- 24 Nisan 2014
- 781
- 1.170
- 113
- Konu Sahibi deeplydisturbed
-
- #28.941
Bebekte sarılık görüldü mü peki ve ilk hurmayı ilk gün mü verdiniz :) lipstick olayı iyiymişŞimdili hurmalar glikozlu öok yeme şekerin artmasın her gün bir taneden sakınca olmaz
Ben doğumuma bir sy kala muzlu hurmalı süt yapardım.
Sancı çekerken de yedim
Bebek doğunca da hurmayı sıcak sıda beklettin kabukları ayrıldı şekeri gitti ve hurmayı ruj gibi lipstick gibi günee bir iki kez iki güm boyunca ağzına dudaklarına sürdük.
yok çok tüketmiyorum canım ama duymamıştım hasta olduğum vakit içmiştim grip olduğumda.. hiç duymamıştım ama sağol canım..Canim doktorla gecen gorustugumde hurma icin sormustum hurmanin zarari yok sadece greyfurt ve doguda siyah bi btki varmis onlar zararli dedi doktoruna danistinmi greyfurt icin lutfen sor oyle tuket. Ben limon iciyrm o rahatliyo beniballa beraber su 7. Ayi bi atlatsak sag slaim
Ayyy çok saolasın :)Cnm bu haftalarda kafasının aşağıda olması doğum pozisyonunu almış anlamına gelmiyor. İçin rahat olsun. 26. haftadan sonra kafası yukarı doğru dönyor ve 32. hafta sonu tekrar 36. haftaya kdr kafası aşağı inmeli.
bnm bebğim de geçen haftaya kdr kafası vajina üzerindeydi. ayakları göğüslerimin altında. Cumartesi gittiğimde kontrole kafası yukarı çıkmış dedi ve 3. haftadan sonra yine aşağı dönmesi gerekiyor dedi doktorum.
Farklı şeylerden mi bahsediyoruz acaba, benim gebelik diyabetim var ve her ana öğünden önce ve öğünden 1 saat sonra ölçüyorum. Siz şeker yüklemesinden mi bahsediyorsunuzvakti önemli mi peki sabah öğle akşam ?
ben de çekiniyorum açıkçası ararkendoktorum kartını verdi ama istediğin zaman arayabilirsin falan demedi. zaten hiç samimi davranmıyor bana karşı. çekiniyorum açıkçası kendisinden. hiç özele gidiyor gibi değilim. yarın sabah devlet hastanesinde randevum var bakalım sabahı bekliyorum. siz birşey sormak istediğinizde rahatça arayabiliyor musunuz doktorunuzu
her ikisideFarklı şeylerden mi bahsediyoruz acaba, benim gebelik diyabetim var ve her ana öğünden önce ve öğünden 1 saat sonra ölçüyorum. Siz şeker yüklemesinden mi bahsediyorsunuz
geçmiş olsun canımm. baya yüksek çıkmış. hiç beklemeden hemen git.Aclik 114.5 cikti tokluk 226 idi zaten..endokrinolojiye sevk verdiler yarin gidicem
Bebekte sarılık görüldü mü peki ve ilk hurmayı ilk gün mü verdiniz :) lipstick olayı iyiymiş
Merhaba kızlar,
Burası pek sakin. Ben bu siteye girince telefonum pek bir kasıyor, o yüzden çok giremiyorum.
Nasılsınız?
Benim İpek kızım çok hareketli maşallah. Hızlı da büyüyor olabiliriz bu aralar. Emin değilim.
10 martta kendi doktoruma gittim 25+4 iken 903 gramdı minnak kızım. Dün 16 martta başka bir doktor başka bir cihazla 1389 gram dedi. Ben şok. Son adet tarihime göre 26+3 iken ölçümler 28 leri gösteriyordu. Ama kendi doktoruma ve cihazına itimat etmeye karar verdim. 6 günde 480 gram alamaz diye düşünüyorum. İnanasım gelmiyor. Cihazdan cihaza farkediyordur elbet.
Ayrıca dünden beri kızıma oda yapmaya karar verdim. Normalde ilk 2-3 ay yanımda yatırıp sonra beşiğini oturma odasına koymaktı niyetim ama evde ekstra iki boş oda olunca kullanalım bari dedik. Tayinci ve kiracı olunca böyle düşünmüştük başta.
Bebek kıyafetlerini yıkayıp ütülemeye, hatta hastane çantası hazırlamaya başlayan var mı? Başlamalı mı bilemedim. Ne olur ne olmaz bakarsınız ki yarın doğurmuşuz.
Gebelik şekeri çıkan arkadaşlar dert etmesin lütfen, diyey ve insülinle toparlanır inşallah.
Ay pek bi doğurasım var. Mayıs haziran gelse keşke. Benim doğum günüm 11 haziran. İçimden bir ses doğumgünümde doğuracağımı söylüyor, hatta aynı ses 36-37. Haftalarımda doğuracağımı da söylüyor. Niyetim normal doğum, hadi bakalım.
Yarin gidiyorum..tekrar yukleme yaparlar mi ki.ne degisecek yine yuksek yine yuksek yanigeçmiş olsun canımm. baya yüksek çıkmış. hiç beklemeden hemen git.
Kaçlık yükletmişn peki ?Aclik 114.5 cikti tokluk 226 idi zaten..endokrinolojiye sevk verdiler yarin gidicem
50 lik yukletildi..Kaçlık yükletmişn peki ?
Merhaba kızlar,
Burası pek sakin. Ben bu siteye girince telefonum pek bir kasıyor, o yüzden çok giremiyorum.
Nasılsınız?
Benim İpek kızım çok hareketli maşallah. Hızlı da büyüyor olabiliriz bu aralar. Emin değilim.
10 martta kendi doktoruma gittim 25+4 iken 903 gramdı minnak kızım. Dün 16 martta başka bir doktor başka bir cihazla 1389 gram dedi. Ben şok. Son adet tarihime göre 26+3 iken ölçümler 28 leri gösteriyordu. Ama kendi doktoruma ve cihazına itimat etmeye karar verdim. 6 günde 480 gram alamaz diye düşünüyorum. İnanasım gelmiyor. Cihazdan cihaza farkediyordur elbet.
Ayrıca dünden beri kızıma oda yapmaya karar verdim. Normalde ilk 2-3 ay yanımda yatırıp sonra beşiğini oturma odasına koymaktı niyetim ama evde ekstra iki boş oda olunca kullanalım bari dedik. Tayinci ve kiracı olunca böyle düşünmüştük başta.
Bebek kıyafetlerini yıkayıp ütülemeye, hatta hastane çantası hazırlamaya başlayan var mı? Başlamalı mı bilemedim. Ne olur ne olmaz bakarsınız ki yarın doğurmuşuz.
Gebelik şekeri çıkan arkadaşlar dert etmesin lütfen, diyey ve insülinle toparlanır inşallah.
Ay pek bi doğurasım var. Mayıs haziran gelse keşke. Benim doğum günüm 11 haziran. İçimden bir ses doğumgünümde doğuracağımı söylüyor, hatta aynı ses 36-37. Haftalarımda doğuracağımı da söylüyor. Niyetim normal doğum, hadi bakalım.
mrb kızlar;
şeker yüklemesi konusunda en büyük şoku ben yaşadım galiba. kendim üç yıldır insülin direnci hastasıyım ve ilaç kullanıyordum. endokrinoloji doktorum hamilelikte bırak gebelik şekerini kalıcı diyabet hastası olursun dedi. gittiğim tüm kadın doğumcularda gebelik şekerimin %95 yüksek çıkacağını söyledi. hatta yükleme yapılana kadar açlık tokluk kontruolü için doktorun tavsiye ettiği bir markanın ev tipi şeker ölçüm cihazını alıp haftada en az üç kere kendim kontrol ettim. genelde hem açlık hem tokluk şekerim 5-10 birim olması gerekenden yüksek çıkıyordu.
şeker yüklemesi ise riskli olduğumdan 75 gr glikoz ile yapıldı. ( eczaneden hazır limon aromalı bir karışım aldırdılar içimi kolaydı ilk hamileliğimde hastanede hazırlamışlardı. evden limon getir dediler. o çok kötüydü)
korkudan sonuçlarımı bir gün gecikmeli aldım. sonuç;
açlık 83
1. saat 139
2. saat 96
ben şok geçirdim. 75 gr lık yükleme için çok normal çıktı. doktorda bir problemin yok ama yine de çok şekere yüklenme ne de olsa şekerin kimseye faydası yok dedi. velhasıl açlık tokluk kontrolünün gebelik şekeri takibi konusunda bir anlamı olmadığını anladım.
bende yaptırmayı düşünmüyordum ama açlık tokluk şekeri takibi iyi çıksa da gebelik şekeri olabilirmiş. onun için bende yaptırdım. özelliklede annem şeker hastası diye.
yok çok tüketmiyorum canım ama duymamıştım hasta olduğum vakit içmiştim grip olduğumda.. hiç duymamıştım ama sağol canım..
Yarin gidiyorum..tekrar yukleme yaparlar mi ki.ne degisecek yine yuksek yine yuksek yani
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?