- Konu Sahibi deeplydisturbed
-
- #34.901
Gercekten utaniyor insan, bir de herkes erkek mi diye soruyor illaki, one dogru koskocaman bir gobegim oldu. Sizin bebeginize de masallah, bizim oglumuz babasina cekmis, doktor bile ayni babasina benziyo dedi hayretle :) babamiz 1.90boyunda 90kilo.. 4600 gr dogmus. O kadar olmasa da herhalde 4000gr yakin bir bebek olur diye tahmin ediyorum..Sokakta ters ters bakıyor herkes Bi gariplik var gibi Bi daha hiçbi hamileye bakmıcam utanıyormuş meğer başıma gelince anladım
32+da 1850 gr idik biz de maşallah kilonuza
cnm + olarak süt parası da 122 TL bunu da unutma almayı.Kızlar doğum yardımı parası alacak mısınız?
Hani her doğum yapan annenin alma hakkı var ya, ilk çocuk için 300 lira, ikinci çocuk için 400 lira, üçüncü ve diğer çocuklar için 600 lira
Maddi durum farketmiyor her Türk annenin hakkı
Ben alacağım 300 lirayı bebeğime bir şeyler alırım :))
Cnm ck gcmis olsn ins bi an once gecer enkorktgum sey grip olmakKızlar çok hastayım doktor kontrolüne gittikten sonra hastaneden mikrop kaptık eşimde ben de grip olduk şaka gibi
Cnm bnmkide ayni ama dusunsene karnimz ne kdr ki nasil hareket etsnler su aralr sadece eger o en ufak bacagini kinildatsa tuvete kosar oldumArkadaşlar günaydın.
Benim kızım eskisi gibi hareket etmiyor sanki
Hareket var ama eskisi kadar sık değil. Dün NST'ye girdim. Yeterli hareket gördüğünü söyledi doktor. Ama o bile azdı. Daha önce hiç durmuyordu. Sonra ultrasonla bakıldı. Doktor uyuyor olabilir dedi. Ama ben 1-2 gündür eskisi gibi geceleri hareketlerine uyanmıyorum. Gün içinde de karnım kıpır kıpır olurdu. Şimdi o kadar olmuyor.
Sizde de hareketlerde azalma var mı?
Şu an 2.800 kg ve 49-50 cm boyunda. Başı yerleşmiş, iyice aşağıda.
Bir sonraki gittiğimde sorayım. Sabahtan akşama kadarsa çok iyi. O kadar kıpırdıyor çünkü.Canım benim doktorum sabahtan akşama kadar toplam 10 hareket dedi. Sen de doktoruna bi danış istersen canım
Maşallah canım , artık alanı daralıyor... Bence çok endişelenilecek durum değil zaten doktorlar artık seni haftada bir çağırmaya başlarlar 37 olmuşsun :)
Evet canım haklısın. NST'de büyük bir hareket yaptı. Sancı göstergesi 50'lere çıktı. Aslında sancı yok. Sadece o kadar gergin ki rahim, ben bile kasılıyorum o hareket ederken. Yinede kıpır kıpır olmasını özledimCnm bnmkide ayni ama dusunsene karnimz ne kdr ki nasil hareket etsnler su aralr sadece eger o en ufak bacagini kinildatsa tuvete kosar oldum
Kızlar çok hastayım doktor kontrolüne gittikten sonra hastaneden mikrop kaptık eşimde ben de grip olduk şaka gibi
O da doğruDoğumdan sonra ayaklar filan çok üşüyormuş. Patik bile koydum ben :)
Niye sezaryen olmuş demedi mi pekiAh be kızlar hep beni buluyor. Bugün sağlık ocağına gittim bi iş için. Yardımcı olan bayan ebeymiş. Annem dedi.ki drumuz bebeği sezeryanla almsk istiyor ne dersiniz? Kadın bana karşıdan baktı alsın hemen bebek çok iri zaten dedi. Ben belki 500 normal doğum yaptırdım kendim sezeryan oldum ne gerek var normal doğuma dedi :) çıktık annem duydun ebeyi diyorebenin bile normsl doğum karşıtına denk geldim :)
Bu kadar lafa sonunda sezeryanla olacak galiba bu çocuk
Sağol canım ıhlamur içebiliyor muyuz ?Geçmiş olsun canım. Ihlamur iç bolca ve yat hemen. Bir de propolis çok iyi geliyor eğer doğalını bulabilirsen.
Bu sebeple hastaneye gitmek en sevmediğim şey. Hastanelerde asansör boşsa binmeye çalış doluysa da maske tak. Hiç bir yere dokunma. Gelir gelmez üstünü yıkanmaya at ve elini yıka. Ben eğer kalabalık bir hastaneye gidiyorsam ve gideceğim yere varana kadar hastaların arasından geçeceksem maske takıyorum.
seninle doğum tarihimiz aynı görünüyor :) benimde yürüdüğümde karnım sertleşiyor. içimden şu güzel havalarda sahile inmek, gezmek geçiyor ama fazla yürüyemiyorum nefes nefese kalıyorum. kasıklardaki ağrı bende de var. leğen kemiğim çok fena ağrıyor geceleri. haftasonu benimde kontrolüm var bakalım doktor ne diyecekGunaydin anneler :) bugun itibariye 33+4 olduk.. Koskocaman oldum agirlastim iyice.. Yururken sanki karnim daha da agirlasiyor ve asagiya baski yapiyor gibi hissediyorum, istemsizce bacaklarimi birbirine yapistiriyorum sanki bebegimi orda doguracakmisim gibi.. :) bir de bazen kasiklarimda cok keskin ve ani agrilar oluyor.. Sizlerde de var mi boyle agrilar?? Ben ne desem doktorun normal dedigi icin sormuyorum artik :) bu arada 32.haftada oglum 2000gr ve 40cm di, bu haftasonu kontrolumuz var bakalim kac cikacak olculeri..
İlk defa van depreminde İlksan dan deprem yardımı almıştım, birde evlenince yine İlksan dan evlilik yardımı almıştım. Alışkın olmadığımız şeyler gerçektende. Keşke devlet yardımını daha çok hissedebilsek.vergi vermekten Anamız ağlıyorBen bağkurluyum canım ama bi arkadaş Yazmış doğumdan sonra evraklarla aile ve sosyal Müdürlüklerine gidecekmişiz... Çok heyecan Yaptım , kendi işimi yaptığım için devlete hep para ödedim hiç para almadım :)))
Peki spinal ile epidural in farkı ne ben çok anlayamadım.Belki doktor sezeryanda genelde spinali tercih ediyorsa ondan öyle demiş olabilirler. Ben sağlıkçıyım canım ilk doğumumda epidural sezeryan oldum bu doğumumda doktorum spinali tercih etti spinal sezeryan olucam
Sen ara ara tatli ye sirt ustu uzan :) belki gene tepinirEvet canım haklısın. NST'de büyük bir hareket yaptı. Sancı göstergesi 50'lere çıktı. Aslında sancı yok. Sadece o kadar gergin ki rahim, ben bile kasılıyorum o hareket ederken. Yinede kıpır kıpır olmasını özledim
Ben bağkurluyum canım ama bi arkadaş Yazmış doğumdan sonra evraklarla aile ve sosyal Müdürlüklerine gidecekmişiz... Çok heyecan Yaptım , kendi işimi yaptığım için devlete hep para ödedim hiç para almadım :)))
Geçmiş olsun canım Van depreminden sonra , bizim meslek odası proje ve uygulama hatalarını yerinde Görelim diye götürmüştü gerçekten çok kötü , Allah bir daha göstermesin öyle acıları... Sorma o konuda o kadar dertliyim ki , devlet benden çok kazanıyor ...İlk defa van depreminde İlksan dan deprem yardımı almıştım, birde evlenince yine İlksan dan evlilik yardımı almıştım. Alışkın olmadığımız şeyler gerçektende. Keşke devlet yardımını daha çok hissedebilsek.vergi vermekten Anamız ağlıyor
Başvurular doğumdan sonra yapılıyor, hastaneden alınan doğum kağıdı, bebeğin nüfus cüzdanı ve bizlerin nüfus cüzdanı yeterli oluyor. ama başvurular doğum olmadan yapılamıyor, neye göre para alacaksın, elinde bir doğum kağıdı olmalı ki devlet sana buna yönelik para versin. Arkadaşım Doğumdan hemen sonra bir kaç gün içinde başvurdu. Başvurunun da süresi varmış. SGK ya gitti hemen bebeğin evraklarıyla. Hesabına yatırdılar parayı.Alo 170 çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığımın numarası değilmiydi ? Benim işimden dolayı çok işim Düşüyor canlı varlığa ulaşmak baya zor oluyor ama bende bu işin peşini bırakmayayım , başvuruyu doğumdan sonra mı yapacağız süt parası ile birlikte yoksa doğumdan önce mi ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?