• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    306
Benim de kese boyutu 7.6 dayken 5 haftalik dedi dr.
Genel olarak baktığımda herkeste rakam farklı, demek ki bu da hcg değerleri gibi kişiden kişiye farklılık gösteriyor. Yarın sabah başka bir doktora kontrolüm var bakalım o ne diyecek? Rabbim hayırlısıyla kucağımıza almayı nasip etsin.

geçen gün bir arkadaş da öyle demişti 12ml keseye 4+2 dediler diye.Bir şey diyemiyorum vallahi benim sat 17 aralık normalde 5+4 de gittim dr a ama keseye göre 4+2 dedi ve kese de 6ml dedi,4+2 de kesenize 12 ml demeleri anormal çünkü kese 6 fahtada 1-1,5 cm aralığında olur yazıyor
Benim sat 14 aralık, çatlatma iğnem 30 aralıkta vurulmuştu, kese boyutunda hata yok, usg kağıdında yazıyor zaten 12 mm olduğu, 4+2 demesi enteresan geldi ama başka durumları da değerlendiriyor demek ki diye düşündüm, çünkü direk geç döllenme dedi. Sata göre de 5+5 gibi bir durum var zaten, kese boyutu rakamıyla da tutuyor ama gel gelelim doktor 4+2 dedi, hadi yanlış söyledi desem sata göre 10 gün gibi fark var ama hiç sorun değil de dedi. Allahım hayırlısını versin herkese...

Eklentiler

• P_20160125_103750_1_p.webp
    P_20160125_103750_1_p.webp
    10,4 KB · Görüntüleme: 95
Kızlar Merhaba bugün kalp atışı için randevumuz vardı maalesef kalp atışları oluşmamış. Doktor 3 gün bekleyelim oluşmazsa kürtaj dedi. 7+1 deyim hiç bir sıkıntim yoktu; en ufak bir kanamam dahi olmadı. Değerlerim çok normadi keseyi de görmüştük çok şaşkın ve Üzgünüm. Başka bir doktora daha gittik o da vajinal ultrason ile bakti , o da kalp atışının oluşmadığını normalde kesenin 6 hafta civarında olduğunu ve duyulması gerektiğini söyledi. O da 1 hafta süre verdi. Aynı şeyleri yaşayan sonradan olumlu sonuç alan var mı ? Gerçekten çok mutsuzum.
Canım moralini bozma hiç, Allah'a dua et bol bol, 8. haftada duyan da var kalp atışlarını, yolk sac oluşmuş mu bir şey söyledi mi doktorun?

Benim 27 Aralık ama geç döllenme oldu
Canım ben senin sat ile tahmini doğum tarihini anlayamadım, kasım ayı mı diyecektin, 27 aralıkta sat demişsin, daha ocağın 4. haftasındayız, nasıl 8. haftasındasın gebeliğin, geç döllenme de demişsin. Benim sat 14 aralık , tahmini doğum tarihi 20.09.2016, benim de geç döllenme olmuş.

Kızlar Merhaba bugün kalp atışı için randevumuz vardı maalesef kalp atışları oluşmamış. Doktor 3 gün bekleyelim oluşmazsa kürtaj dedi. 7+1 deyim hiç bir sıkıntim yoktu; en ufak bir kanamam dahi olmadı. Değerlerim çok normadi keseyi de görmüştük çok şaşkın ve Üzgünüm. Başka bir doktora daha gittik o da vajinal ultrason ile bakti , o da kalp atışının oluşmadığını normalde kesenin 6 hafta civarında olduğunu ve duyulması gerektiğini söyledi. O da 1 hafta süre verdi. Aynı şeyleri yaşayan sonradan olumlu sonuç alan var mı ? Gerçekten çok mutsuzum.
Dr m doplere yollamıştı beni en ufak akış olsa duyulur demişti. Doplere girdin mi

siz şu yolk kesesinden bahsediyorsunuz dimi?
2011 de hamileyken yoktu yolk kesesi ölçümü
geçen gittiğim doktorda sadece crl ölçtü bende , bir yandan ölçümde 4.85 diğer taraftan da 5.55 mm çıktı
Bahsettiğimiz normal kesesin boyutu, normal kese belirli boyuta erişince yolk sac kesesi oluşuyor, onun da en fazla olması gereken değer 5,5 mm dir. Yolk sac kesesi büyük oranda bebeğin oluşacağına dair kanıt, yani boş gebelik riskini büyük oranda ortadan kaldıran bir emare. Onun için normal gebelik kesesi 20 mm ulaştığında karından ultrasonla yolk sac kesesi görülmeli, normal gebelik kesesi 10 mm ulaştığında vajinal kontrolde yolk sac kesesi görülmeli deniyor. Artık embriyo göründü ve ölçüsü belliyse onun ölçümü yapılıyor, zaten 8.9 haftada yolk sacı yok oluyor, sizin dediğiniz crl ölçümü embriyonun yani bebişin baştan popoya ölçümü, İnşallah biz de görürüz o ölçümleri, şimdi sabırısız günlerimizdeyiz daha.

Benim sat 14 aralık, çatlatma iğnem 30 aralıkta vurulmuştu, kese boyutunda hata yok, usg kağıdında yazıyor zaten 12 mm olduğu, 4+2 demesi enteresan geldi ama başka durumları da değerlendiriyor demek ki diye düşündüm, çünkü direk geç döllenme dedi. Sata göre de 5+5 gibi bir durum var zaten, kese boyutu rakamıyla da tutuyor ama gel gelelim doktor 4+2 dedi, hadi yanlış söyledi desem sata göre 10 gün gibi fark var ama hiç sorun değil de dedi. Allahım hayırlısını versin herkese...
vallahi şaşkınlık içindeyim,benimkinde 6 ml yazıyor ve bana 4+2 dedi önemli değil kalp atışına kadar aradaki farkı kapatır dedi,gittiğimde 5+4 olması gerekirken 4+2ydi kesem de seninkinin yarısı zaten.belki kafası karışmıştır bilemiyorum yani neden öyle dedi,çünkü senin kese gelişimin sata göre uyumlu

vallahi şaşkınlık içindeyim,benimkinde 6 ml yazıyor ve bana 4+2 dedi önemli değil kalp atışına kadar aradaki farkı kapatır dedi,gittiğimde 5+4 olması gerekirken 4+2ydi kesem de seninkinin yarısı zaten.belki kafası karışmıştır bilemiyorum yani neden öyle dedi,çünkü senin kese gelişimin sata göre uyumlu
Okuduğum neredeyse tüm yorumlarda herkeste durum farklı, önde diyen, geride diyen, farkı kapattı diyen bir sürü yorum var. Heyecanımızdan merak ediyoruz ama inşallah önemi yoktur bu küçük farklılıkların. Allah hayırlısıyla anneliği nasip etsin isteyen herkese.

Canım ben senin sat ile tahmini doğum tarihini anlayamadım, kasım ayı mı diyecektin, 27 aralıkta sat demişsin, daha ocağın 4. haftasındayız, nasıl 8. haftasındasın gebeliğin, geç döllenme de demişsin. Benim sat 14 aralık , tahmini doğum tarihi 20.09.2016, benim de geç döllenme olmuş.
27 Kasım canm

Hatta bu da ultrason resmimiz

Eklentiler

• IMG_20160127_174729.webp
    IMG_20160127_174729.webp
    4,4 KB · Görüntüleme: 131
Kızlar ne kadar çok geç döllenme var bu ay, ben de o kadar çok okuyorum ki buradan. Rabbim heyecanımıza heyecan katıyor, ben doğurmadan dokuz doğurdum bekleyerek:anneadayı::KK46::KK46::KK46::KK46::KK46::KK46::KK46::KK46::KK46:canım annemin kıymetini daha bir anlıyorum, "anne olunca anlarsın" diye boşuna demiyor annelerimiz, onlar bizim meleklerimiz, biz de içimizdeki minik meleklerimizi bekliyoruz sabırsızlıkla....Rabbim hepimize nasip etsin inşallah.

Kızlar ne kadar çok geç döllenme var bu ay, ben de o kadar çok okuyorum ki buradan. Rabbim heyecanımıza heyecan katıyor, ben doğurmadan dokuz doğurdum bekleyerek:anneadayı::KK46::KK46::KK46::KK46::KK46::KK46::KK46::KK46::KK46:canım annemin kıymetini daha bir anlıyorum, "anne olunca anlarsın" diye boşuna demiyor annelerimiz, onlar bizim meleklerimiz, biz de içimizdeki minik meleklerimizi bekliyoruz sabırsızlıkla....Rabbim hepimize nasip etsin inşallah.
Insallah cumlemize nasip etsin isteyenlerede aratmadan nasip etain insallah

Back
X