- 16 Nisan 2013
- 464
- 246
- 53
- Konu Sahibi deeplydisturbed
-
- #27.561
aynen canım.. bazen diyorum ki ben bunun için mi para verip özel hastaneye geliyorum??Ben de 3 doktora gittim ama üçü de senin dediğin gibiydi, doktora gidesim gelmiyo şimdi çok soğudum
Bnm doktorum da aynı şekilde cnm. Sonuçta bebeğinin durumu iyi boyu kilosu haftasına göre gelişimi iyi diyorsa gerisi o kdr da önemli değil bence. Hepimiz maşallah yeterince bilgiliyiz. Bana da kesinlikle hiç birşey yasaklamadı. kilo problemin yok dedi gayet iyi besleniyorsun ki bebeğin haftasına göre çok çok iyi diyor. Ben özel hastaneye gidiyorum 75 tl veriyorum bu kadar bilgi alıyorum. Komşumun gelini özel kliniğe gidiyo 250 tl veriyor yine aynı bilgileri alıyo. Bana sadece taa en başından ciğer ve sakatat yasak dedi onun dışında her şeyi yiyebilirsin dedi. Dışarıda bazen yemek yiyoruz dedim. bişey olmaz abartma. aldığın kıymada ne var içinde biliyo musun dedi. öyle yani. rutin işlemleri yapıp bebeğin sağlığı hakkında bilgi vermesi yeterli. Bir problem çıkmadığı sürece sıkıntı yok bence. Daha ne dicek doktor :) Bana hamur işi de yasaklamadı doktor 7 kilo aldım ama bir fazlalığın yok. göbek bölgende yağ oranı çok düşük bebeğin ultrasonda çok temiz ve net gözüküyor diyor. bazı anneler var aynı haftada bebeklerini doktor zor görüyo yani. sen de böyle sıkıntılar yoksa bu bilgiler gayet yeterli cnm sıkma canınıarkadaşlar bir şey sormak istiyorum.. doktora gittiğinizde sizinle nasıl ilgileniyor memnun musunuz yeterince tavsiyede bulunuyor mu bilgi veriyor mu?? benim gittiğim doktor önce ultrasonda bakıyor boyunu kilosunu söyleyip normal diyor. sonra çok genel herkesin bildiği şeyleri söylüyor tatlı hamur işi yeme o kadar.. eşim doktorumuzu değiştirmek istiyor da ondan size sormak istedim. bişey sorduğumda cevaplar ama çok genel şeyler söylüyor sanki fazla ilgilenmiyo acaba biz mi pimpirik davranıyoruz?? bu güne kadar hiç şunu ye bunu iç gibi tavsiyelerde bulunmadı ben her seyi kendim internetten araştırıp öğreniyorum
işte bu yüzden burda hep detaylı için radyoloji değil de perinatoloğa gidilmeli diye konuşuldu. kötü düşünme inşallah bişey yoktur. sadece 1 hafta gerilik mi var dendi.
haklısın canım belki de doktorlar da artık farkında insanların ne kadar bilinçli olduğunun beslenme vs. dikkat edildiğinin. ben de 7 kilo aldım 1 kilo fazladan almışsın dedi. bir de ultrason fotolarımız hiç iyi değil çok bulanık ve silik. şimdiye kadar hiç doğru düzgün göremedim elini kolunu hiçbi yeriniBnm doktorum da aynı şekilde cnm. Sonuçta bebeğinin durumu iyi boyu kilosu haftasına göre gelişimi iyi diyorsa gerisi o kdr da önemli değil bence. Hepimiz maşallah yeterince bilgiliyiz. Bana da kesinlikle hiç birşey yasaklamadı. kilo problemin yok dedi gayet iyi besleniyorsun ki bebeğin haftasına göre çok çok iyi diyor. Ben özel hastaneye gidiyorum 75 tl veriyorum bu kadar bilgi alıyorum. Komşumun gelini özel kliniğe gidiyo 250 tl veriyor yine aynı bilgileri alıyo. Bana sadece taa en başından ciğer ve sakatat yasak dedi onun dışında her şeyi yiyebilirsin dedi. Dışarıda bazen yemek yiyoruz dedim. bişey olmaz abartma. aldığın kıymada ne var içinde biliyo musun dedi. öyle yani. rutin işlemleri yapıp bebeğin sağlığı hakkında bilgi vermesi yeterli. Bir problem çıkmadığı sürece sıkıntı yok bence. Daha ne dicek doktor :) Bana hamur işi de yasaklamadı doktor 7 kilo aldım ama bir fazlalığın yok. göbek bölgende yağ oranı çok düşük bebeğin ultrasonda çok temiz ve net gözüküyor diyor. bazı anneler var aynı haftada bebeklerini doktor zor görüyo yani. sen de böyle sıkıntılar yoksa bu bilgiler gayet yeterli cnm sıkma canını
hayırlısı olsun canım doğum işi birazcık nasip kısmet hele ki normal doğum olacaksa plansızsa.. sen için ferah tut. inşallah hepimiz günümüzde doğururuz hiçbir aksilik çıkmadan.. benim doktorum tahlil sonuçlarına bakıp normal der başka bi açıklama yapmaz.. 11.6 çıkmış kan değerim biraz düşük değil mi dedim normal dedioltu1 benim doktorumda öyle şunu bunu ye demez ama kiloyla ilgili sadece proteine takmış durumda birde tahlil dönemlerinde herşeyi ayrıntılı anlatıyordu ilk başlarda acaba değiştirsemmi dedim ama detaylıya girince özel bi kliniğe gönderdi ordaki perinatologla aynı şeyleri söyledi ve sürekli ameliyata giren bi doktor ilaçlara önem veren tahlilere önem veren biri. Ama her muayene farklı geçiyo kimi zaman kısa sürüyo kalp atışına bakmadığı oldu vs ama galiba bazen fazla pimpirikli oluyoruz çünkü şuan her hangi bir kötü olaydı artık yasal işlemler çok hızlı hiç bi doktor ismine leke gelsin istemez. ama içine sinmiyorsa değiştir doktorunu.
Mesela benim hastanemde yenidoğan yoğun bakımı yok geçen eşime iş yerinde demişler orda doğum yapmasın eşin. e dedim allah korusun kötü bişey olursa o an hastanenin yoğun bakımınamı bakarım ben kötü bi durumda her hastane bizim. mantıklı geldi. Allah korusun ztn biz herşeyi hesaplıyoruz ama doğum nerde nasıl gerçekleşecek bilmiyoruz ki :) ne yazıldı.
Canım günaydın şimdi gördüm ya. Evdeki ultrason kağıtlarında yazıyor. Unutmazsam akşam bakar söylerim mutlaka.Canım boyu 35 dediğinde fl (femur boyu) kaç mm di? Hatırlıyor musun?
Bana hiç şu kadar kilo al - alma demedi mesela. :) iyi iyi maşallah diyo her tartıya çıktığımda. Dediğim gibi belki göbek bölgende yağ oranın fazla olduğu için bebeğini göremiyosundur cnm. Ya da ultrason aleti eskiyse ondan da olabilir. Yani her ikisinden de göremiyosundur net bebeğini. Ben hamile kalmadan önce göbek kısmım çok sert bir karna sahiptim. Düm düz odun gibi. küçücük ayva göbeğim bile yoktu. derim acıo yani. Doktoruma sorduğumda derinin esneme payı yok hiç çok sıkı bir deri yapın var dedi. Dalga geçiyo her gittiğimde bakalım daha ne kadar dayancak karnın bu byümelere diyo :) derim esnemiyo. Yani ayva göbek olması bir avantajmış onu anladım. Sanki ikiye yanlara doğru derim patlayacak gibi oluyo. Dediğim gibi göbek bölgesindeki yağlardan bebek gözükmyo olabilir cnm.haklısın canım belki de doktorlar da artık farkında insanların ne kadar bilinçli olduğunun beslenme vs. dikkat edildiğinin. ben de 7 kilo aldım 1 kilo fazladan almışsın dedi. bir de ultrason fotolarımız hiç iyi değil çok bulanık ve silik. şimdiye kadar hiç doğru düzgün göremedim elini kolunu hiçbi yerini
Ağrı kasıklarında mı cnm yoksa karnın mı ağrıyo. Böyle ağrı çekenleri duyunca seviniyorum biraz. Çünkü geçen pazar günü bnm de sabahtan akşama kadar karnım ağrıdı mı acıdı mı ayırt edemedim. Rahim büyüyor cnm ve baskı yapıyo diye okudum internette. Günlük rutin işlerinizi yapmayı engellemiyorsa bu ağrılar çok fazla kafaya takılacak ağrılar olmadığı yazıyor. Seni yatağa mahkum bırakan kırmızıya dönük akıntılar vs. şeklinde ağrılar olursa doktora gidin yazıyo. 32. haftadan sonra hemen hemen hergün kasık ağrıları başlıyomuş artık. hastanede başka bi hamileden duydum anlatırken.Kızlar okuldayim derse gelince başlayan geçmeyen bi ağrı var karnimda. Boyle gaz sıkışması gibi ama.pek mümkün değil wc sorunum falan yoktu sabah. Bazen şiddetli sancı gibineden acaba. Kısa süreli olanlar sıkıntı olmazmis ama 8 buçuk tan beri geçmedi
benim de gebeliğin başından beri gittiğim bir doktor vardı inan seninki ile aynı ben kendi kendimin doktoruydum ben sormasam hiçbirşey söylemiyordu boyu kilosu şu normal deyip bitiyordu muayene ... diyordum ki ben et balık sebze yemiyorum diyodum doktora hiç oralı olmuyordu valla .. bi ton ücret ödeniyor hastaneye karşılığı bu mu yani.. şimdi 2 hafta önce başka bir hastane ile anlaştım tavsiye üzerine inan ki doktorun kapıda karşılaması bile mükemmeldi çok pişmanım keşke başından beri bu doktora gitseydim güleryüzden tut hassasiyetimizin farkında olmaları çok önemli bence ..arkadaşlar bir şey sormak istiyorum.. doktora gittiğinizde sizinle nasıl ilgileniyor memnun musunuz yeterince tavsiyede bulunuyor mu bilgi veriyor mu?? benim gittiğim doktor önce ultrasonda bakıyor boyunu kilosunu söyleyip normal diyor. sonra çok genel herkesin bildiği şeyleri söylüyor tatlı hamur işi yeme o kadar.. eşim doktorumuzu değiştirmek istiyor da ondan size sormak istedim. bişey sorduğumda cevaplar ama çok genel şeyler söylüyor sanki fazla ilgilenmiyo acaba biz mi pimpirik davranıyoruz?? bu güne kadar hiç şunu ye bunu iç gibi tavsiyelerde bulunmadı ben her seyi kendim internetten araştırıp öğreniyorum
Anladım canım..ben daha başlamadım tek ders diye rahar davranıyorum ama başlamam da lazımCNm katkı payı istiyorlar asıl üniversitemden mezun olmuş olmama rağmen, fazladan 35 lira onu halletmeye çalışıyorum cumaya kadar halletmemiz lazım. Ders çalışmaya başladım 1 haftadır :) birazdan hadis kelam devam edicim :)
Karnimda galiba. Boyle göbek çevrem falan . Ama nasıl desem sıkışma gibi. Neyse dielim geçecek rahim büyümesinden dielim. Allahim.sağlıkla zamanıni tamamlamak nasip etsin. Dün gece de deli gibi prematüre bebekler videoların ı falan izledim etkilendim iyiceAğrı kasıklarında mı cnm yoksa karnın mı ağrıyo. Böyle ağrı çekenleri duyunca seviniyorum biraz. Çünkü geçen pazar günü bnm de sabahtan akşama kadar karnım ağrıdı mı acıdı mı ayırt edemedim. Rahim büyüyor cnm ve baskı yapıyo diye okudum internette. Günlük rutin işlerinizi yapmayı engellemiyorsa bu ağrılar çok fazla kafaya takılacak ağrılar olmadığı yazıyor. Seni yatağa mahkum bırakan kırmızıya dönük akıntılar vs. şeklinde ağrılar olursa doktora gidin yazıyo. 32. haftadan sonra hemen hemen hergün kasık ağrıları başlıyomuş artık. hastanede başka bi hamileden duydum anlatırken.
anladım canım ultrason cihazının kalitesi de önemliymiş. benimkiler fotograf çekerken kaydırırsın ya öyle çıkıyor :) eti sert olan yağ oranı az olan hanımlarda çatlaklar oluşabiliyormuş derinin esneme payı olmadığı için. benim göbeğim çok sivri sanki patlayacak balon gibi görünüyor:) aktardan yağ aldım onu kullanıyorum inşallah çatlamazBana hiç şu kadar kilo al - alma demedi mesela. :) iyi iyi maşallah diyo her tartıya çıktığımda. Dediğim gibi belki göbek bölgende yağ oranın fazla olduğu için bebeğini göremiyosundur cnm. Ya da ultrason aleti eskiyse ondan da olabilir. Yani her ikisinden de göremiyosundur net bebeğini. Ben hamile kalmadan önce göbek kısmım çok sert bir karna sahiptim. Düm düz odun gibi. küçücük ayva göbeğim bile yoktu. derim acıo yani. Doktoruma sorduğumda derinin esneme payı yok hiç çok sıkı bir deri yapın var dedi. Dalga geçiyo her gittiğimde bakalım daha ne kadar dayancak karnın bu byümelere diyo :) derim esnemiyo. Yani ayva göbek olması bir avantajmış onu anladım. Sanki ikiye yanlara doğru derim patlayacak gibi oluyo. Dediğim gibi göbek bölgesindeki yağlardan bebek gözükmyo olabilir cnm.
bence de canım.. hele ki ilk gebeliklerde bu kadar hassas olmamızı anlaşıyla karşılamalılar. onların ağzından çıkacak bir kelime bile önemli bizim içinbenim de gebeliğin başından beri gittiğim bir doktor vardı inan seninki ile aynı ben kendi kendimin doktoruydum ben sormasam hiçbirşey söylemiyordu boyu kilosu şu normal deyip bitiyordu muayene ... diyordum ki ben et balık sebze yemiyorum diyodum doktora hiç oralı olmuyordu valla .. bi ton ücret ödeniyor hastaneye karşılığı bu mu yani.. şimdi 2 hafta önce başka bir hastane ile anlaştım tavsiye üzerine inan ki doktorun kapıda karşılaması bile mükemmeldi çok pişmanım keşke başından beri bu doktora gitseydim güleryüzden tut hassasiyetimizin farkında olmaları çok önemli bence ..
Herşey normal ama bu ne yani şimdi için içini yiyo kontrolun ne zaman canımSadece baş çevresi 1 hafta geri dedi diğer bütün herşey normal
değiştirme imkanın varsa eğer aynı hastanede farklı bi doktora daha görün canımhayırlısı olsun canım doğum işi birazcık nasip kısmet hele ki normal doğum olacaksa plansızsa.. sen için ferah tut. inşallah hepimiz günümüzde doğururuz hiçbir aksilik çıkmadan.. benim doktorum tahlil sonuçlarına bakıp normal der başka bi açıklama yapmaz.. 11.6 çıkmış kan değerim biraz düşük değil mi dedim normal dedi
Evet biliyorum maalesef çatlama olasılığı var. 11. haftamdan beri ben de kakao yağı kullanıyorum. Doktorum kremlerin hepsi para tuzağı. O bölgeyi nemli tutman yeterli ve genetiğinde varsa zaten çatlar dedi. Pahalı kremleri vs. hiç önermedi. karnını ve bacak aralarını nemli tut her gün dedi o kdr. annem de aynısını diyo. o yüzden öyle özel çatlak kremleri almadım. Aktardan kakao yağı aldım kullanıyorum. Annem de hiç çatlak olmamış ikiz doğurmasına rağmen. kızlar anneye benzer derler ya inşallah annem gibi olurum :)anladım canım ultrason cihazının kalitesi de önemliymiş. benimkiler fotograf çekerken kaydırırsın ya öyle çıkıyor :) eti sert olan yağ oranı az olan hanımlarda çatlaklar oluşabiliyormuş derinin esneme payı olmadığı için. benim göbeğim çok sivri sanki patlayacak balon gibi görünüyor:) aktardan yağ aldım onu kullanıyorum inşallah çatlamaz
Ben de bazen bakıyorum küçük doğan bebeklere insanın içi gidiyo. Yarın da devam ederse cnm ve günlük hayatını etkiliyosa bi git doktora ya da en azından aile hekimine git bakalım ne dicek.Karnimda galiba. Boyle göbek çevrem falan . Ama nasıl desem sıkışma gibi. Neyse dielim geçecek rahim büyümesinden dielim. Allahim.sağlıkla zamanıni tamamlamak nasip etsin. Dün gece de deli gibi prematüre bebekler videoların ı falan izledim etkilendim iyice
aynen canım ben de doktorun tavsiye ettiği çatlak kremini almadım. onun yerine kakao yağı ve badem yağı karıştırıp sürüyorum. bazen de normal nemlendirici sürdüğüm oluyor. yine de çatlarsa yapacak bişey yok :))Evet biliyorum maalesef çatlama olasılığı var. 11. haftamdan beri ben de kakao yağı kullanıyorum. Doktorum kremlerin hepsi para tuzağı. O bölgeyi nemli tutman yeterli ve genetiğinde varsa zaten çatlar dedi. Pahalı kremleri vs. hiç önermedi. karnını ve bacak aralarını nemli tut her gün dedi o kdr. annem de aynısını diyo. o yüzden öyle özel çatlak kremleri almadım. Aktardan kakao yağı aldım kullanıyorum. Annem de hiç çatlak olmamış ikiz doğurmasına rağmen. kızlar anneye benzer derler ya inşallah annem gibi olurum :)
Ben de bazen bakıyorum küçük doğan bebeklere insanın içi gidiyo. Yarın da devam ederse cnm ve günlük hayatını etkiliyosa bi git doktora ya da en azından aile hekimine git bakalım ne dicek.
öyle yapıcam canım henüz doktor değiştirmeye vaktimiz var bencedeğiştirme imkanın varsa eğer aynı hastanede farklı bi doktora daha görün canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?