- 22 Ocak 2012
- 5.885
- 3.889
- 398
- Konu Sahibi deeplydisturbed
-
- #26.441
Kızlar boğaz ağrım devam ediyor ama kemiklerim ağrımaya sızlamaya başladı halsizlik var. Biraz da ateşim var. Ne yapmalıyım?
Gunaydin guzel anneler. Carpinti problemi yasiyor musunuz? Durup dururken hatta otururken geliyor, 15-20 dakika vurup gidiyor. Bu esnada kalbim deli gibi atiyor konusursam nefes nefese kaliyorum sanki maraton kosmusum.. Neden boyle
Yok içmesine gerek yok gargara yapacak zaten.Gargaraysa sıkıntı olmaz da benim doktorum adaçayı gebelikte yasak içme dedi bilginiz olsun canım
Ateşim geçti canım inşallah tekrarlamaz. Terliyorum ara sıra. Bir de boğaz ağrısı tabi. Ihlamur içiyorum, gündüz de portakal suyu içmiştim. Propolis enfeksiyonlar için çok iyi ama hamilelikte kullanımıyla ilgili çok bilgi bulamadığım için kullanmamıştım.Canım geçmiş olsun. Ateşini takip et. Doktorunu ara yükselirse neler yapabileceğini sor.
Benim de iş yerimde 1 kişi domuz gribi oldu. Hemen eve gönderdik ama 4-5 gün sonra birisi daha oldu. Ve ben o hafta aynen senin gibi hasta gibiydim. Böyle olunca propolis alıyorum ben. Organik pazardan almıştım. Gece yatarken pastil gibi ağzıma alıyorum. O zaten damağına falan yapışıyor ve bütün gece tükrükle boğazını yıkıyor resmen. Normalde yutarım da şimdi hamileyim diye yutmadım. Sabaha boğaz ağrım geçmişti. Tabi önceden hiç kullanmadıysan deneme. Ben hep kullanırdım. Ihlamur iç ve dinlen. Evden çıkma. Portakal suyu iç şekerle ilgili sorunun yoksa. İnşallah toparlarsın. Moralini yüksek tut. moral bozuk olunca hastalık uzuyor.
Kızlar boğaz ağrım devam ediyor ama kemiklerim ağrımaya sızlamaya başladı halsizlik var. Biraz da ateşim var. Ne yapmalıyım?
Kampanya ne zamana kadar acaba :)Kızlar biz alışveriş yaptık kızıma
1. Bebek arabası aldım. Bugaboo bee 3 hem sağlam hem pratik geldi. Tasarımını da çok sevdim. Bu alışverişten de hediye çeki kazandık ve onunla aşağıdakileri aldım:
2. İlk 9 ay için ana kucağı/oto koltuğu - Bugaboo ile uyumlu olduğu için nuna marka aldık.
3. Ev tipi ana kucağı - Tiny love marka aldık. Evde her yere taşıyabilirim. Hem yatıyor hem de oturtabiliyorsun. Arkadaşlarım ilk aylar en çok işlerine yarayan şeyin bu olduğunu söylediler
4. Oyun/aktivite halısı - Tiny love kick & play. Bebeği hem oyalıyor hem de jimnastik yaptırıyor.
5. Banyo gereçleri - küvet, sünger, kova, tırnak makası vs
6. Biberen ve emzik - Hastaneden istiyorlarmış. Belki lazım olabilirmiş.
7. Sterilizatör
8. Dönence - Yine tiny love sihirli gece dönencesi. Sesi hoşuma gitti.
Allah'a çok şükür. Allah inşallah kullanmayı da nasip eder. İlk bebeğim için de almıştık bir şeyler ama kullanmak nasip olmadı. Kardeşinin kısmetiymiş diyorum. İnşallah güzel günlerde sağlıklı günlerde kullanırız. Sizlere de tavsiye ederim. Ebebek'te bugaboo kampanyası var. Çok uyguna geliyor. Başka ne almam gerek bilmiyorum. Erken alış veriş yapmak istemiyordum ama kampanyayı kaçırmak istemedim. Bir de çok yoruldum. Sanırım iyice ağırlaşmadan almak iyi fikir.
Tekstilleri annem ve kayınvalidem hallediyor.
Beşik ve karyolayı eşimin ablasından aldık.
9 aydan sonrası için oto koltuğunu da ablası verdi sağolsun.
Canım benim de öyle oluyordu. Troid çıktı. İnşallah sen baktırmışsındır ve yoktur. Doktorlar istiyor çünkü. Baktırmadıysan serbest t3, serbest t4, tsh a baktır. Sağlok ocakları yapıyor bu testi. Beni ilk 4 ay mahvetti bu çarpıntı ve buna bağlı yan etkiler. Bu ay geçti çok şükür. İnşallah senin de geçer. Bu arada sonuçların iyi çıksa bile himalaya tuzu kullan. İyotlu tuzu kes. Geçmiş olsunGunaydin guzel anneler. Carpinti problemi yasiyor musunuz? Durup dururken hatta otururken geliyor, 15-20 dakika vurup gidiyor. Bu esnada kalbim deli gibi atiyor konusursam nefes nefese kaliyorum sanki maraton kosmusum.. Neden boyle
Kızlar biz alışveriş yaptık kızıma
1. Bebek arabası aldım. Bugaboo bee 3 hem sağlam hem pratik geldi. Tasarımını da çok sevdim. Bu alışverişten de hediye çeki kazandık ve onunla aşağıdakileri aldım:
2. İlk 9 ay için ana kucağı/oto koltuğu - Bugaboo ile uyumlu olduğu için nuna marka aldık.
3. Ev tipi ana kucağı - Tiny love marka aldık. Evde her yere taşıyabilirim. Hem yatıyor hem de oturtabiliyorsun. Arkadaşlarım ilk aylar en çok işlerine yarayan şeyin bu olduğunu söylediler
4. Oyun/aktivite halısı - Tiny love kick & play. Bebeği hem oyalıyor hem de jimnastik yaptırıyor.
5. Banyo gereçleri - küvet, sünger, kova, tırnak makası vs
6. Biberen ve emzik - Hastaneden istiyorlarmış. Belki lazım olabilirmiş.
7. Sterilizatör
8. Dönence - Yine tiny love sihirli gece dönencesi. Sesi hoşuma gitti.
Allah'a çok şükür. Allah inşallah kullanmayı da nasip eder. İlk bebeğim için de almıştık bir şeyler ama kullanmak nasip olmadı. Kardeşinin kısmetiymiş diyorum. İnşallah güzel günlerde sağlıklı günlerde kullanırız. Sizlere de tavsiye ederim. Ebebek'te bugaboo kampanyası var. Çok uyguna geliyor. Başka ne almam gerek bilmiyorum. Erken alış veriş yapmak istemiyordum ama kampanyayı kaçırmak istemedim. Bir de çok yoruldum. Sanırım iyice ağırlaşmadan almak iyi fikir.
Tekstilleri annem ve kayınvalidem hallediyor.
Beşik ve karyolayı eşimin ablasından aldık.
9 aydan sonrası için oto koltuğunu da ablası verdi sağolsun.
Kızlar bebeğim son 3 kontroldür yüzünü göstermiyordu ve çok merak ediyordum. Biz çok küçük bi ilçede oturuyoruz ve kadın doğumcu yok burda. Dün öyle gezme amaçlı il merkezine gidiyorduk yoldayken birden aklıma geldi bebişim yüzünü gösterirse diye özel hastaneden nerden randevu bulabildiysem hemen ayarladım benim tek amacım bebişin yüzünü 3 boyutlu görmek ve hatıra foto almaktı. Dr baktı bebeğin gelişimi iyi suyun göreceli olarak azalmış bebeğin hareketlerini takip et bol su iç kendini yorma dinlen dedi. 4 gün önce detaylı ultrasonum ve kontrolüm normaldi suyum da normaldi. Tabi benim içime kurt düştü. Şimdi bu yeni gittiğim dr doğru mu gördü yoksa suyum falan yeterli mi? 4 günde ne oldu ki azaldı yani. Emin olamıyorum üzülüyorum durup durup ağlıyorum offf canım sıkıldı gerçekten az mı değil mi bilmek istiyorum. Bugün kendi doktoruma msj atıcam kabul ederse yarın yanına gidip ona baktırcam yoksa kafamda deli sorular ve olumsuz düşünceler. İnş böyle bi sıkıntım yoktur dualarınıza ihtiyacım var kızlar...
Izmirdeyim ben canım ya o da söyledi aslında ama çok kısa tuttu gibi geldi herkes yarım saatten falan bahsediyoçünkü mesela cigerlerine falan baktı mi ayrıntılı bilmiyorum kaline beynine bobreklerine bakarken şu normal bu normal die söyledi yetmedi bana galiba :)
Günaydın canım haftana bakılırsa zamanın gelmiş. Bizim 5 martta açlık tokluk kana bakıcak inşallah. bizde c.tesi gittik kontrole 600 grm olmuşuz 29 cm olmuş boyumuz tahmini tabi. Ama ben 10 kilo aldığım için doktor çok kızdı boyuna güvenme doğumun sıkıntıya girer biz bunu istemiyoruz dedi ve 32 den sonra çalışmanı istemem dedi. Herşey yolunda çok şükür darısı başına güzel haberlerle gel inşallah.Günaydın İnşallah hayırlı bir hafta olur yarın bebişimin kontrolu ve şeker yüklemesi olacak sanırım...
Ben doktora sordum yürürken oluyor benim bi sıkıntı değil bu eğer sertlik başlayıp hiç geçmeden günlerce olursa sıkıntı dediGünaydın arkadaşlar sizlerinde karni bu haftalarda semsert mi..bu neden oluyir acaba normal birsey mi doktoruma soylemelimiyim..
Canım ben 2,5 yıllık evliyim 29 yaşındayım ilk gebeliğim evet canım oğlum olacak hayırlısıylaAnladım cnm ee kaynaşalım o zaman yaş kaç, kaç yıllık evlisin, ilk gebelik mi, oğlun mu olacak?
Ben 23 yaşımdayım 9 aydır evliyim ilki gebeliğim düşük oldu bu ikinci gebeliğim ve kızım olacak inşaAllah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?