- 27 Mart 2014
- 3.623
- 1.781
- 198
- Konu Sahibi deeplydisturbed
-
- #28.961
Bilmiyorum canım hep bugüne kadar yiyeceklerle çok haşır neşirim baya diyetisyene gittim hatta öncesindede duymamıştım hiç evet öyleymiş ilaç dağılımını engelliyomuş dr nst sorunca dalga geçiyor zaten :) o yüzden ondan duymamama şaşmamak lazımGreyfurtu benim doktorum da prof. kesin yasaklıyor böyle mevye yok diyor ciğerde iltihaplabma yapıyotmuş
Hastayken daha da yasak..
Bizi de bilgilendir canım endokrinoloji ne diyecek ben de merak ediyorumAclik 114.5 cikti tokluk 226 idi zaten..endokrinolojiye sevk verdiler yarin gidicem
Aclik 114.5 cikti tokluk 226 idi zaten..endokrinolojiye sevk verdiler yarin gidicem
Atesim dustu cnmbacagim kasildi simdide yuruyemiyrm varisten galibacanımm nasıl oldun iyimisin biraz daha
Ben çamaşırları yikamadim ama pijama takımı vs aldım çantaya hazırlık. İnşallah bebislerimiz zamanında doğar yaa. Benimde doğum günüm 23 haz. Ama bebisim 41 haftayı beklemez sanırım :)Merhaba kızlar,
Burası pek sakin. Ben bu siteye girince telefonum pek bir kasıyor, o yüzden çok giremiyorum.
Nasılsınız?
Benim İpek kızım çok hareketli maşallah. Hızlı da büyüyor olabiliriz bu aralar. Emin değilim.
10 martta kendi doktoruma gittim 25+4 iken 903 gramdı minnak kızım. Dün 16 martta başka bir doktor başka bir cihazla 1389 gram dedi. Ben şok. Son adet tarihime göre 26+3 iken ölçümler 28 leri gösteriyordu. Ama kendi doktoruma ve cihazına itimat etmeye karar verdim. 6 günde 480 gram alamaz diye düşünüyorum. İnanasım gelmiyor. Cihazdan cihaza farkediyordur elbet.
Ayrıca dünden beri kızıma oda yapmaya karar verdim. Normalde ilk 2-3 ay yanımda yatırıp sonra beşiğini oturma odasına koymaktı niyetim ama evde ekstra iki boş oda olunca kullanalım bari dedik. Tayinci ve kiracı olunca böyle düşünmüştük başta.
Bebek kıyafetlerini yıkayıp ütülemeye, hatta hastane çantası hazırlamaya başlayan var mı? Başlamalı mı bilemedim. Ne olur ne olmaz bakarsınız ki yarın doğurmuşuz.
Gebelik şekeri çıkan arkadaşlar dert etmesin lütfen, diyey ve insülinle toparlanır inşallah.
Ay pek bi doğurasım var. Mayıs haziran gelse keşke. Benim doğum günüm 11 haziran. İçimden bir ses doğumgünümde doğuracağımı söylüyor, hatta aynı ses 36-37. Haftalarımda doğuracağımı da söylüyor. Niyetim normal doğum, hadi bakalım.
Ben de artık eğilemiyorum ayakabı giymek zorlaştıBu hafta bebeğim çok kuvvetli vurmaya başladı ve ben kendimi iyice ağırlaşmış hissediyorum biraz çarşıda dolansam çok yoruluyorum artık :)
Bugün lohusa pijamalarımı aldıkk :)
Ben de artık eğilemiyorum ayakabı giymek zorlaştıgüle güle kullan canım ne kadara aldın
Tekrar güle güle kullan canımSağol canım tanesi 60-70e fln geldi ya yaz mevsimi olacak diye hep kısa kollu aldım sen hiç hamîle iç çamaşırı aldın mı? Bn 3 atlet 3 alt iç çamaşırı aldım ama küçük geldi olmadı geri iade de yok malesef boşa oldu
Sağol canım tanesi 60-70e fln geldi ya yaz mevsimi olacak diye hep kısa kollu aldım sen hiç hamîle iç çamaşırı aldın mı? Bn 3 atlet 3 alt iç çamaşırı aldım ama küçük geldi olmadı geri iade de yok malesef boşa oldu
İnsallah canim..yarin ki randevumu ipral ettirdim ama..yarin 18 mart zaferi ya merkez kalabalik olcak..gemiler calismiyomus yakin mesafeden gidecektim..cumhurbaskani gelecekmis heryerde bomba alarmi var..korktum haftaya aldim randevuyu..birde yeniden glikoz testi yaparlarsa 1 gun arayla cok gelir bana kusarim diye biraz etkisi gitsin bakalim..bu hafta yediklerime dikkat edicem..izgara haslama ve firinda pisirmeli degil mi yiyecekleri..corba seninde diyet listende var mi..sakincasi yoksa diyet listesini atabilirmisin bende bakayim en azindan 1 hafta bir deneyeyim fark olcak mi bakalim..Canım benim ailemde seker var o yüzden dr um direk 75 lik yükleme yaptı.tabi ki seker çıktı bende..açlık 92 1.sat tokluk 188 cıktı ve dr um bana diyetle takip edicez dedi..bir aydır diyet yapıyorum ve parmaktan 3 öğün 1.saat kan degerime bakıyorum..dun kontrol vardı 29.haftalık bebişim ve 1350 gr olmuş...kilosu normal dedi..diyete aynen devam et dedi boyle giderse normal kilo da doğar dikkat etmezsen kilolu doğar dedi...hem benim.için diyet çok iyi oldu..25.haftaya kada5 10 kilo aldım ve su geçen bi ay boyunca hic kilo almadim..dr umun istediği de buydu..sen alma bebek büyüsün...zaten diyette yemedegimiz(patates havuç hamur isi seker pilav) bunların bebeğe hic faydası yok..sende dikkat edersen diyetisyen yardim alarak kolay geçirirsin inşallah bu sureci..ayrıca yürüyüş yapmak şekeri inanılmaz düşürüyor..
O gun tek cesit mi meyve yemeli..atiyorum bir elma bir portakal olmuyo yani..senin 50 likte 160 iyi..benim 50 likte 226 cikti..aclik 114.5 cikti..yarina endokrinolojiye randevum vardi ama 18 mart dolayisiyla gemi seferleri biraz karisikmis..cumhurbaskani gelcekmis heryerde bomba alarmi var..birde carsamba ictim o pis glikozu 1 gun arayla tekrar kaldiramam valla...ilkinde kusucak gibiydim tekrar olursa birde 75 lik falan ya kusucam ya fenalascam tamda gununde diye haftaya cumaya degistirdim randevu mu..Buraya ilk kez yazıyorum. 50 gr yükleme de 160 cikti.100 gr yükleme de açlık 85 1.saat 185 2.saat165 3.saat165 çıktı. Dahiliye doktoruna özellikle bastırarak sordum yemek yedikten 2 saat sonra ölçüm yapacaksın bir hafta sonra gel ölçümleri inceleyeceğiz cihazda getir dedi.götürdüm gayet iyi sonuçlar şimdi git kan ver hastanede ölçüsü hemen arkasına kendi cihazına yap sonucu karşılaştır alım dedi. Kan bölümüne gittim açısından tokmu dedi tokum yiyelim 1.5 saat oldu dedim.teknisyen tam iki saat olsun öyle gel dedi.2 saat olunca kanı alırdım. Hastanede 85 çıktı benim cihazda 96 çıktı. Yani cihazı biraz fazla oluyormuş. Benim içim rahat şu an genelde 94 bazen 96 felan çıkıyor. Ama şekerli şeyler gözümde tutuyor bende deniyorum mesela ögun pasta yedim şekerli olcumum 119 çıktı. Dahiliye doktorum bastırarak bastırarak 140 üstü çıkmadığı sürece problem yok dedi.ama pirinç beyaz ekmek patates ağzıma suruyorum. Çavdar ekmeği bulgur pilavı siyah et ve sebze yiyorum.sabah şekerli reçel tahin pekmez bal tuketmiyorum ve tarçınlı süt içiyorum tarcin dusuruyormus diyetisyenim dedi.meyveyi kesinlikle günde iki kez orta boy olmak üzere ya yeşil elma veya kivi bazen kaçamak yapıp portakal veya muz yiyorum ama tek çeşit. Arkasına hemen tarçınlı süt içiyorum. Bol bol salata yiyorum.bu arada mercimek çok yükseltiyor sekeri.
Benim doktorum da 2 saat sonra dedi. Her yerde 1 saat yazıyor dedim ısrarla 2 saat dedi. Bir de bu akşam posalı diye mercimek yemeği yoğurt tam buğday ekmeği yedim. İlk defa şekerim 131 e çıktı. Gerçekten çok yükseltti uygulamalı gördüm bir daha asla yemem, yarın hemen kabak alıp yapıcAM. Ben de hastanede kan verip karşılaştırma yapayım. İyi fikir. Ama salatalıkla tarçınlı süt dengeliyor dediğin gibi.Buraya ilk kez yazıyorum. 50 gr yükleme de 160 cikti.100 gr yükleme de açlık 85 1.saat 185 2.saat165 3.saat165 çıktı. Dahiliye doktoruna özellikle bastırarak sordum yemek yedikten 2 saat sonra ölçüm yapacaksın bir hafta sonra gel ölçümleri inceleyeceğiz cihazda getir dedi.götürdüm gayet iyi sonuçlar şimdi git kan ver hastanede ölçüsü hemen arkasına kendi cihazına yap sonucu karşılaştır alım dedi. Kan bölümüne gittim açısından tokmu dedi tokum yiyelim 1.5 saat oldu dedim.teknisyen tam iki saat olsun öyle gel dedi.2 saat olunca kanı alırdım. Hastanede 85 çıktı benim cihazda 96 çıktı. Yani cihazı biraz fazla oluyormuş. Benim içim rahat şu an genelde 94 bazen 96 felan çıkıyor. Ama şekerli şeyler gözümde tutuyor bende deniyorum mesela ögun pasta yedim şekerli olcumum 119 çıktı. Dahiliye doktorum bastırarak bastırarak 140 üstü çıkmadığı sürece problem yok dedi.ama pirinç beyaz ekmek patates ağzıma suruyorum. Çavdar ekmeği bulgur pilavı siyah et ve sebze yiyorum.sabah şekerli reçel tahin pekmez bal tuketmiyorum ve tarçınlı süt içiyorum tarcin dusuruyormus diyetisyenim dedi.meyveyi kesinlikle günde iki kez orta boy olmak üzere ya yeşil elma veya kivi bazen kaçamak yapıp portakal veya muz yiyorum ama tek çeşit. Arkasına hemen tarçınlı süt içiyorum. Bol bol salata yiyorum.bu arada mercimek çok yükseltiyor sekeri.
Evet canım çorba var.dur cekeyim de atayım lıstemı.. arkadasın dedıği gıbı mercimek çok yükseltiyor..kuru fasulye nohut çok yükseltiyor..ben onlardan yersem hemen yürüyorum arkasından...balık ınanılmax faydalı ve şeker im resmen 90 cıvarı çıkıyor..tabı fırında ya da buğulama..kızartma değil:)İnsallah canim..yarin ki randevumu ipral ettirdim ama..yarin 18 mart zaferi ya merkez kalabalik olcak..gemiler calismiyomus yakin mesafeden gidecektim..cumhurbaskani gelecekmis heryerde bomba alarmi var..korktum haftaya aldim randevuyu..birde yeniden glikoz testi yaparlarsa 1 gun arayla cok gelir bana kusarim diye biraz etkisi gitsin bakalim..bu hafta yediklerime dikkat edicem..izgara haslama ve firinda pisirmeli degil mi yiyecekleri..corba seninde diyet listende var mi..sakincasi yoksa diyet listesini atabilirmisin bende bakayim en azindan 1 hafta bir deneyeyim fark olcak mi bakalim..
Benim doktorum da 2 saat sonra dedi. Her yerde 1 saat yazıyor dedim ısrarla 2 saat dedi. Bir de bu akşam posalı diye mercimek yemeği yoğurt tam buğday ekmeği yedim. İlk defa şekerim 131 e çıktı. Gerçekten çok yükseltti uygulamalı gördüm bir daha asla yemem, yarın hemen kabak alıp yapıcAM. Ben de hastanede kan verip karşılaştırma yapayım. İyi fikir. Ama salatalıkla tarçınlı süt dengeliyor dediğin gibi.
İnsallah canim..yarin ki randevumu ipral ettirdim ama..yarin 18 mart zaferi ya merkez kalabalik olcak..gemiler calismiyomus yakin mesafeden gidecektim..cumhurbaskani gelecekmis heryerde bomba alarmi var..korktum haftaya aldim randevuyu..birde yeniden glikoz testi yaparlarsa 1 gun arayla cok gelir bana kusarim diye biraz etkisi gitsin bakalim..bu hafta yediklerime dikkat edicem..izgara haslama ve firinda pisirmeli degil mi yiyecekleri..corba seninde diyet listende var mi..sakincasi yoksa diyet listesini atabilirmisin bende bakayim en azindan 1 hafta bir deneyeyim fark olcak mi bakalim..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?