Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    306
Doktorun gidebilirsin diyorsa git canim. Belli ki bu gebeligin normal ilerliyor masallah. Hamile oldugunu da 4. aydan once soyleme aynen ne yapacaklari belli olmuyor.

Bu eğitim için bebeğime birşey olur diye korkuyorum sadece ilk üç ay tamamlanmıyor diyeAma yaapcak birşey yok ismim verildi artık mecbur gidecem progestan günde bi tane içecem iki tane demişti doktor bitince de bırak demişti de şimd yolculuk yapacam diye korkuyorum.

harikasın, teşekkürler.

valla benim iştah fena yaaa 2 saatte bir hiçbişey yememişim gibi acıkıyorum

doktorumun beslenme önerileri
Günde yarım litre süt ve süt ürünleri (maalesef ya bir bardak süt yada bir bardak ayran başka içemiyorum)
hafta da bir balık( Sadece bir kere yedim şimdiye kadar görmek dahi istemiyorum)
haftada iki defa kırmızı et(evet tüketiyorum)
günde bir avuç ceviz badem fındık kuru üzüm kuru erik kuru kayısı(evet yiyorum)
hergün bi iki meyve(evet tüketiyorum)
sakatat kesinlikle hayır
günde 2 bardak açık çay
hafta bir defa kahve
sigarayı kesin olarak bırakmalısın(inşallah bıraktım)
günde iki litre su(evet içiyorum)
hafata iki defa sebze yemeği ve bol salata yeşil salata(evet:))
hafta da en az üç defa yumurta(sıkıldım ama yiyorum)
yumurtayı omlet olarak falan da tüketebilrisin dedi

bende 7. hafta da gitim doktora 900 gr almışım 72,600 ile hamile kaldım 1,75 boyum var

Kizlar yeni geldim doktordan. Masallah bebiş iyi kalp atislarini da duyduk Rabbim herkese nasip etsin çok guzel bir duygu :) 2,31 cm olmus bugun tam 9 haftalık :)
Ay ay ayyy kim gelmiş yaaa bakınca gözlerim doldu kocaman olmuş miniğim benim. Ben bunların hepsini cok seviyorum hepsine ayrı dualar ediyorum Allah ım korusun diye ya. Maşallahhhh üzümcüğe bir sonraki randevu ne zamana verdi canım. Mutlaka ama mutlaka rahim ağzını ölçtür doktoruna hatırlat 10 haftadan sonra

Oglumda oturup hungur hungur agladigimi bilirim eve kapanip kaldik bu ne yahu diye :)) ilk bebekte cok zor geliyor. Buyukler anlamiyor disari yemege cikmak, sinemaya gitmek, bi yere cikip bi kahve icmek yani senin rutinin olan hersey onlara simariklik gibi geliyor. Bni en cok bu zorlamisti diyebilirim.

Ama simdi zaten cocuk eksenli bir hayat yasiyoruz ve bu kez o kadar zor olmayacak diye tahmin ediyorum. Son iki kisilik hayati olanlar gercekten tadini cikarsin. Asla bu bir evlat sikayeti degil ama hayatinizda bir cag kapanacak bu cok net.

Allah ım bu kez sağlıkla nasip etsin ben o çağı ellerimle kapamak istiyorum kısmetse:) annesi gerekirse evlere kapanır hiççç önemli değil yeter ki o sağlıkla doğsun. Bi tanesini kaybedince böyle oluyor heralde insan ,doğduktan sonra da inşallah fikrim değişmez :)

Günaydın kızlar ben günde bir tane progestan kullanıyordum doktor iki ye çıkardı ve çalışıyorum ilacı alıyorum yarım saat sonra bir başağrısı baş dönmesi tansion halsizlik 1 saatim iptal oluyor resmen bu etkileri yaşayan oluyormu 2 ye çıktığından beri hergün çok zorluyor benii

Rahim ağzı nasıl ölçülüyor cnm...ilk doğumda hiç doktorum bise demedi sorunda olmadı çok şükür..

Progeston kullananlarda çok var cnm bu şikayetler...vajinden alsan daha az yan etkisi olur belki...neden doktorun 2 ye çıkardı lekelenmen falan var mı..

evet ben günde iki defa kullanıyorum sabah akşam ve çok uyku yapıyor mide bulantısı yapıyor halsizlik de aynı şekilde ben ilk bir hafta rapor aldım şimdi çalışıyorum ama bende kendimce kafama göre bire düşürüdm bugün çünkü doktor kutu bitti demi artık kullanma dedi bende yazdırmıştım aldım deyince tamam onu da iç dedi o sebeble bire düşürüdm gece yatarken içiyorum ama berbat lanet bir ilaç gerçekten... Aama bebişlerimiz için katlanmak zorundayız Allah yardımcımız olsun

Ben ilk gebeliğimde günde 6 progestan alıyordum çok kanamam vardı sabah öğle akşam x2 şeklinde ve haftada 1 iğne vuruluyordum Bebek tutunsun diye hormon iğnesi. Mahvediyor hayatı o progestan ama bebekleri de Rahime tutundurıyor ben kullanmasam kesin düşmüştü bebeğim. Göğüslerim şişmişti karnım şiş tüm gün uyuyordum Allak bullak etmişti beni

12 hafta +2,3,4 günde gitsem ikili test için geç mi kalırım. 11 . Hafta ile 13 . Hafta arası yapılır diye yazıyor nette. Ben haftaya gidecektim ikili teste bir hafta daha geç gideyim belki cinsiyet belli olur diye düşünüyorım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…