2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    323
Şu ana kadar 14 kilo aldım. 25. haftadayım henüz. Korkuyorum 20yi geçmekten. Verebildiniz mi doğumdan sonra o kiloları. Ben hem normal doğumu tehlikeye atmaktan hem dr sonra o kiloları verememekten korkuyorum.
ilk gebeliğimde şu ana kadar 20 kilo almıştım. şimdi 17. sende almışsın biraz ama yine de hem dikkat etmeli edebiliyorsan tabi hem de çok takmamalı veririz inşallah ve aksi bir durum olmaz inşallah

Detayıya girdmedinmi canım? Orda yazıyo plesanta nerde diye
canım benim plesanta on duvar damı acaba detaylıda yazanlar şudur

Rapor BPD : 47 mm ( 20 w 3 d) HC : 181 mm ( 20 w 4 d) AC : 150 mm ( 20 w 2 d) FL : 34 mm ( 20 w 5 d) EFW: 356 +/- 53 gr FKA: (+) pozitif (FHR 150 bpm) Presentasyon: Makat Amniyon mayii: Yeterli (AFI 120 mm) Plasenta Lokalizasyon: Ön duvar Kalinlik: Normal Grade: 1 Fetal anomali: Fetal bilateral böbreklerde renal pelvis AP çaplari sagda 3 mm, solda 4,4 mm ölçülmüs olup normal sinirlarda olmakla birlikte asimetrik konfigürasyondadir. Takibi önerilir. Fetal kalp sol ventrikülde milimetrik ekojenik fokus izlendi. Gross anomali saptanmamistir

ilk gebeliğimde şu ana kadar 20 kilo almıştım. şimdi 17. sende almışsın biraz ama yine de hem dikkat etmeli edebiliyorsan tabi hem de çok takmamalı veririz inşallah ve aksi bir durum olmaz inşallah

İlk bebeğin kaç kilo doğdu? Normal mi sezaryen mı? Bebek için endişeleniyorum ben hiç veremezsem sonra dra gider yaparim bişiler de bebek sağlıklı olsun şekere yatkın olmasın normal doğsun inşallah

75lik verdi. 50lik olmaz mı dedim standart 75lik dedi. Aslında 4 standart var 50lik diyen kurumda var 75lik ve 100lükte. Benim dr 75liği benimsemiş 75lik içtim.
bana da 100 lük dediler de merak ettim çünkü bana da şeker sana kilo aldırıyor olabilir dedi doktor ama ben bide çok memnun kalmadığımdan bu hafta doktorumu değiştircem offff

Evet canım oyleymis daha zor ve geç hissedilebilirmiş ama bu bi anormallik ya da ters bi durum değilmiş.

Rapor BPD : 47 mm ( 20 w 3 d) HC : 181 mm ( 20 w 4 d) AC : 150 mm ( 20 w 2 d) FL : 34 mm ( 20 w 5 d) EFW: 356 +/- 53 gr FKA: (+) pozitif (FHR 150 bpm) Presentasyon: Makat Amniyon mayii: Yeterli (AFI 120 mm) Plasenta Lokalizasyon: Ön duvar Kalinlik: Normal Grade: 1 Fetal anomali: Fetal bilateral böbreklerde renal pelvis AP çaplari sagda 3 mm, solda 4,4 mm ölçülmüs olup normal sinirlarda olmakla birlikte asimetrik konfigürasyondadir. Takibi önerilir. Fetal kalp sol ventrikülde milimetrik ekojenik fokus izlendi. Gross anomali saptanmamistir

benim detaylı ulrason raporum bu benim ki ön duvar da mı canım ben pek anlamıyorum da

Ben artık kilo konusunda hiç birşeye takılmıyorum. Doktorum hamileliğimin başlangıcından beri ayda 1 kg alacaksın diyor ancak 9 kg ile doğuma girmek çok da mantıklı değil. Şu an 6 kg almış durumdayım, 21+4'teyim. Önümde kabaca 4 ayım var desem doktorum sadece 4 kg daha almamı istiyor demektir. Bebek zaten 440gr, en azından 2500gr o alacak.. Matematikte bile problem var. Normal doğumda sorun olur mu kilo diye sordum, 100 küsür kilolarda bile normal doğum yaptırıyoruz dedi, kilodan o anlamda korkma ama kilo da alma dedi. Bana öyle geliyor ki bir 10 kg daha alırım ben, toplamda 16-17kg ile giderim doğuma heralde..

Girdim cnm raporda yazıyor mu dikkat etmedim doktor ilk baktığında plesanta antriör dedi ben de sormadım o ne diye eve gelince netten baktım :)

Bende çıkınca hemen raporu okudum plasenta arka sağ yerleşimli yazıyordu ama önde olsa söylerdi bak burda plasenta bebeği hissetmezsin fiyan diyebilirdi

Benim doktorumda oyle demisti ayda 1 kiloya denk gelcek sekilde max 12 kilo olmali ama ilk uc ay hic kilo almaman cok iyi olur demisti. Bende 23.haftaya adim attim bugun 20.haftada 4 kilo almistim insallah cok almamisimdir.

Canım tabiki 100 kiloyla bile doğum yapan var ama o anlı kilo nedeniyle tansiyonun çıkar 50 kiloda bile doğum yapılcak olsa şeker çıkabilir tahlillerde doktorlar her zaman az kiloyla biterse gebelik sonra kadınlar için sıkıntıya düşmeyelim istiyolar

bana da 100 lük dediler de merak ettim çünkü bana da şeker sana kilo aldırıyor olabilir dedi doktor ama ben bide çok memnun kalmadığımdan bu hafta doktorumu değiştircem offff

4 farklı standart var okuduğum kadarıyla. Uani Hiçbiri yanlış değil drların dediğinin sadece benimsedikleri prensipler ayrı. Ben 2 dra gidiyorum gözden birşey kaçmasın diye ama eski sağlık personeliyim drlarda tanıdık oldukları için ücret ödemiyorum. İşte insan ödemeyince de acaba bir şey gözden kaçarsa diye korkuyor. İnşallah içine sinen bir dr bulursun. Hangi şehirdesin? Buradaki arkadaşlar bir tavsiyede bulunur belki.

Şu ana kadar 14 kilo aldım. 25. haftadayım henüz. Korkuyorum 20yi geçmekten. Verebildiniz mi doğumdan sonra o kiloları. Ben hem normal doğumu tehlikeye atmaktan hem dr sonra o kiloları verememekten korkuyorum.

CANIM BİZİM HASTANEDE DOKTORUMUZ VAR 25 KİLO ALDI VE DOPĞUMDAN 2 AY SONRA 15 VERDİ ÇALIŞMAYA BAŞLADI ESKİ KİLOSUNA DÖNDÜ BENDE İLK OĞLUMDA 1 SENE İÇİNDE DONDÜM NORMAL KİLO MA

CANIM BİZİM HASTANEDE DOKTORUMUZ VAR 25 KİLO ALDI VE DOPĞUMDAN 2 AY SONRA 15 VERDİ ÇALIŞMAYA BAŞLADI ESKİ KİLOSUNA DÖNDÜ BENDE İLK OĞLUMDA 1 SENE İÇİNDE DONDÜM NORMAL KİLO MA
Herhangi bişey uygulandınmı diyet filan.
Kimi diyo emziren kilo veremez kimi diyo verir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…