- 14 Ocak 2016
- 267
- 121
- 18
ben üniversiteye gidiyorum , randevular çabuk doluyor diye 7. haftamda doktor perinatolojiye istek yazdı randevu için benim 12. haftama denk geliyor canımBu arada 2 li tarama icin randevu alan arkadaslar var mi hangi haftaniza tekabul ediyor randevunuz
Ewt aynen ole oldu 18 i imiş... 20 cok ileri tarih vermis arda...Senin beklenen doğum tarihin mi değişti :)
progestrunn kesenin rahme tutunmasına eskisi gibi inanmadıkları için yurtdışında çoğu doktor yazmıyor , en iyi ilaç yatmak, hareket etme yat dinlen eğilme kalkma yat, tutunacaksa tutunur düşecekse düşer canım , sen kendine iyi bak stres yapma geçmiş olsunKızlarr merhaba cts günü gittik doktora 6+5 de kalp atışını duyduk şükür ama kese etrafında kan varmış bu durumu yaşayan oldumu progestan kullanıodum günde 2 ye çıkardı doktorum bir de iğne verdi 3 günde 1 4 adet :/
merhaba sevgılı anne adayları inş. herkes kolay bı hamılelık gecırir. bende galıba eylul annesı olucamm daha dogum yapalı 5 ay oldu uzulsem mı sevınsem mı bılemedım benım gıbı yakın gebelık yasayanlar varmı
Aşısı 10 yıl sonra anca cıkarmış diyorlar of valla allah korusun hepimiziGünaydın annişler..
Sivilcemi ? Aman allahım hamilemiyim ergenmiyim belli deil
Ewde tüm camlarda balkonum da dahil sineklik war. Her yıl yeni birşey çıkartırlar zaten korkmayın abartmayın arkadaşlar Ya. Aşısı çıkar merak etmeyin yok satar oda
Ayyyy ikiz mi. :) Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin bebişlerini.Valla benim bebislerden biri kız biri erkek geçiyor icimdenbakalım nasip te ne var. Her türlü başımızın üstünde yerleri var tabii
Ne güzel açıklamışsın canım hem bilgilendirici hem de rahatlatıcı olmuş.Zika virüsü okuduğum kadarıyla %70-80 oranda atlatılabilir canım. Ayrıca şuan tropik iklimlerde gözükse de Türkiye'deki insekt popülasyonu açısından sineklerin ülkeye girme oranları çok düşük. Yani her yaz her sinek farklı ülkeye girmez. Ayrıca sineğin ısırıktan ziyade cinsel yolla bulaştığından da bahsediyor. Yani eşlerin de bu noktada önlem alması gerekiyor. Son olarak ben Afrika'da yaşıyorum ve buradaki zehirli hayvan popülasyonunu saymama gerek yok sanırım. Sadece tek ısırığıyla sıtma yapıp felç eden anofel cinsi var, düşün yani. Düzenli olarak sinek kovucular kullan ve gerisini Allah'a bırak. Bu kadar korkma bundan. Sakınan göze çöp batarmış. Allah seni de yavrunu da korusun.
Evet benimde bir kayibim var 27 haftalık oğlumu kaybettim. İnanın Anlamıyorsun bile hamileliğim harika geciyordu çok saglikliydim birden doğuma girdim. Şimdi 10 haftada kontrol 12 haftada dikiş atılacak siz yine de tedbirli olun. Rabbim hepimize bebeklerimize zamanında sağlıkla kavuştursun.DUYURU !!!!!!! kizlar ilk hamilelikleri olan ve daha once rahimle alakali her hangi bir islem yaptirmayan anneler mutlaka 12 haftada doktorunuza RAHIM AGZI YETMEZLIGI kontrolunu yapmasini isteyin amacim sizi korkutmak degil bilinclendirmek cunku ben bunu ogrenmek icin 20 haftalik oglumu kaybetmek zorunda kaldim bu hastaliktan haberim bile yoktu ve bu durumu her 5 anneden 1 yasiyor ve sakaya gelcek bir durum degil
12 haftada rahime baski uygulaniyor ve kesede hunilesme varsa rahim agzi yetmezligi olabilir, bebek agirlastikca rahim agzi denilen servikal bolge agrisiz sancisiz aciliyor ve bebeginizi kaybediyorsunuz ve doktorunuzun bunu kontrol etmesi lazim internetten bakabilirsin bu konuya
Lutfen beni yanlis anlamayin bu konu gercekten cok onemli hic bir annenin bebegini kaybetmesini istemem bu duyuruyu yapmak istedim cunku 20 li haftalara geldigimizde icimizden biri boyle birsey yasarsa niye daha once soylemedim diye vicdan azabi cekerim ne olursunuz doktorunuza mutlaka kontrol ettirin
Çok üzüldüm canım.Evet benimde bir kayibim var 27 haftalık oğlumu kaybettim. İnanın Anlamıyorsun bile hamileliğim harika geciyordu çok saglikliydim birden doğuma girdim. Şimdi 10 haftada kontrol 12 haftada dikiş atılacak siz yine de tedbirli olun. Rabbim hepimize bebeklerimize zamanında sağlıkla kavuştursun.
yazılan paylaşımları okudum da hamileliği hamile değilmiş gibi yaşamanın yanlış olduğunu düşünüyorum, diyeceksiniz ki eskiden tarlada sırtında çocukla hamile hamile iş yapıyorlarmış kadınlar. evet öyleymiş ama anne ve bebek ölümleride çok fazlaymış, hele hele de düşükler. bakmayın siz ünlülerin spor yaptığına gerçi inanmıyorum da , ilk aylar çok tehlikeli , düşük yapmış biri olarak diyorum ki evet hamilelik normal ama kilo almayalım rahat doğum yapalım diye karnımızdaki sabiyi zorlamayalım, bizim için hafif görünen şeyler bir embriyo için ağır olabiliyor. şimdiki aklım olsa asla ilk 3 ay plates yapmazdım asla ağır bir şey taşımazdım, maalesef sonradan çıkabiliyor acısı, hem ayrıca normal doğum yapacağının kimse garantisini veremez, biz ilk hamileleğimde 4 hamileydik, 1 ben normal doğumdan korktuğum için sezeryan istiyordum, diğer 3 arkadaş doğal doğum istiyorlardı, ama heyyy hattt gelin görünki 3ü de sezeryan oldu, ben çatır çatır ölü doğum yaptım , kader işte, o yüzden fazla plan yapmadan hayatı akışında yaşamak en iyisi hem sizin hem de bebeğiniz için.
kızlar merhaba en son size kürtaj olacağımı yazmıştım. durumlar değişti size kısaca yaşadıklarımı yazıyorum amacım moralinizi bozmak değil sadece belki yaşadıklarıma yakın birşeyler yaşayan biri çıkar karşıma bana umut olur diye yazıyorum. yaklaşık 10 gündür yaşadıklarım film gibi. 8 ocakta hamile olduğumu öğrendim sat 8 aralıktı beta hcg artışları düzenliydi keseyi de görmüştük 27 ocakta kalp atışları için gittiğimizde doktorum kalp atışı oluşmadığını kesenin alınması gerektiğini söyledi. biz kabullenmeyip başka bir doktora daha gittik o da 1 hafta daha bekleyelim dedi daha sonra devlet hastahanesine gittim tekrar kalp atışları oluşmamış bir hafta bekleyelim cevabını duydum bir hafta sonra tekrar devlet hastahanesi gittim ve doktor bebeği gördüm kalp atışları oluşmuş dedi ancak kalbi yavaş atıyor dopplere yönlendireceğim seni dedi biz sevinçten ağladık. Öğlden sonra dopplere girdim hop tekrar bebek kalp atışları yok dendi ve ertesi güne kürtaj randevusu verildi. Ertesi gün hastahaneye yatışım yapıldı damar yolum açıldı ameliyathaneye gitmeden son muayeneye aldılar bu sefer 4 doktor geldi ve bir şey görüyoruz bebek olabilir dediler hiç kanamam da olmamıştı bu drumda alamayız dediler. eşim ve benim psikolojim mahvoldu 10 gündür ağlamaktan gözümde yaş kalmadı. neler hissettiğimi anlatamam bile. en son cuma günü bir prof. bulduk ve kendimizi ona teslim ettik. doktoru gerçekten çok sevdik ve artık başka doktora gitmeyi düşünmüyoruz. doktor bebeğin %100 var olduğunu söyledi (boş gebelik denilmişti) geç yerleşme nedeniyle bu sıkıntıları yaşamışız henüz bebeğin kalp atışları yok olup olmayacağı da belli değil ama küçük de olsa bir mucize var. dua etmekten başka çaremiz yok ama erkenden aldırmamak gerekiyormuş bunu öğrendim. ilk doktoruma kalsaydı o gün alacaktı bebeğin olmadığından adı kadar emindi. biz şu an crinone jele ve proluton iğneye başladık bebek gelişimi destekleyeceğini söyledi doktorum. bu saatten sonra kalp atışı oluşur mu bilmiyorum ama böyle bir durum yaşayan, duyan varsa bana gerçekten çok moral olacak.
Bu arada 2 li tarama icin randevu alan arkadaslar var mi hangi haftaniza tekabul ediyor randevunuz
evet tekbaşına bu saydıklarımız düşük için KİMİ ZAMAN yeterli olmayabiliyor, ama kan akışını aşırı hareketlerin de boduğundan şüphem yok ama kendim için konuşursam hayatım boyunca sporla içiçie ve aktif bir sporcu olarak sporcuyuğuma ! güvenerek platesi bırakmadım, ev işlerini kendim yaptım eğildim kalktım vs. ama hiçbir şeye güvenmemek gerekiyor yine de, hamilelik bambaşka bir şey...canim zaten yapamaman gereken seyi yapmissin. benim basindan beri hicbir problemim olmamasina ragmen doktorum 10. haftaya kadar spor yok, iliski yok, agir isler yok dedi. tutunma ve gelismeyle ilgili en problemli zaman ilk 10 hafta. sonrasinda da hem hayatsal sorumluluklar, hem de hareketli olmanin faydalarini zaten burda hep birlikte tecrube edecegiz.
oglumda 3. aydan 31. hafyata kadar haftada 3 gun yuzdum ve hem zihnimi hem bedenimi rahatlatti. spir iyidir. ama hayatinizda hic yapmadiysaniz hamileyim spor yapayim dersen o alisma surecinde vucudunun verecegi tepkiler ozellikle yanlis zamanda yaptiysan canini yakmis olabilir. ama bu salt sporun sebep oldugu birsey degil..
Sağol canım ya bana fitil olarak kullanmamı söyledi bakalım bi süre devam edebilirmiş böyle inşallah geçerCanim korkma benimde kahverengi akintilarim oluyordu arada kirmiziyada dönüşüyordu progestan iğneyle lekelenmem durdu şükür. Bol bol dinlen canim kendine dikkat et.
Ben duzenli yemek yememe ragmen bu arada biraz zayifladim sanirim yada sislik gitti cunku pantolonlarim cok daraltmiyo artik eskisi kadar gerci hamile pantolonu kullaniyorum ama bu donemde kilo veren arkadaslar var mi kusma problemi yada mide bulantisi olmayan benim gibi
Teşekkürler canım ya geçmiş olsun sana da, aynen bana da sürebilir belli olmaz dedi ilacı geçtikten sonra 10gün de kullanacakmışım hatta, her fırsatta uzatmaya çalışıyorum ayaklarımı ama evde olmak gibi olmuyo işteOyle mi.. ikimize de gecmis olsun canim.. ama sıkıntı yapma sakın bazı hamilelikler böyle gecebiliyomus.. hatta dr bana bikaç ay bile surebilir dedi o yuzden stres yapma en onemlisi bu.. firsat buldukca dinlenicez, gecmesi icin dua edicez... cok şükür kanama alanımız yok..
ayak uzatmak uzanmakla aynı değil kızlar , rohmin vucuütla aynı hizada uzanması gerekiyor. imkanınınız olursa rapor alınTeşekkürler canım ya geçmiş olsun sana da, aynen bana da sürebilir belli olmaz dedi ilacı geçtikten sonra 10gün de kullanacakmışım hatta, her fırsatta uzatmaya çalışıyorum ayaklarımı ama evde olmak gibi olmuyo işteaynen çok şükür kanama bölgesi yok dedi en azından, hayırlısı bakalım beklicez
evet tekbaşına bu saydıklarımız düşük için KİMİ ZAMAN yeterli olmayabiliyor, ama kan akışını aşırı hareketlerin de boduğundan şüphem yok ama kendim için konuşursam hayatım boyunca sporla içiçie ve aktif bir sporcu olarak sporcuyuğuma ! güvenerek platesi bırakmadım, ev işlerini kendim yaptım eğildim kalktım vs. ama hiçbir şeye güvenmemek gerekiyor yine de, hamilelik bambaşka bir şey...
Amin canım çok sagol. İnan korkularım o kadar çok ki insaallah bu sefer kucagima dolu kalır. İnsaallah sende bende bekleyen herkeste sağlıkla kavuşur bebeklerine. Desteğin için tesekkurler.Çok üzüldüm canım.
Ama şimdi bilincindesiniz gerekli önlemleri alacaksınız. İnşallah sorunsuz geçer her şey ve sağsağlim kucağına alırsın bebeğini.
Ay amiin inşallah aynen bende bugün tekrar gittim birşey yok kalp atışlarını da duydum normal dedi olabiliyormuş bi süre daha devam edecekmişCok gecmis olsun cnm, bnm de dün sabahtan beri ara ara kahverengi lekelenmelerim oluyor, dün apar topar acile gittik kalp atisini duydular bugün de kendi dr. Gittim cok sükür bebek iyiymis. Dinlenmemi söyledi dr. Birde progesteron iğnesi attilar bana simdilik iyi gibiyim Allah bebeklerimizi kucagimiza almayi nasip etsin
Herşey yolunda mıı :) inşallah benimde gönlümden geçen kız ama hayırlısı tabii bakalım :)Selam kizlar yarin sabah dr kontrolum var. Kalp atisi icin. Bulantilarim tavan.. ikinci tremestra gireydik hayirlisiyla.. benim oglumun adi kayra ve kiz kardes istiyormus kucuk beyim. Icimden bi ses kiz diyoama hayirlisi tabiki o gunlere gelsek bi ahh ah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?