2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    323
huriye048 Haklısın canım bu ihtimaller yüzünden zaten bir türlü karar veremiyorum. Tüberküloz Türkiye’de çok var biliyorum. Korunmak gerek ama bir yandan da ya koruyayım derken zarar verirsem? Menenjit aşısından menejit olan iki tane çocuğun haberini okudum demin bir gazetede. Biliyorsun civa ne kadar tehlikeli. Thiomersal olarak aşılarda 1930'lardan kullanılmaya başlanmış. 70 sene sonra Amerika yasaklıyor. Şu an İngiltere ve Avustralyada’da yasak. Neden bizde var? Hacettepenin Tıp dergisinde Türkiye’deki bütün karma aşılarda olduğu yazıyor. Dünya sağlık örgütü hepatit aşısını öneriyor, gelişmekte olan ülkeler için ama. Çünkü anneler hepatit hastası veya taşıyıcısı. Neyse canım sağol sohbetin için. Bazıları nedense bildiklerini sorgulayınca kızıyor. Doğunca karar vereceğim artık. Ben bir bebeğimi kaybettim. Sebebi de büyük ihtimalle ilk 3 ayda ilaç kullanımı. Her adımımı bin kere düşünerek atıyorum.
Tabiki elinde sonunda koruyacak olan Allah. Hepimizin evladını korusun.

Kızlar boğaz ağrım devam ediyor ama kemiklerim ağrımaya sızlamaya başladı halsizlik var. Biraz da ateşim var. Ne yapmalıyım?

Canım geçmiş olsun. Ateşini takip et. Doktorunu ara yükselirse neler yapabileceğini sor.
Benim de iş yerimde 1 kişi domuz gribi oldu. Hemen eve gönderdik ama 4-5 gün sonra birisi daha oldu. Ve ben o hafta aynen senin gibi hasta gibiydim. Böyle olunca propolis alıyorum ben. Organik pazardan almıştım. Gece yatarken pastil gibi ağzıma alıyorum. O zaten damağına falan yapışıyor ve bütün gece tükrükle boğazını yıkıyor resmen. Normalde yutarım da şimdi hamileyim diye yutmadım. Sabaha boğaz ağrım geçmişti. Tabi önceden hiç kullanmadıysan deneme. Ben hep kullanırdım. Ihlamur iç ve dinlen. Evden çıkma. Portakal suyu iç şekerle ilgili sorunun yoksa. İnşallah toparlarsın. Moralini yüksek tut. moral bozuk olunca hastalık uzuyor.

Gunaydin guzel anneler. Carpinti problemi yasiyor musunuz? Durup dururken hatta otururken geliyor, 15-20 dakika vurup gidiyor. Bu esnada kalbim deli gibi atiyor konusursam nefes nefese kaliyorum sanki maraton kosmusum.. Neden boyle

Bende de vardı canım 19-22 hafta arasında çok oldu. Sonra kendi kendine geçti. Ben de senin gibi hissediyordum. Ayrıca doktorum rahim damarlarındaki kan akışını ölçerken fark etmişti. Ritmi bozuluyor demişti. Hamilelikte olurmuş ama eğer nabzın çok yükseliyorsa kardiyologa görünmen gerek dedi. Biraz sakin olmaya çalış. Benim iş stresi yaşadığım bir dönemdi. Ama ilk hamileliğimde de olmuştu.

Kızlar biz alışveriş yaptık kızıma

1. Bebek arabası aldım. Bugaboo bee 3 hem sağlam hem pratik geldi. Tasarımını da çok sevdim. Bu alışverişten de hediye çeki kazandık ve onunla aşağıdakileri aldım:
2. İlk 9 ay için ana kucağı/oto koltuğu - Bugaboo ile uyumlu olduğu için nuna marka aldık.
3. Ev tipi ana kucağı - Tiny love marka aldık. Evde her yere taşıyabilirim. Hem yatıyor hem de oturtabiliyorsun. Arkadaşlarım ilk aylar en çok işlerine yarayan şeyin bu olduğunu söylediler
4. Oyun/aktivite halısı - Tiny love kick & play. Bebeği hem oyalıyor hem de jimnastik yaptırıyor.
5. Banyo gereçleri - küvet, sünger, kova, tırnak makası vs
6. Biberen ve emzik - Hastaneden istiyorlarmış. Belki lazım olabilirmiş.
7. Sterilizatör
8. Dönence - Yine tiny love sihirli gece dönencesi. Sesi hoşuma gitti.

Allah'a çok şükür. Allah inşallah kullanmayı da nasip eder. İlk bebeğim için de almıştık bir şeyler ama kullanmak nasip olmadı. Kardeşinin kısmetiymiş diyorum. İnşallah güzel günlerde sağlıklı günlerde kullanırız. Sizlere de tavsiye ederim. Ebebek'te bugaboo kampanyası var. Çok uyguna geliyor. Başka ne almam gerek bilmiyorum. Erken alış veriş yapmak istemiyordum ama kampanyayı kaçırmak istemedim. Bir de çok yoruldum. Sanırım iyice ağırlaşmadan almak iyi fikir.

Tekstilleri annem ve kayınvalidem hallediyor.
Beşik ve karyolayı eşimin ablasından aldık.
9 aydan sonrası için oto koltuğunu da ablası verdi sağolsun.

Son düzenleme:
Ateşim geçti canım inşallah tekrarlamaz. Terliyorum ara sıra. Bir de boğaz ağrısı tabi. Ihlamur içiyorum, gündüz de portakal suyu içmiştim. Propolis enfeksiyonlar için çok iyi ama hamilelikte kullanımıyla ilgili çok bilgi bulamadığım için kullanmamıştım.
Sabah iş vat maalesef. Ama iyi hissetmezsem rapor alırım sanırım. İnşallah iyi olurum da giderim

Kızlar boğaz ağrım devam ediyor ama kemiklerim ağrımaya sızlamaya başladı halsizlik var. Biraz da ateşim var. Ne yapmalıyım?

Canım boğaz ağrın varsa yarim cay bardağı limonun içine çok çok az tuz koyup gargara yap yada yutmak istiyorsan yut. Boğazdaki mikropları öldürür. Boğazda biraz tut ama. Ben de çok yaptım ağrım geçti ama ben yutuyordum :) geçmiş olsun çok

Kampanya ne zamana kadar acaba :)

Gunaydin guzel anneler. Carpinti problemi yasiyor musunuz? Durup dururken hatta otururken geliyor, 15-20 dakika vurup gidiyor. Bu esnada kalbim deli gibi atiyor konusursam nefes nefese kaliyorum sanki maraton kosmusum.. Neden boyle
Canım benim de öyle oluyordu. Troid çıktı. İnşallah sen baktırmışsındır ve yoktur. Doktorlar istiyor çünkü. Baktırmadıysan serbest t3, serbest t4, tsh a baktır. Sağlok ocakları yapıyor bu testi. Beni ilk 4 ay mahvetti bu çarpıntı ve buna bağlı yan etkiler. Bu ay geçti çok şükür. İnşallah senin de geçer. Bu arada sonuçların iyi çıksa bile himalaya tuzu kullan. İyotlu tuzu kes. Geçmiş olsun

Hayirli olsun canimm Allah hayirlisiyla kullanmayi nasip etsin bebişinde :)

Reactions: 9ay

Canım biz de ilçede yaşıyoruz. Doktorum da yaşadığım yerde. Geçenlerde annemi il merkezine doktora götürdüm. Hazır gelmişken ben de kızımı göreyim dedim. Ordaki doktor bana suyun az bol su içip soluna yat dedi. Nasıl üzüldüm nasıl ağladım. İlçemize gelir gelmez kendi doktoruma koştum suyum azalmış diye ağlayarak. O da bana suyun bebeğin idrarı olduğunu ve bazen bebek idrarını yapmadan baktıklarında suyu az görebildiklerini söyledi. Su da normalmiş maşallah. Sen bol suyunu içmeye devam et. Ve armut ye onun da suyu arttırmakta çok faydası var

Kimi kelimeleri yabancı olduğundan bende anlamadım ama sürekli tekrarlaadığı için ve cd verdiği için gördük herşeyi :) benimde 1 saate yakın sürdü pozisyon bekledik

Günaydın Günaydın size Günaydın hayırlı sabahlar hayırlı mutlu huzurlu canlı mı canlı heyecanlı güzel mi güzel enerji dolu musmutlu mükemmelötesi bol bebiş hareketli bol bebiş tekmeli bir hafta olması dileğiyle Günaydın Günaydın size

Günaydın arkadaşlar sizlerinde karni bu haftalarda semsert mi..bu neden oluyir acaba normal birsey mi doktoruma soylemelimiyim..

Günaydın İnşallah hayırlı bir hafta olur yarın bebişimin kontrolu ve şeker yüklemesi olacak sanırım...
Günaydın canım haftana bakılırsa zamanın gelmiş. Bizim 5 martta açlık tokluk kana bakıcak inşallah. bizde c.tesi gittik kontrole 600 grm olmuşuz 29 cm olmuş boyumuz tahmini tabi. Ama ben 10 kilo aldığım için doktor çok kızdı boyuna güvenme doğumun sıkıntıya girer biz bunu istemiyoruz dedi ve 32 den sonra çalışmanı istemem dedi. Herşey yolunda çok şükür darısı başına güzel haberlerle gel inşallah.

Günaydın arkadaşlar sizlerinde karni bu haftalarda semsert mi..bu neden oluyir acaba normal birsey mi doktoruma soylemelimiyim..
Ben doktora sordum yürürken oluyor benim bi sıkıntı değil bu eğer sertlik başlayıp hiç geçmeden günlerce olursa sıkıntı dedi

Canım ben 2,5 yıllık evliyim 29 yaşındayım ilk gebeliğim evet canım oğlum olacak hayırlısıyla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…