
Günaydın güzel annelerbugün bizim anne ve bebek alışverişi günümüz, öğlenden sonra eminönüne gidicez. Bitirelim artık şu işi dedik.
Beni ve göbeğimi gören herkes ay bu erkek karnı resmen, emin misiniz kız olduğuna, siz yine de son ana kadar çok şey yapmayınsürekli bunları duyuyorum..
Geçen gece annem rüyasında erkek bebek doğurduğumu görmüş, bebek de çok güzelmiş anlata anlata bitiremiyor. Aynı gece bende doğum yaptığımı gördüm rüyamda, ve yine erkekti. Sanırım psikolojimi bozdular
Yanlarım boş, karnım sivri top yutmuşum gibi duruyor. Olamaz mı yani bu şekilde kız illa erkek mi olmalı bi anlayamadım gitti.
Kilo mevsuzunda da baskül benden yıldı ben baskülden. 8,5+ olarak devam ediyorum ama kilo almam çok hızlandı. 68,5 oldum. Hayalim 75 ile doğum yapmaktı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?