Günaydın anne adayları :) dün ASM'ye gidip tetanoz aşımın ilk dozunu oldum. Aslında ben de pek çoğumuz gibi kararsızdım, benim doktorum da sen bilirsin çok da şart değil deyince yaptırmamaya karar verdim hatta. Ama dün üzerinde düşününce herhangi bir kaza ihtimalinde en azından önlemimi almış olurum diye düşündüm. Bir de yapılan aşının hatırlatıcı aşı olduğunu, bebeğin de ilk doğduğu zaman karma aşısında bu aşısını olacağını okuyunca yaptırmaya karar verdim. Ebe aşıyı yaparken 2-3 gün kas ağrısı yapabilir, eğer ağrın olursa soğuk kompres yap dedi, tamam dedim. Ama ne aşı olurken ne de sonrasında hiç bir ağrım olmadı, gayet rahatım. Şimdi bir ay sonra tekrar gideceğim ikinci doz için. Allah nasip ederse bu ilk bebeğim olacak, ikincisini de istediğim için aşıların devamını getirmeyi düşünüyorum. En azından ikinci gebeliğimde bir daha aşı düşünmemiş olurum.
Onun dışında kalp atışlarım, tansiyonum, vs herşeyim gayet güzel çıktı. Hamilelik başından beri 7 kilo aldım, 5 kilo olması lazımmış. Çok da önemli değil 2 kilo dedi ebe. Eğer bu şekilde beslenmeye devam edersen en fazla bi 7-8 kilo daha alırsın dedi. Moralim düzeldi ne yalan söyleyeyim, ben en azından 10 kilo daha alırım diye düşünüyordum :)