Amin insallaharkadaşlar bende doppler alıcam inşallah eşimin çalıştığı medikalden verdim sipariş getirticekler akşam da kontrole gidicem inşallah sağlıklı bir şekilde görürüm bebeğimi bundan sonra bi sorun sıkıntı oldumu dolpplerden kalp atışlarını duyarım da rahatlarım allahım bebeklerimizi sağlıcakla kucağımıza almayı nasip etsin inşallah
evet var ne yazıkkiCnm ağrıların var mı haala
Rahmin büyüyordur kanaman yoksa korkma cnmevet var ne yazıkki
Maalesef yasanmadan empati kurulamiyor cnm... gene de kimse yasamasin...benim kadın doğum doktorum bu sitedeki hamilelik forumları için, "oralarda herkes kadın doğumcu herkes ebe ve hepsi pratikte yaşamış gibi bizden daha doktorlar demişti gülerekherkes yaşadığını yazar ama kimsenin kimseyi yazdığı iyi veya kötü deneyimler için eleştirmeye hakkı yok, sonuçta kimse kimsenin beynini yıkamıyor zorla bir şey yaptırmıyor, iyi yada kötü yazılan deneyimi beğenmiyorsanız okur geçersiniz arkadaşlar mesele haline getirmeye gerek yok yazın geçin ya da hiç girmeyin :)
Ya Şafi cek bol bolevet var ne yazıkki
Bu konuda çok haklısın. Ben oğlumda dahil olduğum forumu sabah kalkar kalkmaz heyecanla okurdum sohbet muhabbet eğlence harikaydı herkez çok pozitifdi. Buraya da en başında aynı heyecanla başladım ama o kadar çok negatif elektrik aldım ki bazen günlerce okumuyorum. Çünkü kötü etkilendim. Önümüzde çok zaman var gibi duruyor ama zaman öyle hızlı akıp gidiyor ki şimdi stresle geçirdiğiniz hamileliginizi çok çok özleyeceksiniz. Hatta sırf aynı duyguları tatmak doya doya tadını çıkarmak için tekrar anne olmak isteyeceksiniz. Ben bikaç gündür meleğimin hareketlerini hissediyorum. Kendimi çok güzel çok özel mükemmel hissediyorum. Aklımın bi köşesi seneye bu zamanlar olarak işliyor. Seneye bu zamanlar 6 aylık olacak yerde sürünecek vs. Havalar ısınıyor mis gibi havalarda gelsin ailecek akşam yürüyüşleri. Icim kıpır kıpır. Sakın strese teslim olmayın sadece mutlu olun yeğenlerimi üzmeyinLeo aldı sonunda Oscar'ı ya.
Ya kızlar yanlış anlamayın ama ben bu forumu hamilelik heyecanımı benimle bire bir yaşayanlarla paylaşmak, ufak sıkıntıları birbirimizle paylaşarak ortadan kaldırmak adına takip ediyorum. Yalnız son günlerde farkettiğim, dertler paylaşarak daha kompleks hale geldi. Herkes bir başkasının yaşadığı kötü durumu kendinde de olacağı inancını taşımaya başladı ve stres stresi kovalıyor. Sanıyorum ki bundan eşler, aileler de nasipleniyor. Akışına bırakmak çok mu zor? Ya da empati kurabilmem için daha öncesinde bebek mi kaybetmem gerekiyor? Kaldı ki ilk hamileliğinde de aynı stresi yaşayanlar gördüm. O kadar örnek sayabilirim ki.. Daha geçen gaflette bulunup bir mesaja" bende idrarda yanma yoktu, rutin kontrolde enfeksiyon tespit edildi" dedim. Yarım saat içinde "vay efendim bende de yok, acaba enfeksiyon mu kaptım"dan tutun, akabinde doktoruna saydırıp hayıflananlar gördüm. Dedim"hay dilimi eşek arısı soksaydı!". Bu sadece şahit olduğum bir sürü örneklemden biri. Demiyorum ki normal olun, olamayız ki ya tanrı mis gibi hormon vermiş, bir gün ağlayıp bir gün susunca çevremiz bön bön bakmıyor suratımıza. Ayrıcalıklarımız oluştu bir anda.Uzun lafın kısası, ki bunları son dönemde çok tekrarladım farkındayım; n' olur stres yapmayın. Şu mükemmel dönemin tadını çıkarın. Forumun gevşeklerinden ben bile dün ilk kez bir mesajın üstüne "acaba mı?" dedim. Sonra yersiz endişeme hayıflandım durdum. N' olur yanlış anlamayın. Üzülerek söylüyorum ki, bundan sonra forumun beni kötü etkilediğini düşündüğüm anda aranızdan ayrılacağım. Çünkü benim iyi olmam bebeğimin iyi olması, ağzımın içine bakan eşim ve ailemin de iyi olması anlamına geliyor. Kimsenin benim gereksiz stresim yüzünden mutsuz olmasını istemiyorum.
Ya Şafi cek bol bol
Off evet ya bazı doktorlar sinir bozucuolur çekerim
çok şükür kanamam lekelenmem yok inşallah rahim büyüdüğü için ağrıyordur doktora da sinir oldum whatsapptan yazdım böyle böyle erken geleyim mi kontrole normalde cuma kontrolüm verdiği cevap cuma öğlene kadar çalışıyorum cumartesi de yokum direkt soğudum şuan adamdan ben ne diyorum o ne yazıyor hey allahım ya
Bu konuda çok haklısın. Ben oğlumda dahil olduğum forumu sabah kalkar kalkmaz heyecanla okurdum sohbet muhabbet eğlence harikaydı herkez çok pozitifdi. Buraya da en başında aynı heyecanla başladım ama o kadar çok negatif elektrik aldım ki bazen günlerce okumuyorum. Çünkü kötü etkilendim. Önümüzde çok zaman var gibi duruyor ama zaman öyle hızlı akıp gidiyor ki şimdi stresle geçirdiğiniz hamileliginizi çok çok özleyeceksiniz. Hatta sırf aynı duyguları tatmak doya doya tadını çıkarmak için tekrar anne olmak isteyeceksiniz. Ben bikaç gündür meleğimin hareketlerini hissediyorum. Kendimi çok güzel çok özel mükemmel hissediyorum. Aklımın bi köşesi seneye bu zamanlar olarak işliyor. Seneye bu zamanlar 6 aylık olacak yerde sürünecek vs. Havalar ısınıyor mis gibi havalarda gelsin ailecek akşam yürüyüşleri. Icim kıpır kıpır. Sakın strese teslim olmayın sadece mutlu olun yeğenlerimi üzmeyin
Burada kaldigimiz evin ev sahibi Polonyali bir cocuk doktoru, ayni zamanda komsumuz. Hamileligimi ogrendigim ilk zamanlarda, hepiniz gibi ben de iyi doktor arayisina girdim ve ulkede hicbir doktoru tanimiyordum. Gayri ihtiyari, sektorden tanidiklari olur dusuncesiyle kendisine gittim. 4 haftaliktim sanirim, hamilelik sureci icin doktor tavsiyesi istedim. Bana ''Neden? Hasta misin ki?'' dedi. Ben de ''Ne alakasi var, sadece bebegin iyi oldugunu gormek istiyorum, doktora gitmek ve sureci nasil degerlendirecegimle ilgili bilgi almak istiyorum'' dedim. O da bana ''Hastalarin doktora ihtiyaci olur, sen hasta degil hamilesin'' dedi. Hayatimda yeme-icme kadar dogal bir surece girdigimi ve 3. aydan sonra doktora gitmem gerektigini soyledi. Ben tabi halen ''Olur mu canim, bunun iste dis gebeligi var, bos gebeligi var, iste dis gebelikte fallop tupu patliyor'' da bilmem ne(forum neferi), bir suru sey saydim. Adam katir katir gulmeye basladi. ''O dedigin hamileligin %5 lik kisminda olusuyor. Ayrica agridan yerinde oturamazsin dedi.Bu kadarlik dilim icin mi hemen doktora kosma ihtiyaci hissediyorsun?'' dedi. Tabi esim de o ara gulmekten yerlerde. Ben adami bastirmak icin ''ama iste...'' li durumlar siraliyorum surekli. Bir yandan esime de saydiriyorum'' Manyak midir nedir ya 12 haftalik olsun diyormus. yok ya'' falan filan. Nitekim sindiremedim durumu ve kendim doktor arayisina girdim. Inanir misin, gittigim hicbir doktor 8 hafta dolmadan doktor randevusu vermedi. Yani 1 ay beklemek gerekecekti. Gecti surec ve keseyi, bebegi, kalp atislarini her seyini gormus duymus olduk. Hatta doktorum bana '' birkac hafta sonra gelmis olsan ikili testini de aradan cikarirdik'' dedi. Buradaki duzende, adet donemindeki kanaman gibi yogun kanamalar gormedigin surece, belirlenen haftalardan once doktor kontrolunu onermiyorlar. Hatta yasak. Sonraki arastirmalarimda da Avrupa' da ilk ultrason muayenesinin ayni burada oldugu gibi 8 haftadan once olmadigini ve hatta Ingiltere` de 12 haftadan once ultrason muayenesi gerceklesmedigini ogrendim(farkliysa oralarda yasayan arkadaslar yesillendirsinler). Simdi kalkip kimse demesin 'Yok efendim oradaki sistem duzgun olsaydi anne sutune karsi cikmazlardi hebele hubele'' . Her sistemin kendine gore dogru ve yanlislari var. Ben Turkiye' de kadinlarin bu psikolojiye burunmelerinin bir sebebinin de bizim saglik sistemimiz oldugunu dusunuyorum. Hamilelere hasta muamelesi gosteriliyor ve ilk haftalardan bit kadar kese gorundu, kese buyudu ama bebek yoktu, bebek vardi kalbi nerdeydi, aha da kalbi atti diye sinir stres ne varsa alip goturuyor. O surecte zaten forumda hatim indirildigi icin en buyuk felaket senaryolarinin bas rolleri oluyoruz. Kimseyi ozellikle yargilamak degil amacim, buyuk ihtimalle Turkiye' de olsaydim ben de ayni kafada olacaktim. Suan cok daha bilincli hareket ediyorum. Doktorum da surecin cok normal oldugunu ve asla hareket kisitlamasina gitmemem gerektigini soyledi. Ben tabi o gazla o haftalardan su bulundugumuz haftaya kadar bungee jumpingten tut, tarzan gibi dagdan daga zipline, quid bike ile vadi turu, 1100 metrelik dag tirmanisina kadar nerede adrenalin var oradaydim. Ve sana yemin ediyorum, evde kaldigim surecte olan agrilarim da, istahsizlik problemim de kayboldu gitti. Tabi herkes benim gazla hareket etmesin. Esim '' Hatuna ne verdilerse oturtamiyoruz kicinin ustune'' diyor.Cok sukur bebek de saglikli, gecen hafta bahsetmistim. Bundan sonrasi Allah' in takdiri. Cunku biliyorum ki, eger ona bir sey olacaksa benim en derin uykumda da olur, olmayacaksa 20 kg tas tasisam da olmaz(tasimayin ). Ben elimden geleni, hayat duzenimde cok degisiklige gitmeyerek ve duzgun beslenerek yaptigim inancindayim. Ve bir insani en saglikli yapan seyin mutlulugu oldugunu dusunuyorum.
kizlar benim gibi erken haftada hamile pant.giymeye baslayan var mi?
benim kotlarim cok dar bu yuzdende icine giremiyorum artik daha dogrusu gobegim sigmiyor :))
esofman giymektende sıkıldim :/
oglumda giydigim pant.lardan giysem olur mu yaaaa
yeni pant.alicamda iyice yazliklar ciksin diye bekliyor yoksa sicakta o pant.lar hic cekilmiyor :))
kızlar slm Allah kısmet ederse çarşamba günü 2li tarama testine gireceğim. Bebiş en son iyiydi sanırım bir sıkıntı yok ufak ufak hissediyorum artık çünkü benim 2. hamilelik Allah hayırlısıyla kucağımıza almayı nasip etsin inşallah
Hayırlı, uğurlu olsun, gözün aydınSağol canm benim bu sene erkek senesi sanırım sende en kısa zamanda öğrenirsin inşallah kontrolün ne zaman
Bu sitenin amaci iyi kötü herseyimizi paylaşmak rahatsiz olan etkilenen girmez bukadar basit, ,,,, benim plesentam asagidaymis egerki bu sorununu yasayanlar yazmasaydi böyle biseyden haber im bile olmazdi, ,,,,, iyi kötü herseyi paylasicazki tercube kazanicaz
Kızlar nasılsınız doktordan geldim bebisim iyiydi eller kollar maşallah büyümüştü çok güzel bir duygu cinsiyetinide söyledi doktor oğlun olucak bak dedi bende gördüm çıkıntıyı ama yüzde yüz diyemem bu haftada hiçbir hastama ama erkek olarak gorunuyor dedi çok şükür içimden geçen erkekti Rabbim nasip etti sükur çoook mutluyum Rabbim sağlıkla kucağımıza almayı da nasip etsin inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?