- 7 Mayıs 2014
- 3.436
- 7.676
- 198
- Konu Sahibi deeplydisturbed
-
- #28.921
Kızlar geçen hafta yenidoğan sünnetine takmıştım kafayı, şimdi de hurmaya. Bilindiği üzere doğumu çok çok kolaylaştırıyor ancak fazlası da erken doğuma neden oluyor. Ben şimdiden günde iki tane yiyorum kan değerlerini toparlıyor diye. Zorunlu sezeryan planlandığı için o hafta bol bol yerim. Normal doğum yapacak olanlar için ise tam bir kurtarıcı, hem rahim kasılmalarını kuvvetlendiriyor, hem bol süt yapıyor hem de bebek sarılığını engelliyor. Ancak bebeğin ağzına sürülecek o bir iki damlayı çok güzel steril edip vermek lazım. Konu hakkında bilgisi olan veya ailesinde uygulayan varsa ve bilgilerini paylaşırsa çok faydalı olur.
Ben dun 50 gr lik yaptirdim 1 saat sonra kan aldilar..2 saat sonra
selam canım benimde geçen hafta cumartesi 25+4'te kontrolüm vardı ve bebiş 870 gr çıktı. doktorum gayet iyi dedi. bence senin bebişinde kilosu gayet iyi. içine dert etme bunu. ama yükleme sonrası şekerin çok yüksek çıkmış. benim annemde şeker hastası günde 4 kez insülin kullanıyor. onun için riskli grupta olduğumdan ben tatlıdan, karbonhidrattan uzak durmaya çalışıyorum. sende dikkat et. benim şeker yüklemesi sonrası değerim 96 çıkmıştı.Merhaba dogum tarihlerimiz ayni sizinle..bugun seker yuklemesi icin gittim ultrasona girdim öncesinde ultrasondaki doktor 942 gr dedi bebege kilosu icin hic az diyen oldu mu dedi..kadin dogumcumda ogleden sonra yoktu isi cikmis..sizce nasil gr olarak..sizin bebis en son ne kadardi kacinci haftada rica etsem yardimci okurmusunuz..50 gr lik yuklemede 226 cikti tokluk sekerim
bende yaptırmayı düşünmüyordum ama açlık tokluk şekeri takibi iyi çıksa da gebelik şekeri olabilirmiş. onun için bende yaptırdım. özelliklede annem şeker hastası diye.mrb kızlar;
şeker yüklemesi konusunda en büyük şoku ben yaşadım galiba. kendim üç yıldır insülin direnci hastasıyım ve ilaç kullanıyordum. endokrinoloji doktorum hamilelikte bırak gebelik şekerini kalıcı diyabet hastası olursun dedi. gittiğim tüm kadın doğumcularda gebelik şekerimin %95 yüksek çıkacağını söyledi. hatta yükleme yapılana kadar açlık tokluk kontruolü için doktorun tavsiye ettiği bir markanın ev tipi şeker ölçüm cihazını alıp haftada en az üç kere kendim kontrol ettim. genelde hem açlık hem tokluk şekerim 5-10 birim olması gerekenden yüksek çıkıyordu.
şeker yüklemesi ise riskli olduğumdan 75 gr glikoz ile yapıldı. ( eczaneden hazır limon aromalı bir karışım aldırdılar içimi kolaydı ilk hamileliğimde hastanede hazırlamışlardı. evden limon getir dediler. o çok kötüydü)
korkudan sonuçlarımı bir gün gecikmeli aldım. sonuç;
açlık 83
1. saat 139
2. saat 96
ben şok geçirdim. 75 gr lık yükleme için çok normal çıktı. doktorda bir problemin yok ama yine de çok şekere yüklenme ne de olsa şekerin kimseye faydası yok dedi. velhasıl açlık tokluk kontrolünün gebelik şekeri takibi konusunda bir anlamı olmadığını anladım.
Cnm bu haftalarda kafasının aşağıda olması doğum pozisyonunu almış anlamına gelmiyor. İçin rahat olsun. 26. haftadan sonra kafası yukarı doğru dönyor ve 32. hafta sonu tekrar 36. haftaya kdr kafası aşağı inmeli.Ayy canm yaa maşallah :)
Benim tosbik tam rahim ağzımda kafası.. Tekmeler göbekte
Yani doğum pozisyonunu almş erkenden
Ama değişeblir dee değişmeyebilir deee
Rahim ağznıa bukadr yakın kafa pek de hayra alamet değil
Sen kaclik yuklettin peki..benim 50 likte 226 cikti 1.saat sadeceselam canım benimde geçen hafta cumartesi 25+4'te kontrolüm vardı ve bebiş 870 gr çıktı. doktorum gayet iyi dedi. bence senin bebişinde kilosu gayet iyi. içine dert etme bunu. ama yükleme sonrası şekerin çok yüksek çıkmış. benim annemde şeker hastası günde 4 kez insülin kullanıyor. onun için riskli grupta olduğumdan ben tatlıdan, karbonhidrattan uzak durmaya çalışıyorum. sende dikkat et. benim şeker yüklemesi sonrası değerim 96 çıkmıştı.
bnm bebeğim geçen hafta gittiğimizde 25+1 di Sata göre. ama ultrason ölçümlerinde nerden baksan 8 gün önde gdiyor. yani 25+1 de bebeğim 1 kilo 5 gr çıktı ve doktor vitamini kesti çok kilo almış bebek dedi. Halbuki ben şimdiye kdr 7 8 kilo civarı aldım. şimdi vitamin içmiyorum bakalım 2 hafta sonra kilosu ne olacak dedi. :) ben hala zayıfım görseniz :) ama karnım çok çok büyük anlatamam cilt yapım da esnemeye müsait değil diyo doktor esnek cildin yok karnım ikiye ayrılcak gibi hep gergin. sanki kasılma oluyo gibi sert ama doktor kasılmalar yok fln ddi. Bn de haftasıyla uyumlu olsun istiyorum inş bu iki haftada düzene girer.Geçtiğimiz cumartesiyi kontrolünmüz. 25+3 de 950 gr dı. 1 hafta önden gidiyor dedi. Günüyle uyumlu olmasını istiyorum, ne önden gitsin ne geri der doktorum. Benimki 1 hafta öndeyken sizinki normal ağırlıkta oluyor galiba.
bende 50'lik yaptırdım canım. senin 1. saatte çok yüksek çıkmış. en fazla 130 veya 140 çıkması gerekli. mutlaka diyet uygulaman ve takip yaptırman gerekli. gerçi doktorun seni yönlendirir. inşallahh ilaca falan gerek kalmaz.Sen kaclik yuklettin peki..benim 50 likte 226 cikti 1.saat sadece
Canim doktorla gecen gorustugumde hurma icin sormustum hurmanin zarari yok sadece greyfurt ve doguda siyah bi btki varmis onlar zararli dedi doktoruna danistinmi greyfurt icin lutfen sor oyle tuket. Ben limon iciyrm o rahatliyo beniballa beraber su 7. Ayi bi atlatsak sag slaimGeçmiş olsun canım dikkat et kendine ılık ılık duş al greyfurt suyu iç bana çok iyi geldi direnç verdi
Cnm doktorun saba ztn dgru blgiyi verir ben ilk aclik kan sekeri verdim snra kahvalti yapip son lokmamdan bi saat snra tokluk kan sekeri verdimKIZLAR ACİL CEVAP VERİRSENİZ SEVİNİRİM
TOKLUK KAN ŞEKERİNE YEMEKTEN KAÇ SAAT SONRA BAKILIYO?
Amin insallah birazdan aclik sekerimin sonucunu almak icin hastahaneye gidicem..bende 50'lik yaptırdım canım. senin 1. saatte çok yüksek çıkmış. en fazla 130 veya 140 çıkması gerekli. mutlaka diyet uygulaman ve takip yaptırman gerekli. gerçi doktorun seni yönlendirir. inşallahh ilaca falan gerek kalmaz.
inşallaahhh iyi haberlerle gelirsin canımmAmin insallah birazdan aclik sekerimin sonucunu almak icin hastahaneye gidicem..
Benim annemde tip2 diyabet hastası. Bunlara rağmen bende çıkmadı merak etme bence sende de yüksek çıkmazbende yaptırmayı düşünmüyordum ama açlık tokluk şekeri takibi iyi çıksa da gebelik şekeri olabilirmiş. onun için bende yaptırdım. özelliklede annem şeker hastası diye.
bende de cıkmadı canım çokşükürBenim annemde tip2 diyabet hastası. Bunlara rağmen bende çıkmadı merak etme bence sende de yüksek çıkmaz
Gözün aydın canımbende de cıkmadı canım çokşükür
Cnm doktorun saba ztn dgru blgiyi verir ben ilk aclik kan sekeri verdim snra kahvalti yapip son lokmamdan bi saat snra tokluk kan sekeri verdim
Gözün aydın canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?