- Konu Sahibi deeplydisturbed
-
- #26.421
Tamam canım hemen hazırlayıp başlayım :)Hemen adaçayı alın bir bardak suda 10 dakika kaynağı süz iliyinca gargara yap çok faydasını göreceksin aklına her geldiğinde gün içinde yapabilirsin ve bir sure sut içme cnm.
Canım benim senin bebeğini düşünerek hareket ettiğinin farkındayım kimse bebeği zarar görsün istemez. Ama birkaç araştırma bazı gerçekleri doğruları öyle çabucak değiştiremez. Birçok araştırma yapılmalı tutarlı bulunmalı kaydadeğer bulunmalı vs ki dünya sağlık örgütü vs bu gibi gelişmiş örgütler aşıları iptal etsin. Ben kendi adıma bebek aşılarının kesinlikle yapılması taraftarıyım. Hepatit b aile içi yada yakın akrabalardan vs salgı vs teması ile de düşük oranda da olsa bulaşabilir yada çocuğunun bir ameliyat diş tedavisi sünnet vs geçirmesi durumunda steril olmayan aletlerden bulaşma ihtimali de var ve aşılar yapıldığı gün hemen koruyuculuğu başlamıyor genelde 1 ay sonra başlıyor koruyuculuğu. Diyelim bebeğin çocuğun acil bir ameliyat gerektirdi o zaman çok önemli mesela. Tabi yine senin kararın ama ben kesinlikle yaptırmanı öneririm. Ben de sağlıkçıyım ve tüm aşılarını eksiksiz yaptıracağım bebeğimin. Hem sadece hepatit b aşısı yok çocukluk aşılarında çocuk felci menengit difteri tetanoz boğmaca tüberküloz vs var. Bunların hepsinden kan bulaşı olmadan koruyamazsın çocuğunu hele de tüberküloz (verem aşısı) vs çok önemli. Akrabanda konu komşunda tüberkülozu olan biri vardır vs bulaşmaması için çok önemli.Aşı ile ilgili bir kaç şey paylaşmak istiyorum. Öğrenme gerili, otizm (içeriklerindeki civa olduğu için), astım (bağışıklık sistemlerini fazla uyardığı için) gibi rahatsızlıklara sebep olabileceği hakkında uzmanlar arasında tartışmalar var.
Arkadaşlar koşulları iyi olmayan ilçe hastanelerinde doğum yapacaksanız tetanoz olun ama onun dışında bir düşünün derim. Benim doktorum önermedi bile.
Eğer illa çocuklarınıza yaptıracaksınız okuduğum kaynaklardan aldığım öneriler:
Hepatit aşısını düşüp yaralanabileceği okul dönemine kadar erteleyin.
Bebeklerinize ve çocuklarınıza hasta olmadıkları zamanlarda aşı yaptırın ve üst üste yaptırmayın. Aralarında en az 1 ay olsun.
Aşıdan önce yan etkilerini azaltmak için A ve C vitamini takviyesi yapın.
@zeyzey3428 Aslında bebeği düşündüğüm için aşı yaptırmak istemiyorum. Hepatit kan ile bulaşan bir hastalık. Nereden bulaşabilir bebeğe? Hepatit taşıyıcı bir anne tabiki bebeğe aşı yaptırmalı. Ama onun dışında kan ile teması olmayacak ki.
baldamlasxixmelis Ama o her zaman olabilir. Ayrıca paslı şeylerden geçmiyor tetanoz. Oksijen almayan bir yerden gelen herhangi bir şeyden bulaşabilir. Mesela toprak altında olan bir şey. 30 senedir geçmedi çok şükür. Tetanoz aşısı toksin yani zehir. Bu yolla bağışıklık sistemini uyarıyor. Küçücük bebeğin az gelişmiş bağışıklık sistemini zehir vererek uyarmak mantıklı gelmiyor bana.
huriye048 Bilmiyorum ki canım aksini söyleyen uzmanlar var. Almanyada yapılan uzun dönemli bağımsız bir araştırmayı okudum. Aşı olan çocuklarda uzun vadede yukarıda saydığım hastalıkların görünme sıklığında ciddi artış olmuş. İstersen makaleyi paylaşabilirim.
Tabiki herkes kendi kararını verecek. Ama ben yaptığım naçizane araştırmaların sonuçlarını paylaşmam gerektiğini düşündüm. Çünkü bence herkes bilinçli karar vermeli.
Canım iğnemiz aynı mı bilmiyorum benimki hibor. Ve prospektüsünde kullanımını anlatırken hava kabarcığını çıkarmak için pistonu itmeyiniz diyor.İğne nin havasını alırken biraz kaçıyor. Sorun olacağını sanmıyorum. Yani bana olmadı daha.
Canım benim de oluyor. Ama o 1 2 dakika anca sürüyor.Gunaydin guzel anneler. Carpinti problemi yasiyor musunuz? Durup dururken hatta otururken geliyor, 15-20 dakika vurup gidiyor. Bu esnada kalbim deli gibi atiyor konusursam nefes nefese kaliyorum sanki maraton kosmusum.. Neden boyle
Kızlar bebeğim son 3 kontroldür yüzünü göstermiyordu ve çok merak ediyordum. Biz çok küçük bi ilçede oturuyoruz ve kadın doğumcu yok burda. Dün öyle gezme amaçlı il merkezine gidiyorduk yoldayken birden aklıma geldi bebişim yüzünü gösterirse diye özel hastaneden nerden randevu bulabildiysem hemen ayarladım benim tek amacım bebişin yüzünü 3 boyutlu görmek ve hatıra foto almaktı. Dr baktı bebeğin gelişimi iyi suyun göreceli olarak azalmış bebeğin hareketlerini takip et bol su iç kendini yorma dinlen dedi. 4 gün önce detaylı ultrasonum ve kontrolüm normaldi suyum da normaldi. Tabi benim içime kurt düştü. Şimdi bu yeni gittiğim dr doğru mu gördü yoksa suyum falan yeterli mi? 4 günde ne oldu ki azaldı yani. Emin olamıyorum üzülüyorum durup durup ağlıyorum offf canım sıkıldı gerçekten az mı değil mi bilmek istiyorum. Bugün kendi doktoruma msj atıcam kabul ederse yarın yanına gidip ona baktırcam yoksa kafamda deli sorular ve olumsuz düşünceler. İnş böyle bi sıkıntım yoktur dualarınıza ihtiyacım var kızlar...
Bence park yatak al canım hafif taşıması kolay odanın içinde yada odalar arasında yer değiştirmesi kolay. Ben ilk kızımda onu kullandım memnun kaldım 3-4 yıl onda yattıGünaydın anneler
Maşallah siz oda yapmaya başladınız. Benim oğlan in daha sadece bi takım elbisesi var başka hiçbişey almadik.
Evimiz çok küçük bebeğe oda yok yanıma alayım diyorum ya olurda ev alabilirsek ki ev almak istiyoruz sırf bebek için o zaman bi odası olur kuzumun. Güzel bi odası olsun istiyorum hep.
Neye göre ne alacağımi hiç bilemedim.
Bide doğumdan hemen sonra annemlerde kalcam eylule kadar.
Napsam hiç bilemedim
Kızlar ben şahit olduğum duyduğum bir olay var o nedenle çok daha hassasım bu konuda. Allah kimseye vermesin inş. Bi bebek galiba 5-6 aylıkken yüzüstü dönmüş ama geri dönememiş ve boğulup ölmüş. Benim ilk kızım da 5 aylıkken 2 defa yüzüstü döndü geri dönemedi azıcık sesi çıktı aynı odada olduğum için uyanıp hemen geri çevirdim uyanmasam sesini duyamasam aynı odada olmasak belki de aynı sonu yaşayacaktı benim tavsiyem en azından 1 yaşına kadar aynı odada farklı bi yatakta yatırın (aynı yatak da yatmak da önerilmiyor)Aynı düşüncedeyim. Herkes farklı düşüncelere sahip. Ben de çocuğumu 4 aylık olana kadar yatak odamda yatırmayı düşünüyorum. (Kendi beşiğinde.) Kendi odası da olacak. Bebek her ağladığında eşimle yatarken kayınvalidenin de odaya damladığını düşünsene. Ya da yanında kalan kişinin. Kayın validem bebek toparlanana kadar 40 gün biz de kalacak ve o 40 gün boyunca da odama almayacağım. Bebeğimin odasında açılan koltuğum var. kayınvalidem orada yatacak bebek de kendi yatağında kendi odasında. uyandığında ben de bebeğimin odasına gideceğim. Kayınvalidem kendi evine dönünce de bebek 4 aylık olunca odasını ayıracağım. Aklı ermeye başlayınca ayırması çok zor. Eltimin oğlu 5 yaşında hala yanlarında odada yatıyor. bnm düşüncem de böyle. ama herkes farklı düşünebilir. Anne de bebek de nasıl rahat olursa öyle olmalı. Bebek gelişimi kitabımda da 5 aylık olana kadar odası ayrılmalı şeklinde yazıyor.
Allah yardımcın olsun inş sonucun çok iyi çıkarhaziran anneleri, 3lü testim riskli geldi, yurt dışında yapılan nifty testini yaptırdım, sonuçlar haftaya çıkıcak. Allah rızası için hepinizden dua bekliyorum, Rabbim yaşatmasın şu yaşadıım günleri kimseye
İnş bebeğin sağlıklıdır canım dualarımız seninle. Doktorun ne önerdi test vs?Arkadaslar Merhaba 3lu test yaptıran varmı hangi haftalarda yapılıyor. Organ taraması için detaylı ultrason a girdim çık şükür her şey yolunda fakat bebisimin kalbinde beyaz leke gördü Dr. Dediki down sendromlu bebeklerde görülüyor genelde çok moralim bozuldu ama 2 li test sonucum iyi çıktığı için bi de sadece beyaz leke değil diğer bağırsak mide ve böbrek bunlarda da sorun olursa risk artıyor falan dedi son 2 ayda lekeler genelde geçiyo dedi ama ya gecmezsse çok canım sıkıldı ya neye inanayim anlamadım ki ben dua ediyorum hep elimden gelen bır şey yok
Gargaraysa sıkıntı olmaz da benim doktorum adaçayı gebelikte yasak içme dedi bilginiz olsun canımHemen adaçayı alın bir bardak suda 10 dakika kaynağı süz iliyinca gargara yap çok faydasını göreceksin aklına her geldiğinde gün içinde yapabilirsin ve bir sure sut içme cnm.
Kan değerlerine bi baktır canım kansızlık olabilir tiroid bezin fazla çalışıyor olabilir bi doktora görün canımGunaydin guzel anneler. Carpinti problemi yasiyor musunuz? Durup dururken hatta otururken geliyor, 15-20 dakika vurup gidiyor. Bu esnada kalbim deli gibi atiyor konusursam nefes nefese kaliyorum sanki maraton kosmusum.. Neden boyle
Ateşini ölç canım ateş yüksekliği gebelikte pek istenmez eğer ateşin ölçümde yüksek çıkarsa bi minoset al istersen. Bi doktora görün bence canımKızlar boğaz ağrım devam ediyor ama kemiklerim ağrımaya sızlamaya başladı halsizlik var. Biraz da ateşim var. Ne yapmalıyım?
Evet şimdi dikkat ettim söylediğiniz gibi yazıyor. Yengel hemşire almazsan rahatsız eder demişti ki aldıktan sonra morarmalarim olmamıştı. Bende artık almayacak. Teşekkür ederim.Canım iğnemiz aynı mı bilmiyorum benimki hibor. Ve prospektüsünde kullanımını anlatırken hava kabarcığını çıkarmak için pistonu itmeyiniz diyor.
Sıcak suya tarçın zencefil karanfil koy demle, limon sık balla karıştır,iç. Bana ve eşime çok iyi geldi,ter artırdi.ama tarçın i çok sık kullanma.arada bir yap iç.geçmiş olsun.Kızlar boğaz ağrım devam ediyor ama kemiklerim ağrımaya sızlamaya başladı halsizlik var. Biraz da ateşim var. Ne yapmalıyım?
tamam canım ölçüp kontrol edeyim. Yükselirse acile giderim zaten. İnşallah yükselmez.Ateşini ölç canım ateş yüksekliği gebelikte pek istenmez eğer ateşin ölçümde yüksek çıkarsa bi minoset al istersen. Bi doktora görün bence canım
Evet şimdi dikkat ettim söylediğiniz gibi yazıyor. Yengel hemşire almazsan rahatsız eder demişti ki aldıktan sonra morarmalarim olmamıştı. Bende artık almayacak. Teşekkür ederim.
ben en baştan beri almıyorum havasını. Çok fazla morarma olmadı.Sıcak suya tarçın zencefil karanfil koy demle, limon sık balla karıştır,iç. Bana ve eşime çok iyi geldi,ter artırdi.ama tarçın i çok sık kullanma.arada bir yap iç.geçmiş olsun.
O güne özeldir bence.yolda fazla su icememis olabilirsinKızlar bebeğim son 3 kontroldür yüzünü göstermiyordu ve çok merak ediyordum. Biz çok küçük bi ilçede oturuyoruz ve kadın doğumcu yok burda. Dün öyle gezme amaçlı il merkezine gidiyorduk yoldayken birden aklıma geldi bebişim yüzünü gösterirse diye özel hastaneden nerden randevu bulabildiysem hemen ayarladım benim tek amacım bebişin yüzünü 3 boyutlu görmek ve hatıra foto almaktı. Dr baktı bebeğin gelişimi iyi suyun göreceli olarak azalmış bebeğin hareketlerini takip et bol su iç kendini yorma dinlen dedi. 4 gün önce detaylı ultrasonum ve kontrolüm normaldi suyum da normaldi. Tabi benim içime kurt düştü. Şimdi bu yeni gittiğim dr doğru mu gördü yoksa suyum falan yeterli mi? 4 günde ne oldu ki azaldı yani. Emin olamıyorum üzülüyorum durup durup ağlıyorum offf canım sıkıldı gerçekten az mı değil mi bilmek istiyorum. Bugün kendi doktoruma msj atıcam kabul ederse yarın yanına gidip ona baktırcam yoksa kafamda deli sorular ve olumsuz düşünceler. İnş böyle bi sıkıntım yoktur dualarınıza ihtiyacım var kızlar...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?