- 27 Eylül 2012
- 2.965
- 1.437
- 198
- Konu Sahibi deeplydisturbed
-
- #24.681
Hic acmadik ki bu konulari ne olur bilemiyorum...Tabiki daha kötü. Belki simdi biraz kızar ama en azından 2. Isim koyabilirsin böylece. Hem oda sebebini bilir. Kayinvalidende çok komik ayrıca. Ona neyse sanki kendi doğuracak.
anakucağı gerekli değil diyorsan liteway in ana kucağı olmayanı da var. o aydan itibaren kullanılabiliyor.sırtı tam yatıyor ama haklısın travel sistemler bebeksiz bile ağır malesef.Yazdıklarını dikkatle okudum canım. Çok teşekkür ederim bilgiler için ve beni övdüğün için. Öncelikle inşallah bu seferki yüklemende çok iyi geçer de iğne kullanmana gerek kalmaz.
Şeker yüklemesi ve limon için tamamen tahmini bir yorumum oldu o bilinçli olarak verilen cevap değil tahmin edersinki. Ablam yükleme yaptırmamıştı ve çevremden nasıl olduğuna dair hiç bi bilgim olmadı açıkçası. Geçenlerdede arkadaşım kolundan iğne şeklinde bişey anlattı. Benim doktorum açlık tokluk bakıcam onun durumuna göre eğer gerekli görürsem yükleme yaptırıcam dedi. Doktoruma güveniyorum. O ne derse yaparım. Bizde sadece babaannemde vardı şeker hastalığı 1. derece olarak başka kimsede yok çok şükür. Herşeyi dozunda tüketiyorum ama bunun snucunu tahliller belirler :) Aile geçmişinde şeker hastası olanlar bence yaptırmalı yüklemeyi önemli bişey diye düşünüyorum.
Kıyafet konusunda evet biraz dikkatli davranıyorum sadece ilk adım ayakkabı ve montuna paraya kıyar alırım diğerlerini dediğin gibi bi seferlik giyieği için çok önemsemiyorum.
Araba içinde travel set ilk başta cazip geldi sonra baktım benim arabam yok. E evdede ana kucağını nabıyım dedim. Hastane çıkışı için baby nest yaptırırım. Bebek arabasınıda dışarda hem ilk zaman hem son zaman için portbebeli çift yönlü olabilir dedim. Chicco urban aklımda kaldı. Liteway e içimsinmedi çünkü anakucağı çok ağır ben onu bile taşıyamıyorum içine bebek girince hiç kullanamam dedim. Bakalım sonuç ne olacak :)
Dogum belgesinde bebegin adi yaziyor mu peki..
bence de söyle. çevredekiler hemen laf eder eski sözlüsünü unutamadı diye. millete laf olsun zaten.Kizlar size birsey sorucam..simdi esim babasinin adi ali yi istiyor..ama soyle bir durum var..ben esimden once sozlenmistim ve ayrilmistim..yillar evvel..sozlumun adi da ali idi ve esime hic demedim..komsularimiz ve cevrem biliyordu..ve sadece ali koyarsak esim istiyor diye ve yarin oburgun etraftan eski sozlumun adininda ali oldugunu duyarsa bana neden demedin dermi eski sozlunun adida ali mis diye..sizce soylemelimiyim..soylersem hala ali yi koymak ister mi sizce..akil verin bana..
evet aslında onun öyle bi avantajı var ama tam yatınca üstteki koruma tam kapanmıyomuş bi sürü şey yazmışlar yenidoğan içinanakucağı gerekli değil diyorsan liteway in ana kucağı olmayanı da var. o aydan itibaren kullanılabiliyor.sırtı tam yatıyor ama haklısın travel sistemler bebeksiz bile ağır malesef.
onu bilmiyordum canım. o zaman kullanışlı değildir. ben de oğlumun pusetini ablam ikinciyi doğurunca ona vermiştim. şehr dışına ide gele mahvoldu.bu sefer yeni pusat almalıyım çokta pahalı olsun istemiyorum. e bebekten joie nin juva travel sistemine baktım çok ufak tefek geldi. fiyatı çok uygun ama 499 tl. hafif yapılı. pahalı bir şey alamam canım maddi olarak pek müsait değiliz.evet aslında onun öyle bi avantajı var ama tam yatınca üstteki koruma tam kapanmıyomuş bi sürü şey yazmışlar yenidoğan için
Çok güzelmiş canım bu. Ama benim yatak odamda bunu koycak bile yerim yok kionu bilmiyordum canım. o zaman kullanışlı değildir. ben de oğlumun pusetini ablam ikinciyi doğurunca ona vermiştim. şehr dışına ide gele mahvoldu.bu sefer yeni pusat almalıyım çokta pahalı olsun istemiyorum. e bebekten joie nin juva travel sistemine baktım çok ufak tefek geldi. fiyatı çok uygun ama 499 tl. hafif yapılı. pahalı bir şey alamam canım maddi olarak pek müsait değiliz.
bir de oğlum daha bizim yatak odamızda yatarken basit bir beşiğimiz vardı yonca uçuk sallanır beşik. öyle işimi gördü ki sorma benim oğlandan sonra iki bebek daha büyüttü. n11 de 139 tl ye buldum. tam yatak hizasında yanıma koymuştum onu ağladığı an hemen alır emzirir yatırırdım. sağlı sollu hafif sallardım bebiş uyurdu. 9 aya kadar rahat sığar içine. katlanıp kaldırılıyor. sonra oğlumun odasını ayırdım park yatağına geçti. yalnız renkleri biraz cırtlak :)
canım ben hiç emzirme atleti almadım. tutku nun ince askılı atletlerinden aldım. askıları lastiki olduğundan emzirirken aşağı çekiveriyordum hastaneye ise emzirme sütyeni götürdüm. düşündüm de zaten haziran sıcak bir ay. bir de doğumdan sonra vücut ödemini atmak için çok ter atıyor o yüzden yanımıza atlet almasakta olur gibi geliyor bana. yalnız bir tavsiye canım pijama yerine hastaneye gecelik götürürsen rahat edersin. doğum sonrası kanama çok oluyor. umarım normal doğum yaparsın ama olaki son anda sezaryene almak zorunda kalırlarsa gecelik dikiş yerlerini sıkmaması adına da çok rahat oluyor.Çok güzelmiş canım bu. Ama benim yatak odamda bunu koycak bile yerim yok kiO yüzden yanımdaki odamı ona ayırdım ikeadan beşik le dolap alıcam. bende çok para veremem normalde ama eşimin kardeşi yardım edicek sağolsun araba için. Tecrubelisin bişey sormak istiyorum hastanede emzirme atletimi iyi sütyenimi mantıken atlet iş görür gibi geliyo bide çamaşır olarak kullan atlar varmış
İki isimliydi ve isimlerinden biri ali idi..esime telefonda dedim simdi..ne yapayim benimde babamin adi dedi..ayy sinirlerim bosaldi garip oldum agladim telefonda kizdin mi dedim kizmadim dedi..tekrar aradim kizdin mi diye ama aglamaktanda konusamadim...bence de söyle. çevredekiler hemen laf eder eski sözlüsünü unutamadı diye. millete laf olsun zaten.
Gecelik hiç almadım evde zaten doğum için giyebileceğim iki tane pjamam vardı bi tane daha aldım. Aslında laz için gecelik rahat ama ben rahat edemem sanırım :) doğumdan sonra insanlar hep üşüdük diyolar yaz bile olsa o yüzden sanki atlet olması iyi gibi değil mi? Sırtı korumak amaçlı terlediğimizde?canım ben hiç emzirme atleti almadım. tutku nun ince askılı atletlerinden aldım. askıları lastiki olduğundan emzirirken aşağı çekiveriyordum hastaneye ise emzirme sütyeni götürdüm. düşündüm de zaten haziran sıcak bir ay. bir de doğumdan sonra vücut ödemini atmak için çok ter atıyor o yüzden yanımıza atlet almasakta olur gibi geliyor bana. yalnız bir tavsiye canım pijama yerine hastaneye gecelik götürürsen rahat edersin. doğum sonrası kanama çok oluyor. umarım normal doğum yaparsın ama olaki son anda sezaryene almak zorunda kalırlarsa gecelik dikiş yerlerini sıkmaması adına da çok rahat oluyor.
yok canım ağlama daha önce sözlenip ayrıldığını biliyorsa adına kızmamıştır merak etme. rastlantı kötü olmuş diye düşünmüştür sadeceİki isimliydi ve isimlerinden biri ali idi..esime telefonda dedim simdi..ne yapayim benimde babamin adi dedi..ayy sinirlerim bosaldi garip oldum agladim telefonda kizdin mi dedim kizmadim dedi..tekrar aradim kizdin mi diye ama aglamaktanda konusamadim...
Icim rahatladi uzerimden yuk kalkti sanki..yok canım ağlama daha önce sözlenip ayrıldığını biliyorsa adına kızmamıştır merak etme. rastlantı kötü olmuş diye düşünmüştür sadece
herkesin yapısı farklı galiba canım ben ekimde doğum yaptım yattığım yerde su gibi terliyordum. hatta bu sefer haziran diye de gözüm korktu ekim de bu kadar terleyen yazın ne yapar dedim. gerçi doğum yaptığım gün biraz griptim canım beki de ondan çok terledim sen yanına atlet götür o zaman canım belli olmaz belki sen üşürsün. birde ben izmirdeyim buralar haziran da çok sıcak oluyor malesef.Gecelik hiç almadım evde zaten doğum için giyebileceğim iki tane pjamam vardı bi tane daha aldım. Aslında laz için gecelik rahat ama ben rahat edemem sanırım :) doğumdan sonra insanlar hep üşüdük diyolar yaz bile olsa o yüzden sanki atlet olması iyi gibi değil mi? Sırtı korumak amaçlı terlediğimizde?
iyi ki söyledin. başkasından duysa kızabilirdi. şimdi bşr başkası gıcıklık olsun diye söylese bile cevap vermeye hazırlıklı olur en azından.Icim rahatladi uzerimden yuk kalkti sanki..
merak etme birşey yoktur. biraz daha bekle hareketlenir belki uyuyordur.Kizlar dun ultrasonda bebegim secdede duruluyor ya o pozisyondaydi..bugun pek hareketlerini kipirtilarini hissetmedim onyuzden olabilir mi..
dlrsordn ben de merak ettim canım
çok sevindim canım hem sağlıklı olmasına hem de cinsiyetinin değişmediğine ayrıca doktora katılıyorum böyle kordon mu olur tatlım :) bariz pipi ve testislerzeyzey3428 gittim canlarim is durumlarimiz cok karisik suan baska biyerdeyim telden yaziyorum. Cok sukur sorun yok 20 cm 282 gr olmus.cinsiyetinde degisiklik yok dedi doktor artik inan dedi ve pipi resmi verdi kordon olabilirmi o dedim yok artik ya bole kordonmu olur dediEki Görüntüle 1755343
herkesin yapısı farklı galiba canım ben ekimde doğum yaptım yattığım yerde su gibi terliyordum. hatta bu sefer haziran diye de gözüm korktu ekim de bu kadar terleyen yazın ne yapar dedim. gerçi doğum yaptığım gün biraz griptim canım beki de ondan çok terledim sen yanına atlet götür o zaman canım belli olmaz belki sen üşürsün. birde ben izmirdeyim buralar haziran da çok sıcak oluyor malesef.
benim doğumum sezaryen olmak zorunda canım o yüzden gecelik giymek zorundayım. pijamanın lastikleri tam dikiş yerine geldiği için pijama giyemiyorum. işin aslı gelen gidenle gecelik giymekte zor oluyor. insan yatarken bir tarafım açılır korkusu yaşıyor malesef. doğumun normal olursa pijama giymen de sorun olmaz.
Oy maşallah hadi gözün aydın :) Bildiğin pipi bu :)zeyzey3428 gittim canlarim is durumlarimiz cok karisik suan baska biyerdeyim telden yaziyorum. Cok sukur sorun yok 20 cm 282 gr olmus.cinsiyetinde degisiklik yok dedi doktor artik inan dedi ve pipi resmi verdi kordon olabilirmi o dedim yok artik ya bole kordonmu olur dediEki Görüntüle 1755343
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?