Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    306
kızlar mide bulantılarınız ne alemde benim bir oğlum var onda böyle değildim, bunda çok midem bulanıo acaba kız mı diorum
benim annemin 2 kızıyız, ikimizede hamileyken ne bulantı ne tiksinti hic hic bişey yaşamamış , CİLLOP GİBİ HAMİLELİK YAŞAMIŞ GÜÇTENDE DÜŞMEMİŞ herkes kesin erkek demiş ama kızız çok şükür

ben de hep sirkeli suda bekletirim meyve ve yeşilliği, toksoplazmaya bağışıklığımız olup olmadığını nasıl öğreneceğiz? ben bilmiyorum mesela
Bir düşüğüm var. Hamile kalmadan önce doktorum bir sürü test istemişti benden onların arasında vardı. Özel hastaneye gidiyorum burda da yaparız ama çok pahalıya gelir araştırma hastanesinde ücretsiz yaptırabilirsin dedi. Kadın doğuma gittim 3düşükten önce yapamıyoruz dediler. Sinir oldum başka alan yapamıyo mu dedim enfeksiyon yapıyormuş sağolsun o dr istedi testi. 1hafta 10güne falan çıktı sonuç. Rubella ve toxoplazmaya bağışıklığım yokmuş malesef. Ondan beri dikkat etmeye çalışıyorum. Burda özelde yaptıran arkadaşlarda vardı. Çoğu insanın bağışıklığı oluyormuş zaten. Hatta ben kızamıkçık aşısı olmuş olmama rağmen bağışıklığım yok. Tutmamış aşı

bilgilendirdiğin için çok teşekkür ederim hiç bilmiyordum bu konuları, düşük yapmaz isek bakmıyorlar yani acaba özelde ne kadar tutar bu testler? yaptırsam mı bu konuyu kapatsam mı çok evhamlıyım panik atak derecesinde ilk gebliğimde bu kadar değildim

Biraz da doktora bağlı. Genelde 3düşükten sonra araştırıyorlar böyle şeyleri illa kaybın olacak canın yanacak. Allah bi daha düşürmesin araştırma hastanesine en son 6.haftamda tahlil yaptırmaya gittiğimde yine bi ton laf işittim ağlayacaktım az kalsın o kadar kötü oldum. Bir daha çok zorunlu olmadığım sürece gitmem. Özelde yaptıran arkadaşlar vardı şimdi yazarlar diye düşünüyorum. Hatta biri sağlık ocağında yaptırdım demişti. İnsan araştırdıkça, bildikçe daha çok evham yapıyor. Ben de okul öncesi öğretmeniyim bu tarz dersleri çok aldık. çocuk gelişimi, aile planlaması Hakkı'nda daha çok şey bilip daha çok panik yapıyorsun. Bazen bilmemek daha iyi.

o pazazit, bakteri filan bizi bulacaksa buluyor. Bak ben durup dururken idrar yolları enfeksiyonu oldum ki evim dışındaki tüm tuvaletleri çok dikkatli kullanırım. O yüzden olacağı varsa olur, bir seferlik yemeyle de bir şey olmaz içini rahat tut.

canım ben polikliniklere sorduğumda hem toxoplazma hem de rubella yı yapamıyoruz demişti. Onun üzerine özelde yaptırdım. Çevrende özel laboratuvarlar varsa bir fiyat araştır bence. Ben 4-5 laboratuvar aramıştım, bir tanesi tüm kan-idrar doktorun istediği hepsini 380 TL civarı bir şey diyene yaptırdım. Aynı testlere 900 TL veren yer de oldu.

Ben ilk testlerimi, sağlık ocağında yaptırmıştım, tsh,t3,t4, demir, vit d3, b12, hemoglobin.... filan sağlık ocağında bakılmıştı, özel hastanedeki doktoruma kontrole gittiğimde testlere baktı, rubella, toxoplazma eksik, onlara bakalım dedi, bir de idrarda yanma vardı, bakteri çıktı, muayene ücreti 75 tl idi, başka da ücret ödemedik.

Kızlar karnı büyüyen, belirginleşen var mı? Eşim dün akşam hamilelik uygulamasında bu haftada rahmimin bir portakal büyüklüğünde olduğunu okuduktan sonra tutturdu neden çıkmıyo neden dokunamıyorum diye. Ben 61 kilo ile hamile kaldım şuan 59.4 kiloyum. Boyum da 1.70 normalde göbeğim yoktu kilo da verince iyice dümdüz oldu. Çıkmaması bence normal ama dün akşam o kadar üzerinde durdu ki bunaldım açıkçası...

ay allah razı olsun senden ben de öyle düşünüyorum artık bulacaksa buluyor allah hepimizi korusun inşallah, çok düşünmemeye çalışacağım. idrar yolları enfeksiyonu zaten hamileliğin olmazsa olmazlarında neyse ki bol su ile ilaçsız bile geçebiliyor:) geçmiş olsun tatlım

ay bulunduğunuz şehirde devletin kadın doğum polikliniğinde ya da üniversite hastanesinin kadın doğum polukliniğinde saydığınız tüm testleri yapıyorlar ve de ücretsiz, boşuna paranızı özel lablarda harcamayın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…