Olabilir gercekten bende abur cubur yemiyorum artikbenim de mide bulantım kusmam vs yok ama 1 kiloya yakın verdim ben de. Abur cubur yemediğimizden bence :)
Ben duzenli yemek yememe ragmen bu arada biraz zayifladim sanirim yada sislik gitti cunku pantolonlarim cok daraltmiyo artik eskisi kadar gerci hamile pantolonu kullaniyorum ama bu donemde kilo veren arkadaslar var mi kusma problemi yada mide bulantisi olmayan benim gibi
Korkularının hepsinin yersiz olduğunu anlayacaksın inan. :)Amin canım çok sagol. İnan korkularım o kadar çok ki insaallah bu sefer kucagima dolu kalır. İnsaallah sende bende bekleyen herkeste sağlıkla kavuşur bebeklerine. Desteğin için tesekkurler.
Canım devlet hastanelerine pek güvenemedim son zamanda duyduklarımdan. Bir de daha önce benim kolumu mahvettiler korkuyorum.
Benim kilomda değişiklik olmadı ama şişkinlik var karnımda çok, mide bulantılarım var öğürüyorum genelde ama kusmadım hiç,Ben duzenli yemek yememe ragmen bu arada biraz zayifladim sanirim yada sislik gitti cunku pantolonlarim cok daraltmiyo artik eskisi kadar gerci hamile pantolonu kullaniyorum ama bu donemde kilo veren arkadaslar var mi kusma problemi yada mide bulantisi olmayan benim gibi
Hadi bakalım cinsiyetleride yavaş yavaş ögrenmeye baslıycaz çok heyecanlı olucak listemiz kız erkek olarak dolucak insallah ogünleri görürüz ve en önemlisi hepimizin 2li taraması çok iyi çıkarayin 25inde ikili taramam.. 12+4 olacagim
Benim de öyle. Sabahları iştahım olmadığından yemek de yemiyorum sonra sürekli boş boş öğürüyorum.Benim kilomda değişiklik olmadı ama şişkinlik var karnımda çok, mide bulantılarım var öğürüyorum genelde ama kusmadım hiç,
Cok garip ama degil mi inanilmaz hizli calisiyo sindirimimizMerhaba, benim de bulantı kusmam olmadığı halde 2 haftada gebelikten sonra aldığım 2 kiloyu verdim. Hem de çok yiyorum, hatta eşim bu kadar yediğin yemek nereye gidiyor hepsini bizim minnak mı yedi diyor:)
Benim 11+2 ye randevu verdi dr. Biraz erkenmi acaba diye düşünüyorumBu arada 2 li tarama icin randevu alan arkadaslar var mi hangi haftaniza tekabul ediyor randevunuz
Gececek canim insaallah. Dikkat et kendine mecbur kalmadikca kalkma hic uzan hep.Sağol canım ya bana fitil olarak kullanmamı söyledi bakalım bi süre devam edebilirmiş böyle inşallah geçer
Cnm önceki nesilde hep oğlan olunca genelde tam tersi olur ve kizlar dünyaya gelir. doga kendini dengeliyor... Benim esimin tarafi da hep erkek kuzenleri de hep erkek. Ama hepsinin hep kızları oldu... bir tane bile erkek çocuk yok... bizim ki ilk bebek bu da kız olursa artık soyadlarını devam ettirecek adam kalmayacakAnneler içinizden erkek mi geçiyor yoksa erkek çocuk mu istiyorsunuz, bu konuda bi anlaşalım :) Her şeyin başı sağlık tabi ama kız evladın da yeri başka yaa valla benim aklımdan da gönlümden de hep kız geçiyor. Annenin en yakın arkadaşı kız. Ama eşimin 5 erkek kardeş olması ve ailede hiç kız kuzeni olmamasından ötürü herkes inatla hiç kız hayallerine girme diyor. Eşim de en büyük oğlan, anlayacağınız üzere kız çocuğa susamışlar. :) Allah hayırlısını versin ama benim oyum kızdan yana.
ilginiz için ve beni biraz daha rahatlattığınız için teşekkür ederim. doğru söylüyosunuz ama işte ben biraz fazlaca evhamlıyım eşim bile bu yüzden benimle dalga geçer oldu. ama medyada abartılı korkutucu yazılar programlar da yok değil. afrikada yaşadığınızı duyunca biraz mahcup oldum asla sizi de telaşlandırmak değil niyetim. hepimiz ve bebeklerimiz allaha emanet olsun diyelim o zaman.Zika virüsü okuduğum kadarıyla %70-80 oranda atlatılabilir canım. Ayrıca şuan tropik iklimlerde gözükse de Türkiye'deki insekt popülasyonu açısından sineklerin ülkeye girme oranları çok düşük. Yani her yaz her sinek farklı ülkeye girmez. Ayrıca sineğin ısırıktan ziyade cinsel yolla bulaştığından da bahsediyor. Yani eşlerin de bu noktada önlem alması gerekiyor. Son olarak ben Afrika'da yaşıyorum ve buradaki zehirli hayvan popülasyonunu saymama gerek yok sanırım. Sadece tek ısırığıyla sıtma yapıp felç eden anofel cinsi var, düşün yani. Düzenli olarak sinek kovucular kullan ve gerisini Allah'a bırak. Bu kadar korkma bundan. Sakınan göze çöp batarmış. Allah seni de yavrunu da korusun.
İnşallah canım amin elimden geldiğince çalışıyorum toparlanır umarımGececek canim insaallah. Dikkat et kendine mecbur kalmadikca kalkma hic uzan hep.
canim sadece o kol durumu yuzunden hastenemi degistirmedigim gibi hemsiremi bile degistirmiyorum.. cuma hiv testi istemistim doktorumdan kan verecektim her zaman kan alan bayan yemek arasindaymis oturup gelmesini bekledim :)) iyi ki de beklemisim beklerken 3-4 kisi resmen delik desik edildi. her isin ehli var bana gore :)
Hadi bakalım cinsiyetleride yavaş yavaş ögrenmeye baslıycaz çok heyecanlı olucak listemiz kız erkek olarak dolucak insallah ogünleri görürüz ve en önemlisi hepimizin 2li taraması çok iyi çıkar
Ben 8. haftanın içindeyim şu an. Bugün okul çıkışı hastaneye gidicem bakalım duyarız inşallah. Yazarım artık gelişmeleriBende daha duymadım. 8 hafta dan sonra rahat duyuluyor. Önümüzdeki hafta giderim doktora duyarım inşallah
canım oncelıkle cok gecmış olsun zor günler gecirmissın benım oncekı hamılelıgımde de gec dollenme oldugundan kalp atıslarınıda cok gec duyduk normale gore eger kanaman yoksa ıns kalp sesınıde duyarsın sımdı ben 7 haftalık hamıleyım ama doktora gıtmedm daha yıne kalp atışlarını duyamam dıye stres yapmak ıstemedık Rabbım korkduklarımızla ımtıhan etmesın ınskızlar merhaba en son size kürtaj olacağımı yazmıştım. durumlar değişti size kısaca yaşadıklarımı yazıyorum amacım moralinizi bozmak değil sadece belki yaşadıklarıma yakın birşeyler yaşayan biri çıkar karşıma bana umut olur diye yazıyorum. yaklaşık 10 gündür yaşadıklarım film gibi. 8 ocakta hamile olduğumu öğrendim sat 8 aralıktı beta hcg artışları düzenliydi keseyi de görmüştük 27 ocakta kalp atışları için gittiğimizde doktorum kalp atışı oluşmadığını kesenin alınması gerektiğini söyledi. biz kabullenmeyip başka bir doktora daha gittik o da 1 hafta daha bekleyelim dedi daha sonra devlet hastahanesine gittim tekrar kalp atışları oluşmamış bir hafta bekleyelim cevabını duydum bir hafta sonra tekrar devlet hastahanesi gittim ve doktor bebeği gördüm kalp atışları oluşmuş dedi ancak kalbi yavaş atıyor dopplere yönlendireceğim seni dedi biz sevinçten ağladık. Öğlden sonra dopplere girdim hop tekrar bebek kalp atışları yok dendi ve ertesi güne kürtaj randevusu verildi. Ertesi gün hastahaneye yatışım yapıldı damar yolum açıldı ameliyathaneye gitmeden son muayeneye aldılar bu sefer 4 doktor geldi ve bir şey görüyoruz bebek olabilir dediler hiç kanamam da olmamıştı bu drumda alamayız dediler. eşim ve benim psikolojim mahvoldu 10 gündür ağlamaktan gözümde yaş kalmadı. neler hissettiğimi anlatamam bile. en son cuma günü bir prof. bulduk ve kendimizi ona teslim ettik. doktoru gerçekten çok sevdik ve artık başka doktora gitmeyi düşünmüyoruz. doktor bebeğin %100 var olduğunu söyledi (boş gebelik denilmişti) geç yerleşme nedeniyle bu sıkıntıları yaşamışız henüz bebeğin kalp atışları yok olup olmayacağı da belli değil ama küçük de olsa bir mucize var. dua etmekten başka çaremiz yok ama erkenden aldırmamak gerekiyormuş bunu öğrendim. ilk doktoruma kalsaydı o gün alacaktı bebeğin olmadığından adı kadar emindi. biz şu an crinone jele ve proluton iğneye başladık bebek gelişimi destekleyeceğini söyledi doktorum. bu saatten sonra kalp atışı oluşur mu bilmiyorum ama böyle bir durum yaşayan, duyan varsa bana gerçekten çok moral olacak.
mrb.canım benım de doktorum ıkı gunde bır olcturmemı soylemıstı bazen 1,5 katı bazen 2 katı cıkıyordu doktor artıyor ama beklenenden cok az dedı bır haftadan fazla testlerı tektarladım 1700 lere gelınce yanına cagardı cunku bu degerın altında olunca ultrasonda gorunmezmıs bızde sabırla bekledık bebek varmı yokmu derken sımdı kızım 5 aylık oldu ins saglıklı bebektır ve degerlerın normale doner hayırlısı tabıkıteşekkür ederim cnaım . kımyasal olsa uzulmem ama dıs gebelık olursa uzulurum sanırım ama Allah ınsallah guzel yazılar yazmıstır
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?