- 29 Aralık 2014
- 3.010
- 2.826
- 133
- 39
- Konu Sahibi deeplydisturbed
-
- #27.641
Valla gittigi yere kadar artık :)Kaç yasa kadar kullanabilir acaba? Bende kibar bişey olsun istiyorum ne yapsam ki..
Merhaba arkadaşlar,
Bugün çok stres yaptığım ve merak ettiğim şeker yüklemesini yaptırdım.Sizlerle şeker yüklemesi tecrübemi(!) paylaşmak istiyorum.
Bugün doktor randevum 9:30 daydı.Aç karnına gitmiştim.9:50 de ilk kanımı aldılar.Kanımı almak için hemşire damar yolu açtı.Doğrusu ben normal şekilde kan alacak sanıyordum.İlk defa damar yolu açma işi başıma geldi.Önceden bilseydim bayağı bi tırsardım!İlk kanı alıp 75 mg şekeri suyla karıştırdı içine de limon suyu kattı.Pilastik bardakla 4 bardak şekerli suyu içtim.Doğrusu bir anda kafama diktim yoksa iki bardaktan sonrasını içemezdim.Bu arada hiç hareket etmeyin dinlenin dediler.İkinci kanı 10:50 de aldılar.Damar yolu açıldığı için pek bir şey anlamadım.Bu arada yine dinlenin ve bir şey içmek yok dediler.11:50 de üçüncü kanı aldılar ama son dakikalar susuzluk beni mahvetti.Sonuçları öğleden sonra çıkacaktı netten baktım.açlık 76,60. Dk 116 ,120. Dk 104 şeklinde çıkmış.
Şeker yüklemesini çok fazla stres yapmıştım.Çok büyük bir sıkıntısı yokmuş.Açlık değil ama susuzluk beni etkiledi.Sonrasında biraz baş ağrım oldu.Umarım hepimiz bu günleri sıkıntısız atlatırız ve ileride güzel hatırlarla anarız
Ya şimdi ben de bunu görünce stres olmadım değil ben de yaptırdım ama dinlenemedim yani iki şer defa inip çıktım hastanenin diğer bölümüne gittim yoğun ve stresli idi ilk saatte hareket etmesemde umarım sonuç doğrudur ... :// :) keşke özel hastanede yaptırsaydım çalıştığım gün yaptırmak pek mantıklı değildi ... Yok şeker al falan zaten .. :// gözün aydın bu arada :)Merhaba arkadaşlar,
Bugün çok stres yaptığım ve merak ettiğim şeker yüklemesini yaptırdım.Sizlerle şeker yüklemesi tecrübemi(!) paylaşmak istiyorum.
Bugün doktor randevum 9:30 daydı.Aç karnına gitmiştim.9:50 de ilk kanımı aldılar.Kanımı almak için hemşire damar yolu açtı.Doğrusu ben normal şekilde kan alacak sanıyordum.İlk defa damar yolu açma işi başıma geldi.Önceden bilseydim bayağı bi tırsardım!İlk kanı alıp 75 mg şekeri suyla karıştırdı içine de limon suyu kattı.Pilastik bardakla 4 bardak şekerli suyu içtim.Doğrusu bir anda kafama diktim yoksa iki bardaktan sonrasını içemezdim.Bu arada hiç hareket etmeyin dinlenin dediler.İkinci kanı 10:50 de aldılar.Damar yolu açıldığı için pek bir şey anlamadım.Bu arada yine dinlenin ve bir şey içmek yok dediler.11:50 de üçüncü kanı aldılar ama son dakikalar susuzluk beni mahvetti.Sonuçları öğleden sonra çıkacaktı netten baktım.açlık 76,60. Dk 116 ,120. Dk 104 şeklinde çıkmış.
Şeker yüklemesini çok fazla stres yapmıştım.Çok büyük bir sıkıntısı yokmuş.Açlık değil ama susuzluk beni etkiledi.Sonrasında biraz baş ağrım oldu.Umarım hepimiz bu günleri sıkıntısız atlatırız ve ileride güzel hatırlarla anarız
Ben de civil den aldım iki battaniye iki de havlu aldım yorgan yastık pijama ateş ölçer dolap ev tipi ana kucağı düşünüyorum o kaldı bundan sonra azaldı eksikler :))) bakalım :)) güzel görünüyorlar :)Canım ben é bebek magazasi ndan aldım. Kullanışlı olduğunu söyleyen cok
Ne yazık ki hamilelik döneminde insan kılı kırk yarıyor.Gereksiz detaylarla boğuşuyoruz.Benimde gözüm korkmuştu ama çok şükür sıkıntısız geçti.Damar yolu kesinlikle kolaylıktı ama kolumda o şeyle beklemek biraz sıkıcıydı.Geçmiş olsun canım, bazen netten saçmadapan yorumları okuyunca insanalr korkuyor altı üstü bir test ameliyatmış gibi anlatılıyor. Damar yolu açmaları da senin için kolaylık olmuş, bir kere canın yanmış. En güzeli... Geçmiş olsun.
Ben özelde yaptırdım.Bekleme salonunda bekledim.Doğrusu hareket etmenin kötü tarafı hem açlık hem de şekerin baş dönmesi bulantı gibi olmalı.Umarım sizinde sonucunuz iyi çıkar.Çok teşekkür ederim.Ya şimdi ben de bunu görünce stres olmadım değil ben de yaptırdım ama dinlenemedim yani iki şer defa inip çıktım hastanenin diğer bölümüne gittim yoğun ve stresli idi ilk saatte hareket etmesemde umarım sonuç doğrudur ... :// :) keşke özel hastanede yaptırsaydım çalıştığım gün yaptırmak pek mantıklı değildi ... Yok şeker al falan zaten .. :// gözün aydın bu arada :)
Ya banada sonucu değiştiriyor demişlerdi sonucum iyi çıktı zaten ama ilk saat hareket etmemiştim bakalım danışacağım ben de çok şükür iyi çıktı :)Ne yazık ki hamilelik döneminde insan kılı kırk yarıyor.Gereksiz detaylarla boğuşuyoruz.Benimde gözüm korkmuştu ama çok şükür sıkıntısız geçti.Damar yolu kesinlikle kolaylıktı ama kolumda o şeyle beklemek biraz sıkıcıydı.
Ben özelde yaptırdım.Bekleme salonunda bekledim.Doğrusu hareket etmenin kötü tarafı hem açlık hem de şekerin baş dönmesi bulantı gibi olmalı.Umarım sizinde sonucunuz iyi çıkar.Çok teşekkür ederim.
Yok yuklemen gerekmiyor ama yuklersen ordada bi suru baska seylerde bulabiliyorsun ben ordan buldum whatsap numarasini aldim diger modelleri yollasin diye. Ozelden yaziyorum numarayi sanada canimCanı
Canım bana da özelden yazarmısın. O programın adını da bilmiyordum. Önce lets go mu yüklüycez. Anlatırsan sevinirim. Bizi düşündüğün için sağol şimdiden teşekkürler...
Ben de 10 gün sonra Trabzona gideceğim, hamilelikte ilk uçuşum. Bakalım nasıl olacak?
Kocaman olmuş. Ben de 24+1 im şimdi. 25+4 te kontrolüm var. Seninki kadar olur galiba
Boylarımız aynı. Minyon olduğumuzdan mı acaba, ben de 9 aylık gibiyim
Ben de dün oldum. Kolum kopacak gibi. İlkinde ağrımamıştı
Ne yazık ki hamilelik döneminde insan kılı kırk yarıyor.Gereksiz detaylarla boğuşuyoruz.Benimde gözüm korkmuştu ama çok şükür sıkıntısız geçti.Damar yolu kesinlikle kolaylıktı ama kolumda o şeyle beklemek biraz sıkıcıydı.
Ben özelde yaptırdım.Bekleme salonunda bekledim.Doğrusu hareket etmenin kötü tarafı hem açlık hem de şekerin baş dönmesi bulantı gibi olmalı.Umarım sizinde sonucunuz iyi çıkar.Çok teşekkür ederim.
Ah ah bir zamanlar filtre kahvesi, aramolı kahve içmeden duramazdım , haftada 2 defa starbucksa gitmezsem içim rahat etmezdi , şimdi en son ne zaman Türk kahvesi içtiğimi hatırlamıyorumGEBELİKTE KAHVE TÜKETMEK ZARARLI MIDIR?
15 Nisan 2015 | Gebelik, Jinekoloji
Prof. Dr. Bülent Tıraş, “Hamilelik sürecinde kahve tüketiminin zararı kafeinden kaynaklanmaktadır. Kahveiçmemenin gebelik sürecinde daha sağlıklı olduğunu unutmamak gerekir. Yalnızca kahvede değil, çayda da kafein vardır. Gebelik sürecinde her türlü besinin aşırısından kaçınmak gerekir. Kafein de bunların başında gelmektedir. Aşırı kahve tüketiminin gebelikte düşüğe yol açabileceğini ortaya koyan araştırmalar da mevcuttur” diyor.
Prof. Dr. Bülent Tıraş gebelikte kahve tüketimi hakkında şu bilgileri verdi:[/paste:font]
Ülkemizde kahve ve çay kültürü mevcut olduğu için gebelik sürecinde kafein tüketmenin zararlı olup olmadığı gebeler için oldukça önemli bir konudur.
Kafein bebeğe de geçiyor…
Gebelik sürecinde, anne adayı bazen bilerek, bazen de bilmeyerek kafein tüketmektedir. Kafein birçok besinde bulunabilir. Kafein içeceklerle vücuda temin edildiği zaman, oldukça hızlı bir şekilde vücuda alınır. Buradan da bebeğin eşi tarafından bebeğe de gider. Vücuda 200 mg kafein temin edildiği zaman bebeğe kan ileten bebeğin eşindeki akım %25 düşmektedir. Gebelerin de endişesi bu noktada başlamalıdır.
Gebenin vücudunda kafein yıkını sağlayacak bir metabolizma bulunur. Ancak bebekte bu metabolizma henüz yoktur. Bundan dolayı da tüketilen kafein, bebekte daha fazla bulunur. Gebenin metabolik özellikleri; bebeğe aktarılan kafein oranını da etkiler. Aynı miktarda kahve içilse de iki gebe arasındaki metabolik özellikler farklı olduğu için bebeğe aktarılan kafein miktarı da farklı olacaktır.
Kafein bebeğinizin kilosunu çalıyor…
Sık sık ve uzun vadede kafein tüketimi yapan gebelerin bebeklerinde, gelişim geriliği görülme riski daha fazladır. Tüketilen kafein oranının, bebek gelişimini hangi mekanizmayla etkilediği oldukça güç cevaplanan bir sorudur. Anne adaylarının; fiziksel, biyolojik, metabolik, çevresel ve genetik etkenleri oldukça değişkendir. Bu sebeple bu sorunun cevaplanması zordur.
Gebelikte kahve tüketimi hakkında yapılan bilimsel araştırmaların verilerinde ise, günlük olarak 200 mg kafein tüketildiğinde bebeğin kilosunda 60-70 gr azalma olduğu bildirilmiştir. Gene aynı araştırmada, hamile kalmadan önce günlük olarak 300 mg kafein tüketen; fakat hamilelik sürecinde bu miktarı günlük olarak 50 mg’a kadar azaltan gebeler ile kafein miktarı tüketimi 300 mg olarak sürdüren gebelerin bebeklerinin kiloları karşılaştırılmıştır. Kafein tüketimini azaltmayan gebelerin bebeklerinde yaklaşık olarak 150 gr. ağırlık azalması olduğu tespit edilmiştir. Göze çarpan farklı bir bilgi de kafein tüketimi arttıkça, doğru orantılı olarak bebekteki gelişim geriliği riski de artar.
Kafein tüketimi de tıpkı alkol tüketimine benzer. Bebekte gelişim geriliği riskini arttırır. Alkol ve kahvenin birlikte tüketilmesi ise bu riski iki kat fazlalaştırır. Bu sebeplerden dolayı gebelik sürecinde kafein tüketimi önerilmez. Ancak anne adayı kahveyi çok seviyorsa ve canı da çekiyorsa aşırıya kaçmadan, her gün olmayacak şekilde tüketebilir. Aşırıya kaçmadığı ve her gün düzenli olarak içmediği sürece bu konuda bir sorun yaşamaz.
Kahve ve çay çeşitlerindeki kafein miktarı:
Kafein oranı
1 fincan filtre kahve 135-200 mg
1 fincan espresso 100 mg
1 fincan cappuccino 100 mg
1 fincan türk kahvesi 57 mg
150 cc hazır kahve 57 mg
150 cc kafeinsiz kahve 5 mg
175 cc demleme çay 20 – 110 mg
330 cc buzlu çay 70 mg
200 cc hazır çay 30 mg
1 kutu kola 30 – 56 mg
1 kutu diyet kola 38 – 45 mg
1 kutu meşrubat 50 mg civarı
1 kutu meyveli gazoz 0 mg
1 bardak çay 50 mg
1 kutu enerji içeceği 80 mg
50 gram çikolata 50 mg
100 gr sütlü çikolata 20 mg
Çok sağol canım bundan sonra hep lazım olacakYok yuklemen gerekmiyor ama yuklersen ordada bi suru baska seylerde bulabiliyorsun ben ordan buldum whatsap numarasini aldim diger modelleri yollasin diye. Ozelden yaziyorum numarayi sanada canim
Canım fazla hareket etmeyin demenin nedeni şekerin vücut tarafından gereğinden fazla kullanılmaması için (içtikten bir süre sonra şeker kana geçer hemen) Ama önemli olan aşırı aktif olmamak. Öyle 1-2 kat inip çıkmak çok fazla bi hareket sayılmaz sonucu etkileyeceğini sanmam. Yine de sonucu gösterirken doktoruna söylersin bilgisi olur ona göre değerlendirir sonucuYa banada sonucu değiştiriyor demişlerdi sonucum iyi çıktı zaten ama ilk saat hareket etmemiştim bakalım danışacağım ben de çok şükür iyi çıktı :)
Ayrıca bence de o yüzden olmalı yani şekeri yakıyosun falan dediler de kana geçmeyen şeyi Nasıl yakacaksın hemen.
Gavisconun hic zarari yok brde yaz icin muslinin battaniye boyu cok isini gorur bnce edin. Bnxe onceleri lansinoh alirim diyodum ama saf zeytinyagi kullanicam eger lazim olursa. Brde catlagim oldu demistn. Mormu bu catlak. Bnm bacak ici ve arkada baldirda sanki byle dislemissin gbi morluk olms dun gun icinde brdenİlk 3 ay 5 kilo verdim 54 e düştüm cnm normal kiloma geri dönmem zaten 5. ayımı buldu. yeni yeni almaya başlıyorum.. Battaniyelerimiz var 2 tane anneler ördü 3 tanede penye aldım ben. Müslin ağız bezi alıcam..
Göğüs ucuna ben son ay başlarım diye düşünüyordum ama bir müşterim 6. ayında başlamış hiç sorun yaşamamış başla birşey kaybetmezsin dedi bende başladım yavaştan.. :) Mide yanmama gaviscon verdi dr bazen içiyorum çok zorda kalınca.
Gavisconun hic zarari yok brde yaz icin muslinin battaniye boyu cok isini gorur bnce edin. Bnxe onceleri lansinoh alirim diyodum ama saf zeytinyagi kullanicam eger lazim olursa. Brde catlagim oldu demistn. Mormu bu catlak. Bnm bacak ici ve arkada baldirda sanki byle dislemissin gbi morluk olms dun gun icinde brden
göğüs ucu kremine erken başlamışsınız allah korusun ama doğumu tetiklediği biliniyor erken doğuma neden olur diye dr lar 36 dan önce başlatmıyor siz birinde sorun olmamış diye düşünmeyin bence dr unuza bi danışınKızlar meraba umarım herkes iyidir.. 25 hafta olduk :) Zaman çok çabuk geçiyo sanki bana.. Bebeğimde çok şükür hiç bir problem yok şimdiye kadar. Ayrıntılı ultrasonumuzda temiz çıktı herşey yolunda. Üstelik iştahsizlığıma bulantılarıma çok iyi beslenememe rağmen çok iyi gelişmiş dedi. Bir sonraki doktor randevumuz 11 Mart 26 haftalık olucaz. Şeker yüklemesi yapıcakmı bakalım doktorum. Bebeğim çok hareketli sabah öğlen akşam vurup duruyor hiç durmuyor... Karnımda gözle görülür dalgalanmada oluyor.. :)
Alışverişime gelince; Kapalı çarşıya gidip bebek için 10 lu hastane çıkışı takımı aldık katlanabilir küvet aldık 5 li 3 lü hastane çıkışlarını zaten daha önceden hep almıştık 0-3 ay baya bi eşyası oldu. Kayın validemde 3-6 6-9 ay alıyor sağolsun Şimdilik aklıma gelen başka birşey yok. Kendim için lohusa alt üst pijama takımı alıcam doğum çantasını nasıl bir çantadan yapmam gerekiyor valizmi yoksa spor bir çantamı sizce? Mobilyasını aldık 1 ay içinde gelicek evde kurulucak. Büyüyebilen yavrulu karyolası şifonyeri ve 3 kapılı dolabı var. Yatak odası için sepet beşiklerden alıcam ama onu son ay alırım direk alıp eve getireceğim için acelesi yok diye düşünüyorum.. bebek arabası alıcam pusetli olanlardan aklımda bir marka yok chicco e bebekte 999 tl o görsel olarak hoşuma gidiyor ama rahatlığı nasıldır bir bilgim yok satış görevlisine danışıp bi tanesini alıcam. Süt sağma makınası almadım ihtiyaç halinde almayı düşünüyorum. Sizin aklınıza birşey geliyorsa lütfen söyleyin.
Bendeki değişiklikler; karnım acayip gerildi belimden patlak bile verdim :) Bebeğimin hatırası .. :/ Şimdiye kdr 1 şişe badem yağı 1 şişe bio oil çatlak yağı bitirdim Şimdi lierac çatlak jeline başladım.. 2 kilo aldım. tokken 2.5 almış gibi görünsem de sabah aç karnına tartıldığım da 2 kilo fazlam çıkıyor. Gece uykuları haram... Mide yanması ve sağa sola dönüşlerde sıkıntılar ağrılar beni benden alıyor.. Göğüs uçlarıma lansinoh göğüs ucu kremi sürmeye başladım her akşam olmasada 2 akşamda bir sürüyorum mutlaka. İşten çıkmama 1 ay kaldı Nisanın ilk haftası çalışıcam sonra evdeyim allah kısmet ederse. :)
Göğüs ucu kremi doğumu nasıl tetikleyebilir ki ? Ben zaten her duştan sonra göğüslerime badem yağı sürüyorum ha badem yağı sürmüşüm ha göğüs ucu nemlendiricisi sürmüşüm bunlar bence bilimsel şeyler değil. Halk arasında inanılan şeyler. Tıpkı ''çocuk hareket ederken karnını okşama yoksa sevildğini hisseder erken doğar.'' gibi Doktoruma sorsam güler heralde ki sormamgöğüs ucu kremine erken başlamışsınız allah korusun ama doğumu tetiklediği biliniyor erken doğuma neden olur diye dr lar 36 dan önce başlatmıyor siz birinde sorun olmamış diye düşünmeyin bence dr unuza bi danışın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?