Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    306
Günaydın canm benimde öyle aynen bide akintim var iltabim falan mı var diye dusunmeden edemiyorum cuma doktora gidip genel tüm tahlilleri yaptircam idrarda varsa bir sorun çıkar diye düşünüyorum

akinti bende de cok var ama kokusuz su an. sadece arada rengi sariya donuyor onu takip ediyorum. bu haftalarda gitsem de birsey vermeyecegini biliyorum :/ bol su..

bebeginizi beklerken sizi neler bekler tr sartlarina uygun bir kitap degil ve biraz eski kalmis cok acikcasi. bende serinin 3 kitabi da var ama basucu kitabim olmadilar hic bi zaman..

annelik ve bebek bakimi da genel bilgiler vermesi acisindan guzel bir kitap ama genel bilginin fazlasina ihtiyacimiz olacak hele de ilk bebegi olanlar ve aile destegi alamayacaklar icin soyluyorum ozellikle.

benim ilk bebeklik doneminde en sik basvurdugum kitap bebek bakim sorunlarina mucize cozumler kitabi oldu. tracy hogg hem onerileri hem rutinler konusunda bence gercekten cok barasili.. sadece amerikan eski ekolunden geldigi icin erken donemde biberon takviyesini onaylamiyorum ama kitabin bunu dayatan bi yani yok tabi..

benim buhranlarima en iyi gelen ise harvey karp`in mahallenin en mutlu bebegi kitabi oldu. kitap bebegin fizyolojisini anlamaktan cok icinden gectigi surecle ilgili empati yapmayi ve sorunlarina daha sevecen daha sabirla yaklasmayi sagliyor. pek cok oneri de var tabi kitap icinde ve bence hepsi uygulanabilir.

trde bebek bakimi -egitimi, psikolojisi, empati degil sadece bakimi- icin alinabilecek en faydali kitap ayse onerin hamilelik dogum ve bebek bakimi kitabi. gaz masajindan ates olcme yontemine, yikamadan giydirmeye herseyi detay detay anlatmis ve cok basarili..

vaktim var; anne olmak, bebek egitmek icin simdiden birseyler okuyabilirim diyorsan da (ben kendisinin kitaplariyla oglum 2,5 yasindayken tanistim) adem gunesin kitaplarini kesinlikle tavsiye ediyorum. bilseydim aglatmazdim, bilseydim bu sekilde davranmazdim dedigim cok sey oldu.

uzun oldu kusura bakma ama hem okumayi cok severim hem gectigimiz 4 yil hobim bu oldugu icin kitap konusu gecmisken anlatmadan gecemedim :))

bi de en onemlisi kitaplardan cok senin icgudulerin. annelik 1-0 tum yazarlarin yazdiklarindan ve tecrubelerinden ustundur. senin bebegini en iyi sen anlarsin.

hic uzulme bence bebisine bakip bakip da aglama :) gercekten onun icin kardesten daha iyi birsey yapamazdin. hamilelik boyunca tum ilgini ilk evladina yogunlastir. sucluluk da duyma kotulugu ona diil kendine yaptin. henuz vucudun toparlanmadan hamile kalmissin sen biraz yipranacaksin ama onlar coook mutlu olacak annesi :))

Ben test yaptirdim idrarda sorun var dedi doktor bol su ic dedi ilac vermedi bebegin cok kucuk ilac veremem dedi bende demekki onu cok etkileyen birsey degil diye dusundum. Sadece sabah ilk idrarda oliyor ve kokusu fena

12. haftadan sonra veriyorlarmis ilac. su an bi arkadasim kullaniyor b grubuymus ama akintida kanamalar gormeye basladi az az doktorla konusacakti bugun :/ en guzeli cozebiliyorsak suyla cozmek tabi

cok guzel haberlerle gel insalllah.. bizim ara 4 yil olacak. kiyamamak degil de benim cabam oglumun hayatini etkilemesin bu surec diye. rutini bozmamak adina mayista yurtdisi seyahaimizi iptal etmedik. agustostaki tatili hziran basina kaydirdik. ufak tefek duzenlemelerle bu bebek herseyi degistiriyor algisina dusmemesini saglamaya calisiyoruz. simdiden hissettigim bi gercek var ki ilk goz agrim sanki hep bambaska olacak :)

yaptirmamanin da o tarafi kotu zaten. yaptiran %90 temiz cikiyor yas vs ileri degilse. ama yaptirmayan 40 hafta boyunca kurup duruyor.

neden erkenden decavit başladılar size canım ? hir gün 1 tane mi içiyorsunuz?benim doktor 4. aydan sonra dedi de.

folic asit beyin ve sinir sistemi olusana kadar cok onemli. ama sonrasinda vucuda takviye de vermek gerekiyor. 9. haftada beyin olusumunun temelleri tamamlaniyor. o yuzden sonrasinda herhangi bir zaman vitamin baslanabiliyor. benim doktorum 11. hafta itibariyle baslatti. kahvaltidan yarim saat once demir, kahvaltidan sonra decavit 1 tane.. haftada 2 de balik yagi...

canım benım ıkıncı bebegım oldu hastanedeyız bebegi getirdiler oglum yanımda onun yanında annem diyemedım bebegıme cok garip geldi sonra alışıyor tabı ınsan

cidden korkuyorum bu durumdan. o kadar alismisim ki tek tanem olmasina. bu yeni ufaklik da yer acacak tabi hayatimizda kendine ama alisma doneminden oglumdan cok kendim icin korkuyorum sanki :/

Demir değerim eski testimdeydi baya yüksekti
D vitamini niye bu kadar sınırda çıktı onu anlamadım
Tshda yükselmiş
Kontrolüm 25indeydi olmadı arayayım doktoru yoksa deliricem

bence de bi konus bu kadar endiseleniyorsan canim...

Güneş var ama hava soğuk
Hoş diğer şehirlere göre sıcaktır eminim ama azıcık esse üşüyoruz biz diyoruz

ah izmirli kaprisleri guzel memlekettesin keyfini cikar :)

Son düzenleme:
merhaba hanımlar ben kan testı yaptırmamıstım ama işte cok meraklıyız duramıyoruz yerimizde kızımıda aldım eve yakın bı hastanede yaptırıp geldım oradakı hemşıre bana dedıki siz sanki gecen yıl bu sıralarda yıne buradaydınız

bu arada D vıtamını gunes aktifleştirir yanı bizim bedenimizde D vitamini azsa ne kadar günesde kalsak ehemmiyiti yok

Kızlar 2 gündür bulantim çok arttı...önceden sadece sabah 1 kere çıkardıktan sonra gun boyu rahattim...ama bu aralar 2 3 kere cikariorm ve bulantim hep var...normal mi sizce...8.haftaya doğru böyle oldu lekelenmem ağrım yok şükür

Normal canim ben her gece kusuyorum ve bütün gün bulantilarim var

benim de ilk hamileliğimde 10. haftadan sonra bulanmaya başlamıştı, hatta endişeleniyordum neden bulanmıo die

canım beta hcg artıkca bulantılar artar ve 10 hafta da maksımum olur sonra azalmaya baslar buna baglıda bulanılarda azalır genelde ama bende de ıkı ay devam ettı su icsem çıkarıyodum

Aslinda ikili test önemli canim neden yaptirmiyorunki? Bazi bebeklerde allah korusun sorun oldumu hamilelik boyunca dikkat ediliyor yada dogar dogmaz tedavi ediliyor bence bu testler cok onemli
canim bildigim kadariyla bu test bebekte genetik bir sorun olup olmadigina bakiyor ve kesin de degil.. annem zamaninda yaptirmisti kardesim icin( tabi yasi fazlaydi annemin) ve sonuclar cok kotu cikmisti kadin kendini mahvetmisti aglamaktan.. bu testin sonucuna gore bir tedavi degil de bebegin alinip alinmamasi tartisiliyor diye biliyorum cunku tedavisi yok. ama mesela renkli doppler 3 boyutlu yaptirmamiz onemli cunku onunla asil bebegin gelismeyen organlari var mi saglikli mi diye bakiliyor ve terslik olursa da mudahale edilebiliyor. ilk cocugumda ikiliyi yaptirmistim ama bunda ben de yaptirmicam sanirim cunku Allah korusun bi terslik varsa bile ondan vazgecmem..

hahahahaaa çok şekermiş yaa :)

Aynen cnm. Benim öncekinde doktor kız dedi sonradan erkek oldugunu öğrendik. Hatta abimin oğlunda doğana dek kız biliyorduk doğunca ufak sok yasadık. oluyor böyle şeyler :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…