- Konu Sahibi deeplydisturbed
-
- #26.361
Evet tatlıyi kismayi dene bakalim:) bak bi de şunu yapabilirsin. havucu rendeleyip biraz öldürüp içine tarçın ve cok cok az şeker koyabilirsin.bir limonu rendele onu da içine kat.biraz fındığı rondodan geçirip bunların hepsini cezerye gibi yapıp tuketebilirsin.bir diger alternatif yeşil elmayi kalın dilimler halinde kesip üstüne az tarçın döküp fırına ver.yumuşayinca çıkar.bi diğer alternatif ise muza tarçın dokebilirsin ya da üstüne az bişiy erimiş çikolata gezdirebilirsin.bunlar hep tatlı ihtiyacını bastırıyor.ama haftada 2 kere ye 3 kereye düşürdün mu fazla sorun olmaz.doktorlar şeker yerine tarçın kullanmamizi öneriyor ama onuda fazla kullanmak hamilelikte zararlı. Kısacası hersey kararında olunca sıkıntı kalmiyor:)Olabilir.tatlıya zaafım var :) ama haftada 1 defa sütlü tatlı yaparım en çok. Süt aldigimgunlerde.şekerini az tutuyorum.ama ne kadar olsa tatlı tatlıdır .onuda kısayim bakalım :)
Evet tatlıyi kismayi dene bakalim:) bak bi de şunu yapabilirsin. havucu rendeleyip biraz öldürüp içine tarçın ve cok cok az şeker koyabilirsin.bir limonu rendele onu da içine kat.biraz fındığı rondodan geçirip bunların hepsini cezerye gibi yapıp tuketebilirsin.bir diger alternatif yeşil elmayi kalın dilimler halinde kesip üstüne az tarçın döküp fırına ver.yumuşayinca çıkar.bi diğer alternatif ise muza tarçın dokebilirsin ya da üstüne az bişiy erimiş çikolata gezdirebilirsin.bunlar hep tatlı ihtiyacını bastırıyor.ama haftada 2 kere ye 3 kereye düşürdün mu fazla sorun olmaz.doktorlar şeker yerine tarçın kullanmamizi öneriyor ama onuda fazla kullanmak hamilelikte zararlı. Kısacası hersey kararında olunca sıkınt aslında çayı bile şekersiz içerim,Şerbetli tAtlıları pek yemem.ama önerilerini deneyeceğim. Tarçın in fazlası hamilelikte sikintiymis doğru sanırım, tarçınlı çay içmek istiyorum ama korkuyorum
Günaydın :) Bilmem paylamayı ben de istiyorum ama insan çekiniyo sanki :) Bebişim çok tatlı Maşallah. Eminim sizlerin de çok çok çok tatlıdır. :)Günaydın kızcelerrr.ayrıntılı ultrasona giren arkadaşlar. Miniklerimizin fotolarını paylaşalım mi ne dersiniz?sakıncası yoksa tabi
Ayrıntılı da görünce daha da ilginç oluyormuş. Yüzünün hatları belirgin oluyor ya insan daha da heyecanlaniyor:) herkezin minigi kendine güzel,tatlı, minicik:) allah saglikla kucağımıza almayi da nasip etsinGünaydın :) Bilmem paylamayı ben de istiyorum ama insan çekiniyo sanki :) Bebişim çok tatlı Maşallah. Eminim sizlerin de çok çok çok tatlıdır. :)
Ahh bir de o var tabi. Bir ara günde 3 4 tane çikolatalı gofret yiyordum:):):):) o kilolar birden artıveriyor işte. 5den birden 8e çıkmış gibi oldu aldığım kilo ben de anlamadım :):)Umarim devamında daha fazla almam.çok korkuyorum fazla kilo almaktan.sizinde işiniz zormuş. Ben okulda ekmek türü bir şey yemezsem azıcık sürekli aç oluyorum.çok ekmek tüketiyor um ama sütlü tatlıları çok seviyorum.
Okulda ark. Hamile benden geride kızın elinden çikolata düşmüyor ama kiloyu ben alıyorum :)
Canım aynen ben de nunayı bekliyorum. Yarın indirme giriyor :)))Erken değil bence canım. Ben de kampanyayı yakalayınca aldim
. Bunu aldık henüz teslim almadım. Oto koltuğu içinde nuna indirim gününü bekliyorum é bebek te
Çok Haklısın canım , ben gebeliğimi 3 hafta 4 günlükken öğrenmiştim , riskli gebelik olduğundan o günden beri yatıyorum , sadece 3.5 kilo aldım , doktorum bile şaşırıyor:))) sürekli yatarak (sadece wc ve haftAda bir banyoya kalkıyorum). Benimle aynı durumda olan aynı haftada olan bir hastası daha var o 9 kilo almış, sebebi tamamen su içmek :)) eşim her sabah işe gitmeden önce 8 tane yarım litrelik pet şiirlerini yattığım yere koyuyor, sürekli gözümün önünde:)) ağzım hiç boş durmuyor :)Kızlar hepsini kilo olarak düşünmeyin. Yeterli su alınmadığını da ödem oluyor, yani su tutuluyor vücutta. Üç litre suya alışırsak kiloyu da daha rahat kontrol edebiliriz.
Benimde canım özellikle 16. Haftalarda istedi ki kelle paça hiç yemem normalde , dışarıda hijyenliğinden emin olamadığımdan , anneme ancak kurbandaki lula kemikleriyle Keşkek yaptırıyorum her pazar, kesmiyor ama napalım , bebek bi Doğsunda neler yicem neler :)))))Ben de haftada 2 3 kez kelle paça içiyorum
Canım inşaallah sonuçlar iyi gelir , birde 3 lü testi niye yaptırmıştım , 2 li testte sıkıntı mı görmüşlerdi, ÇOĞU hastane ve doktor yapmıyor 3 lü testi , Allah'ım inşaallah sağlıklı sıhhatli miadinda evlatlarımızı kucağımıza alabilmeyi nasip etsin .haziran anneleri, 3lü testim riskli geldi, yurt dışında yapılan nifty testini yaptırdım, sonuçlar haftaya çıkıcak. Allah rızası için hepinizden dua bekliyorum, Rabbim yaşatmasın şu yaşadıım günleri kimseye
Canım listene baktım , ben diyet yaparken eşim bana kesinlikle portakal suyu içirmiyordu , portakalın kendisini ye diyordu, sebebi ise bir bardak portakal suyu yaklaşık olarak 2 adet portakaldan çıkıyor, ve doyuruculuğu yok, lifide yok ,ben portakalı dilimleyerek yiyorum, senin bu listende 4 adet portakal yemiş kadar oluyorsun. Birde listene akşam yemeklerinde balık öğünün olduğu gün Hariç 1 kase ev yoğurdu ekleyip, yediğin Sütlü tatlılardan birisini çıkar,sabah mesela hergun yumurtayı Omlet şeklinde yeme, ben haftada bir Omlet şeklinde yapıyorum geriye kalan günler , normal suda haşlayarak, bazen üzerine bol Zeytinyağı yapıyorum.günde mutlaka 3 lt su iç, elmayı eksik etme, muhallebiyi biraz kısarak elmayla destekleyebilirsin, ve mutlaka haftada 3-4 defa kırmızı et tüket, hem doyurucu hemde dinç tutar, bazen pirzola şeklinde bazen köfte şeklinde :)) ben senden farklı olarak bunları yapıyorum ful yatarak 3.5 kg aldım arada tatlı kaçamağı yapıyorum , o zamanda birgün sonra az yiyorum :))) birde şu var canım riskli bir durumun yoksa kilo almayı çok takma, ben yiyerek mutlu olanlardanım , maalesef riskli gebelik olduğundan dikkat ediyorum , yoksa şimdiye en az 10 kilo almıştım :)))Günaydın hanimlar.artan kilom la her yedigimi yazmaya başladım. Bugün 22.hafta bitti ve ben 7.5 kilo aldım.hayretle artışı izliyorum.sizce fazla mi yiyorum.beslenmem genel olarak böyle. Aparatifleri okulda teneffüs aralarına saklıyorum. Ayrıca sınıfım 3. Katta ögretmenler odası ve tuvalet 1.katta. ben her teneffüs inip çıkıyorum da. Ama neden bu kadar kilo aldım
Bende şu an yok öyle birşey ama dün gece çok şişti ve dikleşti , resmen silikonlu Göğüs gibiydi :))) iyice büyüdüler :))Göğüs uçlarım kaşınıodu şimdi bi baktım azck sıvı bişi gelmiş
Sütaşa dönüşmeye az kaldı
Var mı sizde böyle bişi
İnşallah sonuçların iyi gelir canım. Ben de 10. haftada yaptırdım o testi. Başka bir belirti yokmuş ultrasonda. İçini ferah tut. Dua edeceğimhaziran anneleri, 3lü testim riskli geldi, yurt dışında yapılan nifty testini yaptırdım, sonuçlar haftaya çıkıcak. Allah rızası için hepinizden dua bekliyorum, Rabbim yaşatmasın şu yaşadıım günleri kimseye
Hiç yok canım ya sadece büyükler. Renk ve damarlarda da belirginleşme var.Göğüs uçlarım kaşınıodu şimdi bi baktım azck sıvı bişi gelmiş
Var mı sizde böyle bişi
Belki kendini bilmezin biri hastanede,sokakta sen arkani döndüğün zaman bebeğine dokunacak.belki bir çocuğun bir tarafı kanayacak,çocuk bu ya bebeğe dokunacak.çok dusuk ihtimaller ama riske atmamak gerek bence.yaptıran insan yaptirmayandan daha çok, bildikleri bir şey vardır o kadar doktor oneriyorsa.Aşı ile ilgili bir kaç şey paylaşmak istiyorum. Öğrenme gerili, otizm (içeriklerindeki civa olduğu için), astım (bağışıklık sistemlerini fazla uyardığı için) gibi rahatsızlıklara sebep olabileceği hakkında uzmanlar arasında tartışmalar var.
Arkadaşlar koşulları iyi olmayan ilçe hastanelerinde doğum yapacaksanız tetanoz olun ama onun dışında bir düşünün derim. Benim doktorum önermedi bile.
Eğer illa çocuklarınıza yaptıracaksınız okuduğum kaynaklardan aldığım öneriler:
Hepatit aşısını düşüp yaralanabileceği okul dönemine kadar erteleyin.
Bebeklerinize ve çocuklarınıza hasta olmadıkları zamanlarda aşı yaptırın ve üst üste yaptırmayın. Aralarında en az 1 ay olsun.
Aşıdan önce yan etkilerini azaltmak için A ve C vitamini takviyesi yapın.
zeyzey3428 Aslında bebeği düşündüğüm için aşı yaptırmak istemiyorum. Hepatit kan ile bulaşan bir hastalık. Nereden bulaşabilir bebeğe? Hepatit taşıyıcı bir anne tabiki bebeğe aşı yaptırmalı. Ama onun dışında kan ile teması olmayacak ki.
baldamlasxixmelis Ama o her zaman olabilir. Ayrıca paslı şeylerden geçmiyor tetanoz. Oksijen almayan bir yerden gelen herhangi bir şeyden bulaşabilir. Mesela toprak altında olan bir şey. 30 senedir geçmedi çok şükür. Tetanoz aşısı toksin yani zehir. Bu yolla bağışıklık sistemini uyarıyor. Küçücük bebeğin az gelişmiş bağışıklık sistemini zehir vererek uyarmak mantıklı gelmiyor bana.
huriye048 Bilmiyorum ki canım aksini söyleyen uzmanlar var. Almanyada yapılan uzun dönemli bağımsız bir araştırmayı okudum. Aşı olan çocuklarda uzun vadede yukarıda saydığım hastalıkların görünme sıklığında ciddi artış olmuş. İstersen makaleyi paylaşabilirim.
Tabiki herkes kendi kararını verecek. Ama ben yaptığım naçizane araştırmaların sonuçlarını paylaşmam gerektiğini düşündüm. Çünkü bence herkes bilinçli karar vermeli.
Benim ilkinde de kasindi,bunda da.aynı doktor fito krem verdi.süte hazırlık başladı. Kızımı 13,5 ay emzirebildim bunu da o kadar emzirebilirsem şükür derimGöğüs uçlarım kaşınıodu şimdi bi baktım azck sıvı bişi gelmiş
Var mı sizde böyle bişi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?