2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    323
25 haftadamı aldın 2 kiloyu kaç kilo verdin peki?
liteway travel öneririm puset istiyorsan.
müslin ağız bezi ve büyük battaniye boyundan al
mide yanmana gaviscon çare
göğüs ucu için çok erken değil mi?

İlk 3 ay 5 kilo verdim 54 e düştüm cnm normal kiloma geri dönmem zaten 5. ayımı buldu. yeni yeni almaya başlıyorum.. Battaniyelerimiz var 2 tane anneler ördü 3 tanede penye aldım ben. Müslin ağız bezi alıcam..
Göğüs ucuna ben son ay başlarım diye düşünüyordum ama bir müşterim 6. ayında başlamış hiç sorun yaşamamış başla birşey kaybetmezsin dedi bende başladım yavaştan.. :) Mide yanmama gaviscon verdi dr bazen içiyorum çok zorda kalınca.

Ben de bu yuzden istediğimi bulamadım biz ayrıntılı istiyoruz herseyi sanırım onlar alışmış klasik muayene edip yolluyolar bu yuzden dünya para bayilip Prof. buldum kendime ama nafile yine olmadı artık istediğim doktor tipi olmadığına karar verdim :)

Sezeryan olacak arkadaslar sizler mi istediniz yoksa doktorunuz mu karar verdi sezeryana...benim muayenehanesine gittigim doktorum dogum icin konusmak daha erken dedi de..

Bende haftasonu dahi çalıştığım dan mağaza gezemiyorum ama geçenlerde arkadaşımın kızına hediye için bi bebek mağazasına girdik. Çokta kaliteli olmayan ürünler dünya para ydi. En iyisi internetten almak dedim. Hem daha hesaplı oluyor hemde ebebek ve civil in ürünleri gayet güzel. Civil biraz daha ucuz ve biraz daha düşük kalite ama gelen her üründen çok memnun kaldım. Tabi beşik ve araba gibi büyük şeyler var ona mağazalara gitcez heralde

Merhaba arkadaşlar,
Bugün çok stres yaptığım ve merak ettiğim şeker yüklemesini yaptırdım.Sizlerle şeker yüklemesi tecrübemi(!) paylaşmak istiyorum.
Bugün doktor randevum 9:30 daydı.Aç karnına gitmiştim.9:50 de ilk kanımı aldılar.Kanımı almak için hemşire damar yolu açtı.Doğrusu ben normal şekilde kan alacak sanıyordum.İlk defa damar yolu açma işi başıma geldi.Önceden bilseydim bayağı bi tırsardım!İlk kanı alıp 75 mg şekeri suyla karıştırdı içine de limon suyu kattı.Pilastik bardakla 4 bardak şekerli suyu içtim.Doğrusu bir anda kafama diktim yoksa iki bardaktan sonrasını içemezdim.Bu arada hiç hareket etmeyin dinlenin dediler.İkinci kanı 10:50 de aldılar.Damar yolu açıldığı için pek bir şey anlamadım.Bu arada yine dinlenin ve bir şey içmek yok dediler.11:50 de üçüncü kanı aldılar ama son dakikalar susuzluk beni mahvetti.Sonuçları öğleden sonra çıkacaktı netten baktım.açlık 76,60. Dk 116 ,120. Dk 104 şeklinde çıkmış.
Şeker yüklemesini çok fazla stres yapmıştım.Çok büyük bir sıkıntısı yokmuş.Açlık değil ama susuzluk beni etkiledi.Sonrasında biraz baş ağrım oldu.Umarım hepimiz bu günleri sıkıntısız atlatırız ve ileride güzel hatırlarla anarız

Ay bacaga nasil batiriyorsun dun yapayim dedim yapamadim...acidi cok..
Başka yerden yapamadığım için yapıyorum evet çok acıyor
Hibor 5000 benim iğnrm ve 90 derece açıkla vuruluyor
Hemşireler iyi vurmuyor ya acele ediyorlar ben hiç morartmıuorum
Sezeryan olacak arkadaslar sizler mi istediniz yoksa doktorunuz mu karar verdi sezeryana...benim muayenehanesine gittigim doktorum dogum icin konusmak daha erken dedi de..
Benim retinamın ince olduğunu söyleyince Dr ıkınmada yırtılma riski dolayı Sezeryan dedi bana iyi bir göz doktoruna görüneceğim

Biz de 26 sında gitcez sanırım. Ya da pazartesi 28inde. Bizim de 29 mart sevgili olma tarihimi mi deyim ne deyim. O zaman mı gitsem
29u gidin anlamlı olur :)
Yok canım 3 tane de koşullu geçtiğim var bu dersten geçersem hepsinden geçmiş sayılıp mezun olcam ondan tek ders diyorum
Anladım canım :)

GEBELİKTE KAHVE TÜKETMEK ZARARLI MIDIR?
15 Nisan 2015 | Gebelik, Jinekoloji

Prof. Dr. Bülent Tıraş, “Hamilelik sürecinde kahve tüketiminin zararı kafeinden kaynaklanmaktadır. Kahveiçmemenin gebelik sürecinde daha sağlıklı olduğunu unutmamak gerekir. Yalnızca kahvede değil, çayda da kafein vardır. Gebelik sürecinde her türlü besinin aşırısından kaçınmak gerekir. Kafein de bunların başında gelmektedir. Aşırı kahve tüketiminin gebelikte düşüğe yol açabileceğini ortaya koyan araştırmalar da mevcuttur” diyor.
Prof. Dr. Bülent Tıraş gebelikte kahve tüketimi hakkında şu bilgileri verdi:[/paste:font]
Ülkemizde kahve ve çay kültürü mevcut olduğu için gebelik sürecinde kafein tüketmenin zararlı olup olmadığı gebeler için oldukça önemli bir konudur.

Kafein bebeğe de geçiyor…
Gebelik sürecinde, anne adayı bazen bilerek, bazen de bilmeyerek kafein tüketmektedir. Kafein birçok besinde bulunabilir. Kafein içeceklerle vücuda temin edildiği zaman, oldukça hızlı bir şekilde vücuda alınır. Buradan da bebeğin eşi tarafından bebeğe de gider. Vücuda 200 mg kafein temin edildiği zaman bebeğe kan ileten bebeğin eşindeki akım %25 düşmektedir. Gebelerin de endişesi bu noktada başlamalıdır.

Gebenin vücudunda kafein yıkını sağlayacak bir metabolizma bulunur. Ancak bebekte bu metabolizma henüz yoktur. Bundan dolayı da tüketilen kafein, bebekte daha fazla bulunur. Gebenin metabolik özellikleri; bebeğe aktarılan kafein oranını da etkiler. Aynı miktarda kahve içilse de iki gebe arasındaki metabolik özellikler farklı olduğu için bebeğe aktarılan kafein miktarı da farklı olacaktır.

Kafein bebeğinizin kilosunu çalıyor…
Sık sık ve uzun vadede kafein tüketimi yapan gebelerin bebeklerinde, gelişim geriliği görülme riski daha fazladır. Tüketilen kafein oranının, bebek gelişimini hangi mekanizmayla etkilediği oldukça güç cevaplanan bir sorudur. Anne adaylarının; fiziksel, biyolojik, metabolik, çevresel ve genetik etkenleri oldukça değişkendir. Bu sebeple bu sorunun cevaplanması zordur.

Gebelikte kahve tüketimi hakkında yapılan bilimsel araştırmaların verilerinde ise, günlük olarak 200 mg kafein tüketildiğinde bebeğin kilosunda 60-70 gr azalma olduğu bildirilmiştir. Gene aynı araştırmada, hamile kalmadan önce günlük olarak 300 mg kafein tüketen; fakat hamilelik sürecinde bu miktarı günlük olarak 50 mg’a kadar azaltan gebeler ile kafein miktarı tüketimi 300 mg olarak sürdüren gebelerin bebeklerinin kiloları karşılaştırılmıştır. Kafein tüketimini azaltmayan gebelerin bebeklerinde yaklaşık olarak 150 gr. ağırlık azalması olduğu tespit edilmiştir. Göze çarpan farklı bir bilgi de kafein tüketimi arttıkça, doğru orantılı olarak bebekteki gelişim geriliği riski de artar.

Kafein tüketimi de tıpkı alkol tüketimine benzer. Bebekte gelişim geriliği riskini arttırır. Alkol ve kahvenin birlikte tüketilmesi ise bu riski iki kat fazlalaştırır. Bu sebeplerden dolayı gebelik sürecinde kafein tüketimi önerilmez. Ancak anne adayı kahveyi çok seviyorsa ve canı da çekiyorsa aşırıya kaçmadan, her gün olmayacak şekilde tüketebilir. Aşırıya kaçmadığı ve her gün düzenli olarak içmediği sürece bu konuda bir sorun yaşamaz.

Kahve ve çay çeşitlerindeki kafein miktarı:

Kafein oranı
1 fincan filtre kahve 135-200 mg
1 fincan espresso 100 mg
1 fincan cappuccino 100 mg
1 fincan türk kahvesi 57 mg
150 cc hazır kahve 57 mg
150 cc kafeinsiz kahve 5 mg
175 cc demleme çay 20 – 110 mg
330 cc buzlu çay 70 mg
200 cc hazır çay 30 mg
1 kutu kola 30 – 56 mg
1 kutu diyet kola 38 – 45 mg
1 kutu meşrubat 50 mg civarı
1 kutu meyveli gazoz 0 mg
1 bardak çay 50 mg
1 kutu enerji içeceği 80 mg
50 gram çikolata 50 mg
100 gr sütlü çikolata 20 mg

Kızlar bebek karyolalarınız kaca kac acaba? Yatak Odam fazla musait olmadığı 60×120 düşünüyorum ama küçük gibi geliyo 70×130 larda biraz büyük karar veremedim Alttaki model nasıl sizce boyutu 60×120

Canı
Canım bana da özelden yazarmısın. O programın adını da bilmiyordum. Önce lets go mu yüklüycez. Anlatırsan sevinirim. Bizi düşündüğün için sağol şimdiden teşekkürler...

Canım test boyunca su içmek serbest aslında

Kizlar bacaklarim kalca alti ve onde tam ic kisimda bu sabah itibariyle mor cizgilerim olustu dsha cok erkendi ya bnm gbi olan var mi

Kızlar dun hem şeker yükleme testi için gittim sonuçlar bugün çıktı 75 mg. şekerli su içtim midem çok bulandı ac olduğum için ama içtim sonuna kadar. Çok Şükür şekerim çıkmadı Her şeyim normal. Bir de kızımın boyu 29 cm ve 624 gram sizce haftasina gore küçük mu 24+2 yim. ? Sizin bebisler nasıl ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…