2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    323
Minnoşlar bizi uyutacak mı ki :)

Süt yapan şeylerden biri de uyku. Mümkünse her fırsatı değerlendirmemiz lazım uyumak için ama ben şimdiden uyuyamıyorum hastanede falan pek mümkün değil

Ben de olur da uyumaya firsat bulursam onu da bari uyuyabileym diye bi de takintilarimdan dolayi kulak tikayici ve goz bandi aldim bakalim nasil olacak

Ben bugun öğlene dogru uyudum mesela yani o saate kadar uyuyamadim ve saat16da uyandim cok ciddi uyuma problemi cektim hamilelik boyunca

Agrim sizim da yok ama uyku da yok

Ben de öyle tık sesinden uyanırim sabaha karşı gözümde mutlaka bant olmalı yoksa gün ışığı beni deli eder :)

Bizim evde mesela yatak odamizda karanlik perde var :) gunduzleri de sanki akşam gibi oluyor hic gun isigi gecirmiy¥or

Bebiş uyuduğunda ben de uyuyayım diyorum gunduz fln olursa baska gurultuleri duymayim karanlik olsun diye aldim

Gece de biraz uyur herhalde hic mi uyumaz:)
Yanimda annem kalacak o uyurken ses cikariyo horlama fln uyuyamam ben oyle bebis uyur annem uyur ben sabaha kadar uyuyamam horlama sesinde
Aynen ben de senin gibiyim, iki aydır odada tek yatıyorum yine de göz bandı, kulak tıkaçlarıyla yatıyorum. Yoksa eşim sabah giyinmeye geldiğinde uyanıyorum. Sadece ona değil, çıt pıt kuş sesi herşeyi duyarım. Ve uyanınca uyuyamama gibi bir sıkıntım var malesef. Türk filmlerindeki sosyetik kadınlar gibisin diyor kocam çok gülüyor halime. Ama bir yandan da bebeği duyar mıyım korkusu yok, sen de ben de nöbetteyiz doğumdan sonra belli oldu canım

Kızlar bu sabah makatima doğru baskı hissettim 5 dk sürdü oturamadım da az eğildim ayakta bekledim geçmesini. Baskı ile birlikte ağrı girdi sanki makatima doğru bir şey geliyormuş gibi ama gazim da yoktu gaz cikaramadim zaten. Makat tarafında da ağrı oldu 5 dk sonra geçti. Sizce ne olabilir ?
Ben de oluyor o, ama cok siddetli degil.. Bebek ve rahim cok buyudu artik, normal geliyo bana tum agrilar.

Aynen ben de senin gibiyim, iki aydır odada tek yatıyorum yine de göz bandı, kulak tıkaçlarıyla yatıyorum. Yoksa eşim sabah giyinmeye geldiğinde uyanıyorum. Sadece ona değil, çıt pıt kuş sesi herşeyi duyarım. Ve uyanınca uyuyamama gibi bir sıkıntım var malesef. Türk filmlerindeki sosyetik kadınlar gibisin diyor kocam çok gülüyor halime. Ama bir yandan da bebeği duyar mıyım korkusu yok, sen de ben de nöbetteyiz doğumdan sonra belli oldu canım

Snn gebelikte mi boyle oldu yoksa hep mi boyleydin? Ben hep boyleydim halen daha boyleyim malesef :(

Insanlara laf anlatamiyorum misal evde biri telefonla konusursa ben uyanirim telefon calsa uyanirim alt komsunun telefonu titriyo ben uyaniyorum ama insanlar anlamadigi icin uyurken odaya giriyo guyaa sessiz giriyo ama kapi acilma sesine uyaniyorum girme iste

O yuzden lohusaligimda yanimda kimse kalsin istemiyorum evde insan olsun istemiyorum bu kdr takintiyla ben kavga ederim yanimda kalacak kisiyle:) bi annem hassasiyet gosterir sadece bana

Bebegin sesini mutlaka duyarim ztn tikayici o kadar yuksek sesleri engellemiyor ki hafif olan az olan sesleri engelliyor sadece

Snn gebelikte mi boyle oldu yoksa hep mi boyleydin? Ben hep boyleydim halen daha boyleyim malesef :KK43:

Insanlara laf anlatamiyorum misal evde biri telefonla konusursa ben uyanirim telefon calsa uyanirim alt komsunun telefonu titriyo ben uyaniyorum ama insanlar anlamadigi icin uyurken odaya giriyo guyaa sessiz giriyo ama kapi acilma sesine uyaniyorum girme iste

O yuzden lohusaligimda yanimda kimse kalsin istemiyorum evde insan olsun istemiyorum bu kdr takintiyla ben kavga ederim yanimda kalacak kisiyle:) bi annem hassasiyet gosterir sadece bana

Bebegin sesini mutlaka duyarim ztn tikayici o kadar yuksek sesleri engellemiyor ki hafif olan az olan sesleri engelliyor sadece
Hep böyleyim ama dalarken çok sorun olmuyor benim. Güneş doğduktan sonra problem. Aşağı komşu elektrik düğmesini açsın kapasın uyanırım, işin komik yanı biri beni uyandırmamak adına usulca hareket etse, gözetlendiğimi hissedip yine uyanırım. Kuş uykusu :)

Kızlar, doğum yapanlar sizin de hamileyken ayaklarının büyüdü mü, ayakkabılarınız sıkmaya başladı mı? Asıl önemli soru, doğumdan sonra ayaklarınız tekrar eski haline döndü mü?
Bugün yazlık ayakkabılarım ayağıma olmuyor diye oturup ağladım da

Kızlar, doğum yapanlar sizin de hamileyken ayaklarının büyüdü mü, ayakkabılarınız sıkmaya başladı mı? Asıl önemli soru, doğumdan sonra ayaklarınız tekrar eski haline döndü mü?

37 giyen ablam son haftalarla birlikte 38 giymeye başladı, derken doğumdan sonra da ödemi oldu. Ama sonra düzeldi.

Suan gelck gbi durmuyo ama bz ananade hazirda bekliyoruz :) sana yazicktm bgn belki blgin vardr uc gndr ishal degilim ama nrdeyse buyuk abdesye 3 4 kere ckiyrm ben dogal lagman diyolarms buna doguma yakin olurmus duydunmu sen yani uzun bi zaman kabizlik ckip basur memesinden snra bunun olmasi acaba dogum grcktn yaklastrdimi dedirtiyo

Amin canim :) biberonla emzk aldm yanima ikisinide icme suyu koydugum derin bi tencerede kaynayan suya koydum butun parcaalri bolup emzigide emzik kutusinida attm kaynattm 10 dk
Evet canım , bendede öyle olmuştu , ishal olmuştum , birde sürekli büyük abdestim var sanıp wc ye gidiyordum , gelmiyordu yada az geliyordu az kalmış olabilir seninde ama neredeyse 37. Haftayı bitiriyorsun zaten, Allah'ın izniyle sağlıklı sıhhatli nasip etsin ...

Ilgilenmicem cnmdogurup cami avlusuna birakicam:KK45:
Yazdim ya ben bisey yeyip icen insanlarin cikardigi sesten, tv sesinden, ayaklarini surten insanlarin sesinden,ho horlama sesinden vs rahatsiz oluyorum kulak tikayici hep yanimda tasirim goz bandi olmadan da hic uyuyamam zifiri karanlik olmasi lazim belki ben uyurum esim bebege goz kulak olur o uyur ben goz kulak olurum fln uyuyup dinlenmeye firsatim olursa
Hic hos olmadi ilk cumlen. Herseyi okuyamadim. Bnde cok hassasim uyku konusunda tilki uykum var ama dogumda hastanede uyumayi dgl de bebegime bakmayi dusunurum yani. Ztn snrasnda evde illa bebekle ilgilenip bana uyku duzeni vermek isteyen insanalr olck. Yani bnm ddmek istedigim ince dusunmussun ama bebekten onceko dusuncen uyku olmasi tuhaf geldi bana

Evet canım , bendede öyle olmuştu , ishal olmuştum , birde sürekli büyük abdestim var sanıp wc ye gidiyordum , gelmiyordu yada az geliyordu az kalmış olabilir seninde ama neredeyse 37. Haftayı bitiriyorsun zaten, Allah'ın izniyle sağlıklı sıhhatli nasip etsin ...
Bazn var saniyrm gaz oluyo ama bugun gene 3 ten fazla oldu evet ck sukur zor oldu ama sabirla ilacla tevekkulle geldik bugune

Süt yapan şeylerden biri de uyku. Mümkünse her fırsatı değerlendirmemiz lazım uyumak için ama ben şimdiden uyuyamıyorum hastanede falan pek mümkün değil
Annem smdiden onu dusunuyo evde 40 gun ztn yalniz kalinmazda ramazana denk gelcek haliyle lohusalik burds kalirsn diyo uyuman lazim diyo bebek uyudukca snddn uyucaksn skin is yapmayi dusunme diyo

Kızlar doğumdan sonra sütün çoğalması için çörek otu yağı denenmiş onaylanmış kadının biri içme suyuna 5 damla çörek otu yağı koymuş sütü fışkırarak gelmiş öyle duydum bilginiz olsun :)
Çörekotu yağı aynı zamanda doğumu en kolaylaştıran şeymiş canım. Hatta öyle ki erken dönemde kullanmayın derler, hurmadan daha etkiliymiş

Herhalde sen hormonların etkisiyle duygusal oldun. Tabiki doğumdan sonra ayaklar eski haline döner. Dönmeseydi her çocukta ayağın büyürdü.

Ödem yüzünden ayakkabın sıkıyor. Ayaklarını biraz yüksekçe bir yastığa koy yatarken. Bol su iç. Şeker yeme. Doğumdan sonra da emzirip, iyi beslenirsen bir süre sonra ödemin geçer.

Ben hala alyansımı takabiliyorum, bütün ayakkabılarım oluyor. Ödem hiç olmadı.

Back
X