- 27 Mart 2014
- 3.623
- 1.781
- 198
- Konu Sahibi deeplydisturbed
-
- #26.381
Dokunmayla falan geçen bir hastalık değil a-b hepatit c falanda çok sık rastlanmıyor zaten bu ayı b yi herkes hafifde atlatılabiliyo farkında bile olunmuyor bazen tabi bebek için gerekli önlemler alınması açısından yaptırmak lazım aşıları ben de öyle düşünüyoeum herhangi bir zararı yok ben de aile hekimliğinde çalıştım ve önemli doğumda hemen yapılıyor ilk aşı.Belki kendini bilmezin biri hastanede,sokakta sen arkani döndüğün zaman bebeğine dokunacak.belki bir çocuğun bir tarafı kanayacak,çocuk bu ya bebeğe dokunacak.çok dusuk ihtimaller ama riske atmamak gerek bence.yaptıran insan yaptirmayandan daha çok, bildikleri bir şey vardır o kadar doktor oneriyorsa.
Ayrıca ben ilk gebeligimde tetanoz da oldum şeker de (şekere karşı olduğum halde yaptırdım bu gebeligimde de).kızımın bütün aşılarını da yaptırdım çok şükür bir sorunumuz yok.
Allah (cc) her şeyin hayirlisini nasip etsin,o ne derse o olur
Benim ilkinde de kasindi,bunda da.aynı doktor fito krem verdi.süte hazırlık başladı. Kızımı 13,5 ay emzirebildim bunu da o kadar emzirebilirsem şükür derim
Günaydın Günaydın size Günaydın hayırlı sabahlar hayırlı mutlu huzurlu canlı mı canlı heyecanlı enerji dolu musmutlu mükemmelötesi bol bebiş hareketli bol bebiş tekmeli bir haftasonu dileğiyle Günaydın Günaydın size
Ben perinotologdan randevu aldim 22 şubata..İyi akşamlar herkese
2. düzey usg yani organ taramasına giren anneler perinatoloğa mı yoksa radyoloğa mı yaptırdınız ? Bu ikisi arasında fark var mı ? Pazartesi günü gideceğim ama gideceğim hastanedeki radyoloji uzmanıymış. O yüzden kafam biraz karışık doğrusu. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Mrb canım bende cuma günü gittim 2.düzey usg ye benimkini perinatoloji uzmanı yaptı ama radyoloji uzmanıda onun eğitimini almış oluyor endiselenme derimİyi akşamlar herkese
2. düzey usg yani organ taramasına giren anneler perinatoloğa mı yoksa radyoloğa mı yaptırdınız ? Bu ikisi arasında fark var mı ? Pazartesi günü gideceğim ama gideceğim hastanedeki radyoloji uzmanıymış. O yüzden kafam biraz karışık doğrusu. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Amin cnm oynar hiç sıkıntı yapma her bebek yanı olmuyo benim ilki çok hareketliydi ikinci okadar değildiMerhaba arkadaşlar
Eskiden hamile biri ay bebek oynadı,tekme attı dediğinde "ay benim karnımda bir şey oynasa ne yaparım korkarım" derdim.Şimdi bebek oynasın diye bekliyorum.Bazen hiç hissetmiyorum telaşlanıyorum.Annelik çok farklı bir hismiş
Allah bebeklerimizi sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin inşallah.
Radyoloji uzmanları da detaylı inceleyebilir canım endiselenmeİyi akşamlar herkese
Ben perinotologdan randevu aldim 22 şubata..
Mrb canım bende cuma günü gittim 2.düzey usg ye benimkini perinatoloji uzmanı yaptı ama radyoloji uzmanıda onun eğitimini almış oluyor endiselenme derim
Radyoloji uzmanları da detaylı inceleyebilir canım endiselenme
Canım listene baktım , ben diyet yaparken eşim bana kesinlikle portakal suyu içirmiyordu , portakalın kendisini ye diyordu, sebebi ise bir bardak portakal suyu yaklaşık olarak 2 adet portakaldan çıkıyor, ve doyuruculuğu yok, lifide yok ,ben portakalı dilimleyerek yiyorum, senin bu listende 4 adet portakal yemiş kadar oluyorsun. Birde listene akşam yemeklerinde balık öğünün olduğu gün Hariç 1 kase ev yoğurdu ekleyip, yediğin Sütlü tatlılardan birisini çıkar,sabah mesela hergun yumurtayı Omlet şeklinde yeme, ben haftada bir Omlet şeklinde yapıyorum geriye kalan günler , normal suda haşlayarak, bazen üzerine bol Zeytinyağı yapıyorum.günde mutlaka 3 lt su iç, elmayı eksik etme, muhallebiyi biraz kısarak elmayla destekleyebilirsin, ve mutlaka haftada 3-4 defa kırmızı et tüket, hem doyurucu hemde dinç tutar, bazen pirzola şeklinde bazen köfte şeklinde :)) ben senden farklı olarak bunları yapıyorum ful yatarak 3.5 kg aldım arada tatlı kaçamağı yapıyorum , o zamanda birgün sonra az yiyorum :))) birde şu var canım riskli bir durumun yoksa kilo almayı çok takma, ben yiyerek mutlu olanlardanım , maalesef riskli gebelik olduğundan dikkat ediyorum , yoksa şimdiye en az 10 kilo almıştım :)))
Kime gttin canim bizim de prof tu herseyini tek tek sylediKızlar hepinize Merhaba bugün detaylıya girdik çok şükür hersey yolundaydı ama ben çok memnun kalmadım niyeyse Prof. Perinatolog buldum özellikle adam 10 dakikada falan baktı beynine kalbine ayrıntılı baktı ama diğerlerine çok ayrıntili bakmadı gibi geldi öyle el ayak parmaklarini sayma falan olmadi hüsrana uğradım birazama adam kaç yıldir bu işi yapıyor bakmıştir diyip içimi rahatlatmaya çalışıyorum
Izmirdeyim ben canım ya o da söyledi aslında ama çok kısa tuttu gibi geldi herkes yarım saatten falan bahsediyoçünkü mesela cigerlerine falan baktı mi ayrıntılı bilmiyorum kaline beynine bobreklerine bakarken şu normal bu normal die söyledi yetmedi bana galiba :)Kime gttin canim bizim de prof tu herseyini tek tek syledi
Şu haftalar hareketler bilinçsiz olduğu için biz çoğunu hissedemiyomuşuz. Ayrıca bir yerde okumuştum. Bu haftalarda artacak ama azalırsa korkmayın birkaç hafta sonra daha düzenli olacak düzenli uyuyup uyanacak. Sık sık hıçkıracak yazıyorduKızlar bebeklerinizin hareketleri nasıl
.bundan 3 gün önce falan bildiğin içim kıpır kıpır di şu iki gündür az az hareket hissediyorum. Bu haftalarda artmasıı lazım yoksa azalıyor mü yeri daralio die
Canım çok normal korkma. Hücre çoğalması olduğu için oluyor. Sakın korkma ve elleme. Ben ilk hamileliğimde bilmediğimden koparmıştım. Sonra hepsi geçiyor. Göğsümde kopardığım yerler daha beyaz, iz kaldı. Koparamadıklarım zamanla geçtiArkadaşlar göğüs boyun ve göbek bölgemde küçük et benleri çıktı. Sizde de var mı?
Ben de şu an aynı sıkıntıyı yaşıyorum. Nerde oturıyorsun bilemiyorum ama genelde radyoloji uzmanları perinatologlar kadar ücret istiyorlar. Öyleyse perinatoloğa gitmek daha mantıklı. Ama uygun fiyata bulduysan bilemem. Benim ikiz radyoloji uzmanı 250 tl, perinatolog 450 tl ye yapacak. Kararsızım hangisine yaptırsamÇok teşekkür ederim cevap verdiğiniz için o zaman hiç iptal ettirmeyeyim randevumu :)
İstanbuldayım ama kendi muayne olduğum hastanede radyoloji uzmanı bakıyor bir başkasına sorduk onda hiç yok diğeri çok pahalı o yuzden kararsız kaldım bilemedim :SBen de şu an aynı sıkıntıyı yaşıyorum. Nerde oturıyorsun bilemiyorum ama genelde radyoloji uzmanları perinatologlar kadar ücret istiyorlar. Öyleyse perinatoloğa gitmek daha mantıklı. Ama uygun fiyata bulduysan bilemem. Benim ikiz radyoloji uzmanı 250 tl, perinatolog 450 tl ye yapacak. Kararsızım hangisine yaptırsam
Canım inşaallah sonuçlar iyi gelir , birde 3 lü testi niye yaptırmıştım , 2 li testte sıkıntı mı görmüşlerdi, ÇOĞU hastane ve doktor yapmıyor 3 lü testi , Allah'ım inşaallah sağlıklı sıhhatli miadinda evlatlarımızı kucağımıza alabilmeyi nasip etsin .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?