Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    306
Su ana kadar kac kilo aldiniz peki kizlar eminim cogunuz kilo bile vermissinizdir
Ben 1,5 yıl doğum kontrol hapı kullandım, 53 kilo ile evlendim, 63 kilo oldum, ilacı bıraktım fazla kiloları vereyim dedim, olmadı, bebiş geldi, boyum 1,67 , 63 kg ile hamile kaldım, 65 kg olmuşum şimdiden, çok fazla su içiyorum ama kabızlık problemi başladı, doktor da ilk aylarda gaz, sindirim problemi, su tutma oranında artış normal dedi. Böyle kilo almaya devam edersem son ayları düşünemiyorum, şimdiye kadar sadece 3 defa kustum, çok bulantı yoktu, kilo kaybı olmadı o yüzden, ama bu sabah çok fenayım, midem ağzımda

60 la hamile kaldım 1 kilo aldım şimdiden bulantım da var ara ara iştahım da. Etli yemekler et suyuna bulgur pilavları çekiyor Can'ım iştahım olunca. Tatlı ile çok aram yok. Tuzlu acılı istiyorum genelde.
İlk gebeliğimde 62 ile başladım 77 ile bitti ama 1 ay erken doğum yaptım son ay 2 kilo ile 19 kilo alırdım eminim. İlkinde 17 kilo aldım 7si doğumda gitti 10 kiloda kızım 10 aylık olana kadar gitti bitti şükür. Esasen 54lere inip hamile kalmak istiyordum ama nasip olmadı.
Kuru zayıf biri olmadım hiç bir zaman
boyum 168. Hayatımda 62/63 maximum kilo aldığım Zaman ilk evlendiğimde falan yani
Mide kazınmasına hafif öneriler bulmalıyız. Grisini veya leblebi olabilir. Meyve bana çok kilo aldırıyor çok tercih etmiyorum. Günde tek meyve ya elma ya portakal. Yoğurt ve keten tohumu oluyor arada

Günaydın kızlar... Biraz sakin kalmaya çalışalım lütfen. Doğa bize çok güzel bir armağan verdi ve bunu en güzel şekliyle koruyup kollamak bizim elimizde. Eminim buradaki tüm anneler ellerinden geleni yapıyordur, fakat; bundan sonrası gerçekten Allah' ın takdirinden başka bir şey değil. Hamilelik ve doğum bir hastalık değil. O dönemde ciddi komplikasyonlar yaşayanları dışında tutuyorum fakat gerçekte hayatın en doğal parçalarından biri.Farkındaysanız belirtileri yaşarken yakınıyor, kaybolunca strese girip günü kendimize ziyan ediyoruz. Allah kimseye yaşatmasın ama en kötüsünü düşünelim; bebeğimizi kaybettik. Evrende her son ve başlangıcın bir sebebi var. Eğer sağlıklı bir bebek olsa dünyaya gelmez miydi? Ayrıca bir süre sonra kabullenip tekrar aynı heyecanı yaşamak istemeyecek miyiz? Yani hangimiz onu alana şikayet edebilir(haşa)? Demek istediğim onlar bize emanet. Biz onları seçmiyoruz, onlar bizleri seçiyor ve ne kadar gözümüzden sakınsak da hiçbir zaman olacak olana çaremiz yok. Gözünüzü korkutmuş olmayayım ama şuan hayatınızın son rahat aylarını geçiriyorsunuz. Birkaç ay sonra hiç kimsenin bunları düşünecek hali dahi kalmayacak. O yüzden bulunduğunuz zamanın keyfini çıkarın ve hayattan zevk almaya bakın. Tüm gün hamilelik stresiyle yaşamak yerine ertelediğiniz şeyleri yapın. Çok izlemek istediğiniz ama ertelediğiniz dizinizi bitirin, bol bol kitap okuyun, eşinizle gezin, hatta son iki kişilik tatilinizi planlayın ve çıkın. Kendinize ne iyi geliyorsa onu yapın, ama o tatlış canınızı sıkıp kendinizi de yeğenlerimi de üzmeyin güzel annelerim. Dünyanın en şanslı bebeklerinin annesi olmanın gururu ve mutluluğunu yaşayın.

Aramizda birgün var bebisler aynidir simdi resim atarsin görürüz melegini

Ayy güzel poz versin minik üzüm bakalım canım ne cıkacak yumurtalar :)

ben de yarın gideceğim canım kalp atışı için,şimdiden dizlerim titriyor
Kizlar yeni geldim doktordan. Masallah bebiş iyi kalp atislarini da duyduk Rabbim herkese nasip etsin çok guzel bir duygu :) 2,31 cm olmus bugun tam 9 haftalık :)

Eklentiler

• image.webp
    17,3 KB · Görüntüleme: 106
Pozitif insanları hep sevmişimdir hep seveceğim, iyi ki varlar

Bende 64 le basladim hayirlisi bakalim ama istahim yerinde annem ben sende 17 kilo aldim sende alirsin bana cekmissen diyo senin bulanti kusma gibi sikayetlerin varmi
tatlı yersem kusuyorum onun dışında akşamları bulantım oluyor ama kusmuyorum

yok canım hıccc beklemıyorduk kazara oldu kızım 5 aylık daha dogumdan sonra bı kere adet oldum
Allah yardimcin olsun kısmet rabbim hayırlı sağlıklı nasip etsin inşallah kazayla olanlar çok seviliyor benim en kücük kardesim kazayla oldu annem iyiki dogurmusum diye sever hep:)

Bana doktorun tek dediği haftada 3gün balık ye dedi 1kere yiyorum 3kere yiyemem dedim ye dedi hayatta yiyemem gecen hafta balık yaptım 3güm kokusu burnuma geldi
ben daha önceleri de haftada 1 gün yiyordum şimdi yine haftada 1 e davam onu bile zor yiyorum 3ü hayal edemedim

Sabah ben de aynı şeyi düşündüm. Sessizliği özleyeceğim en çok uykuyu. Plansızca bişeyler yapmayı. Rabbim nasip eder kucağıma alırsam yavrumu günler saatler hep bir telaşla gececek o Zaman Zaman'ı durdurma şansım olmayacak.
Bu günler çok kıymetli :)

ins.canım Rabbım hepımız bebegını sagsaglım kucagına almayı nasıp etsın once sok olmustum ama sımdı alısmaya calısıyorum oglum kardesını cok kıskandı bıde üçüncüyü duysa ne yapar bilmiyorum dun eşimle hamılelık hakkında konuşuyorduk hemen duymus yine mi bebek var yok sa dıyor sımdılık söylemedık.

hamılelıgın ılerleyen zamanlarında da uyumak mümkün olmayacak dogumdan sonra zaten mümkün degıl onun için şimdiden dinlenin.

merhabalar bende inşallah ylül annesi olacam ilk gebeliğim düşük olmuştu o sebeble doktor bana progestan başladı ama kontrole gitiğimde artık alma dedi aa ben bi kutu yazdırıp aldım dedim iyi tamam ozaman kutu bitine akdar kullan dedi demir ilacı yazdı ferrum fort içinde folik de var folbiol da kullanma dedi şimdi kurumda eğitim var ayın 22sinde ben 10 haftalık olacam aradım doktoru gidebilirsin dedi 9 saat dedim olsun dedi müdürle konuştum başkası gitisn yerime diye yok dedi hamile olduğumu da söylemek istemiyorum ilki düşük olduğu için ne yapsam bilemedim

Gunaydin kizlar bebekler biz hareket halinde duriyor biz dururken mi daha cok hareket ediyorlar bilen var mi

Biz hareketliyken besik gibi sallaniyorlar ve daha az hareket edip daha cok uyuyorlar diye biliyorum. Biz yatinca ya da dinlenince sallanma har

Dikkat edilecekleri saydi. Ve mutlaka yemem gerekenleri soyledi

Sarkuteri, sakatat hicbir sekilde yok
Her gun tam kati 1 yumurta. Rafadan yadga vs diil..
Hergun en az 1 bardak sut bol yogurt
Yemekler proteinden zengin et bakliyat ve etli sebze
Haftada 1 balik
Atistirmalik olarak da ceviz badem onerdi
Kafein sinirli gunde iki fincan kahve ya da cay
Kola cips atistirmalik hazir tuzlu gidalar yok (onceki gebelikte gebelik tansiyonum vardi)
Zeytin az tuzlu tursu ev yapimi falqn diye uzun uzun anlatti saolsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…