Progeston kullananlarda çok var cnm bu şikayetler...vajinden alsan daha az yan etkisi olur belki...neden doktorun 2 ye çıkardı lekelenmen falan var mı..
Canım aslında lekelenme kanama yok ama kese etrafında az da olsa kan gördü tedbir amaçlı 2 ye çıkardı bide düşük önleyici iğne verdi 3 gündür kullanıorum şirkette her öğleni tansiyon düşüklüğü yüzünden ayakları dikip geçiriyorum
evet ben günde iki defa kullanıyorum sabah akşam ve çok uyku yapıyor mide bulantısı yapıyor halsizlik de aynı şekilde ben ilk bir hafta rapor aldım şimdi çalışıyorum ama bende kendimce kafama göre bire düşürüdm bugün çünkü doktor kutu bitti demi artık kullanma dedi bende yazdırmıştım aldım deyince tamam onu da iç dedi o sebeble bire düşürüdm gece yatarken içiyorum ama berbat lanet bir ilaç gerçekten... Aama bebişlerimiz için katlanmak zorundayız Allah yardımcımız olsun
beni bukadar etkileyeceğini bilsem rapor alırdım standart her öğlen tansiyon tuzlu ayran modundayım cts doktor kontrolum var bi konuşucam umarım haftaya keser ya 7. haftaya girdim okadar enerjiktim ki şükür kanama mide bulantısı yoktu ama ilaç beni mahfetti ya ama kullancaksın diyorsada doktor ayılıp bayılsamda bebeğim için kullanıcm inş sağlıkla kucağımıza alırız miniklerimizi canlarrr
Canım aslında lekelenme kanama yok ama kese etrafında az da olsa kan gördü tedbir amaçlı 2 ye çıkardı bide düşük önleyici iğne verdi 3 gündür kullanıorum şirkette her öğleni tansiyon düşüklüğü yüzünden ayakları dikip geçiriyorum
beni bukadar etkileyeceğini bilsem rapor alırdım standart her öğlen tansiyon tuzlu ayran modundayım cts doktor kontrolum var bi konuşucam umarım haftaya keser ya 7. haftaya girdim okadar enerjiktim ki şükür kanama mide bulantısı yoktu ama ilaç beni mahfetti ya ama kullancaksın diyorsada doktor ayılıp bayılsamda bebeğim için kullanıcm inş sağlıkla kucağımıza alırız miniklerimizi canlarrr
Benim de ultrasonda görülmeyen çok hafif bir kanamam olmuştu. Dr 200mg progestanı sabah bir akşam iki kullanmamı söyledi. Çok ağır gelmezmi diye sorunca rapor yazayım dedi. Ben de gerekirse isterim şimdilik yazmayın dedim. Akşam birden 400mg progestanı birden alınca resmen kendimden geçtim eşimin sorduğu sorulara cevap veremeyince beni apar topar gece yarısı acile götürdü. Ertesi gün prof dr a gittim bu ilaç asla bu kadar ağır birden verilmez sabah 100mg akşam 100mg kullan dedi. Bu ilaç gerçekten insanı kendinden alıyor.
amin inşalllah keser ilacı kullanmana gerek yok der gerçekten çok kötü etkiliyor insanı oladı bi iki gün izin al çok da uyku yapıyor çünkü bir hafta sonra alışırsın dediler ama hiç alışamadım 20 gün oldu ben kullanalı.Bende de lekelenme yok ama işte ilacı kullandığım içindir belki bilemiyorum ki diğer tüm belirtilerim ilaç yüzünden ilkinde ne ağrı ne baş dönmesi ne uyku hiç bişi yoktu 8+5 de kaybetttim;
Canım ilk dogumu yaptıysan böyle bi sorun yoksa normaldir sanırım. Beyazit arkadasımız bir duyuru paylaşmıştı onu oku istersen. O yazıda anlatılan nedenle hatırlattım ben. Sadece tedbiren yani bir gereklilik değil herkes için
Canım ilk dogumu yaptıysan böyle bi sorun yoksa normaldir sanırım. Beyazit arkadasımız bir duyuru paylaşmıştı onu oku istersen. O yazıda anlatılan nedenle hatırlattım ben. Sadece tedbiren yani bir gereklilik değil herkes için
Ay ay ayyy kim gelmiş yaaa bakınca gözlerim doldu kocaman olmuş miniğim benim. Ben bunların hepsini cok seviyorum hepsine ayrı dualar ediyorum Allah ım korusun diye ya. Maşallahhhh üzümcüğe bir sonraki randevu ne zamana verdi canım. Mutlaka ama mutlaka rahim ağzını ölçtür doktoruna hatırlat 10 haftadan sonra
Dikkat edilecekleri saydi. Ve mutlaka yemem gerekenleri soyledi
Sarkuteri, sakatat hicbir sekilde yok
Her gun tam kati 1 yumurta. Rafadan yadga vs diil..
Hergun en az 1 bardak sut bol yogurt
Yemekler proteinden zengin et bakliyat ve etli sebze
Haftada 1 balik
Atistirmalik olarak da ceviz badem onerdi
Kafein sinirli gunde iki fincan kahve ya da cay
Kola cips atistirmalik hazir tuzlu gidalar yok (onceki gebelikte gebelik tansiyonum vardi)
Zeytin az tuzlu tursu ev yapimi falqn diye uzun uzun anlatti saolsun
Günaydın kızlar ben günde bir tane progestan kullanıyordum doktor iki ye çıkardı ve çalışıyorum ilacı alıyorum yarım saat sonra bir başağrısı baş dönmesi tansion halsizlik 1 saatim iptal oluyor resmen bu etkileri yaşayan oluyormu 2 ye çıktığından beri hergün çok zorluyor benii
canım benim doktorum yan etkilerini çalışırken hissetmiyim diye bana günde bir tane fitil gibi almamı söyledi. Bu seçeneği de bir sor doktoruna istersen.